На море в Гърция 2022 - II

• 69 057
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете нещо повече за Неи Пори? Някой бил ли е там?
Ще сме с кола и бих искала да отседнем някъде на спокойно място, около което има места за обикаляне. Четох, че в Неи Пори плажа е пясъчен и широк, което звучи чудесно.
Плажът е чудесен - пясъчен и огромен. За градчето - обикновено, с много магазини, дълга алея за разходки, лунапарк. Малко трудно може да се каже, че е спокойно - има си народ, предимно македонци и сърби.

# 631
Ще потвърдя за Ней Пори всичко,  което е написала yovanka и ще допълня, че е много чисто. От рано сутрин започват навсякъде да мият и чистят и просто не може човек да види прах и мръсотия, както по други места.

И да похваля най-добрия рибен ресторант в Ханиьоти, Касандра,  ако на някой му е от полза. Казва се Фарос  и се намира в една пресечка в центъра.
От 15 години от както ходим там всичко е без забележка- октоподи,  калмари, бейби октоподи, омари-всичко е огромна порция само от от морския продукт,  без добавки.
Често сме засичали там наши обществени личности. Явно е познат на повече хора този ресторант.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 21:05 от Пепеля6ка

# 632
  • Sofia
Момичета, някой има ли инфо от тази или миналата година за опциите за разходка с лодка от Пелион, Платания до Скиатос и Скопелос? Бях си писала с някой от една лодка преди 4 г но не мога да намеря с кой и къде. Ще сме Септември в Милина и ми се иска да се разходим до там. Мислех да оставим колата във Волос и от там с ферито за 3-4 дни до един от островите и дневни круизи за разходка, но много скъпо ми излиза  тая разходка. За основна почивка бих ги преглътнала, ама за няколко дни...

# 633
  • някъде ... тук ...
По спомен май Elisabet Cruises беше компанията. По-миналата година беше 25е/човек от Платания до Скиатос за дневен тур, а Платания беше междинна спирка на кораба, идващ от някъде другаде. Това разбрахме с питане в офиса им в Платания.

# 634
  • София
Момичета,пак да ви върна на Северна Гърция,съжалявам Hug ама с дивака по-дълго не можем да пътуваме. С дете на 1 год сме и си търсим някъде,където хем да не е голяма лудница,хем да има поне няколко заведения на близо,че малката спи само в кошарата си и вечер няма как да излизаме да ядем. И да има къде да го разходим дивака. Плаж търсим пясъчен,за предпочитане организиран,може и да е с колата,но да е на не повече от половин час,че ние ходим само сутрин за 2 часа. Гледахме Сарти,ама май тотално се отказахме. Сега гледахме Пефкори и Сиври. Някакви насоки
Огледайте пак Сарти, но в часта леко отделена в посока Сикия. Спокойствие вечер, таверни на близо, възможност за разходни, плитък пясъчен плаж, супермаркет има, хем си откъснат от селото, хем не си.
Пефкори, бяхме преди две седмиц там, заради аквапарка, по настояване на децата. Не ми допадна плажа, камъчета, а пясъка ми напомня повече строителен от колкото морски, бързо става дълбоко. Има един наистина хубав плаж, но с платени шезлонги и чадъри, ние имахме късмет с време като август и липса на хора, но в сезона там ще е пренаселено.
Dropped pin
https://maps.app.goo.gl/GEoGqTG8FUrjUbwF9

# 635
  • Sofia
По спомен май Elisabet Cruises беше компанията. По-миналата година беше 25е/човек от Платания до Скиатос за дневен тур, а Платания беше междинна спирка на кораба, идващ от някъде другаде. Това разбрахме с питане в офиса им в Платания.
Благодаря, ще им пиша да видя каква е ситуацията това лято 🌺

# 636
  • SF
Много е чистичка Гърция или поне на местата, на които аз ходя. Често са туристически, но в повечето случаи са бели плажове и острови, до които с автомобил не се стига.
Площадчетата и уличките са кокетни, дизайнерски, с внимание и любов към детайла. Изглежда сякаш с мисъл се прави всичко.
При нас, дори и красивото някак е наплякано, без да кореспондира със съседното и с околното.

# 637
По темата с таверните - препоръчайте ми в Нидри, че ще направим една нощувка там, преди ферибота за Кефалония. Никога не сме отсядали там, така че идея нямам за нищо. Благодаря

# 638
Есме, до кои острови освен Хидра не се стига с автомобил? Simple Smile

Иначе бели са все пак главно на Цикладите, но красиви и чисти могат да бъдат и на други места. А (синьо)белият дизайн е плод на две диктатури в Гърция, през 30-те и през 70-те години. Но това е друга история. Чувството за естетика наистина го има, и на Цикладите е подчертано по особено хармоничен начин, но с парите на ЕС и туристите все пак Simple Smile

Ако видиш снимки на Санторини от 60-те, нито е бяло, а още по-малко синьо. Цветът е най-често охра и къщите са значително по-занемарени.

# 639
Здравейте,
Може ли пресни отзиви за Lagomandra hotel?
Благодаря!

# 640
Здравейте, директно ще питам, надявам се да ми отговорите, защото ни предстои ходене до Гърция за втори път и наистина идея си нямам какво - къде. С дете на 2 години сме и ми се иска да е насочена почивката основно към нея - да има нещо тип лунапарк, да е по-спокойно и най-вече да е възможно най-близо

# 641
В Ставрос в центъра има лунапарк. В Йерисос на крайбрежната. В Неос Мармарас.
В Кавала има голям и хубав лунапарк, но той си е град, не е точно курортно селце за море. На Амулиани имаше нещо, но отдавна нямам малко дете и само за блъскащи колички се сещам, нека някой да уточни, ако знае.

А не са ли истинските лунапаркови забавления страшни за 2-годишните? Моята на тази възраст търсеше люлки и пързалки, и онези клатушки с монетите, на които се сяда и те друсат напред-назад за няколко минути. Но това го има във всяко село - ако наистина търсите тихо и спокойно място, ще трябва да се задоволите с тези неща.

Имах чувството в един момент към петгодишната й възраст, че знам всяка площадка в Гърция Simple Smile

# 642
Препоръчайте ми места за хапване в Ситония. Ще нощуваме в Нео Мармара, но ще ходим на плаж около Портокали бийч - така че диапазона може да е голям

# 643
Около Н. Мармарас - това и всички таверни на Парадисос - То симади, О Парадисос, Димитрис. Акрогияли, която е единствена на самия плаж, беше най-зле от всичките, сега гледам, че и тя е с много добър рейтинг, та може да е настъпила промяна през годините.

За самия град - Okyalos не е лоша. Но има и доста, които не стават. Около Сарти и Сикия не ги знам, освен 5 Steps in the Sand, но при нея най-хубавото е локацията, иначе е средна ръка.

# 644
А (синьо)белият дизайн е плод на две диктатури в Гърция, през 30-те и през 70-те години. Но това е друга история.
Ха?!?!? Веднага ми привлече погледа и любопитството! С какви ключови думи да търся?!
Имам странното усещане, че белите села в Испания също бяха плод на нещо подобно...

Общи условия

Активация на акаунт