"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 27 078
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Изключвам възможност за подмяна на уреди с дистанционни, ако цялата кооперация не е съгласна, нали така?
Изключително сте полезни, благодаря ❤❤❤!

Ще видя как ще действам, водя стриктно счетоводство за платени суми, отделно следя и договорите на мобилния оператор (предния го поднових предварително и добре, че го сторих, защото ми обясниха, че след като изтече, дължимата сума за Тв и оптичен интернет ще скочи на 100+ лева). В момента плащам почти 37 лева месечно.
Не че е по темата, но следете и това също!
Точно така! Изключваш тази възможност. Дистанционно отчитане без изравнителни сметки и запащане на реално употребена енергия всеки месец, е възможно само ако всички абонати към абонатната станция имат монтирани дистанционни уреди (водомери за топла вода+ топломери/разпределители за радиаторите).
За да не те заблуждават, винаги можеш да надникнеш на сайта на топлофикация и този на топлинния счетоводител, който ви обслужва. Там има подробна информация, както за законодателството, така и бързи въпроси и отговори.

Знам че сумата мърдаше всеки месец, защото ги следих всеки месец. Това имам предвид под знам.
И после питам /показвам точните суми и изменението им/, това ли е лихвата за дяловото.
waterproof доколкото разбрах има имот в София, а Тета в друг град. За еднакви условия ли говорите?

За еднакви условия говорим що се отнася за заплащането на прогнозни сметки. Законодателството е валидно за цялата страна.

# 181
Дали във фактурата за юни е актуализирано потреблението топла вода за предходния отчетен период? Май не...
А кога се очаква да се случи това? Защото се получава, поне според мен, един период до включването на изравнителната сметка, който виси неактуализиран.
Това е пример - изравнителната сметка показва по 3 кубика средномесечно потребление, а фактурата за юни е за 1 кубик /каквото е било потреблението 20/21/.

# 182
За новия отчетен период се актуализира след като излезе изравняването за последния, за да се види реалното потребление. То може да бъде коригирано, ако има корекции в изравнителната сметка.

# 183
Здравейте, някой дали знае как се издава индивидуална партида за парно, ток и студена вода, става дума за ново строителство купено от инвеститор директно, има разрешение за ползване но сградата НЕ Е захранена с ток - тепърва се подписва договор за изкупуване на трасето с чез, трябва ли да се плаща за тези партиди - инвеститора иска 1000+ лв на апартамент като такси за издаване на индивидуални партиди цитирам-  трябва ли задължително всички заедно да подаваме, инвеститора иска освен пари и пълномощно заедно с копие от нот. акт. Моля за информация ако някой е минал по този път, благодаря
Сградата има разрешение за ползване но няма ток и електромери, как е взето това разрешение за ползване не е ясно

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 16:52 от НаБабаДетето

# 184
Тези неща ги пише на сайтовете на съответните дружества или се пита директно при тях какъв е към момента наборът от документи.

# 185
При нас индивидуалните партиди към всички дружества се направиха за всички собственици едновременно. От строителя.
Мисля, че това е по-удачният вариант.
За цената вече не знам. Нищо не пречи да проверите с сайтовете на съответните дружества и да прецените дали ви е изгодно предложението или не.
Сградата не може да няма ток, но сигурно е промишлен. Индивидуалните електромери най-вероятно ще ги монтира самото ел.дружество.

# 186
И аз мисля, че е най-добре строителят за всички накуп. И при нас беше така.

# 187

А по колко пари ви поискаха за това? Просто за да сравня - при нас искат по 1400 лв  на апратамент, което ми се струва ужасно много. За изготвяне на индивидуални партиди  в чез и соф.вода нищо не се плаща, за топлофикация е 8.40 лв. - проверих

# 188

А по колко пари ви поискаха за това? Просто за да сравня - при нас искат по 1400 лв  на апратамент, което ми се струва ужасно много. За изготвяне на индивидуални партиди  в чез и соф.вода нищо не се плаща, за топлофикация е 8.40 лв. - проверих

Идея си нямам, това беше преди 5-6 години. Освен това може да няма такса за самото издаване, ама все има някаква подготовка на документи, чертежи, наемане на експерти, рушвети... А и май строителят трябва сам да си изгради част от нещата ако не иска да чака една петилетка - връзката с топлопреносната мрежа, с водата и канала...

# 189
Здравейте, има изравнителна сметка от топлофикация софия че имат да ми връщат 150 лв. И имам сметка от топлофикация софия че има да плащам 20 лв за Юни. Ако не платя дали ще си приспаднат от тази надвзета сума?

# 190
  • София
Да,  новите сметки  се приспадат от сумата за връщане.
Другия вариант е титуляра на партидата да се нареди на огромна опашка само на 1 място в София и да му върнат 150 - 20 = 130 лв.

# 191
  • София
Аз мисля от опит, че тези изравнителни сметки от Топлинния счетоводитил са само информативни. До края на август по закон могат да настъпят промени от късно сетили се потребители. И изравнителните сметки да претърпят промяна. Та чак септември във фактурите на Топлофикация е реалната сума. И тогава се приспадат.

ПП. Според такава изравнителна сметка имаха да ми връщат 34 лв. , но в крайна сметка имах да давам 90
Това бе преди 2 години, сега може да е променено.

# 192
Малко встрани въпрос - последно с ваучерите за храна може ли за се плаща парно и къде може да стане това? Щото се съмнявам на каса на изипей да приемат ваучери.

# 193
Да,  новите сметки  се приспадат от сумата за връщане.
Другия вариант е титуляра на партидата да се нареди на огромна опашка само на 1 място в София и да му върнат 150 - 20 = 130 лв.

Аз като не съм бил "официално" информиран  дали пак ще се приспадане за Юни месец? И как ще разбера дали се е приспаднала понеже аз плаща в изи пей?. И понеже за първа година има допир до топлофикация с тази надвзета сума ще се приспада ли бъдещото ми потребление на топла вода,или само парното от октомври?

# 194
Можеш да се регистрираш в ипей и в сайта на твоя топлинен счетоводител, за да следиш сметките и какво и кога се приспада. Аз съм така, към Техем.

Общи условия

Активация на акаунт