Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 223
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Изпрах на 60 градуса белите памучни, етикетите им позволяваха макс 60. Цветните на 30 градуса. Всички перални ги пускам с допълнително изплакване (даже и за нас, защото ако остане прах най-вече сух, ще ме скъса да ме сърби). Всичко мина през сушилнята. Някои се свиха, но нищо притеснително или фрапантно.
За питането за болките в слабините, появи ми се към 5 месец и малко отшумя, когато матката се качи нагоре следващите месеци. Напоследък се появява и изчезва, днес я имам доста, все едно са ме ритали в срамната кост. Редовно се активира при завъртане в леглото и ходене.

# 451
Здравейте мами. Happyday честита рожбичка, прекрасна е 💐

И аз април месец пих амоксиклав, по-добре антибиотик отколкото инфекция. Дрешките сега ги изпрах на 60 градуса, просто защото ми дават торба след торба и да си ги проследя аз, но после съвсем леки програми ще ползвам и на 30-40 градуса (бебешката ми е 60 градуса и 3 часа върти, не мисля, че ще я ползвам).

Това в групата е меко казано отвратително и просташко, което се случва, дано новата са малко и сплотени.

# 452
Аз си получих първото кашонче  с дрешки от H&m , ами какво съм правила  много неща 50 размер съм взела, явно някакво умопомрачение ме е  хванало Grinning по нощите. Обмислям да видя как върви бебчето следващите 3 седмици и май май ще ги върна повечето 50-ки и ще оставя 56-ците.

А за прането-  аз мисля на 40 градуса на памук, после се колебая за сушилнята или на памук или на микс, май няма да гладя засега. Но за да почна да пера си чакам гардероба, че сега няма къде да ги складирам, а господата от  Mьомакс, явно не смятат че края на май е 31ви, сега средата на юни уж го чакаме.

# 453
Аз лично пера всички дрехи вкъщи на 30 градуса - носим и слагаме за пране, не носим втори път и не мисля, че е необходимо да се перат на по-висока температура, отделно всичко гладя. Единствено кърпи и чаршафи пера на 60 градуса. Бебешките дрешки прах на ръка и суших на слънце. Изгладих и прибрах в кутии от Пепко, защото поръчах два шкафа от Хиполенд, които явно нямат намерение скоро да ги получа.. да не говорим, че всичко от поръчката си получавам едно по едно - един ден повивалник, втори ден чаршаф, следващ ден нещо друго.. добре, че си нямам работа по цял ден и мога да ги чакам. А колко е нагла госпожата куриер от Европът няма да коментирам..

# 454
Европът за класици... само като чуя че някой изпраща с тях и ми става лошо.

Аз за колан след раждане ще изчакам да видя АГ какво ще каже и какво ще е положението.

Да ви питам попадали ли сте на някакви по-лекички разкроени роклички,които мога да поръчам онлайн. Често се оказват хубави на снимка, а като дойдат се оказват парцалчета. Честно казано нямам сили да обикалям по магазините, а дънките  и клиновете дори и за бременни вече ме стягат и спарват.

# 455

Аз за колан след раждане ще изчакам да видя АГ какво ще каже и какво ще е положението.

Да ви питам попадали ли сте на някакви по-лекички разкроени роклички,които мога да поръчам онлайн. Често се оказват хубави на снимка, а като дойдат се оказват парцалчета. Честно казано нямам сили да обикалям по магазините, а дънките  и клиновете дори и за бременни вече ме стягат и спарват.

В момента в Зара, Дика, Масимо Дюти има хубави ленени и памучни рокли. Зависи колко пари му се инвестират на човек.
На мен за дрехи за бременни предвид, че ходя до парка не ми се дават много 😀

# 456
  • Замък сред облаците
Има симпатични роклета в НМ, днес загледах и тях, че ходих за сутиени за кърмене ама не ми харесаха десените и май ще поръчвам онлайн. 35-55лв диапазон, не са за бременни, а свободни обикновени кройки рокли.

