Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 665
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
HappyRSmile, аз вземам Необианацид таблетки за смучене и има облекчение поне моментно. То става за бременни.

Мексикана, с теб съм. Кофти тръпка. Трябва уж да се съобразяват, особено на тези места, но…..
Аз да попитам за лекарство против киселини. Гавискон на хспчета вземах, но нямало внос. Талцид става ли за бременни?!?

# 166
Аз за киселините взимам течен гавискон ,но и той вече  ми действа много за кратко.Иначе съм забелязала ,че докато дъвча дъвка нямам киселини.

HappyRSmile, аз вземам Необианацид таблетки за смучене и има облекчение поне моментно. То става за бременни.

Мексикана, с теб съм. Кофти тръпка. Трябва уж да се съобразяват, особено на тези места, но…..
Аз да попитам за лекарство против киселини. Гавискон на хспчета вземах, но нямало внос. Талцид става ли за бременни?!?

# 167
  • Замък сред облаците
Нормално, дъвкането подава сигнал на стомаха да се отделя повече сок, който да храносмила храната. Всъщност това, което ние усещаме като “киселини” е недостига на такива (стомален сок, жлъчен сок, ензими) плюс връщането на стомашното съдържимо в хранопровода от натиска на бебето и лошото затваряне на стомашните клапи.

# 168
Някой да забелязва разлика в самите движения? Аз съм почти в 34 седмица, почти само усещам как се мести или си подпира крачетата, вече го няма това ритане. 😃

# 169
Някой да забелязва разлика в самите движения? Аз съм почти в 34 седмица, почти само усещам как се мести или си подпира крачетата, вече го няма това ритане. 😃
И при мен е така. Става им тесничко на бебетата , а и ако са с гръб към корема ни още повече не се усещата ритниците им.

# 170
  • Замък сред облаците
Намести ли се в таза, така ще е.

# 171
При мен е с гръб към корема и с главата надолу. Simple Smile

# 172
При мен е с гръб към корема и с главата надолу. Simple Smile
И при мен е така , от близо месец. Преди да разбера , че е така много се притеснявах , но докторката след като ми обясни , в какво положение е и че затова го усещам по различен начин се успокоих. Наистина има логика уаещането да е такова. Дори до като бях на прегледа тя ми показа как точно в този момент бебето рита, но аз не усещах ритниците защото те са към органите ми

# 173
Шугав е много, все се върти и намества. Даже го усетих кога се завъртя с главата надолу. А като си подпирам леко  ръката на корема и ме побутва отвътре точно където ми е ръката. Много се забавляваме с него 😁
Опъва крайници в ребрата ми, някоя друга част отстрани на пъпа. Не го свърта на едно място. Още не му е тясно нищо, че от 1 месец почна да върви едър(от 10 дни напред, вече е почти 3 седмици) , ама човека си има води и е на СПА.
Едвам дишам като легна и докато намеря поза, която да не ми спира въздуха ми е доста трудно, ама онзи ден докторката каза, че рязкото  голямо натоварване заради повечето води и голям плод са накарали матката да порасне бързо, и тя притиска съседните органи. Можело и да не дочака 37ма седмица за предизвикано раждане, а да следим изкъсо положението, заради голямото натоварване на шийката. А и то усетих как рязко стана доста тежичко.

# 174
  • Велико Търново
На мен АГ ми обясни, че на този етап кг вече нямат значение. Може  да се роди доносено, но с малко кг (аз съм била на термин родена 2.500кг), или недоносено с добри кг. Края на 29 г.с. съм, и вече ще започвам да ходя на две седмици. Изписа ми дексаметазон, в случай че се роди по- рано. Някакси много бързо мина времето, все си казвах че има още време, а остава толкова малко.

# 175
Намести ли се в таза, така ще е.

Звучи ми като "приготвя се за излитане" 😆 Намества се като самолет, който застава в началото на пистата и после газ 🤣
И ние не сме избрали още име, въпреки че се въртят 4-5 варианта, не сме поръчали нищо и не сме си качили кошарата от гаража даже, поне да видим къде ще я позиционираме, да изперем матрака, да измием шкафчетата.. ..пълен айляк сме, дано не ни изненада много по-рано от предвиденото, че ще настане паника 🤣

# 176
  • Замък сред облаците
Вчера изгледах тези две видеа за раждането от ак. Елена Василева и ги препоръчвам:

Естествено раждане и секцио: https://fb.watch/d7e48YcPqv/

Дишане по време на раждане: https://fb.watch/d7e5Zy2ZTP/

# 177
  • София
И на мен тези видеа доста ми допаднаха, особено това за дишането го гледах два пъти, записвах си някакви неща... Ще видим като му дойде времето дали ще мога да приложа нещо или ще съм в ступор Grinning

Момичета, за киселините много започна да ме облекчава ето това:

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012376

След като обядвам и/или вечерям смуча по едно. И едно преди лягане. Доста се подобри положението, бях много зле преди това, даже се будех през нощта от киселините.

# 178
Момичета някой коментирал ли  e с  ендоркринолог / АГ горе долу как се отразяват на резултатите от изследвания на витамините като няма   пауза в приема или  е била 1-2 дни само?

Пусках витамин Д, излезе 105 при граници 50-120 нмол, не го бяха пила 7-8 дни, после 3 дни го приемах преди теста и сега се чудя колко ми е реалистично стойността.

Иначе приемам 1000 UI дневно.

# 179
  • Замък сред облаците
Счита се, че е завишено, но е строго индивидуално с колко точно заради различните организми и препарати. От моя опит има драстична разлика между прием и без прием.

П.п АГ ми спря дозата от 1000 единици от 8 месец натам, да припомня че затваря фонтанелата на бебето преждевременно.

Общи условия

Активация на акаунт