"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 27 029
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Не са повече, объркала съм се. Ама за няколко минути , докато сравня числата, бях пред истерия Simple Smile

# 136
Техем преди малко са качили изравнителните сметки или поне са в етап на качване, видях моята и се успокоих, даже се чудя реална ли е 😂

# 137
bouquet благодаря
Топлата ми вода е абсолютно същата като миналата година, но парното от 420 е паднало на 280 без ДДС. Честно казано, не съм съвсем доволна, според мен разликата трябва да е повече.

# 138
Техем преди малко са качили изравнителните сметки или поне са в етап на качване, видях моята и се успокоих, даже се чудя реална ли е 😂
Благодаря, че сподели!
Видях моята, имам сума за получаване. Какво се прави в този случай?

# 139
Моята още не е качена, по-късно се проверя пак. Благодаря ти, че сподели.

# 140
Благодаря, че сподели!
Видях моята, имам сума за получаване. Какво се прави в този случай?
Ако си собственик на жилището може да отидеш на каса и да ти дадат сумата. Ако не си собственик или така предпочиташ - може да ги оставиш и ще ти ги приспадат от следващите сметки. Т.е. ако си собственик имаш 2 опции, а ако не си имаш само едната опция

# 141
А за Бруната нещо да има?

# 142
Не съм собственик.
Трябва ли да заявя някъде, че искам да ми ги приспаднат? И кога, от коя фактура?
А мога да накарам собственика да отиде на каса, но само в офисите на Техем ли става?

# 143
Не от Техем, а от каса на Топлофикация могат да получат парите собствениците. Ако ги оставите ще ви ги приспадат от толкова сметки, за колкото стигнат.
Но тези суми не са окончателни, защото може някой ваш съсед да оспорва или да не е отчетен още. Мисля, че септември, когато приключи възможността за оспорване, ще разберем окончателните и точни сметки

# 144
Пристигна изравнителната, към Сименс и Елвеко сме.

Топла вода (12 месеца):
- общо: 435 лв. за 37 кубика
- или по 36 лв. месечно

Отопление (6 месеца):
- общо 323 лв.
- или средно по 54 лв. за месец

Обща сума за годината: 758 лв.

----------------------------------------------------
Апартамент 60 квадрата, 142 м3. Трима човека.
Прогнозните ни са ги уцелили точно (връщат 8 лева).

# 145

Топла вода (12 месеца):
- или по 36 лв. месечно

Използвам поста, тъй като ние също имаме 37 кубика (София, Техем), а има хора, които питат колко струва топлата вода. За всяка сграда/абонатна станция е различно.
При нас е струвала 382.04 лв, което е по 10.32 лв. за кубик топла вода или по 31.84 лв. на месец.

# 146
Да, във всяка сграда е различна. При нас миналата година беше 10.07 лв., а сега 11.76 лв. за кубик. Според мен идва от един технически проблем, който затрудняваше затоплянето, съответно е била нужна повече енергия, за да се достигне нужната температура (миналата година 3.68352, тази 3.78693 МВтч). Все пак съм доволна, с бойлер пак щяхме да платим 30+ лв. за ток, така че бива.

# 147
Ще връщат 132 лв при нас.
Само парно.

# 148

Готови са още преди 2 седмици. Погледнете в сайта им.

Не разбирам как 3 кубика/месечно са достатъчни за трима души, дори и без миене на чинии и пране на ръка (това е ясно).
Разделено по литри е по 100 литра дневно, което е абсурдно малко. Не се заяждам, а се чудя.
Май не мога да смятам...

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 01:34 от waterproof

# 149

Топла вода (12 месеца):
- или по 36 лв. месечно

Използвам поста, тъй като ние също имаме 37 кубика (София, Техем), а има хора, които питат колко струва топлата вода. За всяка сграда/абонатна станция е различно.
При нас е струвала 382.04 лв, което е по 10.32 лв. за кубик топла вода или по 31.84 лв. на месец.
А къде виждате колко кубика вода са изразходени? Аз виждам само сумата. Към Техем сме.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 09:54 от monii

Общи условия

Активация на акаунт