Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 252
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Лотос, не знам повече мазнини препоръчителни ли са при твоя режим, но когато съм била на диети преди време бях чела и изпробвала върху себе си един трик - като ядеш повече мазнини, не ти се яде сладко. Абсолютно вярно се оказа. Ето сега пак хапвам мляко 4.5%, заквасена сметана, авокадо, обезсолени маслини....и гладът за сладко изчезна. Пробвай. Сега с настъпващите горещини със сигурност ще намалее апетита за сладко Simple Smile
Честито на Хепидей, здрави да са цялото семейство!

# 121
Аз да се похваля, сдобих се със стрии. Joy Отстрани по бедрата и отзад на дупето. Признавам, че там въобще не мажех. Не знам защо бях убедена, че там няма да излезнат, но уви. На корема за сега нямам нито една, но там мажа почти от самото начало. Сега започнах и засегнатата кожа, но при свършен факт, едва ли ще има смисъл.
На какви мокри кърпи сте се спрели? В Ремедиум има промоция на pampers pure. Някой ползвал ли ги е.

# 122
Със сигурност не е хубаво да изключват въглехидратите изцяло, бебчето сега расте най-много, плюс ще се стигне до кетони в урината /от личен опит/ просто въглехидратите да не са основното хранене. Картофки към месото, ориза да е пълнозърнест, спагети/макарони/хляб пълнозърнести и така. Simple Smile

# 123
Със сигурност не е хубаво да изключват въглехидратите изцяло, бебчето сега расте най-много, плюс ще се стигне до кетони в урината /от личен опит/ просто въглехидратите да не са основното хранене. Картофки към месото, ориза да е пълнозърнест, спагети/макарони/хляб пълнозърнести и така. Simple Smile

да със сигурност, но ако има проблем не препоръчвам хляб и картофи

# 124

да със сигурност, но ако има проблем не препоръчвам хляб и картофи
Двама ендокринолози са ми казвали ( уж се водя, че имам ИР ) , че може най-добре ръжен хляб, ако няма такъв - пълнозърнест. Не промишлени количества разбира се 😁 Също така позволят пълнозърнеста паста веднъж седмично.

# 125
Поздравления за хепидей 🤗

Днес съм се захванала да гладя първата пералня 🥵 усещам, че с това бебче много бързо ще приключа с гладенето просто ми става много топло. Реших и аз да пусна да се почисти пералнята, преди втората партида, хубаво ме подсетихте. Имам препарат от Lidl, който сипвам в касетата и пускам програма за почистване на барабана. В ДМ също има такива препарати, чувала съм че някой сипват и доместос.

Да се похваля приключих с покупките - край на зяпането по сайтове, дебнене и сравняване 😂 Успяхме да вземем кошара тип next to me за без пари, а е страшно запазена, много съм щастлива. И борд купих втора ръка на половин цена, чисто нов е направо неизползван. Всичко излезе супер бюджетно този път.
Останаха само памперси, кърпи и козметика - памперсите и кърпите съм ги набелязала и ще взема по едно кашон че на 1ви юни, а козметика чак като се роди ще преценя каква да бъде.
Сега правя генерално разтребване из апартамента, да има място и за бебето. Вадя, изхвърлям, изпразвам шкафове и чекмеджета. Накрая на деня много съжалявам, ама няма как и без това трябва да свикнам 😁

# 126
Момичета , как преценяте какви памперси да вземете и предните коментари виждам , че кашончета ще вземете ? Питам , защото си нямам никаква идея , само знам , че на бебето не всеки би му понесъл добре ..

# 127
Влязох аз да се оплача, че се притеснявам, че все още не съм усещала бебка да хълца и ми минават какви ли не мисли през главата и докато ви изчета корема ми започна да подскача. Уникално чувство! Мисля, че ни влияете добре Blush.
Като чета как вече перете и гладите се паникьосвам, аз все още не съм купувала дрешки (освен 2 чифта чорапчета Sweat Smile). Другата седмица ми е последната работна и след това най-после ще мога да се отдам на почивка и подготовка.

# 128
Здравейте! Да се отчета и аз - днес бях на последната фетална, всичко е наред, 2223гр. е станал. Но, господинът реши да е с гръб и да спи, така че - не успяхме да видим личицето. 🙄

# 129
sweet-potato зависи коя седмица си. Аз днес правя 33 пълни. Гледам, че се задават жеги при нас следващите 10тина дни и затова искам да оправя. Пък и родителите ми имат възможност сега да идват за по 2-3 часа да играят с малката и се възползвам.

Памперси с първото ползвах pampers premium care, такива бяха в болницата. Ще взема само едно кашонче, те в началото са толкова вървежни един кашон е за никъде 😂 ама все пак да има. И кърпи ще заложа на същите, така или иначе ги ползвам и за голямата и за себе си, не мисля че ще останат.

В краен случай, ако нещо не ни пасва, ще си пишем тука, разменяме и изпращаме, аз така ги виждам нещата, не бих заносала нищо 😁

# 130
  • Замък сред облаците
Аз в началото мисля да пробвам Памперс премиум кеър и Пуфис Сензитив. Имайте предвид, че понякога различните марки пасват различно на отделните дупеъа, така че при едни бебета една марка пропуска, при други не пропуска.

Аз съм нещо с разстроен стомах, ставах през нощта до вц и имах нерегулярни кратки контракции. Признавам си, филмирах се, пих и едно но шпа да ме отпусне. Сутринта ММ сподели, че и неговия стомах е разбутан та се успокоих 🤣 Но определено тия дни матката е по-чувствителна, получавам пробождания в пелвиса и въобще всички екстри на предстоящо раждане.

# 131
Момичета давате ми подкрепа за сладкото, ама от 8 години ми е най- добрия приятел. Вярно, че обожавам череш шоколад, банани, бисквитки, кексчета но все пак са захари.
На феталната ми каза без никакви Въглехидрати и Захари. Взех да изброявам любимите си плодове, които майка ми не можеше да консумира заради диабет и докторката каза, че точно правилно съм се ориентирала. Което не е ядяла тя и аз не трябвало да ям. Ще видя моята АГ какво ще каже за ОГТТ, но може и да нямам такъв проблем, а всичко да изва от кортикостероидите. Защото няколко хематолога с които съм говорила са единодушни, че бебето ще се роди голямо. А тогава бях още в началото като говорихме за последствията от тях.
Ще опитам няколко дни и без захари, но започна ли да треперя както преди ми се е случвало когато съм се опитвала да ги спирам, тогава ще видим какво ще се прави.

АА, снощи кихнах преди да заспя и адската болка ниско долу. Чак изохках няколко пъти на глас и разбрах, че моят спи като заклан 🤣

# 132
Аз планирам да напазаруваме всичко за бебето другата седмица, ще се опитаме в един ден. Само количката е онлайн, друго всичко отивам в Икеа, после някой бебешки магазин и накрая през аптеката и това е. Няма да чакам повече промоции или да сравнявам. Дано да успеем, че често си поставям нереалистични цели Grinning

Сега нали пия протеин от два дни (на биогейм е между другото, някой пил ли е?) и да ви кажа какви киселини имам през нощта... А досега нищо такова не съм имала, даже се радвах, че съм от късметлийките, на които ще им се размине. Ще го пия вече за закуска и така дано няма този неприятен страничен ефект. Иначе го разтварям в мляко, а не във вода, както пише ма опаковката, но не мисля, че има проблем, нали?

# 133
  • Замък сред облаците
Аз пих на Биогейм, много изчистен състав и добра цена. Честно казано, поспрях го, но албумина и белтъка са над долна граница на изследванията тази седмица.

Разтварянето трябва да е в хладка течност, не гореща, това е важно. А вода или мляко, все едно.

# 134
  • София
А какъв физиологичен разтвор купувате, виждам че има 100 вида.

Общи условия

Активация на акаунт