Магията на изтока - тема 68

• 23 185
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Новият албум на BlackPink.

Хм, Паганини и Ла Кампанела.... до там ли опряха Smirk.

# 691
  • MJF
    Рос и аз надникнах миналата седмица в  Good Job-  по- добре да не коментирам. Поне малко нормален хумор да имаше с тез двамцата там но не. Мноооого слаб сценарий. Мнооого. Язък за двамцата в каста и Lee Joon Hyuk. Ча Чи Су въобще не чете сценариите явно като се завтече да снима. Да не ми се обижда. Peace  

Като прочетох Паганини горе и а и вечното триене , блокиране и от този род , все чакам Бах, Моцарт, Чайковски ... да скочат от гроба и да си потърсят авторските права. Ей тогава ще гледам сеир и потривам ръце доволно, мед ще ми капе на душата и от този род. Туй щото ми накипя онзи ден дето на пълния запис във фигурното бяха блокирали звука. За енти път.

E мина ли тоз Мекурий?

Тъкмо обсъждаме у дома с какво ще се черпим утре.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 18:25 от Шошулчо

# 692
    Меркурият е до 2 октомври, до изборите, хаха.

Повръща ми се. Това е гавра с класическата музика. Голи задници и позьорщина.

При мен сега се изсипа дъжд, след поредната сахарска жега през деня. Вчера не се дишаше с 38 градуса навън. Нямам търпение да захладнее.

Е, Шо, хубава новина за теб.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 19:00 от rossonera

# 693

Много тежка седмица изкарах. Меркурий е виновен.
    +1

Да разпуснем с нещо сладко, селекция традиционни азиатски десерти:
    https://www.taste.com.au/baking/galleries/21-asian-desserts/PH6ulUJG?page=18

# 694
    • MJF
    Шо се облиза eat

Рос , виждам и Hpriest на екрана Smile
    Аз изгледах и Ishiko to Haneo 7
    Скрит текст:
    Голям казус решиха , даже два преплетени. Голямата тема за насилие от родители над деца но и въобще от домашно насилие. А и деца "живеещи на улицата " при налични родители и сие.
    Подхванах и Cinecon e Ikou!  11 обаче така се Mr. Green и hahaha още по в началото , че сега не смея да продължа. Спрях да видя дали няма подсказка от зрител но не би.
    Скрит текст:
    Мисаки- сан ме "застреля" с идеята си дето има. И сега първия клиент на тази негова програма за предложение на брак в киното нещо хич не ми вдъхва доверие Mr. Green . На всичко отгоре Шибуи- сан предложи да правят и DVD като обзор/колаж/видеорезюме на случая и Мисаки - сан заяви че ще е режисьор- щото като студент снимал инди-филмчета Mr. Green - абе наш човек отсякъде. Шибуи - сан в ролята на оператор. Сценаристката и тя образ. Въобще целия персонал включен и на линия. Този кадър просто ме довърши hahaha и не смея сега да подължа без подсказки.  

Честит рожден  ден на rossonera! Balloon. Здраве, повече радостни моменти и по - малко за раздазнение желая.
    На всички именници днес да им е живо и здраво името.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 15:52 от Шошулчо

# 695
    Аригато, Шо. Хагу (hug).

Онзи ден, на 13-ти септември,  Йоджи Ямада навърши 91 години и по този повод реших да изгледам един от първите му кино шедьоври - филмът Kazoku (Семейство) от 1970 г.
    На английски се разпространява като Wherе Spring Comes Late (конкретно Хокайдо, там, горе на север, където пролетта наистина идва късно).
    Гениален филм. Класическа японска човешка драма в най-чистия ѝ човешки вид и съдържание - историята на едно обикновено японско семейство, което пое на път от малък остров до Нагасаки, за да се установи и заживее чак на север, на о-в Хокайдо и да се занимава със земеделие. Прекосиха целият о-в Хоншу, преживяха загубата на своята невръстна дъщеричка в Токио, за да стигнат до студения и мразовит Хокайдо, там, където прилетта наистина идва късно. Метафората на Ямада е брилянтна.
    Ямада-сан е бащата на Хироказу Корееда в този бранш. Преди Корееда е Ямада, а преди Ямада - Куросава.

Докато се рових да открия филма (това беше голямо приключение), попаднах на много хубава статия за него на английски. Ето, ако някой иска да научи повече.

# 696
    Рос, честит рожден ден и от мен, макар и с малко закъснение! Бъди здрава!

Тези дни нищо не съм гледала, но съм на източния фронт с книга - "Петдесет думи за дъжд". Не знам дали някоя от вас я е чела, авторката е американка, но действието се развива в Киото в средата на миналия век.

# 697
    И аз с малко закъснение, но...

Честита да си Рос Flowers Cherry Blossom, здраве, повечко спокойствие и положителни емоции да има в живота ти.

# 698
    Много благодаря!
    2в1, за съжаление, с годините, а и времената, в които живеем, спокойствието става все по-малко.

Изгледах финала на It's Beautiful Now. От 2 април до днес, 18 септември, в продължение на пет месеца и половина гледах, зяпах, заспивах, превъртах, но издържах.
    На финал направихме набързо чернодробна трансплантация (зетят дари черен дроб на тъщо-леля си) и завършихме с едновременни контракции на двете снахи, а цялото семейство на път за болницата.
    Другата седмица започват Хана и Им Джу Хуан, така че се прехвърлям на тях. Съботно-неделните корейски мехурки ми станаха тясна специалност.

# 699
    • MJF
    Над час и половина гледах тоз пусти 11-и епизод на Cinecon e Ikou!. Еми пусна го , hahaha до сълзи, спра, мине ми, хайде пак пусна го , hahaha до сълзи ...... Голям майтап.
    Скрит текст:
    Но работата меко казано сериозна, ще го бъде ли това кино или ще го закрият

Мда, Ishiko to Haneo 8 и 9 бързо стигнаха до мен. Изгледах ги уикенда по епизод на ден. Понеже казусите и в двата епизода бяха доста сериозни. А като гледам казуса от 9 по една своя линия май ще продължи в 10. Въобще сериозни неща се случваха два епизода.
    Скрит текст:
    Не се изненадах от "тъпия номер" на Оба. Още 2 серии назад от това което показаха от новото му работно място бе очевидно , че нещата са меко казано подозрително опасни. Наивитет до степен пълна простотия му казвам на туй нещо. Хем героя има много горчив опит и от предишната си работа.

Ще потърся Kazoku 1970 дали го има за мен и ако да ....
    Доайена Йоджи Ямада скоро го споменахме. Ако не бъркам bb6 гледа .....

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 14:35 от Шошулчо

# 700
    • вятърничава
    Рос, честит рожден ден!
    С голямо закъснение,но пожеланието ми е актуално по всяко време: Бъди здрава!
    Доайена Йоджи Ямада скоро го споменахме. Ако не бъркам bb6 гледа .....
    А сега де! Open Mouth

# 701
    # 702
    • вятърничава
    О,да! Сега се сетих Blush
    bell разказа за него и аз го гледах.

# 703
    Благодаря, bb6. Цветя от любимият кореец. Чудесен подарък.

Шошулчо се е сетила за нещо сама, хохо. Чудно.
    В Япония вилнее поредния тайфун. Името му е Нанмадол. Буреносен вятър, огромни вълни... Горките нипонци.

# 704
    • MJF
    Аз пък съм на тема земетресения. Вчера гледах  "люлеещи се картини" от Тайван, по миналата седмица от Китай. Страшна работа. Аз имам много земетресения на сметката си до тук та като гледам такива големи/силни и от различни гледни точки/ моментни ситуации ....си повтарям ноухауа. Човек трябва да е готов за моментна адекватна реакция във всеки момент/обстоятелство.

Smile абе Шо има проблясъци когато нещо му е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт