Магията на изтока - тема 68

• 23 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • вятърничава
Катерицата ще играе продавач на обувки в еп.2  Open Mouth?

# 676
Катерицата ще играе продавач на обувки в еп.2  Open Mouth?

Когато чуя продавач на обувки и се сещам за Ал Бънди.

# 677
# 678
  • вятърничава
Гледах Greatest Gift of Life и Lighting Up the Stars и то в този ред.Оказа се правилното решение.
След японския имах нужда от китайския. Малкото зверче ще стане голямо чудо като порасне.

# 679
Шо, на линия съм. Два дни извънредна ситуация при мен, но вече имам време и се успокоих. Тоя ретрограден Меркурий ми влияе зле. Ще взема наистина да повярвам в него. Няма отърване от тази гад до 2 октомври.

Японският сериал, за който ти споменах е First Penguin. И само погледни каста, прочети историята и виж сценаристката. Тези неща ще ти заговорят сами...
И забележи името... На джапинглиш Фасуто Пенгин. Английски по японски начин, хаха. Поредният такъв пример.

Ето ти едно корейско аджоши. Ако го познаеш, без жокери и подсказване, ще получиш награда.

# 680
  • вятърничава
Нямах време да си допиша предното мнение, но няма да го редактирам. Исках да се върна назад и да прочета отново това, което са писали Шош и Рос.Те са казали/написали всичко.
Greatest Gift of Life е добър филм, но не ми се гледаше точно такава тематика. Бащата и дъщерята ми харесаха, както и Осаму с хубава второстепенна роля.
Другият тандем "баща" -"дъщеря" в Lighting Up the Stars са голямо попадение - малката играе страхотно, дано да продължава така и да не я превърнат в опулена ощипана госпожица като порасне. Много добре си партнират със Санмей, на моменти само с погледи, а диалозите бяха жестоки. Начинът по който изглеждаха, дрехите, буса, улицата, домът всички тези нещастници,  допадат ми такива филми. Моментът с урната ми хареса и с часовника . И с фоерверките.
Ако мислите, че трябва да го сложа в спойлер Frowning1?

И аз уж не му вярвам на този ретрограден Меркурий,обаче започват да се развалят един след друг уреди у нас и у приятели, случват се разни глупости и непоколебимостта ми се пропуква.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 21:23 от bb6

# 681
Аз неслучайно си замълчах за Jinsei Saiko no Okurimono (Greatest Gift of Life), който гледах преди повече от година. Това си беше една мелодрама, от която хич не бях впечатлена. Изгледах я само заради Сатоми и Осаму.

Ее, разбира се, че ще харесаш тандемът Шаоуън и Мо Санмей.
Императорското погребение също беше забележително, хаха.
Обичам всяка минута от този филм, всеки жест или поглед на това невероятно дете, както и това, което то успя да направи, променяйки изцяло живота на един млад мъж.

# 682
  • MJF
Naughty не ми критикувайте Jinsei Saiko no Okurimono (Greatest Gift of Life) - съвсем добра психологическа драма.

Е Рос, не се "разклейвал" преди рождения ти ден баш. Hug
Не го знам тоз Меркурий, да кротува.

Виждам Tsutsumi Shinichi и Fukikoshi Mitsuru в каста на First Penguin! . Да видим дали са сред рибарите Smile или опозиция.
Тъкмо скоро гледах Tengoku to Jigoku: Psychona Futari . С него малко се поизложи при мен Morishita Yoshiko. С Dakara Watashi wa Oshimashita (2019) също.

Фасуто че е First няма да "загрея", чист фасул си е това, за да не кажа боб. Mr. Green

Мммм този път съм с награда . Ji Jin-Hee като го видя и автоматично се сещам за мопс Blush , щото автоватично се сещам за He Who Can't Marry

# 683
  • вятърничава
Императорското погребение също беше забележително, хаха.
Обичам всяка минута от този филм, всеки жест или поглед на това невероятно дете, както и това, което то успя да направи, променяйки изцяло живота на един млад мъж.
Joy
Скрит текст:
Разговорите с бащата, писмото, съветите на баба, гласът и, прическата на малката в стил "младо жирафче".
Детската урна, късите гащи на Санмей, дори подготовката за...
Мисля да си намеря и аз едно копие и да си ходя с него Wink

# 684
  • MJF
Все пропускате как тримата- Санмей и двамата му приятели- мъж и жена търсеха във wc  глътнотото от Шаоуън , а тя определено се забавляваше от цялата ситуация Mr. Green
Знаете моя афинитет към далекоизточните wc Mr. Green

# 685
Шо, сценаристката на Първият пингвин е Йошико Моришита, жената, която създаде/ написа Tenno no Ryoriban и адаптира мангата на Gibo to Musume no Blues, както и адаптира Tonbi, който е по известна книга. Затова ти обърнах внимание да погледнеш по-добре коя е тя, но, разбира се, те е домързяло да слезеш малкоооооо по-надолу във филмографията ѝ, хаха. Ехх, този непоправим Шошулчо.

