Магията на изтока - тема 68

• 23 731
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Като чух  гласчето на Дже в клипа за Четирите бога и веднага се сетих за друг техен ост от Първата любов на милионера.

Дане, как си?

Шош, в Green Mothers' Club само в началните серии се занимаваха с ученическите истории на корейските отрочета и амбициозните им майки. После го удариха на проблемите на самите майки и сюжета мина къмто крими- трилър с психо елементи. Вече само му прехвърлям епизодите набързо, колкото да го пиша изгледан. Нещо не съм на тема избиване на комплекси на корейски аджуми и аджошита.

bb6, Пачинко е 8 епизода и вече потвърдиха втори сезон. Коментарите са, че в първия са обхванали доста малка част от книгата. Пиши да кажеш как ти се струва.

Вчера започна Kiss Sixth Sense. 12 епизода, излъчва се в сряда. Не съм го погледнала още, но двамата главни мъжове са... newsm08.

Tuon, готова ли си утре към Джун Ки да добавиш и Джи Соп newsm53? Започва Doctor Lawyer, който май ще е повече Lawyer от колкото Doctor, та може и да се впише в твоите "гледам".
Стори ми се, че скоро мярнах Тупи някъде из темите, та, ако ни чете може и да се вясне тук да сложи пак мрежата Wink.

# 76
  • MJF
дането Hug
С Джи като чета засега съм пас. Но виждам Kim Ji-Suk Smiley . Тази ГГ големи видения има като прочетох. Mr. Green

# 77
Дане Hug
Най-най любимката ми японска, заради която изгледах драмата от която нищо не помня Laughing
Но е пример за мелодиката на езика.
Не се брои Yum Фенщината надделява тук Stuck Out Tongue Closed Eyes
Трябва да е японци,които пеят на японски,ама доказано японци,т.е. бабата от майчина линия да е японка.
Wink

2в1,мен повече ме е страх от "Lawyer ",а не от "Doctor". Да ме прощава Джи,но се е напъхал в двете ми най-ужасни теми.Трябва да се окаже,че е  вампир и ще е чудничко.
Обаче вече мога да видя Tomorrow,защото вече написа,че е свършил.

За да не е само лигавене ...
Scream
Отричам,ние обсъждахме една огромна положителна страна на корейските сериали.
Ако искаш мога да ти пусна на тай ОСТ,но съм сигурна,че не искаш. Sunglasses

# 78
  • вятърничава
Не се плаша, аз съм мазохист.Изгледах I'm Sorry, I Love You от-до Smile
И даже сълза не пророних.

# 79
A на A Millionaire's First Love?
Аз съм плакала на I'm Sorry, I Love You,на Winter Sonata,Autumn Tale(гледала съм и тай версията и на нея плаках),на финала на Hong Gil Dong, Iljimae .... аз съм ревла.
Eто нещо любимо на тай

# 80
  • DE
Ямапи се Надявам е чистокръвен  Thinking https://m.youtube.com/watch?v=oQjcJBGIFsA
Гледай сега как ще ме караш да пручвам родословните дървета на хората Sunglasses

Нищо не съм гледала, смених таблета и не мога да отварям Дорамата на новия, сигурно Путин е виновен Thinking

Влизам и излизам от болница, вече ще е така, но спря да ми пука Frowning

# 81
  • BG
Привет.
дане,  радвам се да те видя в темата Hug Ако не можеш да ползваш дорамата, пробвай тук.
И от мен един любим тайски ОСТ

# 82
Аз пък ви пускам Джун Ки, който изпълнява обещанието си да танцува, ако рейтингът на драмата му стигне 10%, което се и случи.

Песента, на която е избрал да танцува, е That That на Сай.

# 83
Зависи къде ще го прати Разпределителната шапка. Joy
Обаче няма Ямапи има ББ. Няма лошо.Колкото повече, толкова повече!

Много се радвам с Джун Ки и сериалът е чуден.Въобще пълно Джункищастие Heart Eyes

# 84
  • DE
https://m.youtube.com/watch?v=oBO_UDlRDtQ
Ето го бе, нещо  съм сгрешил Thinking

Гост, благодаря, тръгна, Kissing Heart

# 85
  • вятърничава
Музикален четвъртък - добре ни се получи.
Какво ли ще е утре Yum

дането, може да не пишеш, но обещай да ни четеш, а ние ще ти пускаме музикални поздрави Hug

Щом го хвалите толкова Джункищастието, ще го гледам. Само да приключа с Пачинко и My Liberation Notes.

# 86
  • MJF
Я да ви разхладя с нещо, което току що гледах и тъй като ги похвалих виртуално реших че заслужават и тук да "цъфнат". Хвалих ги специално за финалния темп, на третата мелодия, те че са юньори и имат енерги в излишък факт, но .....само острани изглежда лесно.
Нао Кида- Масая Морита
https://youtu.be/SqanSypdpwg?t=3941
на 1:05:41

# 87
Щом го хвалите толкова Джункищастието, ще го гледам. Само да приключа с Пачинко и My Liberation Notes.
До 12 епизод (до там съм стигнала) много ми харесва,но това е корейско и могат да го скапят и в последните епизоди.

Josee
Не съм гледала японския оригинал и не съм чела разказа.
Първо реших,че е грешно решение да  гледам корейската адаптация,но сега си мисля,че това просто не е моята история. Може и да гледам от грешен начин  - емоционален или защото съм възпитана в съвсем друга среда,а тя е твърде различна и за това не разбирам.
Не искам да кажа,че е лош филм,напротив - емоционален,красиво заснет и разказва за любовната история между двама души със своите страхове и надежди. Показва как и двамата започват да живеят извън рамките на познатото,извън измислицата и извън самотата.Не е проблема и в бавното темпо или в края,все пак видях как са продължили напред и осъществяват мечтите си. Хубаво беше да видя,че тя не е затворена в стаята, а кара кола и живее своя живота наживо,а не проектира от прочетеното.
Не ми допаднаха  потиснатите емоции на главните герои. Нейното решение да сложи край,за да може той да изпълни мечтите си без тя да му е пречка и да твърди,че вече не се чувства самотна.Дълбоко в себе си вярвам,че това е грешно решение,защото те имаха чувства един към друг,а тези чувства трябваше да се докажат точно в трудните моменти.Тя  се предаде и не им даде шанс. Мисля,че точно тук виждам нещата по съвсем различен начин,защото за мен тя се предаде,но писателя може да го възприема като сила,защото тя пусна любимия си ....
Имаше сцена - Той седи в колата (на светофар и  е на пасажерското място) и вижда момиче в инвалидна количка, а погледа му,музиката и цялото усещане е ,че тя му липсва...застава кола до неговат и той я вижда,но Тя него - не ...
Не заслужавам такъв край.

# 88
Tuon, гледала съм японската версия на Josee, сред най-любимите ми филми е. Доколкото си спомням, коментирах го пестеливо, защото темата е много лична за мен. Добре разбирах героинята, чувствата, мислите и действията й. От твоя коментар си правя извод, че в корейската версия са се придържали към японската в това отношение.  Пишеш, че за теб е трудно да я разбереш, защото ти не би постъпила така. При нормални условия вероятно никой не би постъпил като нея, но условията в случая са далеч от нормални. Обстоятелствата около нея са такива, че тя взима възможно най-разумното решение, макар и отстрани да изглежда, че се предава. Точно защото обича този човек и иска той да живее добре, а осъзнава, че докато е с нея, винаги ще има трудности. Много е трудно от емоционална гледна точка, но всяко друго нейно решение в случая би било егоистично. В крайна сметка вероятно би се стигнало дотам той да се умори и или да я напусне, или да остане с нея само по задължение. За нея би било много по-болезнено краят на връзката да дойде по такъв начин след като са прекарали години заедно например, затова избира да прекрати сама.
Отплеснах се и стана дълго, но този филм винаги ме е вълнувал. Исках да ти дам различна гледна точка, надявам се да съм била донякъде полезна.

# 89
  • MJF
Аз съм гледала Josee, the Tiger and the Fish
Помня го като чудесен филм.
Съвсем разбираема ми е постъпката на ГГ  като ви прочетох. Щото ясно колко помня иначе от самия филм Blush

Що ми трябваше да проявявам любопиство на кор-сериалния фронт извън двата ми текущи шедьовъра?! Надникнах в първите 2 серии на Kiss Sixth Sense. Никакъв Kim Ji-Suk не видях. В ролята на ГГ пълен манекен, гледала съм я вече и не е за главни роли. Останалото е ...."вечното корейско". Без мен. Да му се невиди и на късмета на Kim Ji-Suk Tired . Даже докато гледах "таз боза" и го търсех се сетих как би изглеждал г-н Но от Crazy Love ако го играе  Kim Ji-Suk. Като нещо такова искам да го видя а не ......

My Family 7 изгледан. Финала на епизода пак Open Mouth , гаден режисьор, все спира на най-интересното, поредното разкритие и после чакай....
Скрит текст:
Въпреки че цялата тази ситуация взе още от опезидо 4 някъде по -скоро да ме забавлява от колкото ..... Тази връзка м/у Тодо , съпругата му и Suzuma  не я очаквах. Писателя върви малко по ръба на моето крими-търпение. В този епизод пуфтях поне 2 пъти на "сшито с бели конци". Например обяснението което даде Tatewaki  за своите действия на Haruto  и Akutsu  не отговори на всичките ми въпроси към нея. А във връзка с финала на епизода възникна големия въпрос а къде е аджеба щерката на Тодо?! След края на този епизод ходих да провера  да не би да следва последния епизод. Ами не, общо са 10. Усещам как този сценарист финално пак ще "изпусне парата" Thinking

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 11:31 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт