Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 273
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
Назо либеро и Стеримар ползваме за нас, та такива и за бебето.

# 136
Привет , да питам мислите ли да взимате колан за след раждане и ако да какъв. С първата бременност не взех и корема ми се прибра супер бързо , но сега вече на втора не знам дали няма да е по-трудно.

# 137
Аз за памперси ще взема памперс премиум кер 1 и 2 по един кашон. Така бях направила и с малкия. Бебето върви на термин, така че се надявам да не се роди 4кг. Би трябвало да е между 2800 и 3500, зависи от датата. Мокри кърпи и предния път и сега ще взема един кашон хъджис само вода и памперс аква. Тези аквата на памперс са ми супер мокри, за това в началото предпочитам хъджис.
Пералнята е купуваме когато се роди малкия, дезинфекция правя всеки месец със специален препарат за перални, има ги на всякъде.

# 138
И аз снощи не спах, болеше ме доста, но пък коремът ми беше предимно мек и се успокоявах, че не са контракции. Оказа се малко запек и явно газове, които не са могли да се раздвижат...
Похвалвам се! Днес минах за първи път на тонове и си получих документите за раждане + 45 дневния болничен. Буболечката ми е качила за две седмици 300 грамчета и днес (33+4) е 2260. Никога не съм си поглеждала изследванията през бременността, но сега като ми ги дадоха с папчицата, имам да си зяпам хемоглобини, желязо, МБ и т.н. Satisfied
Взех памперси на Лидл един пакет пробно. Моя позната ми хвали много Little angels и Mamia внос от Англия, сигурно ще взема по един пакет пробно и от тях. Кърпички взех 1 пакет Pampers Sensitive и 1 пакет Babylove (DM-ската марка).
Физиологичен разтвор имам на Humer (уж морска вода) и Naso libero. Купувам си направо банка с физиологичен разтвор за себе си, така ще процедирам и за напред с малката, но ще ползвам отделна банка за нея + стерилна спринцовка и игла за изтегляне на разтвора.
И аз като deska90 ползвам Лидл-ски препарат за чистене на пералня (и на съдомиялна) и съм доволна. Мисля, че и с хлебна сода и оцет може да се почисти добре, пък защо не и с таблетки за съдомиялна. В събота трябва да дойде моята нова пералня, чакам я с нетърпение, това не си е работа да живееш без! По инструкциите на книжката чистенето става на 95 градуса с малко прах за пране, както написа по-ранно АА.

# 139
Със сигурност не е хубаво да изключват въглехидратите изцяло, бебчето сега расте най-много, плюс ще се стигне до кетони в урината /от личен опит/ просто въглехидратите да не са основното хранене. Картофки към месото, ориза да е пълнозърнест, спагети/макарони/хляб пълнозърнести и така. Simple Smile

Абсолютно си права, че не трябва да се изключат въглехидратите. Аз като казах  вчера на ендокринолога, че от една седмица съм спряла въглехидратите и тя ми се накара.
Каза следната диета:
Закуска:
Филия ръжен хляб намазах с намачкано с извара яйце и задължително зеленчук;
Малка закуска:
Плод колкото топка за тенис: зелена ябълка, диня, боровинки, малини, ягоди..... и др.
Обяд:
Салата с въглехидрат и месо (не разбрах колко въглехидрат, но аз си взех колкото  ми е шепата картофи на пара и едно печено на фурна кюфте);
Закуска след обяд:
Ядки или плод, но да са колкото шепата;
Вечеря:
Салата с месо

И много движение. Поне с това нямам проблем, на ден ходя по 11, 12 км.

# 140
яж повече месо, че според мен от другите количества трудно ще си набавиш необходимите количества протеини и базисни калории, това разбира се е лично мнение, но така ми се струва малко хрна особено с едно кюфте на обяд. и една филийка на закуска с едно яйце и извара я има 300 калории, я не. в този срок май всяка от нас трябва да приема вече към или над 2000 калории, според теглото и движението.

