Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 839
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
АГ - то ще ти я даде като отидеш за 45 дневния. Няма нужда да купуваш нищо. Слагаш я в чантата за болницата и чакаш ДЕНЯТ. В болницата ще ти я поискат при приемът за раждане. Всъщност е просто джоб или папка с няколко листа в нея.

# 196
Много благодаря! Simple Smile)

АГ - то ще ти я даде като отидеш за 45 дневния. Няма нужда да купуваш нищо. Слагаш я в чантата за болницата и чакаш ДЕНЯТ. В болницата ще ти я поискат при приемът за раждане. Всъщност е просто джоб или папка с няколко листа в нея.

# 197
На времето и аз имах страшни проблеми с ушите. Бях намерила една докторска, която ми помогна и след година замина за чужбина. Стана някакъв ад. От фризьорка знам, след всяко къпане е добре да се почиства ухото със салицилова спирт и после с ламизил, задължително си закривам ушите, дори и да спя ги завивам с чаршаф, винаги пусната косата, зимата ходя с шапка, която скрива ушите и засега много добре се чувствам. Ако усетя лека болка веднага се мажа, не знам тези две лекарства дали стават по време на бременност, но е по опасно от ушна инфекцията, както и не можем да приемам всякакъв антибиотик.

# 198
Здравейте, момичета! Нали ви бях казала, че усещам бебето различно тези дни - от вчера почти не го усещах, нищо, че пробвах какво ли не.. Днес се запътих към болницата, сложиха ме на запис на тонове - веднага започна да рита! Но почти нищо не ми обясниха - казаха само, че имам подготвителни контракции и да ги засичам. Аз дори не знаех, че това, което усещам, са контракции, мислих, че бебето се върти. Другото, което ми казаха, е утре да ида да покажа записа на проследяващата ми лекарка.  Също и ме гледаха като луда защо съм отишла, при положение, че бебето си рита. Честно да ви кажа още повече се обърках.

# 199
  • Замък сред облаците
Аз пак казвам - при обективни състояния като газове, обилно хапване - бебето мърда, но не го усещаме. Освен това обърне ли се, вече няма да се мята, а повече ще мърда краченца и юмручета. Динамиката е коренно различна спрямо 6-7 месец вече.

Подготвителните и при мен продължават, вчера бяха и леко като менструални за едни 30-40 мин, ама много ми се пишкаше (бяхме излезли) и го отдавам на това. През останалото време са безболезнени стягания.

# 200
Само като леко подпиране се усеща и се мърда плавно - виждам как си подпира дупето Grinning И не реагира толкова лесно, колкото преди, примерно като си сложа ръката или има музика. Има ли смисъл да броим ритничетата вече тогава? Или само ще се шашкаме?

Аз пак казвам - при обективни състояния като газове, обилно хапване - бебето мърда, но не го усещаме. Освен това обърне ли се, вече няма да се мята, а повече ще мърда краченца и юмручета. Динамиката е коренно различна спрямо 6-7 месец вече.

Подготвителните и при мен продължават, вчера бяха и леко като менструални за едни 30-40 мин, ама много ми се пишкаше (бяхме излезли) и го отдавам на това. През останалото време са безболезнени стягания.

# 201
  • Замък сред облаците
За броенето на ритниците четох, че го отричат защото е недостоверно. Просто следи колко често се мести - примерно на 2-3-4 часа трябва да има движение Simple Smile

П.п. Ако през деня си в движение е нормално да не усещаш ритници.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 19:01 от АА

# 202
Момичета, при мен освен изтръпването и подуването на ръцете, глезените и стъпалата, започнаха от известно време и болки по целите крака при свиване или допир, особено от вътрешната страна - все едно някой ме е удрял и имам синини, но визуално нямам нищо. Това дали пак се дължи на отоците и дали е притеснително? На някой да му се е случвало? Почвам да си мисля за някакви проблеми с кръвоснабдяването, тромби и такива неща? Като цяло вече ми е доста тежко и се чувствам като пребита, но трябва да устискам още...

