Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 192
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Напоследък моят сладолед е малко замразени вишни от лидл, от фризера директно , с маскарпоне и заквасена сметана. Киселко, ледено, профирно.

# 361
А на мен ми се повреди робота и сега сладолед няма Confused
На омад съм от близо месец всеки ден и се чувствам прекрасно. Храня се само вечер, защото ако обядвам не успявам да пропусна вечерята. Огладнявам си и не мога да заспя. Но не ми пречи цял ден да не се храня - не изпитвам глад, дори не се сещам за храна. Предполагам е от жегите - хич не ги обичам и тях.

# 362
Оф, ми ако има две по-стабилни яденета - да.
Ама ако е като мен, не много.
Азара, какъв е този линк? Нещо е редактиран.

# 363
Браво, Тайс! Хубаво е човек да използва знанията си навсякъде♥

# 364
Тайс, много си яка, изкефи ме!
Другото, което ме изкефи, е на Азара страничката Heart

# 365
Тайс, много си яка, изкефи ме!
Другото, което ме изкефи, е на Азара страничката Heart
Скрит текст:
А, припалих моторетката просто, защото това е един злодей, дето като пие и бие няма диабет, пък когато трябва да плаща, не можел да работи. Колежката с един скръбен и протяжен глас , а това леке е много богато, баща му бизнесмен и първият съдия си го осъди на 300 лева, както си следва. Съдийката взе да ме натиска да намаляваме, щото , нали. Те хора, незапознати, направо го приемат като смъртна присъда, а че този, ако има някакви отклонения, то е заради системното пиене, не за друго.
Най -смешно ми беше, като обяснявах надълго и нашироко защо това не е валиден аргумент- профилактики, превенции, прогнози, резултати при определени условия, ама аз направо с препоръки излязох, като истински ендо Joy, и тримата съдии се бяха вторачили в мен, без да мигат Joy
Както и да е, ще видим , когато излезе решението, дали ще коментират този аспект. Щото аз, за да не излязат невежи съдиите, си приказвам- всички знаем, че....дъра бъра. Знаят те, грънци Stuck Out Tongue Winking Eye

Да не е спам, да ви кажа, че на Ракево са ми развалили любимото сметаново сирене. Напоследък е жълто , жилаво , хич не е мазно и много съжалявам. Защото си хапвах редовно от него по една плочка със зехтин и подправки и нямах никакви завишавания на кз.
Другото , което ми направи впечатление, че правих боб яхния със свинско, мерих на първи час, 6,2 , втори 5,5 . Не бях докосвала такова ястие от месеци. Реших, че мога да го включа поне веднъж месечно.
Вече съм една година на режима, свикнах си и ми е добре. Е, не мога като Джерами да направя 30 000 крачки на ден, но се старая да са поне 10 000, в почивните дни и повече. На кила си стоя, но имам чувството, че обиколките ми падат.Тях не мога да меря, щото си стискам мазнините Joy .
Скоро ще правя изследвания, но много ме е страх да не се разочаровам, та не припирам много. Нали ми е добре.

# 366
Ох, тази сутрин съм леко неадекватна.....пуснах си излседванията днес, и направо откачам докато излязат резултатите.......не мога да си намеря място.....за сега това което е готово е инсулина, който е спаднал от 5 на 3.60 - долната граница е 2.60 - не знам дали е добре...май е нормално след като не го провокирам да се качва излишно....но мислех че около 5 е най-добре.....пфффф, Т4 е почти 17, което също ми се струва сравнително добре.....в горната граница е над 15.....не мога да мисля логично точно сега.....дано и другите са показатели са добре.....

# 367
Азарче, с теб сме.
Дано всички други неща да са добре Purple Heart
При теб е много сложно с инсулина, ние гледаме да го смъкваме, при теб е обратно. Ще си намериш баланса, момиче

# 368
Таисче, сега прочетох какво си направила в съда Joy
Евала.

Впрочем не споменах, че на мц си спретнах ганаш от лидълска готварска и 85% шоколада им.
Стана прекрасно. Аз течен шоколад няма да купувам повече.

