На море в Гърция 2022 - II

• 69 113
  • 796
  •   1
Отговори
# 540
  • SF
Само 1 ред за калмара с картофите ще напиша, пък ако щете, ме разпнете: да, вярно е. 5-6 гриловани калмара донесоха в големи овални чинии, пълни с добре приготвени картофи. Нямам навика да си снимам храната в ресторантите и доказателство не мога да приложа. Калмарът си е калмар - няма какво да ви го описвам като размери, но картофите бяха доста. Потвърждавам, защото аз поръчах лаврак, към него нямаше гарнитура (някаква украска с краставичка и доматче) и завидях на картофите. Изглеждаха чудесни, златнички, но чиниите бяха пълни.
Ресторантът беше в Парга. 20 човека - доста картофи имаше по масата под формата на гарнитури.
На мене не ми се връзва морската храна с картофи, колкото и да са вкусни. Но знам, че цаца с бира и пържени картофки си е чудесна студентска вечеря някъде на капанче в Китен.

# 541
А в менюто пишеше ли, че се предлагат с картофи.
Може ли името на ресторанта?

# 542
  • София
В края на седмицата заминаваме за Амулиани, нямам търпение вече. Преди години бях решила да ходим там, после нещо го забравих, та ще ми е първо ходене на островчето.

# 543
  • София
Аз не разбирам защо изобщо е нужно някой да води спор.
Навсякъде има толкова прекрасни и чудни места и хора. Окото и сетивата на всеки човек са различни и точно в това е цялото очарование на заобикалящия ни свят.
По цялото ни родно черноморие има приказни места и плажове, които спират дъха само с гледката и уханието си. Вярно, че вече всичко се презастроява, но все още се намират прекрасни местенца.
Преди години бяхме на Закинтос. Дори и на този супер остров се намериха хора от компанията, които казаха - това не е нашето място. Изобщо не можело да се мери с нашето море.
Трябва да се наслаждаваме на всяка прекрасна гледка около себе си. Blue Heart

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 17:45 от Rodiva

# 544
В края на седмицата заминаваме за Амулиани, нямам търпение вече. Преди години бях решила да ходим там, после нещо го забравих, та ще ми е първо ходене на островчето.
Островчето не е нищо особено, но много симпатично.
Ние сме били общо три пъти на Амулиани. Двата пъти за по три нощувки, а последният път (преди две седмици) само за плаж през деня, без нощувка.
Препоръчвам плаж Alikes Beach, където предполагам и в момента, и до края на юни ще е спокойно. Ето една снимка от там, правена преди броени дни с новото ни оборудване от което съм изключително доволна. От тази година решихме да сме независими откъм чадъри и шезлонги.
Непременно хапнете в тази таверна: Sarandis
Работи само през деня, собственичката е българка.
Може да го съчетаете с плаж.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 08:45 от Фран

# 545
  • София
Фран, мерси за препоръката Simple Smile

Точно това искам в момента – спокойствие и малко хора. Мързелива почивка. И хубави плажове и храна, разбира се Smiley

# 546
Моят любим е Карагация. Той е с по-едър пясък, кейче и прекрасна гора, без никакво строителство наоколо. По това време там още не са сложени чадърите и шезлонгите дори, по спомени от предишни години (може вече да е различно). Плажът, на който е Грипос, също не е лош. АликЕс нещо така и не го залюбих.

П.П. Не са ми сервирали калмар с картофи все още. Аз не ям, но мъжът ми яде и гледам в неговите чинии. Основно поръчвам октопод от главоногите, и него не носят с картофи Simple Smile Възможно е да го има някъде като изключение. Иначе в Гърция често поръчваме порция пържени картофи отделно - това ми е сред любимите храни от дете, а там обикновено са ръчно нарязани, прясно изпържени и с риганец. Само по някои гироси и плажен фаст фууд са от тъпите бланширани.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 16:53 от Параход

# 547
Нямам любим плаж на Амулияни.
Първият път като ходихме, беше през август или юли, не помня.
Цял преди обяд търсихме плаж, който да ни хареса и не намерихме.
Ясно помня, че спряхме на Аликес, слязох от колата, направих две крачки и казах абсурд!
И трите дни си плажувахме на плажа пред Sarandis. Тесничък е, но е хубав.
За мен е важно да има хубава таверна около плажа, дори по-важно.Sweat Smile
Сега Аликес ми хареса, защото почти нямаше хора.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 09:04 от Фран

# 548
Резервирах нощувки в Лефкада за семейна почивка. Благодаря на пишешите в темата, помогнахте ми доста. Надяваам се на хубаво време, след около 10 тина дни🍀

# 549
По отношение на ходенето без резервация - и сега много хора го правят. Просто си набелязват някои места в нета и после се договарят на място, обикновено е много по-евтино, отколкото в резервационните системи. Не е трудно, и аз съм го правила, макар че на години и с деца, вече не ми е първи избор.
И на пристанището са ме посрещали да ми предлагат стая, дори в 4 сутринта, но това беше наистина отдавна и не го препоръчвам на никого в съвременността.

# 550
  • София
Отказах се от Кавала и Палио Simple Smile Сега ми помогнете с избора между Калитея , Сивири и Полихроно .Имам оферта за Полихроно - 7 нощувки - 400 евро скъпо ли е ? Питам , защото бях писала , че преди години само на Ставрос съм ходила и не съм наяно изабщо със селцата - таверни , плажове и т.н Simple Smile На остров не искам ( страх ме е от ферибота ) , а повечето тук пишете за островите Simple Smile

# 551
  • София
Здравейте, гръцки пътешественици!
От 10 години следя темата и сте ми били винаги много полезни. По стечение на обстоятелствата първото ми ходене в Гърция беше на Закинтос, след това продължих с Кефалония, Лефкада, Пелион, Пелопонес, Евия, районът около Парга. Преди беше лесно, докато нямахме деца, с които да се съобразяваме. Всъщност и докато голямото дете беше бебе без особени претенции. Сега обаче има бебе на 4 месеца и половина и батко на 5 години и половина. Иска ми се мързелива почивка този път, т.е. да имам хубав плаж на две крачки, пък в някои дни ще мърдаме и на други места в околността. Миналата година бяхме на Луца-Врахос. Сещате ли се за нещо подобно? Да има хубава алея, по която да се разхождаме с количката, да не е пренаселено, да няма шумни тълпи от българи, сърби, румънци и т.н. ( нищо против никого нямам, не обичам обобщенията, надявам се да не се почувства някой обиден, но се е случвало да попадаме на потресаващи компании). Мои познати ми препоръчаха Сарти като подобна дестинация, но от видяното в няколко видеа в YouTube, не съм сигурна, че говорим за едно и също нещо...Не съм била никога на плаж в Северна Гърция. Планираме почивката за края на август, началото на септември. Надявам се и бебето като брат си да пътува без проблем. Ще съм благодарна на всякакви съвети.
Специални благодарности на Параход за темата!

# 552
Отказах се от Кавала и Палио Simple Smile Сега ми помогнете с избора между Калитея , Сивири и Полихроно .Имам оферта за Полихроно - 7 нощувки - 400 евро скъпо ли е ? Питам , защото бях писала , че преди години само на Ставрос съм ходила и не съм наяно изабщо със селцата - таверни , плажове и т.н Simple Smile На остров не искам ( страх ме е от ферибота ) , а повечето тук пишете за островите Simple Smile
400 евро не е скъпо, но зависи какво търсите като условия и за колко човека.
Имайте предвид, че плажовете от тази страна на Касандра са тесни, на места доста тесни, например 1 или максимум 2 реда чадъри. Леко каменисти са също.
Преди няколко години бях на Ханиоти (веднага след Полихроно). Беше пълно със сърби, които не създаваха добра атмосфера - шумни, готвещи по балконите.
Относно калмарите и картофите - от десетина години насам сме поне по два пъти на сезон в Гърция. Мъжете ми поръчват само морска храна - скариди, калмари и октоподи. Да сложим, че се храним и на обед и вечер на заведение, представете си за колко поръчани порции говорим - никога не са ни сервирали порция калмари с картофи, дори не съм виждала на съседни маси да сервират такова чудо.

# 553
  • Велико Търново
Здравейте! Търся отзиви и препоръки за наемане на лодка на Ситония.

# 554
  • Там където
Когато бяхме 2018 на Амулиани този плаж ми хареса най-много и таверната до него е супер:
https://www.google.com/maps/place/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB … 9156186,14z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x14a8c79a302337a7:0xb07105fcbbc4e6a0!2z0JDQvNGD0LvRj9C90Lg!3b1!8m2!3d40.3234145!4d23.9149848!3m4!1s0x14a8c76f2d826815:0x36cc19d7d6576981!8m2!3d40.3157156!4d23.9384151

Общи условия

Активация на акаунт