Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 986
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,мами в новата тема,аз се включвам да споделя своите притеснения и някой ако има опит и знания да коментира ,ще се радвам .
Така в 31+3 г.с съм бях в болница на системи заради силни болки (контракции) днес ме изписаха,но на прегледа установиха скъсяване на шийката на матката,попринцип имам срастване сравнително малко 2-3мм казват че то не е чак такъв проблем и чувствителна матка още от ранни месеци бях с болки и пиех магнерот и но шпа (3х2) ,още от втората фетална казаха че има риск от по-рано раждане ,сега казаха да спра но шпато продължавам с магнерот по същата схема и добавиха утрогестан вагинално вечер по 2 капсули,очаквам момченце и незнам къде бях чула или чела, че утрогестана вреди на мъжките рожби.Сега се притеснявам дали този утрогестан вреди на бебо и в допълнение дали ще успея да вляза в 9ти месец.
Благодаря ви предварително

# 256
  • Замък сред облаците
Това с проогестерона го прокламира Сигридов и то че прави бебетата гейове, че предизвиква аномалии в развитието Rolling Eyes, проучванията не доказват никаква вреда и никой друг сериозен лекар не го твърди. Само може да вземеш предвид, че биологично прогестеронът в женското тяло достига най-високите си нива по време на трети триместър, локалната суплиментация действа като прави "химически" серклаж на шийката, за да задържиш положението и да не родиш преждевременно. Ношпато изглажда гладката мускулатура и може да скъси шийката, затова са ти го спрели. Виж темата Лежащи мами в раздел Рискова бременност, там има много момичета със сходен опит и здрави бебета.

# 257
  • Велико Търново
Те и за момиченцата също казват че влияел прогестерона. Доста сме мамите които го приемаме, според мен се доверете на АГ.
За движенията на малката аз пък съм обратно, притеснявам се че е прекалено активна 😄 да не би да не и е окей, даже реших да спра кафето, ама пак си е активна.
Момичета, това с падането на корема какво значи, че скоро ще настъпи раждане или, че сега като се замисля май моят е по- надолу слязъл , а съм 30 г.с. 😄

# 258
  • Замък сред облаците
Смъкването на бебето в таза означава, че бебето се подготвя. Обикновено типично се случва по-рано, не е сигнал че раждането предстои скоро.

# 259
При нас по магазините го има, сигурно и в големите вериги ще го има, но моите наблюдения са, че и доста го купуват.
Не знам за мохито 😂 ама аз си пиивам безалкохолно съмърсби, приятно е 😁

От къде го купуваш безалкохолното съмърсби? Simple Smile супер звучи.

На мен докторката всеки път ми казва да следя движенията на бебчето. И като я попитах как точно да ги следя, каза “не с приложение Simple Smile следиш ги спрямо това, което е обичайно за бебето. Ако по принцип го усещаш примерно като хапнеш или като си лежиш, следиш за промяна в това”. Аз например съм с предна плацента и хем късно усетих първите движения, хем и след това доста по-слабо и разредено усещам движенията. Така че всеки според обичайното за него движение трябва да следи. 🤗

# 260
Да, тази глупост с прогестерона е поредната легенда от някои прехвалени специалисти. По тази логика сигурно половината от успешните ин витро процедури нямаше да завършват с раждания, т.к. там прогестеронът е ключов и много жени го пият/ инжектират до края,ако се наложи. Гледайте да задържите колкото може по-дълго и си следвайте насоките от лекуващите лекари.

Чета ви днес  с тези контракции и си викам брех, а аз на мойто му се радвам че се мести, да не се окаже че и аз съм с контракции Grinning  И при мен все едно сега ще изскочи от вътре и на моменти буйства толкова, че се удря ту в ребрата, ту в червата даже през нощта доста ме боли от самите удари вътрешно, но не мисля,че това са контракции, поне аз си го представям,че ще е нещо тип менструална болка в корема или кръста или аз така си мисля само Grinning
Аз движения не броя или е пълно затишие с часове или се почва някаква лудница все едно вътре има дискотека.

Да се похваля, дойде ни количката и е толкова висока и удобна, здрава  въпреки странстването  от Холандия през  Германия че до София и за разлика от мострите, които продават тук тази е чисто новичка, съответно мирише яко на фабрика и се чудя дали може да се пере в пералнята или само на ръка/ както е според инструкциите/. Някой с опит ?

# 261
Много ви благодаря и за отговора и за съвета !🌹
Това с проогестерона го прокламира Сигридов и то че прави бебетата гейове, че предизвиква аномалии в развитието Rolling Eyes, проучванията не доказват никаква вреда и никой друг сериозен лекар не го твърди. Само може да вземеш предвид, че биологично прогестеронът в женското тяло достига най-високите си нива по време на трети триместър, локалната суплиментация действа като прави "химически" серклаж на шийката, за да задържиш положението и да не родиш преждевременно. Ношпато изглажда гладката мускулатура и може да скъси шийката, затова са ти го спрели. Виж темата Лежащи мами в раздел Рискова бременност, там има много момичета със сходен опит и здрави бебета.

