Ревливо бебе

• 2 008
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте ,
Имаме момченце на 5 месеца и половина , но от както стана на 5 м ,нещо му стана ,сааааамо плаче и то не обикновен плач , а дране ,нищо немога да свърша . Имаме и момиченце на почти 2 г,с нея не беше така . Чувала съм,че момчетата са по ревливи , ама такова чудо . Вкъщи реввввв ,навън спокоен ,спи ,после се събужда ,стои за най мн в най добрия случай 2 часа спокоен и пак реввввв. Вкъщи отново , забравих да кажа.,че страшно трудно го приспивам и на обяд и вечер с рев е пак . През ноща се буди вс вечер между 1-3 вдига краката ,смуче бибата яростно и ги хвърля краката силно в кошарата и така може и цяла нощ ( като снощи )
Давам Панадол или Нуроф ,защото се успокоява и след известно време пак същото .
Моля ви кажете ми какво са правя вече не издържам да го гледам да се мъчи с този рев .
П.С.
Давам вода мн , обича да пие , не го завивам мн да му е топло , храни се добре ,но защо плаче ...

# 1
  • София
Предполагам сте обсъдили това с педиатъра, той какво каза?

# 2
Не съм ,в четвъртък сме на консултация и ще и кажа , да ви кажа честно като я познавам няма да ми каже нищо ,с което да ми помогне ..

# 3
  • София
След като се успокоява след Панадол/Нурофен, предполагам нещо го боли. Говорете с педиатъра.

# 4
  • Terra incognita
Зъби?
Не прекалявайте с Панадол и Нурофен.
Хубаво е педиатър да изключи здравословен проблем.

# 5
Колко време спи бебето? На 5 месеца нашето спеше доста. Два часа будни и стоене вкъщи, не излизате ли? Може и зъби да са, но два часа е доста време да стои и после да искате пак да стои кротко. Излизайте навън, хранене, да кма някакво разнообразие.

# 6
Имам предвид ,че след като се събуди стои на мн два часа спокоен след като се събуди навън . Иначе сме почти по цял ден навън.

# 7
След като плача е дране и се успокоява от Нурофен/Панадол, значи нещо го боли. Пускайте кръвни изследвания и урина и на преглед.

# 8
Е, чак пък кръвни, урина....гърлен секрет, антибиограма....ако пускахме изследвания на бебетата, щото плачат...вероятно е да започват да го мъчат зъби, детето.

# 9
Е, чак пък кръвни, урина....гърлен секрет, антибиограма....ако пускахме изследвания на бебетата, щото плачат...вероятно е да започват да го мъчат зъби, детето.
Всеки говори от личен опит. Моите никога не са се драли безутешно, затова при такъв рев, веднага бих заподозряла здравословен проблем. И докато лежат на това, че е зъби, при една уроинфекция, да го боли всеки път като пишка 🤷‍♀️

# 10
  • София
И на мен ми се вижда излишно да се пускат изследвания при тази ситуация. Авторката не е споменала за температура. Първо нека педиатърът го прегледа.

# 11
Днес бяхме на консултация при педито , каза че може зъби да са, но аз пък смятам ,че от зъби да плаче през цялото време ..  да може да има такива моменти,но постоянно .. не мисля . Не няма температура, днес му бяха последните две ваксини. Надявам се да е някакъв период ,защото се мъчи мн .
Забравих да спомена ,че имам Джак ръсел ( който в Събота ще го подаряваме ,на др семейство ) и ми е изключително тежко ,но заради малкия ще го дадем . Според вас има ли вероятност космите да го дразнят , все пак е животинче , ваксинирано е ,но .. знам ли

# 12
  • София
Защо ще го подарявате? Детето има алергия ли?

# 13
  • Terra incognita
Ужас. Горкото куче

# 14
Какво общо има кучето?
В предния пост не казахте, че детето плаче постоянно.
Направете разлика между болно дете и дете с неразположение. Болното дете не може дабспи заради хрема, омърлушено е зарази температура, не яде. Дете, което плаче спорадично, вероятно не е болно дете, а дете, на което му растат зъби. Да, дразнят, успокоява се от Панадол и Нурофен за няколко часа и после пак.

Общи условия

Активация на акаунт