"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 27 041
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Да не те отчайвам, но докато всички в кооперацията не си монтират дистанционни уреди, ще сте на прогнозни сметки.

# 166
Да, дори и при заявено нулево потребление има такса “сградна инсталация”, която с новите цени ще е още по-голяма.

В такъв случай ще плащам и ще чакам, мисля беше чак 2025-та година 😔.
В моя случай на глава  с шепа идиоти не можеш да излезеш.

# 167
Да, дори и при заявено нулево потребление има такса “сградна инсталация”, която с новите цени ще е още по-голяма.

В такъв случай ще плащам и ще чакам, мисля беше чак 2025-та година 😔.
В моя случай на глава  с шепа идиоти не можеш да излезеш.
Не виждам защо трябва да плащаш прогнозни сметки?! Не си длъжна по закон и върху тях лихви не се дължат!
Плащаш изравнителната накрая. Тя е сметка за реалното потребление и се плаща в срок, след който, ако не се плати, има лихви!
https://toplo.bg/how-to-pay
"Лихви се начисляват върху неплатените месечни фактури за дялово разпределение и върху годишната изравнителна сметка.

Лихви не се начисляват върху месечните сметки за топлинна енергия, съставени на база прогнозен дял."

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 21:27 от petiaivanov

# 168
Това сигурно ли е? Аз следя сметките си постоянно и плащам през Epay.
Случвало се е да платя сметка към Топлофикация с дни закъснение и е имало начислена лихва…

# 169
Това сигурно ли е? Аз следя сметките си постоянно и плащам през Epay.
Случвало се е да платя сметка към Топлофикация с дни закъснение и е имало начислена лихва…
Абсолютно и категорично. Добавих нещо в предния си пост.
Начислената лихва е била върху една малка сума, която се нарича :дялово разпределение"-нещо като такса обслужване.

# 170
Ясно, благодаря много!

# 171
На мен също начисляваха лихви върху прогнозните, знам защото наемателя не плащаше и сумите се повишаха всеки месец Flushed
Сега като се прибера ще разгледам подробно хартиената изравнителна сметка...

# 172
Лихви се начисляват само върху онези няколко лева за дялово разпределение.

# 173
Ако е така, то няма как да се плаща само дялово разпределение от сметката, а останалото да чакам при изравняването?

# 174
Май има. Аз веднъж реших на добра воля да им платя 100 лева и от тях изчистиха тези малки суми най-напред. Но и няма смисъл - колко ще е лихвата на 5 лева?

# 175
Почнало е от 89,19 лв
89, 68 лв
Сега е 91,55 лв
Това за сметката за  януари.
За другите месеци също се е покачвала сумата...всеки месец се менеше...

Това ли е лихвата за дяловото?

# 176
Ако е така, то няма как да се плаща само дялово разпределение от сметката, а останалото да чакам при изравняването?
Има как и могат да се плащат по отделно.
Когато пиша за нещо толкова важно, съм абсолютно убедена в правотата си!
Сигурно 70% от хората нямат идея какво пият и какво плащат, камоли пък могат да разчитат разни "хартийки", но пък за сметка на това е изказват смело и "знаят " какво са плащали!

тета_75, моля те, не заблуждавай хората! Естествено, че е лихвата за дяловото. Не виждаш ли, че са стотинки! Не разколебавай жената, която живее в чужбина и за нея не е толкова лесно да плаща.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 22:14 от petiaivanov

# 177
Не се карайте.
През ипей може да се избира коя фактура да се плати.

# 178
Знам че сумата мърдаше всеки месец, защото ги следих всеки месец. Това имам предвид под знам.
И после питам /показвам точните суми и изменението им/, това ли е лихвата за дяловото.
waterproof доколкото разбрах има имот в София, а Тета в друг град. За еднакви условия ли говорите?

# 179
Изключвам възможност за подмяна на уреди с дистанционни, ако цялата кооперация не е съгласна, нали така?
Изключително сте полезни, благодаря ❤❤❤!

Ще видя как ще действам, водя стриктно счетоводство за платени суми, отделно следя и договорите на мобилния оператор (предния го поднових предварително и добре, че го сторих, защото ми обясниха, че след като изтече, дължимата сума за Тв и оптичен интернет ще скочи на 100+ лева). В момента плащам почти 37 лева месечно.
Не че е по темата, но следете и това също!

Общи условия

Активация на акаунт