Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 275
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Спрямо тези референтни граници са в норма, което си е успокоение.
А сравни ли ги със стойностите за бременни в http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 0for%20Serum.htm?

Че повечето лаборатории дават нормални референтни граници за небременни.

# 466
Здравейте, момичета!
Късно ли е да се присъединя към вашата група? Терминът ми е за 02.08, първоначално беше определен за 31.07. Първо детенце (момченце) ще ни бъде, дълго чакано. Чета темата отскоро и сте ми много полезни.
Честито на новите майчета! Да са ви живи и здрави малчуганите!

# 467
И аз бях направила една по-голяма поръчка от Хиполенд на лудия петък. Всичко ми дойде на един път, въпреки че нещо ги бяха разбили в отделни фактури, защото ги събират от различните магазини според наличнстите. И аз по принцип Европът не ги харесвам, но този път явно имах късмет, защото от всички куриери, по които бях поръчвала не малко неща, този беше единия, който ме видя и ми предложи помощ с кашона да ми го качи до апартамента, а ние сме без асансьор на 4тия етаж. Аз естествено се изненадах приятно и му дадох бакшиш.

Аз лично пера всички дрехи вкъщи на 30 градуса - носим и слагаме за пране, не носим втори път и не мисля, че е необходимо да се перат на по-висока температура, отделно всичко гладя. Единствено кърпи и чаршафи пера на 60 градуса. Бебешките дрешки прах на ръка и суших на слънце. Изгладих и прибрах в кутии от Пепко, защото поръчах два шкафа от Хиполенд, които явно нямат намерение скоро да ги получа.. да не говорим, че всичко от поръчката си получавам едно по едно - един ден повивалник, втори ден чаршаф, следващ ден нещо друго.. добре, че си нямам работа по цял ден и мога да ги чакам. А колко е нагла госпожата куриер от Европът няма да коментирам..

При нас без значение коя е куриерската фирмата винаги куриерът се качва до вратата на апартамента. С куриерът от Спиди, който винаги е един и същ предполагам така е спрямо района много се разбирам - любимец ми е 😀
Ако ме накарат да сляза да си взема пратката директно ще я върна..

# 468
Забравих да честитя новата рожба на хепи. Да ви е много здрава и все така да дава целувки Heart
Аз имам много удобни потници от hm за кърмене. Всички са ми xs въпреки, че съм за М.

# 469
  • Варна
Казвали ли са ви колко подготвителни контракции са нормални? Или по-скоро на каква честота стават “ненормални” 😄 днес бяхме на градинско парти и стоях 4+ часа на стол и в един момент почнах да усещам доста често втвърдяване. Таа си тръгнах сама накрая и си лежа сега. Не съм се притеснила чак, защото сега е ок и усещам бебка, ама последните 2 часа на тов стол бяха сигурно през 20 мин.. явно позата никак не беше ок.

# 470
  • Замък сред облаците
Кристиа, на много показатели са различни нормалните стойности по време на бременност. Нашите лаборатории обсче не ги брига тоя факт. Нямаш повод за протеснение щом са ок според perinatology,

Екс, аз си свалих прилижението Contraction timer и спрямо засичането ти казва как са контракциите:

Ако не са болезнени, обикновено имаш нужда от почивка, а може да метнеш и едно но-шпа.

# 471
  • Варна
Супер, благодаря! Ще го изтегля и аз! Да, никаква болка не съм усещала, ама напоследък сякаш повече се стяга така. От понеделник съм 31 г.с и предполагам е нормално да си зачестяват

Аз си свалих прилижението Contraction timer и спрямо засичането ти казва как са контракциите:

Ако не са болезнени, обикновено имаш нужда от почивка, а може да метнеш и едно но-шпа.

# 472
То какво ли не е завишено по време на бременност Grinning  Аз  всеки път водя дискусия с моята лекарка че имам леко завишено левкоцити и неутрофили и тя твърди че имам някаква инфекция заради неутрофилите, които са така от 4 месеца и какво ли не изследвах, инфекция не се откри/ п.с. моите даже са доста под макс. реф за 3 триместър за бременни/. Сега пак ще повтарям ПКК, този път и с CRP.

# 473
И при мен последните две седмици се засилиха тези подготвителни контракции,  ама нали не ме боли и не се притеснявам особено. В 33 седмица съм. На последния преглед шийката си беше ок.

# 474
Момичета, наскоро бяхте пуснали линк с по евтини компресивни чорапи и чорапи за разширени вени, може ли пак да го пуснете, че не го намирам Hug 🙏

# 475
Аа, мерси за приложението бях в търсене на такова. Аз до сега 33г.с. Не съм разбрала да имам контракции и втърдяване на корема, но го отдавам на това, че просто съм по застреляна и даже и не съм и разбрала Sweat Smile Иначе бебка преди две седмици беше 1,900кг, пъпната връв беше като шал, което предразполага за естествено раждане. В петък съм пак на преглед и на 8ми на тонове. Вчера се филмирах доста, защото си втълпих, че не я усещам и нещо не е наред, но след няколко часа всичко се оправи.
Имам въпрос относно добър педиатър в София, по принцип ме устройват Младостите, Дианабад, Студентски и близките до тях. Като ровя и чета по форуми май мисията е почти невъзможна. Приемам всякакви съвети и идеи

# 476
Казвали ли са ви колко подготвителни контракции са нормални? Или по-скоро на каква честота стават “ненормални” 😄 днес бяхме на градинско парти и стоях 4+ часа на стол и в един момент почнах да усещам доста често втвърдяване. Таа си тръгнах сама накрая и си лежа сега. Не съм се притеснила чак, защото сега е ок и усещам бебка, ама последните 2 часа на тов стол бяха сигурно през 20 мин.. явно позата никак не беше ок.
  Аз съм в 35г.с и понякога имам и последователно втвърдяване  през 3-4-5-6мин. Когато си полегна и почина отминава. Имала съм случай и с по 30 контракции (безболезнени) на ден. За сега не ми се е отразило по никакъв начин. Шийката ми е 3.7 см.

# 477
  • Замък сред облаците
Момичета, наскоро бяхте пуснали линк с по евтини компресивни чорапи и чорапи за разширени вени, може ли пак да го пуснете, че не го намирам Hug 🙏

Не си намирам стария пост, ето пак линк: https://remedium.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B … D1%81%D0%B8%D1%8F

# 478
Днес минах на съдов хирург заради вените и ми каза, че са разширени вени. Само че аз имам само на единия крак. Понеже няма как да ми изпише медикаменти ми каза да си взема еластичен чорапогащник, естествено от определено място. А на мен хич не ми се дават толкова пари за има-няма месец носене, а и в жегите, които предстоят не си представям да съм с чорапогащник. Забравих да му кажа обаче, че до вчера бях на фраксипарин (АГ тъкмо вчера ми каза, че мога да го спра, защото са ми били супер резултатите) и сега не знам трябва ли пак да го почвам. Явно ще трябва да пиша на АГ, за да видя какво ще ми каже.
Мексикана, спомням си, че на теб ти бяха казали да си вземеш такива чорапи/чорапогащник. Купи ли си и носиш ли ги? Как се чувстваш?

Групата във фейсбук я следя, но не съм се включвала и честно казано, никога не съм виждала обиди или нападки от някой. Сутринта за първи път видях поста на админката и не разбрах каква е цялата работа ... много заповеднически. Все ми е тая, ама такова отношение...

Не съм се вторачвала чак толкова на колко градуса да пера дрешките. Първо ще докупя каквото трябва и после ще мисля за прането. Със сигурност ще гладя обаче. 50 размер не мисля да купувам. Имам малко от баткото 50 размер, даже не всички са използвани.
Мексикана, надявай се просто от ХМ да са уголемени дрешките и да станат.

# 479
След Ковид Януари бях пуснала кръвни изследвания с холестерол и триглицериди, потресаващо високи, но (!) за небременни люде. Нещо ми се върти в главата, че беше свързано с повишените нива на определени хормони, тъй като са техни прекурсори (може  и да не съм го запомнила добре).
Подготвителни контракции имам различни всеки ден, но са стигали спокойно до над 15 на ден, в повечето случаи траят кратко. Дехидратацията ги зачестява...за жалост и пълният пикочен мехур. Confounded Няма угодия!
Rianne, чакаме включване как е минал прегледа. Нали не съм го изпуснала в темата...

Общи условия

Активация на акаунт