Магията на изтока - тема 68

• 23 194
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Много добри актьори, но похабени в този глупав екшън. Направен е конкретно за американския/ западен пазар. Говориха много на английски, рекламираше се iPhone, Häagen-Dazs...
Жалко, но посмях се, не отричам. Филм кандидат за корейски малинки. Ако не участваха Ким Нам Гил и Шиуан нямаше да го отразя, но омекнах.

# 661
2в1 имам въпрос Smiley
Ако тази тема началния пост е за Тайланд,това означавали,че в новата ще е другото тай? Всъщност повече ме интересува дали Вик влиза в забелижителностите на острова?

# 662
  • София
Съвсем случайно попаднах на това филмче , криминално, много душевно, даже си поплаках.Китайски отдавна не бях гледала.Един сериал за някаква готвачка опитах преди, ама не го издържах.

https://youtu.be/i6adwHkcb5A

# 663
Моят любим честити Есенния фестивал на милионите китайци, виетнамци, корейци и японци в Канада. За едни това е Лунен фестивал, за други Чусок, за трети Цукими. Празник за милиарди азиатци, с който те отбелязват есенната Луна.

Шо, можеш да пробваш Ishiko to Haneo. Мисля, че е точно за теб, а и тримата главни са ти отлично познати.
Аз го пробвах, но съм пас. Не, че е лош, но такива сериали от японците съм гледала прекалено много пъти и вече са ми досадни.
Сериалът приключва този петък (16 септември), а на английски има преведени седем епизода.

Гледах снощния епизод на It's Beautiful Now. Страшна финална мелодрама. Не ми се говори дори каква я свърши сценаристката....

# 664
  • MJF
Макар и бавно загрях че съм си по моите машини и моя нет-доставчик. Та изгледах Boku no Neechan (2021) 6/7, сега не се сещам кой точно номер епизод-следващия Smile. Този където
Скрит текст:
обсъждаха своите шефове - така най-кратко да го кажа. В този епизод имаше повече култови сентенции в текста и даже не видях онзи кадър със съдовете. Но за сметка на това много се Smiley на идиличния пикник на каката с костенурката - вързана на каишка Mr. Green . Освен това слушах внимателно и музиката в допълнение към наситените разговори.
Абе пълно естетическо удоволствие.
Казах че ще си го подслаждам и не бързам.
Имам и готов епизод от Мисаки-сан/Мултиплекса.

Брей Рос, пак паралелно.
Ок, ще го погледна тоз Ishiko to Haneo, много дълго резюме написали Smile , по диагонал нещо за прависти видях

Значи така , есенната луна. Точно снощи забелязах че нещо е много светло и като погледнах видях че сме около пълнолуние, да не проверявам сега точно.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 10:19 от Шошулчо

# 665
Да, пълнолунието (известно и като жетварска луна), което е най-близо до есенното равноденствие. Догодина се пада на 29 септември.

Днес изпуснах едно фъстъче на земята и веднага се сетих за съвета на бабата на Шаоуън: "Ако е стояло на земята по-малко от 3 секунди - може да се яде."
Последвах съвета на баба.

Започвай смело Ishiko to Haneo. Черпя те и с манду, за да ти е още по-приятно гледането. Веднъж, преди няколко месеца, съм те черпила вече с това манду, но нищо, ти го харесваш и му симпатизираш.

# 666
  • MJF
eat

Мъдри са съветите на тази баба, мда.

# 667
"Баба казва, че всяко зрънце е плод на усилен труд."

Чикин?

Днес нищо азиатско не ми хвана окото. Скука. Ще си чакам утрешния 9-ти епизод на Mahou no Rinobe, а в сряда и четвъртък чеболът-детектив Ча Чи Су.

# 668
"Баба казва, че всяко зрънце е плод на усилен труд."

Това е много хубава мисъл. И е много важно да осъзнаем колко е вярна, и да се научим да уважаваме труда на другите.

# 669
  • MJF
Мъдрости ми се сипят из ведро. То китайската баба, то японската кака. WinkSmiley

Boku no Neechan 8 изгледан.
Скрит текст:
Шефа от Белгия вместо шоколад как "мина" нашата кака с тениска Smile. И как в унисон с нея се смени музикалната плоча. Smile

# 670
bell, ами гледай китайският филм Lighting Up the Stars и ще откриеш още много смислени неща, полезни съвети и добри примери.

