Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 248
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Мда, хубаво е да знаете дали влияят или не храната и напитките и то кои.  Аз винаги си проверявам на сайта на лаборатория Синево, много добре е описано какво и защо се изследва, какви са изискванията, референтните стойности. Никога обаче не съм ползвала точно нея като лаборатория обаче 😂

И друго - лаборантките изрично ми казват, че е хубаво преди изследванията поне половин литър вода да съм изпила откакто съм се събудила натам - а ако ходите на обяд, даже гонете литър.

хм, аз винаги пия много вода и си мислех, че не трябва, но няма как да издържа, и нощем ставам и пия и сутрин съм винаги пресъхнала, бях чувала че захарта се влиела примерно и едва ли не в идеалния случай трябва да си на гладно и сухо Simple Smile)

# 106
Продават и специални таблетки за почистване на перална. Много добре почистват. Има и такъв течен препарат.

# 107
  • Замък сред облаците
За бременноте кръвта се сгъстява и затова препоръчват водата.

В ДМ и в Лидл има препарат за перални. Ние кардинално взехме нова пералня, хаха.   😂 Впрочем в инструкциите пише за почистване прах (не гел, не капсули) и празна пералня на 95 градуса да се пусне.

# 108
Аз открих, че нашата има даже програма за почистване на барабана, без препарат, на 90 градуса и определено си личи после.

Някой има ли впечатление от препарати за бебешки съдове- четейки състава повечето ми изглеждат почти еднакви?

# 109
Аз открих, че нашата има даже програма за почистване на барабана, без препарат, на 90 градуса и определено си личи после.

Някой има ли впечатление от препарати за бебешки съдове- четейки състава повечето ми изглеждат почти еднакви?
Може ли снимка на програмата?
Купих бежешко веро на Фрош , не съм гледала състава, но може би има значение количество от дадена съставка.

# 110
Това с пликовете не се сетих. Grinning Благодаря!
Някакви новини от Хепидей? Дано всичко е наред.
Издребняваш, но за твое спокойствие можеш да ги вакумираш в пликове.
На бройка може и да има в някое магазинче тип левче. А може и просто някоя приятелка/колежка да ти услужи.

# 111
Аз взимам ето тези, но до сега винаги съм слагала по една таблетка и пак ми се струва, че я почиства
Май е време да взема и препарат да видя какъв ще е ефекта 😅

Днес бях на ФМ и съм в 32 седмица, но бебчо е 2500 кг, отговарял за към 35 гс.
Водите са в повече, точно на горна граница и това, че е главично не означавало, че няма да се обърне пак по друг начин. Заради многото води има свобода на действието. А аз все се чудих едно ШЛЬОП което чувах при движение на бебчо от какво е така, а докторката каза, че е от водите.
Съмняват се да не съм развила гестационен диабет и сега ще трябва да правя ОГТТ, все пак кортикостероиди от над 2 месеца и не е изключено като вариант. Досега се храних доста въглехидратно, но минавам на безвъглехидратна диета. Ще видя и АГ какво ще каже за ОГТТ, че вече съм в голяма седмица.
Мериха ми шийката  и е 33мм, имаше съмнение че ще е скъсена заради тежестта. И при мен плацентата е 2-ра степен.

Относно движенията от 18 гс като го усетих и бях сигурна, че това е той не съм спряла да го усещам. Имах общо към 1 седмица дни с по- малко блъсъци, но откакто е с главата надолу доста засилва шутовете и ми идва да го набия вече 🥴
Със сестра ми сме в една седмица като и двете сме с предна плацента, но нейната маймунка е кротичка и много рядко усеща по- силни побутвания и движения. Чак такива измествания по корема като моите нямала. Така, че при нея явно плацентата играе повече роля. Ама пък и в моя случай на бебето доста му тежи дупето и е нормално да го усещам и виждам толкова много.
Raffaella , малко остана да забравя да ти отговоря. Да аз съм с Easywalker Charley и да никъде не я открих нова, и това беше причината да започна да я търся 2-ра употреба. За щастие я намерих доста запазена, карана само по равен път, без стълби и разбити тротоари. Абе почти като нова е. Шасито беше като ново все едно не е ползвана и също нямаше и петна, но я изпрах доста добре за да съм сигурна, че е чиста за малкия шишо.

# 112

Може ли снимка на програмата?
Купих бежешко веро на Фрош , не съм гледала състава, но може би има значение количество от дадена съставка.

Предполагам, че при различните производители се казват по подобен начин. Нашата е Bosch, а програмата " Drum clean".

# 113
Лотос, благодаря! Учудвам се, че съм запомнила правилно, явно все още ми е останал малко мозък Grinning Grinning Grinning
Намерих я само в английски сайт, но ще видя и аз втора употреба. Искаше ми се първо да я видя на живо. Ще помисля. Хареса ми иначе по ревюта.
Това, че със сестра ти сте в една седмица е просто уникално!

Аз в последно време пък се храня доста по-добре от преди. Вече не ми се яде сладко тип шоколад и сладолед, не ме привлича. И апетита ми намаля, според мен правопропорционално на намалялото място в корема Grinning Наблягам на пълномаслено кисело мляко, протеиново плодово мляко, салати и диня. Само това ми се яде, днес хапнах малко месо насила заради протеина, но като цяло минавам и без вечеря.

# 114
Информация от юнската тема, вече е мама Heart Eyes

# 115
  • София
Това с пликовете не се сетих. Grinning Благодаря!

Даа, всичко е наред с Хепидей, писа днес в юнската тема Simple Smile Позволявам си да препиша тук: имат си бебе Анна, 3010гр, 49 см, родена по естествен път на 17.05.2022.

# 116
Относно пералнята - попринцип е сравнително нова нашата, може би на месец, прах дрешки, които са ми дадени от познати и днес реших да я пусна празна без какъвто и да е препарат на 90 градуса. И тези дни ще пера дрешки, които съм купила Simple Smile
Иначе в ДМ със сигурност знам, че има препарат за почистване/дезинфекция. Но в моя случай реших, че няма смисъл, а и от време на време е хубаво да ги пускате празни на 90градуса Simple Smile

# 117
Raffaella, евала за коравия мозък 😅 Аз не мога да се похваля с такова нещо 😁 Доста тъпичка станах последно време. А за количката за пръв път я видях преди да я купим. Иначе и аз като теб ревюта гледах и една вечер я сънувах даже 😁Ако не ми беше харесала или не беше запазена нямаше да я вземем. В ОЛХ и маркетплейса във фейса търсих 😅
В ОЛХ  харесах една пепел от рози, ама моя не беше съгласен да е такъв цвят за момченце 🤭

Олее, адски много се зарадвах за хубавата новина от Happyday 🍀 Да са живи и много здрави цялото семейство ❤️

Допълвам, че се опитах от днес  да започна с диетата, но ядох тестяно и още други въглехидрати 😵 Дано утре успея да се справя по- добре. Raffaella, блазя ти за това, че не ти се яде шоколад, та аз закусвам с него. Иначе се чувствам умаляла и все едно губя сили (не, че имам много сили де)
А за диня и аз скоро хапнах, но хапнах половината от една голяма диня. А тя е главно захар, а също и Захари вече не трябва да ям. Всички плодове, които са забранени при диабет трябвало да избягвам, а те точно са ми любимите.

Ако се бяхме уговорили със сестра ми да бременеем заедно нямаше да ни се получи. При мен е от първи опит, а нейната маймунка е изненада ❤️ Хубавото е, че обменяме опит докато сме в еднакъв период от бременността.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 00:29 от Лотос

# 118
Лотос, възможно е инсулина да е висок, което от своя страна сваля КЗ, което пък е причина човек да чувства слабост и умора. Ще свикнеш бързо с диетката и времето ще мине бързо.

# 119
Лотос, възможно е инсулина да е висок, което от своя страна сваля КЗ, което пък е причина човек да чувства слабост и умора. Ще свикнеш бързо с диетката и времето ще мине бързо.

и аз това си мислех - високият инсулин много играе с кръвната захар и те кара да се нахвърляш на тесто и захар - трябва да се издържи ден два с достатъчно бавни въглехидрати и белтъчини и се оправят нещата. Аз следа хома индекс постоянно и от ден два прегрешения веднага скача от 15 на 25-30. И го усещам по влошения си тонус, пресъхва ми устата освен това и изобщо не си струва захарта.

Общи условия

Активация на акаунт