Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 44 635
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, наскоро бяхте пуснали линк с по евтини компресивни чорапи и чорапи за разширени вени, може ли пак да го пуснете, че не го намирам Hug 🙏

Не си намирам стария пост, ето пак линк: https://remedium.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B … D1%81%D0%B8%D1%8F
Много благодаря Heart

# 481
Да дам отчет след днешния преглед - тоновете пак така 120-125 и от време на време скок на 140 и съответно ритник. АГ каза, че били идеални. Щом казва... Питах дали е нормално така слабо или никак да го чувствам последния ден, каза, че не знае защо не го усещам, защото по време на тоновете (25 мин.) ритна три пъти.
Сега лошата новина, кръвотокът през дясната артерия не е добър. Изписа ми натаспин. Продължавам си и с клексана. Питах колко притеснително е това запушване и доколкото го разбрах, в тази късна седмица нямало чак такова значение или поне не било толкова страшно. Ох, всеки път ново двайсет!
Иначе е наддало бебето последните десетина дни, още не е в нормите, но поне расте това коремче.

# 482
Аз съм си с менструални болки от две седмици, но от време на време, като седя сгъната се появяват и когато ми е много горещо. Втвърдявания не съм усещала и не знам как да разбера, че имам, но предполагам, че родилните контракции ще са като менструалните болки и все ще ги забележа. Пия все така магнезий и чат-пат папаверин. Другата седмица, живот и здраве ще питам АГ кога да спирам магнезия. Имам още пет дни на аспирин и се радвам, че ще разреждам малко по-малко хапчетата Simple Smile

Аз бях в тази група, но се скарах със същата тази админ-ка още преди два месеца и напуснах, макар да не съм такава по принцип 😬☺ Мисля че тук във форума въпреки че предлага пълна анонимност, тонът и речта са много по-уважителни, по-трудно и бавно се пишат коментари и нови теми и пак имаш възможност да обмениш опит. Но тук по-трудно се търси назад в темите и не можеш да пуснеш гласуване за името на детето 🙈🧐 В тоя ред на мисли щях да ви питам - готови ли сте с имената?

# 483
  • Замък сред облаците
Аз питах за магнезия онзи ден, ще го спирам 15 дни преди термин, но аз го почнах в началото на 8 месец в ниска доза (3х1 магнерот, ама реално избутвам 2х1). За контракциите и аз се чудех и в 33+ седмица нали ви казах как ми стана ясно от раз кое е 😂

Риан, продължавай с лекарствата щом трябва, ще се наредят нещата Simple Smile

# 484
Не! Grinning

Не съм вярвала, че до последно ще мислим име. Споделете на какви имена сте се спрели, че не остана време.

# 485
Днес минах на съдов хирург заради вените и ми каза, че са разширени вени. Само че аз имам само на единия крак. Понеже няма как да ми изпише медикаменти ми каза да си взема еластичен чорапогащник, естествено от определено място. А на мен хич не ми се дават толкова пари за има-няма месец носене, а и в жегите, които предстоят не си представям да съм с чорапогащник. Забравих да му кажа обаче, че до вчера бях на фраксипарин (АГ тъкмо вчера ми каза, че мога да го спра, защото са ми били супер резултатите) и сега не знам трябва ли пак да го почвам. Явно ще трябва да пиша на АГ, за да видя какво ще ми каже.
Мексикана, спомням си, че на теб ти бяха казали да си вземеш такива чорапи/чорапогащник. Купи ли си и носиш ли ги? Как се чувстваш?

Групата във фейсбук я следя, но не съм се включвала и честно казано, никога не съм виждала обиди или нападки от някой. Сутринта за първи път видях поста на админката и не разбрах каква е цялата работа ... много заповеднически. Все ми е тая, ама такова отношение...

Не съм се вторачвала чак толкова на колко градуса да пера дрешките. Първо ще докупя каквото трябва и после ще мисля за прането. Със сигурност ще гладя обаче. 50 размер не мисля да купувам. Имам малко от баткото 50 размер, даже не всички са използвани.
Мексикана, надявай се просто от ХМ да са уголемени дрешките и да станат.
Аз също съм с разширени вени само на единия крак. Ходих на съдов хирург и ми изписа чорапи, които да купя от определено място. Вярно, че са скъпички - 85 лв., но го нося (само единия) и съм доволна. Малко ми е топло с него, но няма как. Нося го и с къси панталонки и не е фрапираща разликата от крака без чорап. Съдовият ми каза, че съм за операция, но това да бъде след година-две. Да отрасне бебето. Препоръката му беше, че трябва да раждам с чорапа.

# 486
Ох, аз вместо да разреждам лекарствата, хематоложката ми увеличи дозата на желязо и б12.
За името изобщо не може да си изберем. Харесват ни различни. В началото още бяхме се спряли на едно име, но с времето се отказахме от него. 😀

# 487
Здравейте момичета,

И аз имам въпрос/чуденка (особено към по-опитните мами, чакащи второ дете). Прах дрехите за бебето на 30 градуса + сушилня. Все още не съм ги изгладила, но усещам, че мирисът на праха си е силна (оставих ги една седмица и все още си ухае силно), а съм чела, че е хубаво особено около новородени да няма силни миризми (тъй като се ориентират по миризмата).

Дали да ги пускам втори път (без препарат) или при гладенето има вероятност малко да се намали мирисът?

Как сте решавали проблемът с миризмите на бебешките перилни препарати? Ползвах Тео бебе, но и на другите марки има аромати, а напълно естествените (от магазини тип Зоя) съм чувала, че не перат добре.

# 488
Честита рожба, Хепидей! Много е красива! 😍😍😍
И сега с мрънкането:
Ох, за Хиполенд и Европът, коментарът е излишен.... Имах 3,4 поръчки и най-голямата дойде 15 дни след изпращането... Ужасно неучтиви....
И аз имам същите болки като при вас долу,  вече бебето мн тежи, коремът ми е огромен аз съм
~33, бебето е 35 сигирно.
Завъртането в леглото е голяма мъка, изправянето също. Диванът в нас е адски неудобен-мек и едвам се изправям. А тези жеги.. преди  на 25 градуса тичах по 5км, сега не мога да направя 10 крачки.... Седя повече на хлад вкъщи, но сякаш от обездвижването съм по-зле....
Излязоха ми и хемороиди...Направо не знам какво да ги правя.. Четох че само студен душ помагало и без тоалетна хартия, лекарствата не действали на този етап. Някоя от вас има ли идеи? Моля помагайте. Другата седмица съм на преглед и ще видим....
Повечето дрешки, които съм взела са 56, не знаю защо, мобе би щот знам, че ще е голям....
Купих някои неща за багажа за болницата. Еднократните бикини изглеждат потресаващо гадни и май и аз ще си нося мои в болницата..
Купих си няколко нищноци за кърмене от магазин Слънчице. Сега издирвам и хубави потници за кърмене.
АА  и мен ми направи впечатление, че във фз. Магазин на H&M, сутиените за бременни са зле, на мен поне никой не ми стана сега пъ после не знам. Роклклите са мн яки

Аз при второто ми раждане имах и тогава се мазах с приготвен крем против подсичане за бебета от аптека. От него за два дни изчезнаха хемороидите и другото е пчелен мехлем /натурален/.

# 489
Да и на мен ми казаха за чорапите да си взема едни бели,че уж били по-евтини за по време на раждането,  защото щели да станат  на нищо. А за Натаспина се чудя да го продължавма ли, според АГ -да, според лекарката от ФМ, при все че кръвотоците са ок, нямало смисъл и го обмислям.

На моето зайче тоновете също доста се забавиха за 2-3 седмици явно откакто почва да качва бяха около 153/154 и изведнъж бам 139 последния път, а си беше буден, ще видя този четвъртък  как е положението. Имам втвърдявания, но не са болезнени за момента,което е  хубаво. Обонянието ми пак стана супер остро, даже ми става гадно от таблетката за съдомиялната ако  душна леко,  след като я отворим

За името, отдавна го измислихме, даже имам второ, което ММ не хареса много, но сме с уговорката живот и здраве за второ. Аз не разбирам честно казано тези анкети за имената- какво ще отидеш и ще кажеш на мъжа си : -  Ще си кръстим детето Пенчо например,защото във фб така гласуваха. Grinning

И да ви разсмея малко, аз уж не съм качила много, но коремчето почна да расте и още ми е странно явно и забравям на моменти, вчера влязох в дрешника,който е едно малко стайче,в което вратата се отворя навътре, ами аз хубаво влязох, ама на излизане се заклещих Grinning и поседях няколко минути докато измъдря как да се измъкна,разместих каквото мога и едвам изпълзях. Представям си как ще е след месец и половина Grinning

# 490
аз взех прах апта, защото миризмата ми се стори най-лека. Тео бебе два от три варианта имаха доста силна миризма като за бебешки.
Не знам колко добре пере Аптата ама на този етап пера само чисти дрешки, аромат има, но изключително леко доловим, на бебешки продукт

# 491
  • Замък сред облаците
Аз бях взела бебешкия Сано, ама вярно мирише силно. Мисля да пробвам Friendly Organic без аромат, който е (че имат и с няколко вида аромат).
За име - имахме проектоиме откакто разбрахме пола преди 4 месеца. Като цяло не искаме да е дословно на никого, но името което избрахме взима първата буква на единия дядо и е вариант на името на другия дядо. Такаи никой от двама ни с ММ не хареса втори вариант за име, но с оглед на предходната загуба и уж рисковата бременност бяхме решили да го оставим като дискусия за накрая, малко преди раждането. Подпитват ни иначе роднини и приятели, та ММ наскоро ме пита нали това име остава… та явно то ще е (аз и без това си мисля с него за бебето). Решила съм до последно да си го пазим в тайна (уж нямаше да съм суеверна, ама така го усещам), иначе е класическо име, с библейски корени.

# 492
АА и ние сме по същия начин,  толкова е чакан, че си ме е  шубе и на никой не казваме, но явно това е далеч по-интересно за хората, защот всеки ме пита, даже родителите бяха изумени как нямало да кажем предварително. Нашето също е традиционно християнско име, няма е кръстен на никого, като гледам тенденциите напоследък, нашето име си е направо ретро Grinning

# 493
Хихи, и нашто име е библейско Simple Smile И ние си мълчим, даже не го изричам на глас, но и аз си мисля че така ще си му казвам Simple Smile Само проверих дали ММ още е на същото мнение и днес ми потвърди

# 494
И аз не съм суеверна, но въпреки това много се изненадвам като ни питат приятели какво име се избрали, не бих го казала, дори да имахме. Споделяла съм с майка ми и сестра ми в началото на кои имена се чудим, но защото с тях си споделям почти всичко така или иначе. Е, вече дори на тях съм казала, че и да го измислим най-накрая, живот и здраве, ще го научат като се роди.😀

Общи условия

Активация на акаунт