Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 180
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Ние с моят лекар обсъдихме раждането още на първия преглед. Имам две нормални раждания и той каза, че изобщо няма да коментираме секцио. Вече ако се наложи нещо спешно да се реагира ще действаме на момента, но като цяло нагласата е такава. Нещо друго трябва ли да се обсъжда? Мисля да раждам без упойка, тъй като имах проблем след упойката при първото раждане, така че и при анестезиолог няма да ходя. За очен не знам трябва ли, може би само това ще го питам.
Чак сега ми казаха да си пусна изследвания за варицела, рубеола и да го направя обременяването, въпреки че минах 28-ма седмица. И двмата лекаря по фетална препоръчват обременяване, а двамата лекари по ЖК - по каса и на частно - казаха да не правя. Кой да слушам сега...
На мен ми направиха обременяване с глюкоза  в 28-та седмица, заради увеличени околоплодни води.  Сега ще ходя на консултация при ендокринолог да ми разчете резултата, че май ми е висока захарата, въпреки че реално не съм качила много килограми -7 кг.
За обременяване с глюкоза ме насочиха на Феталната морфология, АГ-то каза, че било напълно излишно.
Не знам как са вашите коремчета, но моят беше много голям и общо взето от както минах (от една седмица) само на салати и месо, без въглехидрати и сладко, обиколката на корема ми чувствително намаля.

Лекарят, който ме следи, каза че няма нужда да правя, защото бебето не изглежда много голямо, а околоплодните води са в норма. Моите кг също се качват в норма и затова според него е излишно. С предишните бременности също не съм развивала ГД, макар че това не е гаранция за този път, нямам и фамилна обремененост. Този от феталната смята, че всяка една бременна трябва да го направи по принцип, не че е видял причина на прегледа. Не знам и аз...

# 91
Аз имам ИР преди бременността. Спазвах някаква диета до скоро - без много въглехидрати, не много плодове, такива вафли и шоколади изобщо не ги коментираме. Сега към края на бременността малко изтървах положението и повече неща си хапвам. Бебето расте съобразно седмицата си, няма проблем с околоплодните води, кръвната захар е ОК и в този ред на мисли единствено според ендокринолога имаше смисъл от обременяване. Всички други АГ и лекаря от Феталните морфологии бяха против и казах, че е натоварващо за организма и някак никакви медицински предпоставки да го правя. Не направих обременяване, бях при еднокринолога и като му казах дори и той след свършен факт много не се впечатли.

# 92
Krisinka, първоначално бяхме коментирали, че ще обсъждаме раждането около 36 г.с. Аз изразих желание за естествено, уви от един момент се указа че съм с ниска плацента, която почти не се вдигна. По тази причина и плюс съпътстващи други фактори днес уточнихме, че ще е секцио.
Не съм happy от този факт, но по важното е раждането да мине благополучно и да се роди здраво бебе.

И аз съм при нея. Вие обсъдихте ли нещо по раждането. На мен все ми казва, че било рано(33г.с. Съм) , а чета тук, че повечето момичета вече са го изговорили.

Тоновете при мен ги почнаха от 33-Та седмица и бях само с колани около 30мин., нищо не съм натискала.

Здравейте Момичета,
Бихте ли споделили за име на доктор, към които сте се насочили да раждате в Майчин дом и Токуда.
Имам едно нормално раждане преди 6 години в Болница Надежда, но тъй като на втория ден бебето разви пневмония и не останах доволна от неонатологията, бих искала сега да е болница с добра неонатология.
Благодаря предварително Simple Smile

Следя се и ще раждам в Токуда при доктор Апостолова. Аз лично съм много спокойна с нея и й се доверявам.

# 93
  • София
Стискам палци всичко да мине по план ☺
Krisinka, първоначално бяхме коментирали, че ще обсъждаме раждането около 36 г.с. Аз изразих желание за естествено, уви от един момент се указа че съм с ниска плацента, която почти не се вдигна. По тази причина и плюс съпътстващи други фактори днес уточнихме, че ще е секцио.
Не съм happy от този факт, но по важното е раждането да мине благополучно и да се роди здраво бебе.

И аз съм при нея. Вие обсъдихте ли нещо по раждането. На мен все ми казва, че било рано(33г.с. Съм) , а чета тук, че повечето момичета вече са го изговорили.

Тоновете при мен ги почнаха от 33-Та седмица и бях само с колани около 30мин., нищо не съм натискала.

Здравейте Момичета,
Бихте ли споделили за име на доктор, към които сте се насочили да раждате в Майчин дом и Токуда.
Имам едно нормално раждане преди 6 години в Болница Надежда, но тъй като на втория ден бебето разви пневмония и не останах доволна от неонатологията, бих искала сега да е болница с добра неонатология.
Благодаря предварително Simple Smile

Следя се и ще раждам в Токуда при доктор Апостолова. Аз лично съм много спокойна с нея и й се доверявам.

# 94
След консултация с Ендокринолог излезе, че имам гестационен диабет. Дадоха ми апарат за мерене на захарта и една седмица всеки ден ще се боцкам по 6 пъти, ще включа диета и ще видим дали ще стигна до инсулин.
Поне ще спра да ям сладко Simple Smile

# 95
Аз я карам през просото с храненето от доста време насам.

Бъдещата кака от 3 дни спи с баба си и използвах днес малко да поразместя из нашата спалня. Смених нейната кошара с друга и вече не е долепена до леглото ни. Така освободих място за бебето да е до мен в малката кошарка тип некст то ми.

