"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 27 083
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
  • София
chao, от надвзетата сума се приспада общо и т.вода и парното

# 196
Малко встрани въпрос - последно с ваучерите за храна може ли за се плаща парно и къде може да стане това? Щото се съмнявам на каса на изипей да приемат ваучери.
Още не. Пролетта нашият работодател ни беше изрекламирал ваучерите, че щяло да може и сметки... но явно още не е договорено.

# 197
Здравейте, днесе като проверих в изи пей
, се оказа че има две сметки от топлофикация софия за май и юни. Преди няколко дена имах писмо че тярбва да ми върнат и сега се чудя дали ще си приспаднат тези сметки. Или трябва да се платят, мой приятел ми каза че писпаденето май ставало от септември месец?

# 198
Точно така, първо трябва да се види някой дали ще обжалва, да се изчака да дойде крайната изравнителна и чак тогава започва връщането. И нас пише, че трябва да връщат 400лв.

# 199
  • при него
Здравейте, самоцитирам се от началото на темата, защото сигурно сте забравили моята драма, която беше дали да се откажа от топлофикация.
Скрит текст:
Здравейте, хайде и аз тук... обичам Топлофикация, просто топлината е несравнима с друг в вид отопление. Живеем в панел, строен някъде в края на 60-те, инсталацията е еднотръбна, няма топломери, няма кранове на радиаторите. Жилището е около 75 кв., радиатори има в двете спални и в хола, в кухнята е махнат още от предишния собственик. През целия отоплителен сезон, всички радиатори са на макс. Навсякъде температурата е 25 градуса, понякога 26. Жилището е вътрешно, всички наоколо са обитаеми. Отгоре и от едната страна ползат топлофикация, отдолу и от другата страна,не съм сигурна, може би не. С 5-камерна дограма сме, троен стъклопакет, изложение изток-запад. От 6-7 години сме на равни вноски, последно  по 185 лева на месец, изравнителната за миналия сезон беше около 500-600 лева.
Стресирах се малко от новините за увеличението на цените и тъй като имаме климатици във всяко помещение, обмислям отказ от топлофикация, ще оставим само топлата вода.
Ще се радвам да чуя мнения.

Докато успея да намеря миналогодишната сметка, взе че пристигна за тази година.
Сега за сега, имат да ни връщат 150 лева. Така беше и миналата година, първо пак имаха да ни връщат, а после септември, пак ние имахме да им даваме около 500 лева.
Споделям, за който му е интересно и ако имате коментари, разбира се.
Скрит текст:

# 200
Получих изравнителна сметка. Не е ли рано?

# 201
# 202
Получих изравнителна сметка. Не е ли рано?

Не е. Бруната ги изпратиха в началото на месеца и дават срок за възражения до края му. Ако не се получат такива сметките стават фиксирани.

# 203
В момента съм в голяма чуденка. По изравнителни сметки имам да получавам пари обратно. Знам, че срокът за обжалване е 31.08., т.е. след това и евентуално отразени промени ще се види точно колко. Но, сега получавам фактури за периода 01-31.07, сумите за които явно са на прогнозна база вече. Същевременно пише, че имам да получавам еди-колко си лева, като сумата е намалена със тази за юли. /За по-ясно - по изравнителна сметка имам да получавам 200 лв., новата фактура е за 50 лв. Остатък за получаване - 150 лв./.

Чуденката ми е, трябва ли да платя юлската сметка, явно може да има такава и за август, и след това чак ще бъде окончателно ясно какво е салдото. Ако не платя юлската - тя си остава дължима и впоследствие ще бъде прихваната или ако я платя, пак ли ще имам да получавам 200 лв. докато мине периодът за обжалване? Много е объркващо това, че хем трябва да платя за юли, хем ми се намалява сумата за получаване към днешна дата.

# 204
И аз очаквах изравнителта сметка през септември с августовската фактура, след като е минал срокът за обжалване в август.

И така и не разбирам кога ще се коригират текущите фактури за периода 05/2022 - 04/2023 с отчетени кубици топла вода от предходния сезон?

# 205
Здравейте, на сайта на техем имам да получавам една сума по дялово разпределение (в клиентския портал), а топлофикация изпратиха по мейл друга сума за получаване. Коя е вярната? Тази, която дават техем, е двойно по-голяма… Центърът за обслужване на клиенти е на топлофикация тук в района, не на техем…

# 206
Аз по мейл получих фактура, но в нея е само сума за получаване от 46 лева и нищо за доплащане, което е странно, тъй като само сградна инсталация през лятото е поне 80 лева. Плащам през ипей, ще видим какво ще излезе накрая.

# 207
При мен сумата за доплащане в Техем съвпада с фактурата от Топлофикация.

# 208
При мен в ипей ми излиза сума Х, а в сайта на топлофикация изриза Х- 126 лв, тоест приспаднато е надписаното.

# 209
В изравнителната сметка на техем имам да взимам 340, а общата фактура на топлофикация пише 170… във входа почина един самотен дядо, плюс има няколко празни апартамента. Дали не са преразпределили… бая тлъсто са ме натоварили… този сезон ползвах наполовина по-малко…
Забрлежете “математиката”:

Общи условия

Активация на акаунт