На море в Гърция 2022 - II

• 69 070
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
Първоначално при управлението на Йоанис Метаксас ги карат да варосат като противоепидемична мярка срещу холера в края на 30-те, а хунтата на полковниците 30 години по-късно утвърждава синьо-бялата комбинация с патриотично-пропагандна цел (цветовете на знамето). Приблизително по това време започва и възходът на туризма, който свършва останалото. 

По-подробно

# 646
В Ставрос в центъра има лунапарк. В Йерисос на крайбрежната. В Неос Мармарас.
В Кавала има голям и хубав лунапарк, но той си е град, не е точно курортно селце за море. На Амулиани имаше нещо, но отдавна нямам малко дете и само за блъскащи колички се сещам, нека някой да уточни, ако знае.

А не са ли истинските лунапаркови забавления страшни за 2-годишните? Моята на тази възраст търсеше люлки и пързалки, и онези клатушки с монетите, на които се сяда и те друсат напред-назад за няколко минути. Но това го има във всяко село - ако наистина търсите тихо и спокойно място, ще трябва да се задоволите с тези неща.

Имах чувството в един момент към петгодишната й възраст, че знам всяка площадка в Гърция Simple Smile
А Керамоти добър вариант ли е попринцип? И без лунапарк ме устрийва. Права сте, че е малка за лунапарк.

# 647
Имах чувството в един момент към петгодишната й възраст, че знам всяка площадка в Гърция Simple Smile

Я кажи тогава сещаш ли се за площадка на Корфу Grinning

Към всички е въпросът всъщност, ако някой скоро е ходил с малко дете. Ние сме били, ама тогава други неща бяха на дневен ред

# 648
  • София
При старото пристанище, срещу новата крепост има детска площадка. На Спианадата има клатушки. 😃
https://goo.gl/maps/98qavLMHQvdxb7Js9

# 649
Много зависи какво търсите. Ние бяхме в Миконос, но всеки ден на различен плаж извън Миконос. Всъщност не точно всеки ден, защото се влюбихме в един от плажовете и се върнахме още 2 пъти там. Запалихме и наши приятели гмуркачи. И те го оцениха.

Бихте ли споделили кой е този плаж и как може да се стине до него? Предстои ми едноседмична почивка на Миконос и търся плаж, на който чадърите не са по 200Е .

# 650
  • София
По темата с таверните - препоръчайте ми в Нидри, че ще направим една нощувка там, преди ферибота за Кефалония. Никога не сме отсядали там, така че идея нямам за нищо. Благодаря

Tази таверна ни стана любима https://goo.gl/maps/9RrnJB33uTrpQniv8

# 651
Здравейте. Имам въпрос за теглене на пари от банкомат в Гърция и разбира се търся минимални такси. Simple Smile
Имам карти на уникредит и револют. В някои страни може да се тегли от банкомат на банка от уникредит груп (Турция, Италия) при условия, еквивалентни на теглене от тукашен банкомат на уникредит, обаче в Гърция нямат клонове или поне аз не намерих.
Революта в Турция ми я разпознава като карта с британски лири (при закупени турски в нея) и таксите са високи.
Някой да има опит с тях в Гърция? Предпочитам да черпя някой кана вино, отколкото да давам пари на банка, свиди ми се. Simple Smile
Имаме няколко резервации, които приемат само кеш, а не ми се носят 300+ евро в брой само за тях. Освен това ще пътуваме с обществен транспорт три дена път с камили през Турция.

# 652
  Привет, момичета!
Сори, за нахалството, ама.. надявам се да ме насочите, преди няколко дни Ви питах:

"Аз също обожавам Гърция и от години ходим там, таа.. няколко години на Ситония - на Сарти, но макар и хотелът да ни беше на 50 м от плажа на Сарти, ходихме на Портокали бийч. Сега пак мислим да бъдем на Ситония, но някъде другаде ни се иска. Та се надявам да ни препоръчате хубав хотел със закуска, ако има хубав плаж ще е супер, но не е проблем и ходенето с колата до плажа, но поне ми се иска  - да пътуваме само до плаж, а не и до градче- за вечеря и разходка, тъй като сме с детенце на 2,5 г.
  От коментари в предишни теми бях видяла добри отзиви за Лагомандра бийч - но неоктрих наоколо много избор на хотели, бюджет за хотел - около 2100-2500 лв.
  Виждам, че хвалите хотел Athena Pallas - Elia, но разбрах, че плажът пред хотела не става, та трябва да пътуваме до близките плажове, и отделно до градче.

Как ще бъде по-добре да отседнем в Неос Мармарас или в Никити - разбирам, от прочетенето в предишните теми, че Неос Мармарас е на хълм. тоест не е удобно за хора с малки дечица, а иначе е оживено и има достатъчно ресторанти, в този случай Никити ли да изберем, но май не хвалите плажа там - та далече ли ще ни идва в случая Лагомандра.

Благодаря на отзовалите се - желая на всички едно усмихнато и незабравимо лято!

# 653
  • София
Бърз отзив за Крит, в частност района на Ханя.
4 нощувки 5 дни. Билети ранен сутрешен с Райън и късен с Уиз.
Настаняване тук https://studiosvasilis.ogibiz.com. На час път от всички известни плажове. Закътани студия, близо до плаж Агия Марина.
От Ханя на 20 мин. На нас ни харесаха много.
Посетени таверни https://g.page/nerantzoula?share, страхотна. Много вкусно месо, комплимент от заведението,обслужване на топ ниво.
Подходяща е да се отбиете на връщане от Елафониси.
Много готино ресторантче на Зорба плаж https://g.page/almyriki_restaurant?share, хубави цени. Тук калмарът ни го сервираха с паста от шам фъстък.
Плажове- За Балос и Елафониси май всичко е казано. Прекрасни лагуни, плитки, страшно фотогенични и интересни. Пътят до Балос с колата не нещо кой знае колко страшно, това което мен ме побърка е изкачването после. Признавам си, че не съм с наднормено тегло, но явно застоялият начин на живот си казва думата. Едвам издрапах. Така че, препоръчвам за нетренирани крачета или хора с деца, които почиват в топ сезона и големите жеги, задължително помислете за посещение на лагуната с корабче.
Фаласарна за жалост не можахме да видим. На Елафониси имаше страшен вятър и ние решихме, че още един ден да ни брули главите няма нужда.
Ходихме на прекрасния Голдън бийч, на Калатас бийч, и на Зорба. Също и в района на Ханя има два малки прекрасни залива, с много хубав пясък и шезлонги и чадъри. Последните три са много подходящи за семейства с деца. Копринено мек пясък и плитка вода.

# 654
Здравейте, един въпрос за Закинтос - за първи път ще ходим на този остров, избрали сме хотел - https://www.booking.com/hotel/gr/mavrias-village.en-gb.html
Някой ходил ли е в тази част на острова- Циливи? Лесно ли се стига с кола до най-известните плажове?
Относно ферибота може ли предварително да се купуват билети?

# 655
Здравейте, един въпрос за Закинтос - за първи път ще ходим на този остров, избрали сме хотел - https://www.booking.com/hotel/gr/mavrias-village.en-gb.html
Някой ходил ли е в тази част на острова- Циливи? Лесно ли се стига с кола до най-известните плажове?
Относно ферибота може ли предварително да се купуват билети?
Lydka, отговорих ти (по погрешка Stuck Out Tongue) в другата тема, която от години не е активна.

Keity91,
жилищната част на Н. Мармарас е на хълм, но голяма част от настаняванията са в ниското и покрай бреговата ивица. Така че не е задължително да има катерене. Просто търсете близо до морето. Положението с плажа е подобно като в Никити - ходи се с кола. Само ако сте настанени около южния плаж и стадиона евентуално може пеш. Той е пясъчен, а Парадисос на север - с камъчета. Иначе Парадисос е като вилна зона и има приятни хотелчета и много по-хубави кръчми от самия Н. Мармарас (писах няколко поста назад).
В Никити, ако можете, изберете също южната част на крайбрежната алея (най-накрая). Там и плажът е по-приличен, и голяма лудница е около пристанището. А освен това можете да пътувате към първия плаж след Никити - Кастри, по крайбрежните пътчета през вилната зона.

# 656
Били сме в Циливи. Не е зле, но на мен не ми хареса. Близките плажове на масовия турист с деца ще му харесат много - широка, дълга пясъчна ивица със ситен пясък и плитко море, много свободно пространство. Не беше твърде нагъчкано дори юли - ние само погледнахме и се разходихме една вечер след вечеря. Не ми допадна селцето, защото отвсякъде се чуваше британска реч, имаше повече пъбове и барове за гледане на футбол, отколкото таверни, сутрин не можеше да си намериш портокалопита, а продаваха наденички с боб. Grinning Не е това моята Гърция. Иначе две места за хапване много ми харесаха:
The halfway house - чуден петел по местна рецепта ядох там, чудесен, по-добър от всички френски кок о ван, които съм опитвала, в ресторанти с далеч повече претенции. Вкусна мусака и всякакви неща на грил също.
Taverna Dionisos - тук морската храна много ми хареса. Цените в двете таверни ме изненадаха приятно, затова и не търсихме друго място за вечеря, всичко им беше на ниво.

Циливи не е особено близо до харесваните от мен плажове, които са в северозападната част на острова, но пътищата са по-добри от на много от островите, така че не е зле. Не е голям Закинтос, всичко е достъпно. Приятно прекарване!

# 657
  • русе
Здравейте, досега в Гърция сме били на Тасос ( Хриси Амудия ) и в Сарти. И на двете места ни хареса много, но сякаш Тасос една идея повече Simple Smile
Сега искаме да отидем втората седмица на юли. Колебанията ми са между Олимпиада, Неа Рода или Неа Перамос. Офертите, които получих са сходни. Някой може ли да даде мнение за трите места - плаж, разходка...

# 658
На всичките хубавите плажове са извън населеното място. На няколко минути с кола, но извън. Като оживление и туристическа натовареност Неа Перамос най-много се доближава до местата, с които имате опит.

# 659
  • русе
На всичките хубавите плажове са извън населеното място. На няколко минути с кола, но извън. Като оживление и туристическа натовареност Неа Перамос най-много се доближава до местата, с които имате опит.
Благодаря, Параход! А как са плажовете в населените места? Прочетох за хубавите плажове в близост - Амолофи до Неа Перамос, Babylon Beach на юг от Олимпиада и Комица до Неа Рода, но ми се искаше да имаме и опция за хубав плаж без кола понякога...

Общи условия

Активация на акаунт