Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 233
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Хепидей, Честита рожба! Да ви е жива и здрава!
Момичета, аз да ви споделя, че в момента съм в болница.Сутринта към 4:00 часа станах да пишкам. Бельото ми беше доста мокро отдолу. Помислих да не съм се изпуснала докато спя, понеже вечер ставам по 100 пъти до тоалетна. Изпишках се и при забърсване видях тъмно розова течност. Много се уплаших и тръгнахме към болницата. Прегледаха ме, нямам разкритие, казаха, че бебето е добре. В момента съм на система. Тонове ми пускаха. 31+6 съм, не е ли рано? Кръвните изследвания били добре, с леко завишени левкоцити. Превантивно ми изписаха антибиотик Амоксиклав за 5 дни по 2. Още не съм говорила с АГ, но хич не ми се ще да го пия. Ще ме оставят под  наблюдение и ако всичко е наред ще ме пуснат утре. Просто се чудя какво беше това.. зацапване ли, червена урина ли, не знам дали изобщо ще се разбере.

# 421
Хепидей, Честита рожба! Да ви е жива и здрава!
Момичета, аз да ви споделя, че в момента съм в болница.Сутринта към 4:00 часа станах да пишкам. Бельото ми беше доста мокро отдолу. Помислих да не съм се изпуснала докато спя, понеже вечер ставам по 100 пъти до тоалетна. Изпишках се и при забърсване видях тъмно розова течност. Много се уплаших и тръгнахме към болницата. Прегледаха ме, нямам разкритие, казаха, че бебето е добре. В момента съм на система. Тонове ми пускаха. 31+6 съм, не е ли рано? Кръвните изследвания били добре, с леко завишени левкоцити. Превантивно ми изписаха антибиотик Амоксиклав за 5 дни по 2. Още не съм говорила с АГ, но хич не ми се ще да го пия. Ще ме оставят под  наблюдение и ако всичко е наред ще ме пуснат утре. Просто се чудя какво беше това.. зацапване ли, червена урина ли, не знам дали изобщо ще се разбере.

mimche тест за околоплодни правиха ли ти? и аз съм имала такова зацапване един два пъти, при мен тогава беше свързано и с кръворазреждащите, иначе с мокро бельо ми се случва често да съм - мокри се цялото “парче” на бикините ми, но тестът за ОВ беше негативен, оказа се че просто имам по-обилно течение, а може би и чат пат се изпускам без да се усетя.  Да не би да е уринарна инфекция - без микробиология и стерилна урина обаче трудно ще се разбере, но може би бързат да се презастраховат. Колко са завишени левкоцитите? Бактериалните инфекции са по-опасни от антибиотика, не се притеснявай, ако се налага да го пиеш, те вече могат да доведат до преждевременно раждане, а е хубаво бебчето още малко да си порасне. Аз изпих два антибиотика със свито сърце, единият от група С, ама в този срок бебчо вече е оформен, рисковете не са такива като в начална бременност, и ме успокояваше мисълта, че няма да се роди с инфекция ипосле той да пие антибиотик. Стискам палци да е нещо безобидно и да минава бързо!

# 422
Хепидей, прекрасна е Анна! Много щастие и усмивки да ви носи!

Riаnne, вярвам, че всичко е наред при теб. Пиши как сте!
Точно вчера споделих на моята АГ за притесненията ми покрай тоновете и че ММ иска даже на по-често да ги правя и тя ми каза, че е важно да правя това, което би ме накарало да се чувствам по-спокойна аз. Тя много ме подкрепя и вместо да ми казва, че е излишно да правя това или онова или че излишно се филмирам, винаги ми дава съвет.
 Спокойствието е много важно в такива ситуации и ако ти не се чувстваш така, според мен дори и да е през нощта отиди в спешния център, защото си представям какво ти е и как изобщо ще спиш. Стискам палци всичко да е наред.

Mimche93, може да е започнала да пада тапата, но това не означава, че ще родиш веднага. При първото ми раждане тапата при мен не падна изцяло, а постепенно. А докторите какво казват за това зацапване и за мокрото бельо? Амоксиклав пих още в самото начало на бременността. Разболях се и след няколко дни разбрах, че съм бременна.
 Стискам палци и пиши как сте.

# 423
gushka Какво представлява този тест?  Само ме гледаха на вагинален за разкритие и после на ехографа. Бъркаха ме и отдолу, много неприятно и болезнено. Казаха само, че всичко изглежда наред. Miss_Independent5 Дадох и урина преди малко. Никой не казва от какво може да е, не обясняват нищо. В момента лежа заради системата. Надявам се да мине някой от тук за да разбера нещо.

# 424
gushka Какво представлява този тест?  Само ме гледаха на вагинален за разкритие и после на ехографа. Бъркаха ме и отдолу, много неприятно и болезнено. Казаха само, че всичко изглежда наред. Miss_Independent5 Дадох и урина преди малко. Никой не казва от какво може да е, не обясняват нищо. В момента лежа заради системата. Надявам се да мине някой от тук за да разбера нещо.
вадят малко секрет от влагалището и правят тест с разтвор, който променя цвета по определен начин, ако са околоплодни
мисля, че в синьо, иначе май оранжево.
може наистина да е уринарна, ако има такава инфекция би трябвало бързо да излезе, че има бактерии плюс нитрити и някакви еритроцити, пък вече точното изследване каква е бактерията с антибиограма става по-бавно. Но ако се изпускаш неволно - това е вероятна причина. Нали не са ти правили нещо друго тези дни - шийката е чувствителна и ако са ти взимали някакъв секрет също може да прокървиш леко. Стискам палци при всички положения!

между другото щеше да е хубаво да ти вземат и микробиология, в коя болница е това?

# 425
Хепидей, честито! Много е сладка, да ви е жива и здрава и много да ви радва💓💓💓

# 426
Хепидей, честита Анна! Голяма е сладурана, да е жива и здрава!
Rianne, стискам палци днес за тоновете. При мен също има дни на затишие, особено ако съм много в движение. Вероятно бебокът ти е спал. Има някакви форум идеи, които не зная дали са медицински подплатени, че в най-поспаливите дни, бебетата имат скок в растежа.
Мимче, чувала съм, че миризмата на ОВ е сладникава, ако това може да е ориентир. Стискам палци, дано имаш повече информация скоро!

# 427
В Пловдив съм в Пълмед. Сега ми казаха, че щом доктора е казал, че е наред всичко, да не съм се тревожела. Иначе ще ми изписват някакъв глобул еднократно, който бил за това течение. Още не знам какъв е. А как без микробиология, идея си нямам.
Благодаря ви за подкрепата. Hug
gushka Какво представлява този тест?  Само ме гледаха на вагинален за разкритие и после на ехографа. Бъркаха ме и отдолу, много неприятно и болезнено. Казаха само, че всичко изглежда наред. Miss_Independent5 Дадох и урина преди малко. Никой не казва от какво може да е, не обясняват нищо. В момента лежа заради системата. Надявам се да мине някой от тук за да разбера нещо.
вадят малко секрет от влагалището и правят тест с разтвор, който променя цвета по определен начин, ако са околоплодни
мисля, че в синьо, иначе май оранжево.
може наистина да е уринарна, ако има такава инфекция би трябвало бързо да излезе, че има бактерии плюс нитрити и някакви еритроцити, пък вече точното изследване каква е бактерията с антибиограма става по-бавно. Но ако се изпускаш неволно - това е вероятна причина. Нали не са ти правили нещо друго тези дни - шийката е чувствителна и ако са ти взимали някакъв секрет също може да прокървиш леко. Стискам палци при всички положения!

между другото щеше да е хубаво да ти вземат и микробиология, в коя болница е това?

# 428
Благодаря ви за подкрепата, момичета! В 16:00 часа ми сложиха прегледа, че докторът пътувал. Каза, че задължително иска да пуснем и доплер, освен тонове, което е и моето желание, защото от около 20 дни съм спряла акарда,само на клексан съм.

АА, точно и аз бях чела, че е нормално пулса да е от 110 до 160 или някъде срещам 120-160. Но понеже вчера и акушерката сто пъти ме накара да се въртя, да пия кола, видях, че не е доволна от 120 пулс. А в комбинация, че няма движение, съвсем.

Между другото, вчера като си легнах и имаше хълцане няколко минути, та малко си поех дъх и аз. Ама, днес явно пак спи човекът, какво кротко бебе!

Мимче, миналия месец и аз лежах в болница след подобна случка, която описваш, бях точно в 31 г.с. Кървенето тогава не се повтори и така и не разбрахме от какво е, но и на мен ми биеха антибиотик - уназин (това си е практиката доколко съдя и по останалите момичета, с които бях в стая). Стискам ти палци бързо да те изписват и да нямаш повече тревоги!

Хепидей, честита да ти е прекрасната госпожица!

# 429
Аз предната бременност много рядко я усещах, даже с ММ си говорихме, че тогава беше голям късмет да го хванеш да се движи и имам клипчета на тел когато се мърда, че пращам на таткото. Сега е такъв купон в корема ми, че като поутихне и си почивам малко

# 430
Момичета, усещате ли болки долу в слабините? От няколко дни при мен е ужасно, особено след като съм стояла или вървяла повече.. Също и сутрин като стана от сън - уж спя на възглавница за бременни.

# 431
Hopetohope, усещам такива, особено като съм походила повече през деня. Честно казано вече поне на това не обръщам внимание, мисля че е напълно нормално вследствие на по-голямото натоварване и разтягане.

# 432
Здравейте дами, заповядайте в новата групата във фейсбук - https://www.facebook.com/groups/1295602594296791/?ref=share Blush

# 433
Хепидей честита радост!Жива и здрава да е малката принцеса Анна❤❤❤!И аз вече не съм много за разходки,малко като повървя и започва да ме боли ниско долу.Повече почивка другия месец явно ще трябва и дано всички сме добре.Иначе днес забелязах и спукана вена или разширена и аз не знам намазах я с лиотон дано има ефект.

# 434
Здравейте дами, заповядайте в новата групата във фейсбук - https://www.facebook.com/groups/1295602594296791/?ref=share Blush

А защо има нова група?

Това с болкана при мен вече мина и сега търча с детето и ходя на работа. А имаше един момент бях взела бастуна на баба ми.

Общи условия

Активация на акаунт