Иначе всичко зависи от състоянието и как реагира организмът на храните - аз се следя с глюкомер и качвам много захарта от картофи, повече и от сладолед. Въглехидрати могат да се набавят и от неща като зелен боб, тиквички, патладжан, броколи, карфиол, големи количества домати, краставици, чушки и салати, ядки в умерено количество - ядките са що годе балансирани като съотношение белтъци - въглехидрат, така както и киселото мляко - в зоната само кисело мляко може да се яде самостоятелно например - без съчетания, не много сладки плодове като ягоди, киви, боровинки. Ако нещата са до следене с глюкомер изобщо. Аз също съм с ИР и Тодорова изрично ми каза да избягвам всякакъв хляб и сладки плодове, а и Асьов още преди бременността ми беше казал филийка хляб - веднъж на четири дни най-много. Ако захарта вече е извън контрол, е хубаво да се следи с глюкомер как понася организма различните храни и така да св нагажда диетата.
Освен горепосочените, аз ям и оризовки пълнозърнести - с тях трудно може дя прекалиш с въглехидратите, но балансират нещата, ям и редовно ягоди с кисело мляко и без, движа се, и нещата са някак под контрол. Кетони имах само съвсем в началото. Мисълта ми е че изключване на хляб и картофи не значи изключване на въглехидрати - но е индивидуално как се понасят от организма.

# 141
Много хубаво си описала нещата, благодарим за подробната информация! Simple Smile

яж повече месо, че според мен от другите количества трудно ще си набавиш необходимите количества протеини и базисни калории, това разбира се е лично мнение, но така ми се струва малко хрна особено с едно кюфте на обяд. и една филийка на закуска с едно яйце и извара я има 300 калории, я не. в този срок май всяка от нас трябва да приема вече към или над 2000 калории, според теглото и движението.

Иначе всичко зависи от състоянието и как реагира организмът на храните - аз се следя с глюкомер и качвам много захарта от картофи, повече и от сладолед. Въглехидрати могат да се набавят и от неща като зелен боб, тиквички, патладжан, броколи, карфиол, големи количества домати, краставици, чушки и салати, ядки в умерено количество - ядките са що годе балансирани като съотношение белтъци - въглехидрат, така както и киселото мляко - в зоната само кисело мляко може да се яде самостоятелно например - без съчетания, не много сладки плодове като ягоди, киви, боровинки. Ако нещата са до следене с глюкомер изобщо. Аз също съм с ИР и Тодорова изрично ми каза да избягвам всякакъв хляб и сладки плодове, а и Асьов още преди бременността ми беше казал филийка хляб - веднъж на четири дни най-много. Ако захарта вече е извън контрол, е хубаво да се следи с глюкомер как понася организма различните храни и така да св нагажда диетата.
Освен горепосочените, аз ям и оризовки пълнозърнести - с тях трудно може дя прекалиш с въглехидратите, но балансират нещата, ям и редовно ягоди с кисело мляко и без, движа се, и нещата са някак под контрол. Кетони имах само съвсем в началото. Мисълта ми е че изключване на хляб и картофи не значи изключване на въглехидрати - но е индивидуално как се понасят от организма.

# 142
Оризовките ги обожавам и си изяжда целия пакет, а попринцип даже си ги мажа и с течен шоколад.
Преди малко се прибирам от личната, че ходех да ми бият Урбазона мускулно и тя каза, че за нея щом кръвната ми захар на гладно сутрин е от 3.11 до 4.3 няма нужда да съм на строга диета. Да си хапвам от всичко в норми и без преяждане. А на кортикостероидна терапия от 9.03 нямало как да не ми е едро бебето. Каза дори и да спра да се храня бебчето ще си качва от самия кортикостероид.

Смятам за сега просто да мина на по- леко хранене и без това жегите ми го позволяват. И ще видя за 2 седмици какъв ефект ще даде.

# 143
Включвам се след вчерашния преглед 32+ 2 (по ехограф 33+3). Измериха Бебошан 2.200кг. Heart Разположен е главично, дано и така се задържи. Докторът каза, че всичко е перфектно, развива се добре. Кръвоток, артерии, мозък..околоплодните води са в норма. Шийката е 37мм. Както винаги беше застанал с ръка пред лицето, но успяхме да го снимаме. Хълцаше. Показа ми, че има коса. Баткото също се роди с много коса. Heart По едно време ме попита какво е било първото бебе и като отговорих, че е момче ми каза " Супер, първо момче, сега момиче....". Не знам как съм го погледнала, но за части от секундата си представих вече как госпожицата се къпе в синята вана и пие от шишето със сини слончета. Разбира се, каза че се шегува. Не, че и аз се хванах, но само за секундичка си го представих. Grinning
Назначи ми изследвания, които ще пусна следващата седмица. От тогава започвам и всяка седмица запис на тонове. Тъкмо преди малко запазих час. Единственото притеснително за мен е, че Малчо е с увита пъпна връв веднъж около врата. АГ каза, че ще го следим с тоновете. Колкото и често да се среща няма как и да съм напълно спокойна, но ще се старая да не го мисля прекалено, още повече като знам, че синът ми се роди омотан около врата и крачето, а никой не ми каза предварително, само се измъчих...

Обсъдихме раждането. Засега нямам предпоставки за секцио, така че дано, дано и така да бъде до края. Докторът даже не го и спомена. Първо ме попита дали ще успея да отида на време в болницата, защото се предполага, че може да се развият по-бързо нещата, а аз само казах, че силно се надявам. Когато контракциите станат на десетина минути или ми изтекат водите да тръгна незабавно. Не, че няма да поддържаме връзка де...Все пак на мен ми е притеснено дали ще тръгна навреме, но се надявам да се случат нещата по-възможно най-добрия начин. Каза ми, че ако желая, ако до 38 седмица не съм родила, може да видят как са нещата и да предизвикат раждане, но аз хич и нямам желание, както и той изобщо не го коментира повече, понеже каза, че според него ще си тръгне нормално всичко.

В последните седмици усещам движенията още по-отчетливо. Когато легна на дясно започва да ме ръчка и бута, не знам, може да не му е удобно така. Иначе от няколко дни най-вече в ляво се подвизава. Усещам ритници под ребрата и ръчички отстрани и ниско долу. На моменти ми е много тежко и не мога да ходя, особено, ако реши да ми натиска пикочния мехур. Коремът ми често е издут повече в ляво, явно там се дупи. Heart

Перете, гладете...ние още не сме накупили всичко необходимо. Даже дрехи никакви, освен това, което имаме от баткото. Имаме си още от ремонта. Име също не сме измислили ...направо не знам. Grinning

Да се оплача и, че пак ме дразни гърло и ходих днес на преглед. В понеделник ще ходя да ми взимат гърлен секрет, да не би да е бактерия, но мноого ми писна с тия болести. То пък няма месец без някой да е болен, начело с мен. УНГ се съмнява и да не е нещо алергично, защото езикът ми бил на странни петна.

Честито на Хепидей! Да е здрава и много да радва семейството малката принцеса! На мама бързо възстановяване!  Още вчера видях, че е писала, но бях в движение и не успях да честитя!

За завършек и едно коремче от мен.

# 144
И моето бебче е с увита пъпна връв. Само че при нас е два пъти. Докторката каза да помисля за секцио ако не се размотае още месец. Каза , че е по безопасно секциото в такъв случай.

# 145
Хайде един отчет и от мен Heart Eyes в 31+2г.с. съм, бебоците са добре, единия е 2100гр., а другия - 1800гр. Тъй като са две обикновенно тоновете започват по-рано и при мен вече е време, в понеделник съм на първи тонове. Мишлетата даже вървят малко напред, така че 100% ще бъда юнска мама, до 10 юни има голям шанс да са на бял свят, няма да успея да ги износя повече, тъй като съм и 160см. висока и всичко това е по препоръка на АГ. Правих кортикостероидна терапия за дробчетата, вливаха ми желязо, та мисля че вече всичко трябва да е ок 😁 утре ще пускам последните кръвни изследвания, които се правят през бременността + секрет, който днес занесох в лаборатория, та се надявам нещо да не изкочи и всичко да е ок с изследвания, да не се налага допълнително лечение за нещо. Момичета не остана, имам чувството, че при мен нещо много бързо се случиха нещата, но вярвам, че всичко ще е наред. 🥰

Днес изпрах последните дрешки, които съм купила и са ми дали, само трябва да ги изгладя, а мислех, че е рано и реших да ги прибера и след известно време да гладя, но явно ще е тези дни 😁

# 146
Понеже виждам, че обсъждате гест диабети да споделя  и аз "опит" и премеждия...
След диагностицирането с гест. ми казаха до месец да изследвам гликиран хемоглобин.
Опитах се няколко пъти да стигна до токуда (щот там изследвам и tsh,  коагулация и кръвна захар, там беше и огт) и все някви зверски опашки или за паркинг или за лаборатория  .. И викам айде ще пусна в Бодимед.... е голяма греда ...
Излизат ми вчера изследванията... всичко е леш...
Кръвна захар на гладно 6.0 (вкъщи я премерих час по рано 5.0....
Гликиран хемоглонин 5.99 (тяхната норма до 5.7)...
Tsh от 0.7-качено на 2.47 (аз съм си на терапия)
Фибриноген- 6.4 при норма 6.2 (
Така се стресирах, бяха ми казали ако след нисковъглехидратния режима има висок Гликиран хемоглобин -ще трябва инсулин...
Отделно от месец и нещо съм спряла клексана и мн следя кръвоток и коаголация... Понеже беше късно вечерта, решавам да не пиша на доктора...
Събуждам се днес сутринта и решавам да се премеря - над едно кило надолу. И почвам да се чудя, добре де аз внимавам кво ям, мн рядко залитам по нещо сладко (обикновенно е мн премерено и гледам количеството захар.  Ходя много пеша, счупих се от подреждане последните седмици след ремонта, даже съм с мускулна треска, свалила съм над кило..
 Нещо нямат логика тези стойности и решавам газ до Токуда и в 9:30 се класирам за боцване
...
Еми ето резултатите
Глюкоза на гладно -4.77 (вкъщи с глюкомера беше 4.9 40 мин преди това. Напълно реални и сходни.
Гликиран хемоглобин -5.2 (норма 6%)
Tsh 1.47... ft4 също почти 15....
Фибриноген 5.0 ....

Тоест пушка съм....  и за втори път стойностите от бодимед са ми нереални... А гликирания хемоглобин няма как да се промени за ден
 Фибринигенът без сериозна терапия също....
Много внимавайте къде се изследвате, направо може да си скъсите живота....

# 147
Цяла бременност следя позволени и не дотам храни, но сега пак се чудя за топеното сирене - може ли или не може. На места ми излиза като “позволено”, а на други обратното..

# 148
  • Замък сред облаците
Лавинка, много гадно преживяване! Важно е да имаме читави лабпратории.

Кристиа, може, споко Simple Smile

# 149
Момичета, дайте малко съвет,че днес много се прецаках. Ходих на ЖК за нов болничен и разчитане на изследванията- то хубаво, но като влязох и седнах да чакам гледам,че сестрата е видимо болна, в кабинета като влязох ми премери кръвното и вече лекарката като ме преглеждаше почна яко кашляне, сополи. Аз супер много се изнервих, каква е тая малоумщина болна да седи при все се е пълно с бременни там. И двете бяхме с маски, ама то това не е гаранция, знам ли я някой вирус ли е, ковид ли, грип ... тъпа работа. Та въпросът ми е какво да взема профилактично- аз си пия биозин мама, витамин Д, направих си едно чайче с лимон за гаргара, нещо друго сещате ли се?

Общи условия

Активация на акаунт