# 369
Другото , което ми направи впечатление, че правих боб яхния със свинско, мерих на първи час, 6,2 , втори 5,5 . Не бях докосвала такова ястие от месеци. Реших, че мога да го включа поне веднъж месечно.
Вече съм една година на режима, свикнах си и ми е добре. Е, не мога като Джерами да направя 30 000 крачки на ден, но се старая да са поне 10 000, в почивните дни и повече. На кила си стоя, но имам чувството, че обиколките ми падат.Тях не мога да меря, щото си стискам мазнините Joy .
Скоро ще правя изследвания, но много ме е страх да не се разочаровам, та не припирам много. Нали ми е добре.
Здравейте, не съм писала отдавна, яко ангажименти.

Боб включвам и аз, веднъж месечно, да, и веднъж леща. Грах не сме готвили скоро. Другото бобово ми е хумус - основно ММ го яде, но слагам по една лъжичка към месото и салатите като гарнитура и аз. Бобовите не ми вдигат КЗ много. Включих и червен ориз, той също ми е ОК, но трябва да е много малко, т.к. пък ми се прияжда много от него. Пресни картофи също хапваме отвреме-навреме, те са най-добре от картофите за нашия проблем.

Крачките ми гонят 20 000 в някои дни, доста се увеличиха наистина, без да се старая, просто много ангажименти имам и като ходя по тях с градски транспорт и пеша и се натрупва цифра сериозна.

И аз ще изследвам скоро, вчера ендото каза, че моят проблем не бил с КЗ, а със стреса Wink Ще изследваме кортизола надълго и нашироко. Мислех да правя втора консултация с друг ендокринолог, но май ще си остана при нея. Имах леки оплаквания от предишния път, но явно е била претоварена, сега си е взела асистентка и нещата са съвсем други. Ще ви попрочета назад.

Азара, адд-нах се във ФБ, имах и покана, чудесна идея, браво!

Аз ходя при д-р Недялкова, нещо много популярна стана последните месеци и графикът й за 3 м. напред е зает, ще ви разказвам още по въпроса, сега тичам да чета. Скоро я мернах в някаква ФБ група за ИР, че масово я препоръчват, аз явно успях да се вредя преди големия бум, старите пациенти ги мушка по графика с предимство, новите чакат 3 м. и им звънят по списък, ако някой се откаже, но никой не се отказва. На народа му писна да пие хапчета явно. Прави и онлайн консултации за провинцията, т.е. и локацията не е проблем.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 10:55 от Минерва

# 370
На Тайс идеята за сладоледа много ми допада, че даже имам и всички съставки вкъщи. Мисля утре да го пробвам за закуска, че напоследък ми омръзнаха яйцата.
Да ви призная аз напоследък малко експериментирам като хапвам една идея повече въглехидрати (например по някоя кайсия след ядене, някой друг картоф от пресните, 1 лъжица булгур и т.н.) - винаги на края на порцията и след обилна салата. Чувствам се добре и косопада ми спря (тук със сигурност са помогнали добавките и маските също). Просто като видях колко коса изпада и се хвърлих в притеснение да не си отворя други проблеми с щитовидната или хормоните. Май ще трябва да си взема и аз глюкомер, за да следя по-изкъсо нещата.

# 371
Тъй....сетих се аз защо има разлика в инсулина.....предните стойности около 5/февруари месец/- бях все още на метформин....най-вероятно те са дали по-добра инсулинова чувствителност....HDL-a ми продължава да се покачва мнооооого бавно, но все пак има прогрес, че беше тотално сринат....Т3 обаче ми е на дъното, ТСХ-2.78, МАТ антителата са с някаква друга стойност но са все така увеличени, което ясно показва Хашимото, хемоглобина ми е 161, при горна граница 160- не знам какво означава.....Фосфора също остава леко завишен, съвсем малко над горната граница, феритина също нисък, иначе желязото е ок, всичко друго е добре, глюкозата ми е 5.5 , Гликирания още не е излязъл, което ме побърква,...от 9 часа рестартирам страницата с резултатите Laughing

# 372
При мен излизат след 3-4 часа, хич и не се мъча преди това. Настройвам се за 16 ч. и така.

Да, разбира се, че резултатите ти с или без лекарства ще са различни. Ти преди това си била на хапове и картината не е била съвсем реална.