# 262
Здравейте,мами в новата тема,аз се включвам да споделя своите притеснения и някой ако има опит и знания да коментира ,ще се радвам .
Така в 31+3 г.с съм бях в болница на системи заради силни болки (контракции) днес ме изписаха,но на прегледа установиха скъсяване на шийката на матката,попринцип имам срастване сравнително малко 2-3мм казват че то не е чак такъв проблем и чувствителна матка още от ранни месеци бях с болки и пиех магнерот и но шпа (3х2) ,още от втората фетална казаха че има риск от по-рано раждане ,сега казаха да спра но шпато продължавам с магнерот по същата схема и добавиха утрогестан вагинално вечер по 2 капсули,очаквам момченце и незнам къде бях чула или чела, че утрогестана вреди на мъжките рожби.Сега се притеснявам дали този утрогестан вреди на бебо и в допълнение дали ще успея да вляза в 9ти месец.
С предната бременност бях с контракции от много ранни седмици. От началото до края поставях вагинално 2×2 утрогестан, бях на магнезий в конски дози, 6пъти лежах в болница на системи за задържане. Шийката ми беше скъсена още около 20г.с с 30%. С лежане си изкарах до края, наложи се секцио в 37г.с по други причини. Относно утрогестана, синът ми определено не е гей, преди няколко дни навърши 7г.  и вече е сменил 3-4гаджета в градината. 😀😁😀😁

# 263
Имайте предвид, че изследванията правени за ефекта н прогестерона касаят старите синтетични препарати, най-вероятно тогава приемани през устата - утрогестан е натурален хормон и не се очакват такива странични ефекти. Изследвали са половата ориентация на деца, чиито майки са приемали прогестерон 80те години. Също така имаше някакво увреждане уж, което можеше да се получи при момченцата, забравих името, което се коригира оперативно, но в напреднала бременност вече всичко трябва да си е както ще си бъде, ича жени които цял бременност го приемат и няма проблем. А и 2 таблетки са си ниска доза, някои го предписват 3 по 2. Няма страшно

А Сигридов ми е любим, мисля че е в топ три на лекарите, които плашат с какво ли не, само от четвне по форуми съм го заобичала

# 264
  • Замък сред облаците
НалЕ, и моето мнение е такова. Обича да си експериментира с пациентките явно. От него тръгна това Б12 и Д да са на горна граница (хематолозите целят средата на референтните впрочем), независимо че текат проучвания за потенцуалната връзка между високите дози б12 и б9 и когнитивните нарушения в по-късна възраст (синдроми от аутистичния спектър).

# 265
За Б12 не е само той впрочем, аз разредих приема за всеки случай, но и на мен ми предписаха висока доза до края, без оглед покачването колко ще е. Иначе е симпатяга човекът, гледах му и някакви интервюта, в които според мен леко обижда жените за това колко са глупави и непредвидливи, и се държи малко като господа на АГ-тата, в стил - да нямаш друг освен мене, и аз съм най-готиният от всичките Simple Smile) съответно яко плаши, че ако не направиш едно или друго, или не си го направил навреме,  детето ти ще има проблеми, което според мен, е най-малкото неетично

# 266
  • Замък сред облаците
Мда, да се чуди човек едно време как са раждали без добавки, с основно постно хранене и по нивите…
И аз разредих б12 последните 2 седмици (по 1т вместо 2) и е прилично около 350 на изследванията.

Стига толкова с офтопика, да измрънкам за честото пишкане всяка вечер по това време. Ставам по 10 пъти преди да успея да заспя 😁

# 267
Много ви благодаря за подкрепата и ,хубавите неща които споделихте ,да ви е жив и здрав малкия юнак
С предната бременност бях с контракции от много ранни седмици. От началото до края поставях вагинално 2×2 утрогестан, бях на магнезий в конски дози, 6пъти лежах в болница на системи за задържане. Шийката ми беше скъсена още около 20г.с с 30%. С лежане си изкарах до края, наложи се секцио в 37г.с по други причини. Относно утрогестана, синът ми определено не е гей, преди няколко дни навърши 7г.  и вече е сменил 3-4гаджета в градината. 😀😁😀😁

# 268
Мда, да се чуди човек едно време как са раждали без добавки, с основно постно хранене и по нивите…
И аз разредих б12 последните 2 седмици (по 1т вместо 2) и е прилично около 350 на изследванията.

Стига толкова с офтопика, да измрънкам за честото пишкане всяка вечер по това време. Ставам по 10 пъти преди да успея да заспя 😁
Аз ставам от първият месец по два пъти😃 викам си... хората сега поне спят , а аз от първият месец на бременноста будувам.... после и с бебето... късмет голям😀

# 269
  • Замък сред облаците
А, по два пъти всяка нощ си е закон. Въпросът е, че преди лягане сумарно наистина има 10 пишкания, явно тогава е пика на бъбречната ми дейност 😂

Общи условия

Активация на акаунт