"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 27 135
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
По мои спомени остава при тях, приложен към заявлението.

# 586
Аз не помня как беше.
Ами пиши им и ги попитай. Защо ми го задържате, къде го пише, и т н и те така...

# 587
  • София
При всички монополисти имам раздадени копия на НА.
Напречно на страниците съм написала "Да послужи за Топл/ЧЕЗ" и прочая сволочь.
И в общината като регистрирах ММ по адрес също оставих надписано копие.
То който е решил да прави имотни измами си има начин да се сдобие с информация и документи.

# 588
Много мерси на включилите се. 😊
За първи път се занимавам с оправяне на партиди и неочаквах да ми задържат нот. акт. Струва ми се излишно такива дружества да държат НА на целия град при положение, че имат всички останали лични данни и всичко е лесно проверимо с адвокат/нотариус и прочие, но явно е практика да събират. Ще знам вече да си драскам на копията по вашия пример..
И да, ще им пиша да се обосноват законово..

# 589
Копие от нот.акт може да се извади и от имотния регистър с КЕП. Служебно.
Така че....

Идеята на Аиша ми хареса, със задраскването.

# 590
  • София
Приятелка - брокерка ме научи да пиша с дебел шрифт за къде е копието. Докато работех в сигурно 15 банки имах пълномощно от Биг Боса и към него копие на личната ми карта. И на тези копия пишех - "Да послужи пред ДСК/Уникредит за опериране със сметки на напр. Далаверимпекс АД. До сега никой недобросъвестен служител не е изтеглил пари на мое или от мое име.

То аз за  друго влязох да питам - получихте ли вече ноемврийските сметки и как ви се струват като сума? Моята е 150 лв за топла вода, сградна и 2 -3 дни мижаво парно. Хич го няма при нас от единия щранг, а и не искат да ремонтират, че нали ще се развеждаме.

# 591
Получих, 136 лв., малко много ми се струва, но ще видим на изравнителната после.

# 592
Получих. 142 лв.

Едит:
Сега погледнах колко е била миналата година за същия месец- ами 120 лв е била., а за декември 2021 е била 151лв.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 19:40 от petiaivanov

# 593
И аз получих доста висока сметка, хем не сме си пуснали парното още (нямаме нужда, само за седмица докато детето ни беше на гости). И сме с дистанционно отчитане, тоест реално, а не прогнозно. Може би просто е доста скъпо.

# 594
102 лв. при нас, за апартамент 60 квадрата. 17 лв. отгоре, в сравнение с предходната година.

Прегледах миналите години, 2017-та сме получили същата (101 лева).

На прогнозните въобще не им се замислям. Дори някой месец да дойде по-голяма, после ги уравновесяват и се доближава до реалното ни потребление. Но при нас сензорът нещо не закачваше и при близо 20 градуса навън, тръбите в банята не можехме да ги пинем, така че може и да си е толкова.

# 595
  • София
Сменях партида тази година. Освен копие на НА ми искаха и удостоверение за наследници, за да докажа собственост и върху идеална част, която ми е по наследство и не присъства в акта. Връзват си гащите, да са сигурни кого да съдят при неплащане.

# 596
 При нас от 9.ноември е пуснато парното и е по-високо потреблението  спрямо миналия ноември за пълен месец, с около 100 киловата. Цената за 4 кубика топла вода / около 300 киловата / и около 300 киловата отопление е 100 лв. Реален отчет. Има повишение на цената за отчитане от Техем.

# 597
  • София
Някой може ли да види по стари фактури от миналата година каква е единичната цена? По последната ми фактура е 137,... лв. Гледам по старите книжни фактури, че 2020 ноември е било 82 лв. Минахме на електронни и сменях партида и сега нямам достъп до миналогодишните. Иначе сметката ми е 195 лв. Преди увеличението съм плащала толкова само за един месец, когато е било най-студено. Не ми се мисли каква ще е за февруари.

# 598
При нас на сайта е обявена цена. Не в София.

# 599
  • Марс
98.48 е била на моя фактура преди 1 год единичната цена.

Общи условия

Активация на акаунт