За тези, които предстои да перете дрешките за бебето имам един трик за почистване на пералнята преди това. Хвърляте 2 таблетки за съдомиялна в барабана и пускате програма с 90°С. Аз всеки път се изненадвам как изглежда водата.

Направих и няколко снимки на подложки за родилки.

Тези са най-дебели

# 96
От аптеки ли ги купувате тези подложки, аз съм виждала само едни обикновени зелени.
И аз бях на преглед вчера и днес, така ми се паднаха при двамата доктори просто. Бебка се е обърнала главично йейй. Аз от два дена си я усещах, че се е обърнала, защото вече си ме рита нормално. Общо взета аз понеже сравнявам с предната бременност всичко и сега като беше седалищно (малкия никога не е бил) и усещах супер болезнено и страно ниско долу. А като е главично и наистина усещам краче или ръчичка. А сега като съм и вече в по-напреднала седмица 30г.с. и има повече сила да бута Joy
Иначе днес бях при докторката която мисля да раждам. С голямата ножица ми отряза половината хапчета. Не че не искам да спра да ги бия, ама ще си питам моя си доктор първо. Малко несериозно ми се струва. Да не говорим, че ми писна кръв и урина не на гладно. За първи път ми се случва. Казах и, че съм пила кафе, а тя ми вика, че нямало значение?!?!?

# 97
То кафето за щитовидните влияе, за тия няма страшно. А подложките аз съм ги поръчвала онлайн, но трябва да ги има и в аптеки и в бебешки магазини.

Ето за сравнение една подложка, една паломита за родилки и една нощна always. Паломитата е десетина пъти по-дебела от нощната.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 22:59 от fillme

# 98
  • София
И на мен последния път ми каза доц. Нашар да си пусна кръвните на обяд ако искам, че нямало нужда да е на гладно. На гладно имало смисъл само ако ще изследваме глюкоза и щитовидните хормони. Доста се изненадах.

Напоследък и аз съм го ударила по-лежерно с храненето. Просто имам такива киселини почти постоянно, че ако ям малко или нищо ми е най-добре. А от пренаталния протеин и изварата след това киселините са чудовищни (поне при мен).

# 99
От аптеки ли ги купувате тези подложки, аз съм виждала само едни обикновени зелени.
И аз бях на преглед вчера и днес, така ми се паднаха при двамата доктори просто. Бебка се е обърнала главично йейй. Аз от два дена си я усещах, че се е обърнала, защото вече си ме рита нормално. Общо взета аз понеже сравнявам с предната бременност всичко и сега като беше седалищно (малкия никога не е бил) и усещах супер болезнено и страно ниско долу. А като е главично и наистина усещам краче или ръчичка. А сега като съм и вече в по-напреднала седмица 30г.с. и има повече сила да бута Joy
Иначе днес бях при докторката която мисля да раждам. С голямата ножица ми отряза половината хапчета. Не че не искам да спра да ги бия, ама ще си питам моя си доктор първо. Малко несериозно ми се струва. Да не говорим, че ми писна кръв и урина не на гладно. За първи път ми се случва. Казах и, че съм пила кафе, а тя ми вика, че нямало значение?!?!?
Не всички кръвни изследвания и урини  трябва да са на гладно. Този месец и на мен ми взеха кръв и ме предупредиха, че не трябва да съм гладна. Зависи какви  изследвания пускат.

# 100
Вчера бях на последната фетална в 30 г.с. + 2 и всичко е наред засега. Единствено бебето е по-едричко, малко над 2 кг е и отговаря на 32 седмица. Доктора, каза че няма от какво да се притеснявам, околоплодните води са в норма. Аз следя захарта с глюкомер, ама когато се сетя, много съм безотговорна. Не се храня добре, прекалявам с въглехидратите признавам си Unamused другата седмица съм на ЖК и ще коментираме и там с доктора. Вие какво мислите, да се притеснявам ли? Вашите бебета колко тежат в 30-31 г.с. ? При мен зрялост на плацентата е 2ра степен.

# 101
  • Замък сред облаците
Мда, хубаво е да знаете дали влияят или не храната и напитките и то кои.  Аз винаги си проверявам на сайта на лаборатория Синево, много добре е описано какво и защо се изследва, какви са изискванията, референтните стойности. Никога обаче не съм ползвала точно нея като лаборатория обаче 😂

И друго - лаборантките изрично ми казват, че е хубаво преди изследванията поне половин литър вода да съм изпила откакто съм се събудила натам - а ако ходите на обяд, даже гонете литър.

# 102
Vivka9, моята я измериха килограм и половина в 30+4.

# 103
На мен тези дни ми предстои пране, та се чудех за дезинфекция на пералнята. Мислех да пробвам с лимонена киселина и оцет. Таблетки продават ли се на бройка? Нямам съдомиялна и нямам представа. Относно дрешките поръчахме скрин, който ще дойде следващия четвъртък и обмислям къде да съхранявам изпраните дрешки до тогава. Не ми се искаше заедно с нашите, пък и не ми се чака още 1 седмица. Няма ли пак да се напрашат докато влезнат в употреба, дори и в шкаф да са. Или може би издребнявам.

# 104
Издребняваш, но за твое спокойствие можеш да ги вакумираш в пликове.
На бройка може и да има в някое магазинче тип левче. А може и просто някоя приятелка/колежка да ти услужи.

Общи условия

Активация на акаунт