Недялкова ми каза 10 дни преди изследването да спра всички добавки.

Закуско-обядвам зелена с домати, от домашното сушено месо и сланина в малка чинийка.

Поръската е сусамово семе, босилек, риган, черен пипер и домашно песто от люти чушки + лимон и зехтин за зеленчуците. Сланината ми е последна, бяхме взели огромно парче зимата и приключва, другият сезон пак. Много ми омръзна, а хапвам рядко и по малко.

Зухта, около 210 лв. ми бяха изследванията предишния път + 72 за кортизол в слюнка, та 300 станаха. Скоро ще ги правя и аз. Със здравен фонд съм, но не ми възстановиха всичко, изобщо не разбрах какво точно върнаха като пари и сега ще ги пускам с отделни фактури. Другото, което ме посъветва ендото, е да отида в лабораторията, с която работи фонда и чиста работа!

Фастовете представляват стрес за организма и вдигат кортизола, та който иска да ги прави трябва да е сигурен, че няма такъв проблем, т.е. да си е изследвал кортизола. Аз се оказа че имам такъв проблем и внимавам с фастовете. Само когато съм много заета и просто не се сетя за храна. Сетя ли се и опитам ли да се въздържам - си е стрес!

Камъче, не се отказвай, фастовете не са панацея. Много са ти млечните! Броколите да бъдат с месо, риба или яйца, не с млечни. Млечните са по изключение при нас! Да си повторя - месо, яйца, риба, зеленчуци, полезни мазнини - авокадо, зехтин, маслини, кокосово масло + животински мазнини - сланина, мас, животинска сметана (по малко разбира се, 10-15 грама дневно), ядки и май това е. Млечните са рядко и по малко, кашкавал и кисело мляко са най-добре (киселото мляко заради пробиотиците, които ако си набавяш от другаде може и без него, аз лично не ям много други ферментирали храни, та киселото мляко ми е задължително 2-3 пъти седмично), прясното мляко не е ОК, кашавалът е по-добре от сиренето.

Аз вкарах и по една порция плодове отвреме-навреме, понастоящем са череши, от време на време и някой банан по серотонинови причини Wink Не ми е всеки ден плода, през ден да речем, колкото често ми се прияде сладко, напоследък почти не ми се случва, но ги ям и за разнообразие, че само зелении и салата тип шопска е зле откъм витамини, еднообразно. Но това е 7-ми месец от режима при видим напредък и намален апетит.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 13:10 от Минерва

# 373
Офффф, много съм притеснена хора.....значи от към диабет съм оправила всичко...резултатите ми са чудесни/Гликиран хемоглобин 5.6, глюкоза 5.5/....но изобщо не мога да се зарадвам....Ноември като си пусках вит Д и Б12, пуснах и фолат и феритин/по съвет на Невена/, та всичко беше чудесно/е ,феритина беше нисък, но не чак трагичен/, вит Д -80 при горна граница 120....нагледах се на дефицити по чуджите резултати из групите.......б12 беше малко под средата, което не беше чак толкова лош резултат, но още тогава Фолиевата к-на/Фолат-а/ беше малко над горна граница....днес го пуснах пак и ...ужас..... още по-завишен е...с три стрелки нагоре еоцветено тъмно червено........и никой не може да ми обясни защо е така, а аз ще откача...това е всъщност вит Б9....февруари пих наистина една опаковка Б комплекс коензимиран, и чак към финала се сетих че в него има фолиева...после спрях с Б комплекса, като знаех че ще пускам нови изследвания,,,,,но поне месец е минал от тогава......даже и два.....говорих с моята АГ- тя ми каза да се обърна към ендокриноложката...аз имам  записан час, но той е чак след 2 седмици Sad(((( Инфото което намерих не е много конкретно..масово проблема е на дефицит към Б9...само при мен е в излишък.....Някой знае ли нещо по тази тема? Sad

# 374
Не знам нищо по-въпроса, Джереми да каже.
Или пиши на Невена.

Общи условия

Активация на акаунт