Магията на изтока - тема 68

• 23 185
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • вятърничава
Тези японци съвсем ще се затрият, то не бяха жеги, 16-тия по ред тайфун за тази година,ако не греша,няма начин и земетресение да не ги е тресло.И населението на Япония е намаляло с рекордните 644 000 през миналата година,понеже младите не искат да се женят.
Scream

На корейците не им трябват тайфуни,те сами си се стараят достатъчно да се довършат.Това е достойно за филмиране,няма да се изненадам да го видя скоро превърнато в сериал.
https://www.theguardian.com/world/2022/sep/18/my-children-saved- … al-in-south-korea

# 706
Тези японци съвсем ще се затрият, то не бяха жеги, 16-тия по ред тайфун за тази година,ако не греша,няма начин и земетресение да не ги е тресло.И населението на Япония е намаляло с рекордните 644 000 през миналата година,понеже младите не искат да се женят.
Scream
За японците е присъщо да приемат нещата от живота стоически и със смирение. Каквото и да се случва, винаги има капка оптимизъм и те се хващат за него и продължават напред. Може би и чувството им за дълг играе роля, чувстват се длъжни да намерят начин да се справят. Заради всичко това им се възхищавам.
Колкото до другото, може и 10 години да има, откакто чух в някакъв документален филм, че 60% от японците на възраст до 35 години не са женени. Още тогава, сега вероятно процентът е по-голям. От друга страна, 644 хил. души не ми се струват чак толкова много на фона на население от над 120 млн.

# 707
Влизам с една неприятна вест, но чак сега случайно разбрах.
Скрит текст:
Нашето другарче Дането е загубила битката с рака и си е отишла от този свят на 8 август Disappointed Relieved. Дъщеря ѝ е писала в Спирита, но аз чак сега видях поста.
Да почива в мир и дано е на по-хубаво и спокойно място Sad.

За нашето ВИП-че

# 708
Съжалявам за Дането!Светъл и път!Добро другарче!

# 709
Щях да пиша в темата за Властелина,но първо влезнах тук.

Стана ми адски мъчно.
Имаше момент в който Дането много ми помогна.Никога няма да го забравя.

# 710
  • вятърничава
Не знам как се сетих за това
Скрит текст:
Така с тая песен на живо на няколко метра от мен е сред любите моменти в живота ми Heart
Щастлива съм, че съм преживяла това.
Onе ok rock. Ходихме на няколко концерта с децата Cupid
Дано да е на по-добро място.

# 711
  • MJF
Безмълвна, просълзена........мир на праха ѝ на дането. На близките ѝ, семейството ѝ кураж. Дането бе неминуема част от темата от както аз "влязох" в нея.

freedoms като ни прочете да драсне ако ще и точка да е .

# 712
Не мога да повярвам, че я няма... Все едно част от мен липсва. Дори не сме се познавали лично, но е ужасно.

# 713
4-ри минутно клипче как Текеру хапва нещо.

Гледах японски сериал - Kinou Nani Tabeta донякъде е БЛ,но главно и основно се фокусира към храната и как се приготвя.Много ми хареса,а съм човек,който не обича да готви и ако може няма да яде.Трогателен и мил сериал.

И котки,тайският ми актьор е снимал малки бели котенца докато е водил кучето си на вет.
Скрит текст:

# 714
  • вятърничава
Този Kinou Nani Tabeta и аз го бях започнала заради Uchino Seiyou.Беше ми интересно да го видя в роля различна от хетеросексуален грубоват мъжкар. Хареса ми, но го отложих,понеже имах други започнати. Адвокатът пазаруваше впечатляващо, понякога в магазина се сещам за това.
За Такеру не се притеснявам,добре се храни!
Малки бели топчета, не котета.

По ON AIR пак японски сериал "Най-голямата сестра"  Toto nee-chan (2016) от 20.30ч, повторение от 12.30ч. 156 епизода, но са кратки.Доста познати лица участват.Сигурно сте го коментирали,но не намерих, някой ако помогне ще съм благодарна.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 14:47 от bb6

# 715
  • MJF
Брей, това вече ми впечатли от "наша" телевизия. На моя ресурс  Toto nee-chan (2016) няма превод на английски. Рос надълго и нашироко периодично е обяснявала за тв сериалните  формати на японския фронт. Асадора е тоз сериал. Не помня да сте казвали да са давали до сега по нашите тв. Похвално че са стигнали до японска human drama от дългите , Smile както ги водя аз. Браво, браво.

И аз nee-chan гледах Wink . Boku no Neechan 9 изгледан. Брата напредна в анализите на сестра си леко според мен. Интересно определение за любовта се получи от Чихару, хем без да иска стигна до него Mr. Green . Знам че остана последния епизод и сега не се знае колко ще си го подслаждам.

2 дни на няколко пъти "тръгвах" да пиша тук но не успявах, сещах се за Дането и ....не можех. Сега си наложих един вид.

# 716
  • вятърничава
2 дни на няколко пъти "тръгвах" да пиша тук но не успявах, сещах се за Дането и ....не можех. Сега си наложих един вид.
+1

# 717
Шошулчо, я се метни на този сериал от 2012 г. Аз съм го гледала, но покрай новия Hatsukoi с Такеру и Хикари, който излиза на 24 ноември по Нетфликс, се сетих за този сериал десет години назад.
Няма нищо общо с Такеровия хацукой (първа любов), но ме подсети по заглавието. Хацукой в Япония колкото искаш - филми, сериали, а сега и Такеру с негова версия.

Three Bold Siblings - епизод 1 от 50 (финал на 12 март 2023 г.)

Новата съботно-неделна корейска мехурка започна вчера и аз съм отново на клона.
Не започна добре, дори се издразних страшно много. Поредната многострадална главна героиня с тежко детство и майка, която смятам, че не я обича или поне се държи многооооо зле с нея (отвратително е такова поведение на майка към собственото ѝ дете).

Историята:

Скрит текст:
Тя, Ким Те Джу (в ролята е Чуващата гласове - И Хана), е дете на три годинки, когато бащата ѝ умира, а тя и майка ѝ остават сами, без никаква помощ. Майката се омъжва повторно и ражда син и дъщеря. Вторият баща приема с радост Те Джу, но, разбира се, в историята има и зла свекърва (негова майка), която не иска чуждото дете. Нямаше как да се разминем без такъв дразнител-вредител, за съжаление.
Те Джу е бреме и за собствената си майка, поне това ни показа сценаристката за един епизод. Родителката винаги се е държала зле с нея, за сметка на малките, които са родени от нейния втори брак.
Те Джу е страдала най-много и заради по-малките си брат и сестра и е трябвало да завърши медицина, въпреки че не е искала. Думите на майка ѝ, както и това, че трябва да дава само най-доброто, за да бъде приета от старата вещица (свекървата) я принуждават да го направи.

Той, И Санг Джун (в ролята е Им Джу Хуан), е приятел на Те Джу от детството и нейната първа любов (имали са връзка като млади, докато тя е била студентка по медицина). По това време той пробива като актьор, става извествен, но папараци ги издебват, а връзката им става публично достояние. Разделят се заради кариерата му и тормозът, злобата, с които се сблъсква тя. Животът ѝ се преобръща, а е имала съвсем други планове.
И сега, години по-късно, двамата се срещнаха отново.
Случи се така, че малката сестра (в ролята е Ким Со Ън) реши да се омъжва, но тъй като кандидат-зетя не е от Сеул и пътува всеки ден до града, то на срещата на родителските тела, решиха каката да отстъпи жилището си (чиято ипотека изплаща съвсем сама) на малката пикла и зетя?!?! Бях в шок... Бащата също, защото въпреки че Те Джу не е негова биологична дъщеря, то той я обича страшно много, за разлика от отвратителната ѝ майка.
Те Джу отказа категорично отново да бъде пренебрегвана за сметка на лиглата и се опълчи на злата си майка, като заяви, че животът и апартамента са нейни.

Това за един епизод. Още в следващите, но горе-долу схванах как ще върви всичко и какво ми предстои до финал. Очаквам злата свекърва/ бабата да се развихри, но дано майката поумнее.

На Сугинами сенсей му тръгна преди седмица новия филм Hell Dogs по кината в Япония, но нещо не мога да го приема в роля, в която той не е доброто момче. След няколко месеца, когато филмът излезе на DVD/ Blu-ray, ще го видя.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 16:46 от rossonera

# 718
  • MJF
Мм този е непознат за мен ресурс. Ще го разгледам. Рос, мерси много , Hug, Satisfied .
Ще го видя Hatsukoi
Miho Nakazono e позната сценаристка.

Сугинами сенсей вярно, че напоследък залитна по "доброто момче" но има хляб в тоз хамелеон и за други амлоата и то на ниво. Да видим. Виждам го без проблем в нещо като завеян психопат и от този род.

# 719
  • София
Сега прочетох за Дането, много съжалявам!

Изгледах Адамас, не знам защо изобщо го гледах,  същото и за Big Mouth.

Но пък много ми хареса The Good Detective 2, от там и една песен от оста много си харесах.Слушайки гласа, си мислех ,че я изпълнява някой от по-възрастните певци, а то едно  сладко момченце.

https://www.youtube.com/watch?v=MZluokQ54Ps

https://kpoplivepolska.pl/im-yoonseong-cnema/

Общи условия

Активация на акаунт