Магията на изтока - тема 68

• 23 197
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Щом Амазон могат да се гаврят с Властелина Imp нека Нетфликс да печелят повече с корейски драми.

# 646
Рос, ако нещо ми хареса ще го гледам и 100 епизода да е. Това, което не разбирам е защо трябва да ги разделят на порции и да ги излъчват през 2-3 месеца. Ако не е планирано колко епизода ще са и следят рейтингите, за да видят успешно е или не и тогава да решават о.к. Но в случая не мисля, че е така. И двата сериала не са лоши, но и не са хитови, каквито е имало през годините. Поне до скоро корейците си действаха по схемата с определена бройка епизоди и се вместваха в нея. Е, можеха да удължат или съкратят с някой и друг епизод, да променят в движение сценария, за да угодят на зрителя, но не деляха по този начин. Явно сега се нагаждат според платформите и техните изисквания.

# 647
  • MJF
Satisfied
Еми сега как да не съм мързел. Хоп Адвокат У, хоп и Run On. Що да се тормозя, а и защо са ми верните другарчета?!
Blush
Satisfied Hug
Но поне домашното си изпълних, върнах се назад и си наредих исканите с няколко филма табове, да не се замотат/потънат. Ей на, свърших нещо.

Като сме на темата - аз чакам продължение например на Адвокат У

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 15:17 от Шошулчо

# 648
2в1, те отдавна не следят само рейтингите по тиливизора, както се казва. Те отчитат стрийминг платформи, сайтове, приложения, навсякъде, където всичко се случва онлайн, в мрежата. Отчитат огромният китайски поток, индийски и пр., и пр. Отдавна не разчитат на това дали някоя корейска омоним зяпа пред екрана. Отчитат всичко стрийм, а оттам и огромните дисплей реклами.

Ще ви дам пример с една Япония. Знаете какво е Кимура за японците и знаете какви огромни рейтинги имаха сериалите му, нали? По над 25-30 % на епизод, а цяла Япония притихваше, улиците опустяваха. Обаче, последните няколко години каквото и да излезе с Кимура едва доближава 10-12% рейтинг, а да не говоря за стандартните японски сериали, които ако постигнат рейтинг от 7-8% са връх на върха. И не, че не гледат Кимура (е, да не е същото като едно време, когато беще млад), но и нещата вече се случват основно онлайн.
Да, но мога да ви кажа, че в мига, в който излъчването по тв приключи, то този сериал се качва веднага в една от няколкото японски стрийминг платформи (съвсем легални, достъпни, свободни, а някои и платени) и всеки може да види всичко веднага или във времето, в което за него това е удобно и най-вече може да го види през телефона си.

Всичко е до развитието на интернет, платформите, приложенията и огромните печалби от дисплей рекламите.

А относно това, че корейците разделят сега сериалите си на "порции", ами... Корейци са, имат много бръмбари в главата, но задължително е свързано с пари и нищо друго.

Китайците пък какви приложения, сайтове имат за корейските сериали и по принцип за всичко свързано с гледане, умът ми се е взел с тях. И всичко през телефоните, телефонитеееееее.

Шошулчо загря. Браво.

# 649
  • вятърничава
Ааа, с въпросния образ скоро гледах и филм, от Drama Special рубриката. Като каза 2 сериала , сега не се сещам за тях баш, но го гледах де Smile, запомнен. Пък и със сандвич, аз така помня eat
Smiley
JoyJoyJoy

Greatest Gift of Life - ще го потърся.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 16:12 от bb6

# 650
Аз нали съм динозавър Mr. Green предпочитам да си гледам на тв-то. Много рядко на компа, а на телефона - абсурд. Та, то ще ми трябва лупа, че да чета субтитрите Joy. Майтапът на страна, но ЕГН-то си казва своето и зрението не е каквото беше само до преди 2-3 години. До тогава нямах никакви пролеми, но сега вече ползвам очила за на близо. Бабешка работа Nerd.
А, че всичко се развива много бързо и нета е мястото, където стават нещата ми е пределно ясно. То и на моят телевизор са накачулени всякакви възможни платформи. Младежта ме е оборудвала от всякъде, да не се чувствам изостанала и ощетена Joy.

# 651
Като сме на темата - аз чакам продължение например на Адвокат У

Затова ти казах, че ще чакаш две години, докато той е в казарма. "Модата" на корейските сериали с няколко сезона настъпи окончателно.
Радвам се, че поне засега, японците са далеч от тази практика на сериали с не-знам-колко на брой сезони. Дано да си остане така.

Аз съм 50/50 - телефон и лаптоп. Най-бързо през телефона.

Good Job - епизод 5

Да, знаех си, че Ън Мун Сок ще бодне бясната сладкарка след пиянска нощ. Досада. Знаех каква ще е реакцията, знаех какво ще си кажат и защо ли? Защото съм го гледала в стотици корейски сериали и ми е писнало. Винаги едно и също. Едно и също, само актьорите са различни и заглавията на сериалите.
Нашият пък вече е лапнал по Юри и то след като я видя пияна и се наложи да я носи на гръб. Офф, корейщинки досадни. Все ще се намери някой чебол, който да се влюби в глупава беднячка, само като я види пияна и я поноси на гръб.

Имам нужда от лечебното си корейско хапче, въпреки че пие копи, а аз не пия и не обичам копи.

# 652
Love Like the Galaxy: Part 1
Опитах се да гледам всички епизоди, но не мога.Очаквах  романтична драма между Той и Тя с малко дворцова интрига,битка тук и там. Хитри и мануполативни герои и получих това. Rolling Eyes
Мога да обобщя само с едно изречение.Вълнувах се, но с всеки епизод насладата ми бавно умираше.
Сюжетът - е семейна костюмна драма.От лошите семейни драми - с крясъци,ревове,припадъци,досадни герои, ужасни герои,неразбрани герои и всякакви други герои.Историята е за Тя и нейната майка.  Майката обича дъщеря си, но прави всичко по грешния начин.Дъщерята не се чувства обичана,разбрана и прочие.Това става ясно още във втория епизод и така е епизод след епизод.
Романтиката е бавна,дори съм сигурна,че не съществува,този кораб никога няма да плава.
Ама то самта историята е супер бавна.Бавна като контузена костенурка. Animal Turtle
Няма нищо, което да ме накара да  гледам Part 2.
Все още си държа на думите,че на Лео трябва да му издигнат паметник,но тук:
1. се появи на екрана за много краткото време.Напълно недостатъчно.
2.имаше само две мимики на лицето.
Сценографията,костюмите,местата за снимки и т.н. са страхотни.
Мисля,че имам нужда от доза Cross Fire Heart, за да забравя това.

И като ще хейтя да го направя с тайското и да приключвам Pensive
You Are My Missing Piece
6 епизода и ме подведоха,че ще покажат трудностите на хората,които страдат от депресия и ОКР. Социална тематика,а съм гледала много добро тайско за кибертормоза.Само,че това се случи само епизод 1,а после го обърнаха на лакорн. Не помогна и това,че  през цялото време си мислех:"New винаги ли е бил толкова хубав?Преди съм го гледала,но не помня да е бил толкова хубав.Уаууууууу" Blush

И да не е чак толкова негативно от сутринта.
Шош - собственика на Animal Cat2 с Animal Dog2
Скрит текст:

# 653
Emergency Declaration - филм

С Ким Нам Гил и И Бьонг Хон в пилотската кабина, а Шиуан като психопат-убиец.

Не го гледайте. Не препоръчвам, въпреки че аз рискувах и го изгледах снощи, само заради двамата си любимци - Ким Нам Гил и Шиуан.

Скрит текст:
Шиуан в ролята на психопат-убиец, който разпространи смъртносен вирус на полет от Сеул до Хонолулу, а Ким Нам Гил в ролята на пилот на самолета. В хода на историята се оказа, че и И Бьонг Хон е бивш пилот, но при един инцидент, преди години, заради него загива съпругата на Ким Нам Гил, която е била стюардеса.

