"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 26 974
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Моята сага с Бруната явно ще има продължение. Уж щяха да минат и на второто отчитане да видят уж спрелия разпределител.   Проверявам аз през ден през два на сайта им за дата. Няма и няма. Изведнъж вчера виждам дата 21 май. Направо побеснях. Не стига, че са я качили постфактум, а и съм сигурна, че бях вкъщи на 21-ви и никой не е минавал. Не благоволиха и да ми отговорят на имейла, който пратих при първото отчитане на 17 май, в който се жалвах, че не са отчели уреда, кой и до сега си работи. Явно ще се ходи да подавам официално жалба, че отчитащият не си е свършил работата, а и да ми дадат смислено обяснение кога и как ще подменят батерията.

По казуса за десетгодишния уред, който препоръчват да се смени имам спомен, че се коментираше навремето, че разпределителите не са минали на метрологичен контрол като водомерите и ел.мерите. Та за какви срокове иде реч?

# 76
Аз разбрах, че е водомер , а не разпределител.

# 77
Здравейте, каква е процедурата за да си върна парите ако съм платил повече пари на топлофикация София. След като излезе изравнителната сметка.

# 78
  • София
Титуляра на сметката може да отиде на каса в офис на Топл. и да попълни документи за връщане на надвзетото.
Може и да не ходи - тогава сумата се приспада от следващите сметки на абоната.

# 79
Понеже титуляр е в чужбина, и никой няма пълномощно от него дали ще стане от някой друг  да подаде?

# 80
Очевидно няма да стане без пълномощно.

Ако си в същата квартира, ще ти ги приспадат. Ако не си, трябва да занимаваш хазяина.

# 81
  • София
Питай на тел. на Топлоф.
Иначе от тях ще прихващат бъдещи сметки, няма да ги заграбят.
Моите квартиранти така предпочитат.

# 82
Може да не платиш последната сметка.
Иначе само титуляра може да вземе разликата.

# 83
Мисля че няма да стане или пък може, зависи от други обстоятелства. Когато се получи изравнителната сметка се попълва документ, има го в нета, принтираш, подписваш, сканираш и им го изпращаш, както и банковата сметка по която искаш да се преведат парите, но за нея трябва служебна бележка от банката, удостоверяваща че е твоя.

На каса - предполагам че срещу личен документ или нотариално заверено пълномощно, но това не съм го правила и не съм на 100% сигурна в реда.

# 84
Може да не платиш последната сметка.
Иначе само титуляра може да вземе разликата.
И аз така мислих, ама се уплаших да не би нещо тия от топлофикация да се заядът и я платих преди няколко дена.
Иначе има ли сам вариан да си изчисля приблизително колко съм изхарчил?

# 85
Няма шанс. Щото сградната няма как да знаеш...

# 86
И цената на подгряване на водата е въпросителна. Не я смятат на кубик, а на база топлината за подгряване+загуби по пътя. Аз поне се загубих.

# 87
Спокойно! Догодина като скочи парното двойно и се откажем от него и започнем да се топлим на ток в режим на тока, ще се намерим!

# 88
Откъде идва тази хипотеза, че задължително ще има режим на тока? Всяка година едно и също се коментира между засичането и изравнителните - следващия сезон ще се топля на ток - а, ще се топлиш, ама ще има режим. Малко хора стигат до отопление на ток, като начало.
Между другото, не мисля, че действително ще се стигне до увеличение на парното с 40%, както коментираха.

# 89
Откъде идва тази хипотеза, че задължително ще има режим на тока? Всяка година едно и също се коментира между засичането и изравнителните - следващия сезон ще се топля на ток - а, ще се топлиш, ама ще има режим. Малко хора стигат до отопление на ток, като начало.
Между другото, не мисля, че действително ще се стигне до увеличение на парното с 40%, както коментираха.
Именно. Все едно токът няма да поскъпне.
А човек като живее в сграда, отопляема само на ток (без ТЕЦ), температурата в цялата сграда е доста по-ниска. От там и сметките за ток скачат драстично.
Най-изгодно е, ако сградата е на ТЕЦ, всички да го използват.

Общи условия

Активация на акаунт