Шо, сега нямам време, но довечера ще ти представя един нов японски сериал, който ще стартира през октомври.
Точно от нашата кръвна група, с много любимци в главните роли, от отлично позната и харесвана сценаристка.

# 671
bell, ами гледай китайският филм Lighting Up the Stars и ще откриеш още много смислени неща, полезни съвети и добри примери.

Благодаря, записвам си го. Ще отделя време тези дни и ще го гледам.

# 672
  • MJF
Бел,  Lighting Up the Stars и Cinecon e Ikou! те чакат.

А аз ще изчакам инфото от Рос, споко не бързай, до октомври ... Wink

Cinecon e Ikou! 10 изгледан. Ей голям смях. Въобще не усетих кога мина и свърши този епизод с цялата тази инсценировка. Mr. Green
Скрит текст:
Каква неочаквана сплотеност и креативност показа целия екип Mr. Green . Като се почне че точно в кино като на кино го изиграха, като се мине че билетите купени от служители на актрисата пък те не дойдоха до един, според мен тя бе няпълно наясно с цялата сценка, още предварително при това . И всичко това на фона на заглавието на филма. Шибуи и Мацумару за начало пак със своите дълбокомислени диалози, толкоз дълбоки че чак им се придрема Wink. Шибуи - сан както винаги на ниво с инфото, вкл. и за тази актриса и филм. Smile
Абе голям hahaha . Съвсем ме разсъниха снощи.

# 673
До 5 секунди можеш да вдигнеш нещо от земята и да го хапнеш.Това е защото при удара на нещото със земята бактерите (и други неприятни елементи) се разпръскват от страх и са нужни 5 секунди да се съвземат и да го нападнат. Stuck Out Tongue Winking Eye Детето ми го обясни. Joy

Исках да гледам Lion Rock,защото обичам филми по истински истории,които показват силата и духът на човека.Ама го няма.По някакви причини нищо ново от Хонконг не е достъпно Rolling Eyes Unamused Open Mouth

Гледах Taipei Suicide Story,но не бях обърнала внимание,че е само 40 минути.
С оглед на темата-да се гледа само в подходящо настроение.
Очаквах да е по меланхоличен и драматичен, но за краткото време показва нужните емоции за този тип филми без да прекалява. Това е хубаво,защото тематиката е сложна и ако се подхлъзнеш си залитнал към пълната мелодрама. Филмът успява да покаже няколко герои с тяхните спомени,мечти,надежди и разочорования.

Colorless
Прочетете заглавието още веднъж - Безцветен.Това е и филма.Това са и героите. Нито много добър,нито брутално зле.Може би посредствен е най-точното определение.Спасяват го кинематографията (донякъде  )и кастът (най-вече).
Филмът е разделен на три части и показва животът на Тя - мечтите, любовния интерес, лъжите, загубата, интимността.
Определено не е моя филм.На моменти ме дразнеше. Blush

# 674
Little Women
Взели са калъпа на произведението, но са го прехвърлили в съвременна Корея и са променили някои неща, за да го нагодят към техните си виждания.
Родителите са типичните неудачници и егоисти, сестрите са три и изплащат дълговете на родителите си. Най-голямата сестра работи в счетоводния отдел на голяма фирма, аутсайдер между колегите си, мрази бедността си и мечтае един ден да има достатъчно пари, за да си купува каквото си иска без да си брои стотинките. Средната е журналист в една телевизия, със силно развито чувство за справедливост, не се страхува да се изправи срещу властимащите, за да разкрие истината, но има проблеми с алкохола. Най-малката е ученичка с изключителен талант в рисуването.
Бащата е на гурбет във Филипините, майката открадва парите, които големите сестри са събрали за курс по рисуване в Европа на най-малката и отива при мъжа си. Трите сестри по един или друг начин се забъркват с богати хора, измами, присвояване на пари, загадъчната смърт на няколко души и една синя орхидея, която се появява около всеки труп.

П.П.
Пропснах да кажа, че Катерицата се появява с камео участие във втори епизод като продавач на италиански обувки Joy.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 13:46 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт