На море в Гърция 2022 - II

• 69 430
  • 796
  •   1
Отговори
# 315
Ами лудница и малко Съни бийч си пада. Предполагам това не и харесва. От това бягаме.
Но има и малко по-закътани места на него, та там се понася.

# 316
  • SF
Съни бийч?? Там има само бараки.
Дали говорим за един и същи плаж?
Ако иска змия да ми отговори. Вероятно бъркаме плажовете.

# 317
Да, Фаласарна е един. Няма друг. https://goo.gl/maps/91m6TxKndkcZLHCJ6

Бараките какво общо имат? Става въпрос за навалицата и твърде организирания вид.

# 318
  • SF
Добре, добре.
Аз си написах мнението за Фаласарна. Огромна пясъчна ивица с гледки, пространство, удобства, фин пясък, прекрасен път до плажа и пясъчни лилии из дюните. На мене много ми хареса. Нищо общо не намирам със Слънчев бряг, но сме различни и е хубаво, че темата се пише от различни хора. Ако само един от нас пишеше едно и също мнение, темата щеше да е излишна.
Все пак, зададох въпроса на змия и няма да го изтрия.

# 319
Добре, добре.
Аз си написах мнението за Фаласарна. Огромна пясъчна ивица с гледки, пространство, удобства, фин пясък, прекрасен път до плажа и пясъчни лилии из дюните. На мене много ми хареса. Нищо общо не намирам със Слънчев бряг, но сме различни и е хубаво, че темата се пише от различни хора. Ако само един от нас пишеше едно и също мнение, темата щеше да е излишна.
Все пак, зададох въпроса на змия и няма да го изтрия.

Аз не оспорвам казаното от теб, че да е нужно да ми се обясняваш. Нито пък някой ти казва да триеш каквото и да било.
Просто обяснявам защо има и друго мнение. Нали не ми забраняваш да го споделя?!?!?!?! Общото за мен е твърде многото чадъри, навалицата и всевъзможни "забавления", като шатри, надуваеми неща в морето и т.н. Единствената разлика е, че няма хотели наоколо, като на нашите курорти.
Плажът е хубав, но ако беше и малко по-ненаселен щеше да е идеален.

# 320
Здравейте,
аз разширявам търсенето с още две местенца - Офринио и Неа Ираклица /колкото и да са предпочитани от българи, досега не съм ходила там и почти нищо не знам за тях/. И пак да питам за плажовете /градските/. Има ли части от тях, които не са подходящи за малки деца /с камъни и т.н./. В коя част на Офринио е добре да се гледа за отсядане /първа линия или по-назад, много ли е шумно?/ А за Ираклица? Гледайки картата, ми се струва, че голяма част от плажа е в нещо като вилна зона /на идване от Палио/, а самото селце е скупчено в края на плажа на нещо като хълм. Имотите в т.нар. вилна зона имат ли лесен достъп до центъра на селото или си трябва кола? Има ли пекарни, магазини и ресторанти или те са съсредоточени в центъра на селото? В коя част е хубав плажът?
;Миналото лято бяхме в Офринио, апартамента на една българка "Синьо лято" Беше супер всичко и близо до плажа - 2 минути по права линия. Ако искате контакти мога да ги потърся

Тази година искам студио в Ставрос, с две спални и на първа линия до плажа. Може ли да ми помогне някой от вас?

# 321
  • SF
Fancy, чакай чак сега нужно ти-ненужно ти, да ти обясня нещо. Като си пиша мнението за плажа, ти не го приемай като да ти се обяснявам. И не съм намекнала дори, че някой ме кара да си трия мненията. Тези решения ги взимам аз. Намеквах ти, че въпросът ми е зададен към друг. Но това вече изгуби смисъл. Каквото и да ми отговорят, на мене този плаж въобще не ми напомня на Слънчев бряг. Може би Слънчев бряг да е заприличал на Фаласерна. Няма да споря, защото отдавна не съм ходила към Слънчев бряг, но от това, което знам, няма нищо общо. Надуваеми неща във водата имаше и на Елофониси, но и Елофониси не ми напомни на Слънчев брях, въпреки многото, ама многото народ, шезлонги, чадъри, барове, ядене, музика, огромния паркинг... И там ще се връщам отново и отново.

# 322
Аз натъртването ти го разбрах още първия път. Не се притеснявай. Но чакай пък аз сега да ти обясня нещо. Това нали е форум? Не си водиш разговор само с един човек. Ако не искаш някой да се включва, минаваш на лични. В противен случай не реагираш.
На теб не ти прилича, на нас ни прилича. ОК? Нали нещо ти говореше за другото мнение?

Той и Елафониси е неприятен, заради тълпата. Кой е казал, че става за повече от веднъж. Само за да се види природния феномен? Красиво, уникално и насрано от навалицата. Виж Кедродасос все още става. И е само на няколко километра.

И на нас и Миконос ни е твърде комерс, но доколкото помня ти това търсиш и ти харесва, нали? Хора разни, свят широк за всички вкусове.
Бас ловя, познавайки задочно Змия, че може да отоговори и по - хард що се касае до Фаласарна.

# 323
Вие все за разни по-далечни места говорите, а кое място в Северна Гърция бихте препоръчали? Аз съм запозната с Кавала, Солун, Халкидики, но търся нещо по-спокойно и не толкова туристическо. Но все пак да е цивилизовано, не палатка на плажа или село, където една таверна няма. Поне един Мазутис да има наоколо Simple Smile

# 324
Аз пък съм забелязала че главно за северна Гърция се говори …. не че имам нещо против , но повече от половината тема е пълна с Халкидики и подобни.

# 325
  • SF
Леле, стана страшно! Надпредара по хард изказвания ли си имате. Оттеглям си въпроса към змия, щом така ме плашиш с нея, пък ако щЕ и на Марс да й прилича.

Цикладите са страхотно място. Не ме питай кой го е казал. Аз го казвам.
Миконос е малко бижу със странен собствен живот. Гъмжи от посетители, готови да плащат за скъпа храна, да се снимат с мелниците, със залезите, а след това турове по баровете до сутринта. Има плажове за всеки вкус - диви, отдалечени и просторни, както и барове на плажа с предварителни резервации срещу 40-60-150 евро за чадър и легла в зависимост от линията.
Аз никога не съм правила изказване, че търся и харесвам комерс, така че не знам откъде са тези спомени, които имаш за мене. Със сигурност не ме познаваш и това са само някакви допускания. Предлагам ти да изчакаш аз да напиша какво търся, какво харесвам, за да е по-истинско.

Към Цикладите изпитвам особено влечение. Моите очи различно гледат и не ги обикалям, заради комерса. Но много хора намират причини да ги посетят.
 Била съм на няколко от островите и се чувствам много уютно сред белите им улички. Шегувам се, че това са дизайнерските острови, но тази шега върви само пред запознати. Първият ми досег с тази красота беше преди години на Санторини и тогава си обещах нещо, което живи и здрави, гледам да го спазвам.
Има още много места в Гърция, които очакват да ги посетя.

# 326
Миконос и Санторини може и да са най-популярни, но всъщност не са истинските и автентични Циклади. Те са красиви все още, но преоформени по туристически модел. Отдавна загубили истинското си очарование. И са пълен комерс.
А аз съм била на повече от няколко.

# 327
Аз също съм била на повече от няколко и всеки един от тях е бледо копие на красотата и духа който носят Санторини и Миконос. Да, има туристи много , все пак двата острова са в почти всички класации за най-красиви в света. Ако ще и комерс да ги наричат , аз по-красиви в Гърция не съм видяла 🙂

# 328
  • София
Понеже Фаласарна ми е много на сърце и понеже я избрахме за настаняване когато бяхме на Крит, ще си кажа, че за мен няма нищо, ама нищо общо със Слънчака. Може и да е чадъросана, ама това никак не е достатъчно, за да бъдат правени подобни сравнения.

# 329
Хубавото на Крит е, че има толкова много плажове, че изобщо не е необходимо да се повтаря някой, ако не ни е харесал. Това, обаче важи, ако сте с кола. За Фаласарна и аз да кажа моите впечатления - бяхме на острова 16 дни и от всички плажове този най не ми хареса. Наистина голям , широк, пясъчен и чист, но пълен с толкова хора, че не го усетих, като моето място. Хората на Балос и Елафониси не ги усещаш толкова много, защото се наслаждаваш на тези наистина уникални места, докато Фаласарна не е нищо особено. За пример и в Керамоти плажът е много голям, пясъчен и широк и със страхотни залези(това, заради което ние отидохме до Фаласарна), защото ние такива плажове организирани , с чадъри не харесваме. Но пък голяма част от хората това харесват и предполагам ще им допадне много.

Общи условия

Активация на акаунт