На море в Гърция 2022 - II

• 69 109
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Когато бяхме 2018 на Амулиани този плаж ми хареса най-много и таверната до него е супер:
https://www.google.com/maps/place/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB … 9156186,14z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x14a8c79a302337a7:0xb07105fcbbc4e6a0!2z0JDQvNGD0LvRj9C90Lg!3b1!8m2!3d40.3234145!4d23.9149848!3m4!1s0x14a8c76f2d826815:0x36cc19d7d6576981!8m2!3d40.3157156!4d23.9384151

Аз по-назад точно тази таверна имах предвид и този плаж, но съм объркала името.
Таверната, която препоръчвам е Sarandis, не Грипос. Сигурно и Грипос е страхотна, но там не сме хапвали.
Тичам да редактирам.

# 556
Здравейте! Харесахме си място в Ксанти, Паралия Миродато... дали може да дадете мнения и отзиви?

# 557
В края на седмицата заминаваме за Амулиани, нямам търпение вече. Преди години бях решила да ходим там, после нещо го забравих, та ще ми е първо ходене на островчето.
Островчето не е нищо особено, но много симпатично.
Ние сме били общо три пъти на Амулиани. Двата пъти за по три нощувки, а последният път (преди две седмици) само за плаж през деня, без нощувка.
Препоръчвам плаж Alikes Beach, където предполагам и в момента, и до края на юни ще е спокойно. Ето една снимка от там, правена преди броени дни с новото ни оборудване от което съм изключително доволна. От тази година решихме да сме независими откъм чадъри и шезлонги.
Непременно хапнете в тази таверна: Sarandis
Работи само през деня, собственичката е българка.
Може да го съчетаете с плаж.

И аз края на седмицата отивам на острова. Hug
В тази връзка освен това заведение кое друго бихте препоръчали? Хубави ли са като цяло таверните?

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 16:49 от АфРоДиЗиаЧкА

# 558
  • Там където
Здравейте! Харесахме си място в Ксанти, Паралия Миродато... дали може да дадете мнения и отзиви?

Паралия Миродато е голям пясъчен плаж, особено популярен за българите от Смолян, Кърджали и Пловдив. Те често ходят там и за еднодневен плаж. Организиран плаж е , ние лично 2 пъти сме били там за по 1 ден, но ако търсите спокойствие и див плаж там няма да го намерите Simple Smile
Ксанти е приятен град, доста колоритен заради смесеното население (гърци и турци), на мен не знам защо ми прилича на Пловдив...

# 559
В тази връзка освен това заведение кое друго бихте препоръчали? Хубави ли са като цяло таверните?
Това заведение (Sarandis) работи до 17.00 ч доколкото помня.
Иначе не мога да препоръчам таверна, защото тази, която ни хареса първата година, след това не работеше.
Беше наистина страхотна, с картини навсякъде и много цветя. И разбира се ужасно вкусно всичко.
Там пих едни от най-страхотните шотчета, поднесени с десерта-комплимент и сметката.
Нещо се е случило със собствениците преполагам. И тази година не работеше, а дворът е занемарен и неподдържан.

Иначе като ходим за пръв път някъде се ориентирам къде да седнем да хапнем по това, дали има хора по масите и чета гугъл ревюта.

Ще те помоля да махнеш снимката ми от цитата, защото по-късно ще я изтрия.

# 560
Ясно. понеже мястото, което намерихме за настаняване е през сайта https://mygreekrent.com/ ,  дали е надежден ^^

# 561
Да има хубава алея, по която да се разхождаме с количката, да не е пренаселено, да няма шумни тълпи от българи, сърби, румънци и т.н. Мои познати ми препоръчаха Сарти като подобна дестинация, но от видяното в няколко видеа в YouTube, не съм сигурна, че говорим за едно и също нещо...
Сарти е ужасна лудница. Не знам дали може хем да е близо, хем да няма тълпи българи, сърби и румънци - това е масовият профил на курортите в северна Гърция. Пък и най-хубавите плажове на Халкидики са извън населените места.

Виж Керамоти евентуално. То е толкова забутано, че ако сте до гората и плажа, почти никакви хора няма да виждате. Плажът е огромен. Алея покрай пристанището има. Но си е побългарено. Няма какво да се лъжем. На Тасос също не е лошо, но градчетата с хубави плажове и инфраструктура са бетер Сарти.

# 562
Иска ми се да сменя традиционните близки места по Халкидики. Малко е късничко обаче, и трудно си харесах нещо. Та какво ще кажете за Лигия на Йонийското крайбрежие? Оттам можем да правим разходки наоколо, не държа на перфектния близък плаж, но да има някакъв. За разделяне на пътя какво препоръчвате - гледам че Йоанина и Мецово хич не са на средата, а са на час от крайбрежието. Другото, което обмислям, е Паралия Пантелеймонас, но там в района май няма много какво да разглеждаме?

# 563
Добре е Мецово. Ако пътувате от София - 6 часа път първия ден, вечеря, нощувка, сутринта ще се помотаете да разгледате из селото, правят (и продават) страхотно пушено сирене - мецовоне. После до Лигия е 2 ч. и нещо, тъкмо в ранния следобед да пристигнете, и на плаж може да отидете.

Приблизително в средата е Верия/Вергина. Вергина е един от основните археологически обекти от династията Македонски, в този смисъл за разглеждане - има. Паралия Пантелеймонас няма нищо, а и не ви е на път. Има де (Дион, крепостта Платамон, Палеос Пантелеймонас), ама не в самото населено място, а в региона.

# 564
Мерси. Всъщност, почивката трябва да е на връщане, така се налага. А за самата Лигия имате ли впечатления?

# 565
Здравейте! Знаете ли дали има автобуси София-Гърция-Халкидики? Или от Пловдив също за същата дестинация. Търся навсякъде , но не откривам информация. Единственно ми излизат с екскурзии за 7 дни .. но на мен ми е нужен само транспорт до там. благодаря

# 566
  • някъде ... тук ...
Арда тур имаха до Солун, предполагам и сега има. От там вече с КТЕЛ.

# 567
Хубаво е. Доста е спокойно мястото, без да е скучно. А плажа е прекрасен отвсякъде - пясъчен, широк, с барове, шезлонги, има и много свободна зона. Морето е плитко, водата съответно топла.

# 568
Отказах се от Кавала и Палио Simple Smile Сега ми помогнете с избора между Калитея , Сивири и Полихроно .Имам оферта за Полихроно - 7 нощувки - 400 евро скъпо ли е ? Питам , защото бях писала , че преди години само на Ставрос съм ходила и не съм наяно изабщо със селцата - таверни , плажове и т.н Simple Smile На остров не искам ( страх ме е от ферибота ) , а повечето тук пишете за островите Simple Smile
400 евро не е скъпо, но зависи какво търсите като условия и за колко човека.
Имайте предвид, че плажовете от тази страна на Касандра са тесни, на места доста тесни, например 1 или максимум 2 реда чадъри. Леко каменисти са също.
Преди няколко години бях на Ханиоти (веднага след Полихроно). Беше пълно със сърби, които не създаваха добра атмосфера - шумни, готвещи по балконите.
Относно калмарите и картофите - от десетина години насам сме поне по два пъти на сезон в Гърция. Мъжете ми поръчват само морска храна - скариди, калмари и октоподи. Да сложим, че се храним и на обед и вечер на заведение, представете си за колко поръчани порции говорим - никога не са ни сервирали порция калмари с картофи, дори не съм виждала на съседни маси да сервират такова чудо.
От мен да мине ще Ви услужа и ще Ви покажа! За услугата ще почерпите на някоя чужда сватба! Grinning

# 569
От мен да мине ще Ви услужа и ще Ви покажа! За услугата ще почерпите на някоя чужда сватба! Grinning

Аууу, анатема! Grinning Май и зелева салата надзърта изпод лимона, съвсем балкантуристка работа стана!

Giada, за съжаление нищо не мога да ви кажа за Лигия, но то е съвсем до Врахос. Можете лесно да ползвате и тамошния плаж и заведения. А и Превеза е приятен град с чудесна променада и таверни.

Общи условия

Активация на акаунт