# 457
Аз си взех 2-3 от абаутю, от техния си бранд. Не се водят за бременни, но пък има доста разкроени, даже първо си поръчах по-голям номер, но после връщах и поръчвах номер, който си нося от преди бременността.

# 458
И аз бях направила една по-голяма поръчка от Хиполенд на лудия петък. Всичко ми дойде на един път, въпреки че нещо ги бяха разбили в отделни фактури, защото ги събират от различните магазини според наличнстите. И аз по принцип Европът не ги харесвам, но този път явно имах късмет, защото от всички куриери, по които бях поръчвала не малко неща, този беше единия, който ме видя и ми предложи помощ с кашона да ми го качи до апартамента, а ние сме без асансьор на 4тия етаж. Аз естествено се изненадах приятно и му дадох бакшиш.

Аз лично пера всички дрехи вкъщи на 30 градуса - носим и слагаме за пране, не носим втори път и не мисля, че е необходимо да се перат на по-висока температура, отделно всичко гладя. Единствено кърпи и чаршафи пера на 60 градуса. Бебешките дрешки прах на ръка и суших на слънце. Изгладих и прибрах в кутии от Пепко, защото поръчах два шкафа от Хиполенд, които явно нямат намерение скоро да ги получа.. да не говорим, че всичко от поръчката си получавам едно по едно - един ден повивалник, втори ден чаршаф, следващ ден нещо друго.. добре, че си нямам работа по цял ден и мога да ги чакам. А колко е нагла госпожата куриер от Европът няма да коментирам..

# 459
Честита рожба, Хепидей! Много е красива! 😍😍😍
И сега с мрънкането:
Ох, за Хиполенд и Европът, коментарът е излишен.... Имах 3,4 поръчки и най-голямата дойде 15 дни след изпращането... Ужасно неучтиви....
И аз имам същите болки като при вас долу,  вече бебето мн тежи, коремът ми е огромен аз съм
~33, бебето е 35 сигирно.
Завъртането в леглото е голяма мъка, изправянето също. Диванът в нас е адски неудобен-мек и едвам се изправям. А тези жеги.. преди  на 25 градуса тичах по 5км, сега не мога да направя 10 крачки.... Седя повече на хлад вкъщи, но сякаш от обездвижването съм по-зле....
Излязоха ми и хемороиди...Направо не знам какво да ги правя.. Четох че само студен душ помагало и без тоалетна хартия, лекарствата не действали на този етап. Някоя от вас има ли идеи? Моля помагайте. Другата седмица съм на преглед и ще видим....
Повечето дрешки, които съм взела са 56, не знаю защо, мобе би щот знам, че ще е голям....
Купих някои неща за багажа за болницата. Еднократните бикини изглеждат потресаващо гадни и май и аз ще си нося мои в болницата..
Купих си няколко нищноци за кърмене от магазин Слънчице. Сега издирвам и хубави потници за кърмене.
АА  и мен ми направи впечатление, че във фз. Магазин на H&M, сутиените за бременни са зле, на мен поне никой не ми стана сега пъ после не знам. Роклклите са мн яки

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 18:13 от Lavinka

# 460
Изследвали ли сте холестерол и триглицериди?

# 461
Аз пусках 1 ви триместър профилактично, бяха ок и не съм повтаряла.

# 462
  • София
Аз пусках в началото - бяха ок. Сега пуснах и към края и бяха доста завишени, но и АГ и ендокринолога ми казаха че за бременни било окей и даже не се изследвали.

# 463
На мен за пръв път ми ги пускат и се ошашках като видях, че са завишени. В сряда съм на преглед и тогава ще коментирам с АГ. Също четох, че уж било често завишаването им през бременността, но ако е така, не знам защо ми ги пускат.
Аз пусках в началото - бяха ок. Сега пуснах и към края и бяха доста завишени, но и АГ и ендокринолога ми казаха че за бременни било окей и даже не се изследвали.

# 464
  • Замък сред облаците
А сравни ли ги със стойностите за бременни в http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 0for%20Serum.htm?

Че повечето лаборатории дават нормални референтни граници за небременни.

Общи условия

Активация на акаунт