Апропо, ако забелязахте още в началото на филма, когато Шаоуън се събуди, а баба ѝ не помръдваше, на стената показаха една картина на млада жена-воин. Точно нея имитираше Шаоуън с копието и дрехите. Не споменаха името, но ще се разровя, защото това е героиня от китайския фолклор/митология.
Имат много жени-воини, Хуа Мулан е най-известната от тях, но съм чела и за други. Трябва да се поровя за повече информация и да прочета.
Във филма говориха за Кралят на маймуните (което се преобразява), но за него знаем много от редица китайски филми и сериали.

А ето градът, в който се развиваше действието. Това е Янгдзян, град, който се намира на 160 км. от Макао и място където е горещо/ тoпло 365 дни в годината. Там студ и сняг не познават. При тези горещини и огромна влага, няма как да живеят по друг начин. Затова и къщите им бяха постоянно отворени, но и в Китай не се краде както тук, де, това е важно да се отбележи.
Янгдзян е с население от около 1 300 000 души. Един "мъничко" китайско градче.

Браво, Шо, ти позна Чи Джин Хи.
Получаваш награда.

Скрит текст:

# 686
  • MJF
Мляс с наградата и Coffee Satisfied

Еее видях я сценаристката  Йошико Моришита, не един и два шедьоври сме гледали от нея. Просто последните 2 неща дето съм гледла от нея , къде затова че не са баш моето жанрово уж, къде по други причини но нещо не ми допаднаха. Хайде дано Animal Penguin се получи добре.

Стягай се ти. Този зевзек Меркурий да си стои там като буфeр до Слънцето и "да не мърда".

Абе нещо забравих да изкоментирам а то и две неща вече.
Tuon, видях го аз с кучетата онзи човек. Но "нашето рибарче"  Smile съвсем прав е с обяснението на мъдростта. И тез микроорганизмите душа носят, стресират се .

От топлото и влагата  в Янгдзян и гледката как живеят при такъв климат. Това лято и "по моите ширини" бе по-влажно на фона на редица назад. Та и аз усетих на собствен гръб,  че така жегата е къде къде по-неприятна. Друго си е топло/горещо+ сухо.

Ishiko to Haneo: Sonna Koto de Uttaemasu? (2022) 1 изгледан. Странни адвокати тез. В този първи епизод повече на социални работници ми приличаха , медиатори по комуникация.
Скрит текст:
Първо с казуса със собственика на заведението. А после и с казуса насилие на работното място.
Освен цитатите на законите от Haneo в бясна скорост, за което разбрахме причината и вратичките в законите намирани от Ishiko друго право нямаше Smile
Мда , една камара познати муцуни. Касуми в този епизод много ме изненада с гардероба си и визията. Една такава по-витална, така да го кажа.
Мда

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 08:56 от Шошулчо

# 687
Песен от новия албум на Дже.

# 688
  • MJF
Потръгна ми Ishiko to Haneo
Вече 6 изгледани серии. Допада ми точно такъв подход в тази професия.
Скрит текст:
Да се договорят хората , да се намерят причините за възникналия проблем, да се намерят и чуят истинските причини , мотиви на замесените страни и да се намери решение удовлетворяващо замесените страни. А ако все пак има виновни или упорити да си понесат наказание, глоби и пр. според действащия ред. Интересно е на края на всеки епизод как отнасят нещата към положението и законите в настоящата 2022.
Human drama е жанра. Определено. Нямам забележки. Съвсем конструктивен подход показват във всеки казус.

# 689
Знаех си аз, че е сериал точно за теб.
В момента върви финалния десети епизод по TBS. Пуснах сега тв и го видях. Преводачката на английски е лекоооо отнесена, но ще довърши превода. Да си знаеш, че имаш да чакаш финалните три след седемте, които е превела до момента.

Есента дойде. Имам нужда от ново яке.

Много тежка седмица изкарах. Меркурий е виновен.
Снощи набързо изгледах двата епизода на Good Job от тази седмица, но стана толкова блудкаво/глупаво, че не заслужава да го коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт