Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 983
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Да се обадя и аз, в неделя бях на РД и на кръщене и не устоях, накрая на празненствата към 16 часа си хапнах малко торта /буквално 3 хапки/. Иначе ядох салати и месо, но пуста лакомия, не устоях на тортата. Но пък вечерта бях толкова сита, че не вечерях, вчера си ми беше ден за фаст - само на вода. Сега още не съм гладна, но на обяд съм на йога и се чудя, дали въпреки че не съм гладна да хапна нещо или да продължа на вода до довечера. Ще видим.
Но това мойто на нищо не прилича - като се замисля не чувствам глад, но пък като видя нещо или като усетя миризма и веднага ми се иска да си хапна и ако навреме си задам въпроса "гладна ли съм" горе-долу е добре, но обикновено без да му мисля започвам да ям и после се ядосвам на себе си, защо се натъпках, като по принцип не бях гладна.

# 286
  • Столичанин ама не в повече :D
Минавам да се похваля.
След последния фаст свалям и след него.
Значи почти кило свалих от фаста и паднах под 66. Да кажем 5,8-9 някъде.
Това след неделята. Вчера съм си яла два пъти нормално.
И хоп, събуждам се днес, усещам се нещо по-лекичка, отивам да чишкам, събличам дрехи и се мятам на кантара.
65.
Значи яко вода на фаст, якоооо.
Чакам си мц. Само на ганаш ще бъда, надявам се де. Ще се държа прилично да не удавя коня у реката.

Джереми, скоро ще пускам изследвания.
И желязо и феритин ще пусна този път.
Ама да спра ли желязото 10 дни преди това. Да видя как е без него или да не спирам за да видя желязото дето пия дали повишава феритина и желязото.
И този път ще пусна и Д и В12.
Всъщност добави още 4 дни демек изчакай две седмици, знеш, че б12 и желязото са много зависими едно от друго, така че спри всичко, и разбира се браво за прогреса Blush (при мен точно обратното тоя месец изядох сериозно количество сладолед, но има моменти, в които просто човек търси бягство от реалността някъде, а най-лесния начин е храната). Предполагам си видяла това https://www.youtube.com/watch?v=tbbveDpUZv4 Stuck Out Tongue Winking Eye
Здравейте!Отскоро не мога да се храня нормално, ям изключително малко насила, предимно на обяд, а вечер като видя храна ми се повдига буквално, става ми лошо и от миризмата на храната когато някой се храни около мен или готвя. В началото когато започнах режима нямах такива проблеми, дори докато свикна имах адски апетит за въглехидрати, сега не искам да виждам храна.Знаете ли на какво би могло да се дължи това, дали е адаптация на организма към режимно хранене или по-скоро от хапчетата които приемам(Сиофор и Л-тироксин 75)? Благодаря!
Мисля, че е по-скоро от хапчето.

# 287
Ами 4 са, 3 основни и следобед нещо по-леко към 4.
Пробвай да махнеш поне 1. Така се храниш на малки интервали. И аз бях така преди повече от година. Постепенно отпадна следобедната закуска, престанах да изпитвам глад, а отскоро и не закусвам в повечето дни, не ми се яде преди работа, а да нося обяд и закуска ми идва в повече.

# 288
Елора, Миоки - страхотни постижения имате! Особено Миоки с тия 60 часа фаст, това си е голяма упоритост.
Аз пък напоследък имам доста напрежение на работа, налага се да работя и почивните дни и това се отразява на храненето. Далеч съм от заветните 60-70 гр. въглехидрати на ден, по-скоро сигурно са към 200 гр., но поне гледам да хапвам доста салати покрай нарушенията и да нямам междинни хранения (следобед едва удържам без междинка честно казано).
Отделно от това, вече и аз съм с доста обилен косопад. Предполагам, че е заради рязко свалените килограми и се надявам да се нормализира скоро. Фризьорката ми препоръча да пия биотин и да правя маски с масло от репей и вит. А и Е от Берьозка. Купих си биотин първосигнално без да прочета какво е точно и после като видях, че на практика е витамин В7 много ме доядя, че не взех направо препоръчвания от вас В-комплекс, който и без това ми беше в списъка с желателни добавки. Нищо де, и него ще го изпия, ама нали трябва да има за какво да се вайкам.
Имам спомен, че някъде бях чела за метфогамата, че пречи на усвояването на магнезий и вит. В. Ако това е вярно, колко време трябва да има между метфогамата и приема на добавките? Един час достатъчен ли е според вас?

# 289
Здравейте!Отскоро не мога да се храня нормално, ям изключително малко насила, предимно на обяд, а вечер като видя храна ми се повдига буквално, става ми лошо и от миризмата на храната когато някой се храни около мен или готвя. В началото когато започнах режима нямах такива проблеми, дори докато свикна имах адски апетит за въглехидрати, сега не искам да виждам храна.Знаете ли на какво би могло да се дължи това, дали е адаптация на организма към режимно хранене или по-скоро от хапчетата които приемам(Сиофор и Л-тироксин 75)? Благодаря!
Да не си бременна? Simple Smile

# 290

Не, не съм.

# 291
  • Sofia
От Сиофор е.
И аз бях/съм така.

# 292
Скрит текст:
Не, не съм.
Е тогава и аз бих заложила на хапчето.

# 293
  • Столичанин ама не в повече :D
Днеска неусетен 24 часов фаст, който ще стане 36-40 часов (па не бях правил от поне 4-5 години) и порядъчно изминати крачки (е сега петите наболяват и ме наваля порядъчно дъжда ама за съжаление изобщо не беше толкова романтично колкото https://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ  Laughing )
Скрит текст:

# 294
Минавам да се похваля.
След последния фаст свалям и след него.
Значи почти кило свалих от фаста и паднах под 66. Да кажем 5,8-9 някъде.
Това след неделята. Вчера съм си яла два пъти нормално.
И хоп, събуждам се днес, усещам се нещо по-лекичка, отивам да чишкам, събличам дрехи и се мятам на кантара.
65.
Значи яко вода на фаст, якоооо.
Чакам си мц. Само на ганаш ще бъда, надявам се де. Ще се държа прилично да не удавя коня у реката.

Джереми, скоро ще пускам изследвания.
И желязо и феритин ще пусна този път.
Ама да спра ли желязото 10 дни преди това. Да видя как е без него или да не спирам за да видя желязото дето пия дали повишава феритина и желязото.
И този път ще пусна и Д и В12.
Всъщност добави още 4 дни демек изчакай две седмици, знеш, че б12 и желязото са много зависими едно от друго, така че спри всичко, и разбира се браво за прогреса Blush (при мен точно обратното тоя месец изядох сериозно количество сладолед, но има моменти, в които просто човек търси бягство от реалността някъде, а най-лесния начин е храната). Предполагам си видяла това https://www.youtube.com/watch?v=tbbveDpUZv4 Stuck Out Tongue Winking Eye

Оууу, не съм видяла. Благодаря Grinning
Чакам с нетърпение. Но ме съмнявам да е добро колкото първия филм.
Мисля, че ще го направят по-сериозен и ще изчезне хуморът.

Сладолед едно време колко ядях...
Сега грам не ми и трябва. Майка ми си купува и си слага в хладилника.
Единствено на море като ходя се почерпвам, ама от скъпите и то разни видове дето си тача много. А и пробвам нови също така. 2, максимум 3 топки за всички дни и то не наведнъж.
И на море кола пийвам, но малко.
Ами като реша да ходя на лекар, май ще ги спра витамините да видим. Само С ще оставя и магнезий.

# 295
Скрит текст:
Елора, Миоки - страхотни постижения имате! Особено Миоки с тия 60 часа фаст, това си е голяма упоритост.
Аз пък напоследък имам доста напрежение на работа, налага се да работя и почивните дни и това се отразява на храненето. Далеч съм от заветните 60-70 гр. въглехидрати на ден, по-скоро сигурно са към 200 гр., но поне гледам да хапвам доста салати покрай нарушенията и да нямам междинни хранения (следобед едва удържам без междинка честно казано).
Отделно от това, вече и аз съм с доста обилен косопад. Предполагам, че е заради рязко свалените килограми и се надявам да се нормализира скоро. Фризьорката ми препоръча да пия биотин и да правя маски с масло от репей и вит. А и Е от Берьозка. Купих си биотин първосигнално без да прочета какво е точно и после като видях, че на практика е витамин В7 много ме доядя, че не взех направо препоръчвания от вас В-комплекс, който и без това ми беше в списъка с желателни добавки. Нищо де, и него ще го изпия, ама нали трябва да има за какво да се вайкам
.
Имам спомен, че някъде бях чела за метфогамата, че пречи на усвояването на магнезий и вит. В. Ако това е вярно, колко време трябва да има между метфогамата и приема на добавките? Един час достатъчен ли е според вас?
Доколкото знам това се отнася за Б12 по-специално. И то не става дума за прием на разстояние, а ако вземаш добавка Б12 вземи спрей или капки които се усвояват през лигавицата на устата направо, а не таблетки да ги поглъщаш. Метформинът пречи да се усвоява и таблетките няма да ти свършат работа. Това в случай че имаш нужда де, не е речено че всички тук го вземат.
Б7 не съм убедена че го има в Б комплекс, поне не във всичките, провери си пак какво си наумила да вземаш евентуално.

# 296
Отделно от това, вече и аз съм с доста обилен косопад. Предполагам, че е заради рязко свалените килограми и се надявам да се нормализира скоро. Фризьорката ми препоръча да пия биотин и да правя маски с масло от репей и вит. А и Е от Берьозка. Купих си биотин първосигнално без да прочета какво е точно и после като видях, че на практика е витамин В7 много ме доядя, че не взех направо препоръчвания от вас В-комплекс, който и без това ми беше в списъка с желателни добавки. Нищо де, и него ще го изпия, ама нали трябва да има за какво да се вайкам.

Приема на метфогама "източва " Б виатмини и магнезий в организма, затова е нужен допълнителен прием .....Б7 е биотин, и ако имаш проблем с коса/кожа/нокти можеш да си го пиеш спокойно. В Б комплексите има от всички Б-та - но са в различно съотношение - този е много добър например: Коензимиран активенhttps://apteka.framar.bg/30069304/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2 … D0%BE%D1%80%D1%81

Преди да започнеш прием на каквито и да било добавки е хубаво да прочетеш повечко информация Simple Smile

Аз лично съм решила да си взема скоро Биотин, заради косата - отделно приемам Б1 под формата на бенфотиамин и б12-спрей....а после пак ще си взема Б комплекс. Магнезия се пие до "наакване" /както се казва Simple Smile

# 297
  • Пловдив
А Метфогама и Глюкофаж едно и също ли са?
Извинявам се за рязкото влизане с въпрос...Simple Smile
Връщам се да ви чета...

# 298
  • ГО
А Метфогама и Глюкофаж едно и също ли са?
Извинявам се за рязкото влизане с въпрос...Simple Smile
Връщам се да ви чета...
Да, съдържат основната съставка - Метформин.

# 299
Добро уточнение е това, че Б12 е добре да е на спрей. Планирам да си пусна изследвания за витамините, но като сметнах всичко, което искам да си пусна, се събраха над 200 лв. за изследвания и май ще ги правя на порции. Иначе специално тук препоръчвания Б комплекс (този, който Азара пуска линкове за него) съдържа и биотин (Б7), но доста по-малко от добавките с чист биотин. Азара, ти мислиш да пиеш едновременно ли б-комплекса и биотина?
Интересното е, че въпреки по-високия прием на въглехидрати килограмите мърдат надолу - за сега с 0,5 кг. Сигурно е от метфогамата. Но ми липсва чувството на лекота и прилив на енергия като се храня правилно, така че няма да се отпускам. От вчера откакто се разписах обратно тук се чувствам много мотивирана пак да вляза в правия път. Само да успея и някой друг час сън допълнително да си набавя тези дни и всичко ще е ток и жица.

Общи условия

Активация на акаунт