# 203
  • Замък сред облаците
На твое място бик пуснала пкк и коагулация и една консултация с ангиолог. Може и от липса на магнезий да е, но е добре да го коментираш с лекар.

# 204
Това с броенето на движения и аз се отказах доста отдавна, след като на няколко пъти ненужно изпадах в паника. Нормално е вече да си се движи плавничко, да си се мести, зависи от позицията на бебето също, а и му е по-тясно.  Моето тези дни имам чувството че пак се е обърнало, защото поне една седмица се усещаше много леко, а сега пак има на моменти тупа лупа и болезнени удари в пикочния мехур, което ме кара да си мисля че е главично пак и ме бие там с ръчички Simple Smile или поне така се надявам Simple Smile

освен това никога не ми е отговарял на потупванията, може би е инато хаха. По-скоро реагира на блендера като си правя шейка, на звуците на сешоара или ако нещо се подпра натиска отвътре да се разкарам оттам, или ако седна по-сгъната протестира. но като цяло реша ли да го тествам нарочно, не поддава, само когато той си реши.

# 205
И аз също и от бройката се паникьосах - че бяха по-малко от предни дни, например..

Това с броенето на движения и аз се отказах доста отдавна, след като на няколко пъти ненужно изпадах в паника. Нормално е вече да си се движи плавничко, да си се мести, зависи от позицията на бебето също, а и му е по-тясно.  Моето тези дни имам чувството че пак се е обърнало, защото поне една седмица се усещаше много леко, а сега пак има на моменти тупа лупа и болезнени удари в пикочния мехур, което ме кара да си мисля че е главично пак и ме бие там с ръчички Simple Smile или поне така се надявам Simple Smile

освен това никога не ми е отговарял на потупванията, може би е инато хаха. По-скоро реагира на блендера като си правя шейка, на звуците на сешоара или ако нещо се подпра натиска отвътре да се разкарам оттам, или ако седна по-сгъната протестира. но като цяло реша ли да го тествам нарочно, не поддава, само когато той си реши.

# 206
  • Варна
Малее наистина ли броите чак брой на ритничета и движения 😄и ги записвате ли? Аз или съм супер спокойна или не знам, ама дори не ми е хрумвало 😄😄😄

# 207
Завиждам ти! Аз съм огромна паника за всичко 😁

Малее наистина ли броите чак брой на ритничета и движения 😄и ги записвате ли? Аз или съм супер спокойна или не знам, ама дори не ми е хрумвало 😄😄😄

# 208
И аз нищо не броя и преди не съм. То бебето си е активно вече, няма какво да го броя. Но и аз тепърва влизам в 8ми месец а вие гоните 9тия Stuck Out Tongue Winking Eye
Vikia Ако си качила повече килца или си стартирала с повечко и нормално да ти тежи и да те болят краката от подуването. Иначе добре ти е казала АА пусниси една кръв за твоя спокойствие. Аз предния път за цялата бременност бях качила 2-3кг до 9тия месец и само в дететия качих 5, накрая едва се движих (уточнявам, че свали кг в началото и за това спрямо старта в 9тия бях +3, но реално бях свалила 4, та общо 7, но не ги усещах въобще, докато не почнах да задържам вода, а и беше 40° Joy )

# 209
И аз нищо не записвам и не броя. Бебето преди 2 седмици беше главично, преди седмица беше седалищно, а сега пак ме рита под гърдите в горната част на корема. Дано е пак главично и така да си остане. Някъде 3-4 пъти за денонощието усещам, че се активизира, но за сега не съм обърнала внимание по едно и също време ли е, създава ли си режим или не. Все още си рита стабилно, но и аз още не съм в 8-мия месец.
Обаче адски тежко взе да ми става .В последно време спрях да качвам килограми, спря да ми се яде в жегите, но пак ми е тежко. Май настина летните бременности за по-трудни в края, както всички ми разправят.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 22:57 от Raffaella_

Общи условия

Активация на акаунт