Магията на изтока - тема 68

• 23 201
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Tuon, махай го катерицата, добавяй аджошито, макар че то и катерицата отдавно е аджоши, ама...
Scream
Катерицата го обичам повече от Джи.

Шош,да има го като за теб,то и аз ако мога предпочитам онлайн да гледам.Днес незнам,но скоро ще го видя.
Днес съм на The Man From the Sea.
Защо има толкова ниска оценка в IMDB?

# 631
  • MJF
Tuon , минах вече първите 27 минути на Lunana: A Yak in the Classroom. От нашите филми е, споко. Впечатли ме една "броеница " на бабата на главния герой. Според мен такава функция имаше туй нещо за което говоря. Интересна джаджа ми се видя.
Скрит текст:
За сега учителя е на 3,100 м надморска височина а има още няколко дни ход на горе градското чедо Mr. Green със слушалките на ушите.

# 632
Tuon, и двамата не ги харесвам, меко казано, но ако трябва да избирам, ще избера Джи Соп. Джи-то е мъжкар.

Ауу, госпожата с нова реклама с Джи Те. Нали от октомври излиза The Queen's Umbrella, та, сигурно ще има и други реклами с нейно участие.
Последно я гледах зимата, когато гостува на моята корейска любов и помагаше в магазина. Ин Сонг се уби да я нуносва. Ама то поклони, то почитания, ама то нуна това, нуна онова... Опасна е нуна му.

# 633
  • MJF
Lunana: A Yak in the Classroom изгледан. Без проблем. Симпатично филмче се е получило.
Минахме през превал на 5, 300 м надморска височина за да поостанем няколко месеца на 4,800 м . А завършихме на 19 м надморска височина. Историята ясна, житейските мъдрости също но аз в това пътуване нагоре и финално надолу намерих също символика. И това ми хареса.
Само едно нещо ме подразни към финала и е моята забележка към човека филм Pawo Choyning Dorji  
Скрит текст:
Финалните кадри от Австралия от някакъв бар, там почти само жени,  клиширано дадени, към края мярнах 2-3 мъже в кадър, разбира се без да боя нашия герой . Ей тия кадри с дамите ми бяха в повече, нещо ми се набиха в очите и не знам защо при редакцията са така оставени. Както и да е .
Tuon, мерси че ми обърна внимание към този филм. Явно бях в настроение точно за нещо такова симпатично.

# 634
Tuon, и двамата не ги харесвам, меко казано, но ако трябва да избирам, ще избера Джи Соп. Джи-то е мъжкар.
И двамата ги харесвам,но Катерицата играе в неща,които са по мой,а не лекарско-адвокатски.

Tuon, мерси че ми обърна внимание към този филм. Явно бях в настроение точно за нещо такова симпатично.
Hug
Когато ми попадне филм от Бутан не го пропускам.
Няма да те чета,защото още не съм го гледала,но ще пиша когато го направя.

The Man From the Sea
От някъде трябва да започна Wink
В един момент ми напомни за I Come with the Rain,но само за кратко и само за героя на Фуджиока Дийн.
Донякъде напомня на тайландския режисьор Apichatpong Weerasethakul (Uncle Boonmee) с преплитането на фантастичното и реалността,но в този случай има и преплитане на култури - японска и индонезийска.
Като цяло е спокоен и плавен филм.Няма ясно изразена драма и няма емоционален пик.Има малко история като присъствието на японците през 2 св.в. Споменава се земетресението и цунамито. през 2004г. Споменава класовите и религиозните различия и подобни.На моменти може да се стори скучен,защото показва ежедневието на съвсем обикновени хора. И после идва героя на  Фуджиока Дийн,който не говори и има необикновени сили.Кой е той?От къде идва?Защо и как????
Мисля,че от този тип филми за които не трябва да четеш спойлери,ако искаш да ти е интересно.Има нещо лирично и приятно.

# 635
Ооо, той Джи преди да бъде лекар-адвокат е бил толкова много неща, какъв ли не. Все пак той е легендарният агент на НИС - Ким Бон.

# 636
А в Sorry, I Love You го погребаха в израелско гробище.

# 637
А само няколко месеца преди това моят любим го застреля и в Бали, хаха.

Taxi Driver - приключих го

След 9-и епизод го завърших с досада, признавам. Прекалено краен и брутален за моя вкус и нищо кой знае колко по-различно от всяка корейска мехурка, чиято тема е боксу/отмъщението. Разликата тук я правят единствено И Дже Хун и Исом. Добър тандем. Епизодите до 10-и (преди тя да разбере кой е той всъщност) с общите сцени на двамата ми бяха интересни, обаче, преди финала стана толкова мелодраматично, че едва довърших всичко.
Екшън сцените бяха преекспонирани, както винаги. Сам мъж тръшкаше редовно банда кретени с бухалки и все някак чудодейно му се разминаваше?! Айде, по уебкомикс е, ще го пиша, че става за едното гледане, а пък и нали И Дже Хун е Капитан Корея (бел.ред. Where Stars Land от 2018 г.).
И нещо, което ми направи впечатление, гледайки епизодите... Good Job е сниман на местата, на които е сниман и Taxi Driver. Жилището на покрива на И Дже Хун сега го ползва Юри в Good Job. Болницата, а дори и същата стая и легло, на които лежа Юри в 3-ти епизод миналата седмица, ги видях и в Taxi Driver. Теханмингукците бълват сериал след сериала, а местата за снимане намаляват. То и Сеул си има предел.

Да идва 23-ти септември, че да подхващам и Намгунг Мин-ши.

# 638
Корейците почнаха като американците Rage. И Poong, the Joseon Psychiatrist приключи като Alchemy of Souls.... следва продължение Smirk... през януари. Ами, не ми харесва така smile3515. Започваш да гледаш с нагласата, че ще е завършена история, а накрая разбираш, че не е така. Поне да обявяват предварително, че ще има втори, трети и т.н. сезон.

# 639
Корейските алчни душички жадуват за още и още парички.
Не съм изненадана. Мечтаят да са далекоазиатския Холивуд под 38 паралел на корейския полуостров. Последните две-три години взе още повече да им личи, а едно време не беше така.
Тъгувам за онова време преди 13-14 години, както за корейските сериали, така и още повече за добрия к-поп, от който вече нищо не е останало, ама наистина нищо (зиро, нада, ниенте).

Поздрав със скъпи спомени... Хенри душко, тук още невинно агънце. Зузито и Хангън, Кю - славейче, Рюки, Шиуони, Донгхe. Ох, как ми липсват златните кпоп години. Това сега е трагедия, кошмар.

Шошулчо, ето ти на теб един сандвич, че казарма го чака момчето след две седмици и две години от живота му ще отидат в канала.
А, не, извинявам се, поне ще се научи как да държи оръжие, ще го потормозят, но със сигурност и него ще го пратят да потрака на клавиатура зад някое бюро (в полза родинУ), след като премине през задължителната 40-дневна подготовка.
В петък ще го пускат, а в понеделник ще се явява на служба и така ще отнемат две години от кариерата му.

# 640
  • MJF
На мен ми е странно как чак сега и в това изкопираха "големия брат" Mr. Green

Wink Smile

Greatest Gift of Life
Нямам дори милиграм забележка към този филм. Чу-де-сен. Големи похвали от мен на Kan Ishibashi - няма нищо пропуснато или вмъкнато излишно в този филм. Разбира се "завтекох"  се да видя дали и какво друго може да видя от него но ..... от това което виждам...Сценариста нашия Yoshikazu Okada - всичко ясно. Каста от до на място. Великолепни в пресъздаване на чувствата с малко думи.

Въобще миналите дни вдигнах високо филмовата си летва пак- все качество нацелих. И сега повишено внимание трябва да не нацеля нещо " не наред" докато ми поутихне пак филмовата муза. Wink Smiley
После ще се върна няколко страници назад за линковете на няколко филма, че вече съм си по моите машини а табовете останаха .....

Пак сме писали паралелно. За малко да не си видя сандвича горе, че и доставчика. Внимание си трябва, че иначе ...глад. Smiley

Туй с казармата ....късмет след това.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 12:13 от Шошулчо

# 641
Ти тъкмо го поопозна (за година и половина изгледа цели два сериала с него), а сега той влиза в казарма и докато излезе - със сигурност вече ще си го забравила. Язък.

Очаквано, след като стартира на 24 август, филмът 6/45 (историята за печелившия билет от лотарията изгубен на севернокорейска граница) води в кинокласациите в Корея, но днес тръгват Бини и Даниел Хени с втората част на Confidential Assignment 2: International, така че със сигурност ще имаме нов водач.
Чусокът тази година е на 10 септември (събота), така че от утре вечер корейците ще започнат голямото пътуване за четирите почивни дни (9-12-ти септември).
Ще има много оризови сладки (сонгпьон) за плюскане, много пържено, много кимчи, много рамен, докбоки и многоооо люто и чесън. И като напълнят тумбаците семейно ще отидат до киносалоните, за да гледат Бин Бин и Даниел Хени, които заедно ще борят престъпността. Севернокореец и американец рамо до рамо в една битка. Айгуууу! Жалко, че няма да е Kim Sam Soon 2.

Минка пак много е пилила, шлайфала, тунинговала. Все повече заприличва на пластмасова кукла. Ама така е, като си започнал на 16-ет години, заведен лично от майка си на пластичен хирург, а на 36 години вече не можеш да се спреш и искаш още, и още, и още, и още... Психиатър, това ѝ трябва.

# 642
  • MJF
Ааа, с въпросния образ скоро гледах и филм, от Drama Special рубриката. Като каза 2 сериала , сега не се сещам за тях баш, но го гледах де Smile, запомнен. Пък и със сандвич, аз така помня eat
Smiley
Щом е тоз празник, сигурно не цялата сериална периодика за идните дни ще стигне до ефир. Thinking

# 643
Преди правеха и по-дълги сериали с по 20, 24, 36 епизода, когато смятаха, че развитието на историята предполага повече време. Сега ги делят, ама защо и те май не знаят. Разбирам да го правиш за някой супер успешен сериал, че да изцедиш докрай спонсорите и да напълниш касичката колкото може повече, но в случая не е така.
Поне не се налага да чакаш за следващата порция една година, а само 1-2-3 месеца, но като нищо и това ще вземат да копират. Не е като да няма вече примери.

Е, Шош, та в Адвокат У го гледа съвсем скоро, как да не помниш сериала Smiley.

# 644
Точно за пари и реклами го правят. Alchemy of Souls е на Нетфликс, a това са огромни приходи. Каквато и боза да е, все ще гледат.
Ето и ти ще гледаш продължението задължително, ще има и още милиони като теб, а паричките капят, капят, капят всеки ден.
Времената сега са съвсем различни. Стрийминг платформи, огромни реклами, а паричките се увеличават.

Е, Шош, та в Адвокат У го гледа съвсем скоро, как да не помниш сериала Smiley.

Аз съм се отказала вече...
Няма спомен от нищо, което е гледала съвсем скоро, а за Run On с него съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт