Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 999
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Gotham City
Изследвах кортизол. Беше висок и затова пак го изследваха - сутрешен, вечерен и 24-часов ритъм с уринен тест. При тези изследвания беше нормален. Даже и тест малък блокаж с преднизолон правих, там си падна в референтни стойности. Че и на ЯМР ме пратиха и нищо. ТСХ изследвах няколко пъти, варира между 2.74 до 3.38. Моят проблем ми се струва, че е инсулинът и високия ДХЕАС, е, и висок холестерол, но чета тук, че той не е болка голяма. Досега никой ендо не ми каза причина за високия ДХЕАС, а все пак и ЯМР минах. Хора, благодаря ви! На фона на докторите, които все бързат и нищо не обясняват, тази тема е манна небесна.

# 271
Ех, плодовете колко ми липсват. Точно пролетните са ми любими - ягоди, череши, кайсии, праскови. Сега само ги гледам жално и си позволявам по 2-3 ягоди или половин кайсия на ден след ядене. А тая захар да скочи толкова от шепа череши Hushed сигурно защото и на голо.
Азара, Глюкофажа го пия от този месец, от 04.05. По принцип дозата е 1500 на ден, но май ми идва много. Не знаех, че се натрупва. Благодаря! На стомаха изобщо не ми влияе, дори до тоалетна ходя по-рядко.Даже сънливостта и замайването ще ги понеса, обаче това чувство за преяждане много ми тежи. Затова ще я намаля засега на 1000 на ден. Все пак режимът е най-важен, а аз засега, мисля, съм доста стриктна.
Абе май ти е голяма тая доза да.....аз бях на 2х500мг-все едно 1000 на ден.....като свалях високата КЗ/над 10 беше/.....и така и си останах на ниската доза, защото ендото искаше да я увеличавам плавно, и трябваше да стигна 2х1000......но аз стрикно си спазвах хранителния режим и не се наложи да увеличавам...я разкажи повече за чувството на преяждане....
Аз ягоди ям доста...с тях проблем нямам дори и на гладно да ги ям/но най-често ги хапвам с маскарпоне/......почти всеки ден ям и то не по 2-3 ягодки , а по половин кило съм изяждала.....днес ядох за десерт с лешников сусам/6-7 ягоди/...мммм-вкуснотия.....всеки си има бъгове в системата, затова е хубаво всеки да си проследява коя храна как му действа...на сестра ми мъжа й също е с диабет, и тя твърди че той може без проблем да яде сладолед и не му скача КЗ например......

# 272
  • Gotham City
Ехааа! Ама че късметлия твоят зет със сладоледа:smiley: Искам и аз така!
Ми за преяждането какво да кажа. Пия ли си пълната доза Глюкофаж, после се чувствам не просто сита, а преяла, и то не за час или два. Минават по 3-4 часа и все едно съм яла преди малко. Изцяло липсва чувството за глад. А не ми е подут стомаха в никакъв случай. Оттам на следващо хранене ям насила и едва изяждам порцията. Явно действа различно при всеки метформинът, макар че четох, че тези ефекти били временни, докато се адаптира организмът.

# 273
Ми за преяждането какво да кажа. Пия ли си пълната доза Глюкофаж, после се чувствам не просто сита, а преяла, и то не за час или два. Минават по 3-4 часа и все едно съм яла преди малко. Изцяло липсва чувството за глад. А не ми е подут стомаха в никакъв случай. Оттам на следващо хранене ям насила и едва изяждам порцията. Явно действа различно при всеки метформинът, макар че четох, че тези ефекти били временни, докато се адаптира организмът.
Интересно....наистина. А пиеш ли други добавки освен метформин и магнезий?
Аз не й вървям да ти кажа за сладоледа....поне докато не го видя с очите си хахахах Simple Smile

# 274
  • Столичанин ама не в повече :D
Изследвах кортизол. Беше висок и затова пак го изследваха - сутрешен, вечерен и 24-часов ритъм с уринен тест. При тези изследвания беше нормален. Даже и тест малък блокаж с преднизолон правих, там си падна в референтни стойности. Че и на ЯМР ме пратиха и нищо. ТСХ изследвах няколко пъти, варира между 2.74 до 3.38. Моят проблем ми се струва, че е инсулинът и високия ДХЕАС, е, и висок холестерол, но чета тук, че той не е болка голяма. Досега никой ендо не ми каза причина за високия ДХЕАС, а все пак и ЯМР минах. Хора, благодаря ви! На фона на докторите, които все бързат и нищо не обясняват, тази тема е манна небесна.
Оптималното тсх е 1, провери фт4 и фт3, както и тат и мат. Simple Smile