Корейски филм в типично американско изпълнение. Сцена, в която се опитваха да приземят самолета на летище Нарита, Япония, но японците им отказаха, заради страх от зарязяване, както и включването на един американски  боен самолет, който да отстреля пътническия самолет и да убие всички, ако решат да кацнат, беше невероятна.... тъпотия. Обаче, Ким Нам Гил с последни сили успя да вдигне самолета. Аз онемях, както и когато И Бьонг Хон успя да овладее машината, за да не се разбият в Тихия океан, а след това и при кацането в Сеул и то без никакво налично гориво?!?
ИБХ е герой! Да живее ИБХ.

Спокойно, този път Ким Нам Гил не умря, въпреки че беше заразен и в тежко състояние. Излекуваха го за нула време с антидот, хаха. Шиуан го гътнаха още в началото, но Нам Гилски оцеля, защото ИБХ го спаси, естествено.

# 654
Няма.Благодаря,че загуби своето време,за да не губя аз своето.
Беше ми в списъка.
Обаче много се вълнувам за това
Скрит текст:
как намериха антидот?
Защоно нали,безчувствените японци не им попогнаха и ги оставиха героично да се борят сами Rolling Eyes

# 655
  • вятърничава
Tuon,значи викаш, не откри липсващото парче Wink

Помня и Кимура на млади години се опитваше да приземи Airplane на летище Нарита.И дали не беше пак от Хонолулу.Избягвайте тази дестинация,за по-сигурно.

# 656
Tuon,...

Скрит текст:
... откриха антидот много бързо и то в Сеул, хаха и дори го тестваха за нула време и разбраха, че помага, хаха, а и детективът, който се беше заел със случая (в ролята беше господин Паразит - Сонг Канг Хо), се оказа, че има човек от семейството си на борда на самолета - неговата съпруга, хаха. Та нещата бяха много лични.
Абе, Умирай трудно 1-ва част, но по корейски.

А преди да се върнат обратно в Сеул, първо американците им отказаха да кацнат в Хавай. Тогава решиха да се върнат, за да ги лекуват техните хора в Сеул, да, но горивото не им стигна и Токио беше най-близо. След като и японците им отказаха, буквално, само на криле стигнаха до Сеул, хаха.

# 657
Tuon,значи викаш, не откри липсващото парче Wink
Не разбирам Blush

Рос,трябваше да се сетя. Къде другаде могат да го намерят,освен в Сеул.
ScreamЧовек да се замисля колко време лети този самолет,след като успяват да изследват,направят,тестват и изпратят лекарство.Те са магьосници.

# 658
Е, как не, хаха, а и освен това....

Скрит текст:
... корейският Брус Уилис (Сонг Канг Хо) се зарази нарочно с вируса в Сеул и върху него тестваха антидота, защото ако не беше подействал, то и самите корейци (правителството) обмисляха да свалят самолета преди да кацне.
И всичко това със заразяването и действието на противоотровата се случи само в разстояние на два часа, колкото трае полета от Нарита до Сеул, хаха.
Точно, когато нашите хора в самолета се сбогуваха с роднините си, имаше ред сополи и сълзи, защото решиха да се пожертват, да умрат, но да не заразят корейците и целия свят, е, точно в този миг подейства и лекарството, хаха. Сонг Канг Хо живна, а супер И Бьонг Хон приземи самолета дори без капка гориво, хахаха.

# 659
Joy
OMG и тук ли са успели да вкарат драма/мелодрама?
Мисля,че всички трябва да оставят мелодрамата на корейците и да спрат с опитите да правят продукции в този жант.В Корея това е канонично и вероятно със статут на религия. Корейците влагат много пари, време и ресурси.Другите да си намерят своя ниша.
От друга страна звучи като к.Америка и д-р Хаус в едно.

Общи условия

Активация на акаунт