# 275
Не е само предположение за кръвното, аз по принцип съм с ниско. Сега не съм го мерила, но винаги е било ниско. А глюкомер имам. Боцкам се от време на време. Сутрин на гладно КЗ все се върти около 5 +- . А примерно 2 часа след хранене е около 5, вчера 1 час след хранене и Глюкофаж беше 4.9, което май е ниско. Вече взех да усещам кога вдигам КЗ, мерих я няколко пъти при съмнения и се потвърдиха. Натка, според теб тази КЗ 1 час  след хранене не е ли ниска? Мисля, че доза 1500/дневно ми идва много. Не знам килограмите имат ли значение, но сега съм 48 кг.
Само да вметна, че натискам с тоя Глюкофаж, за да сваля андрогените - ДХЕАС основно, иначе мисля, че и само с диета бих държала нещата в поносими граници.
Мисълта ми беше да замериш по възможност в момент когато става това доспиване, от което се оплакваш. Да видиш реално кое пада - кръвното ли, КЗ ли, що ли. Че да знаеш какво бориш и тогава да търсиш как.
По принцип на строг режим наистина метформинът е излишен и може да дойде в повече, вече другото което описваш не съм запозната с него и не знам там как би се отразила намалена доза.

# 276
  • Gotham City
Пия мио инозитол с фолиева киселина, витамини, хром, цинк и доста други добавки.
Не знам, Джерами, изследвах и ФТ3, ФТ4, антитела, УЗ  на ЩЖ, казват ми, че е добре. А ТСХ 1 е идеално, но вероятно е трудно постижимо без лекарства. Винаги ли стойност над 2.5 е патология?
Да, май ще е добре да измеря и кръвното в такъв момент.

# 277
  • Столичанин ама не в повече :D
Какви са стойностите на щитовидните показатели? Тсх между 2.5-3 е сива граница, тсх над 3 показва хипофункция, друго за което се сещам е да вдигнеш оптимални нива на витамин д (над 40 pg/ml) и б12 (над 330 pmol/l), както и виж железен панел и феритин.

# 278
Минавам да се похваля.
След последния фаст свалям и след него.
Значи почти кило свалих от фаста и паднах под 66. Да кажем 5,8-9 някъде.
Това след неделята. Вчера съм си яла два пъти нормално.
И хоп, събуждам се днес, усещам се нещо по-лекичка, отивам да чишкам, събличам дрехи и се мятам на кантара.
65.
Значи яко вода на фаст, якоооо.
Чакам си мц. Само на ганаш ще бъда, надявам се де. Ще се държа прилично да не удавя коня у реката.

Джереми, скоро ще пускам изследвания.
И желязо и феритин ще пусна този път.
Ама да спра ли желязото 10 дни преди това. Да видя как е без него или да не спирам за да видя желязото дето пия дали повишава феритина и желязото.
И този път ще пусна и Д и В12.

# 279
  • ГО
На мен Глюкофажът не ми действа така. Никак не ми действа. Постоянно съм гладна и то за прости въглехидрати. Не ми убива апетита, не ме издува, не ми се гади - нищо.

Аз от вчера фаствам - спазвам новолунието. Почнах на обяд вчера, ама преди фаста се надумках с шоколад Sad Ще изкарам до довечера. Нямам проблем с фастовете, правих с лекота по 36 часа, но това беше преди да разбера за болестта си. Не знам дали имам психологически проблем, но от както разбрах, че съм болна - не мога. Ни фастовете, ни режима. Със сигурност проблемът иде от главата, но… Давам си време за адаптация, да свикна с новите обстоятелства, да се приема, да се заобичам, че при мен самобичуването е голямо. Обвиненията, нехаресването, неприемането са основен фактор нещата да не стават и да не стават.

# 280
Камъче, дай си време, но и се опитай да прогониш подобни мисли от главата си.....само дърпат назад.......не се самонавивай да се чувстваш като наказана....напротив- мисли си че си превилигирована да не ядеш боклуци.....аз като гледам по улиците хора, които м'аат баници и теста-искренно ги съжалявам Simple Smile Ако имаш зор с апетита може да си вземеш хром.....
На мен също метформина по ниаккъв начин не ми действаше лошо...т.е не съм имала никакви странични ефекти..

Елора според мен се спира всичко преди изследвания, аз даже вече 2 седмици не пия нищо друго освен бенфотиамин и магнезий....иначе съм си купила нов спрей Б12, но изчаквам да си пусна новите изследвания.....

# 281
Човек гладен ли е на нввмх, значи не е на нввмх.

# 282
То си е нормално да не си гладна след 3-4 часа. Ти колко често се хранеше? Да не би да са в повече храненията? Имам предвид като брой.

# 283
  • Gotham City
Ами 4 са, 3 основни и следобед нещо по-леко към 4.

# 284
Здравейте!Отскоро не мога да се храня нормално, ям изключително малко насила, предимно на обяд, а вечер като видя храна ми се повдига буквално, става ми лошо и от миризмата на храната когато някой се храни около мен или готвя. В началото когато започнах режима нямах такива проблеми, дори докато свикна имах адски апетит за въглехидрати, сега не искам да виждам храна.Знаете ли на какво би могло да се дължи това, дали е адаптация на организма към режимно хранене или по-скоро от хапчетата които приемам(Сиофор и Л-тироксин 75)? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт