На море в Гърция 2022 - II

• 69 486
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
Не е добре да си изпускате ферибота Simple Smile Презаверяване - имам славни истории в тоя жанр, но по принцип не е регламентирано и типично.

Пътят Лефкими-Керкира е около час и не е тежък. По-бавно се пътува в северната част. Но щом сте в града, за вас със сигурност е по-удобна линията до столицата. Ние бяхме на плажа Исос и за нас изборът беше ясен.

За високия летен сезон резервация е разумно да има не само заради дискаунта. Не е нужно да се прави месеци предварително. Няколко дни стигат.

# 496
  • София
Параход, "пазарлък" е на майтап 😃, но е факт, че след питане на място, едната компания ни продаде билетите на половин цена - 88 Е отиване и връщане(кола+4). Може би, да не изпуснат клиенти, че кораба вече беше почнал да товари колите.

# 497
Вярвам, че е било така, но на мен никога не са искали да ми продадат по-евтино Simple Smile

Единствено когато детето беше малко, разни по-апокрифни превозвачи пропускаха да го таксуват (по принцип пътуват безплатно до 4 или 5 години, зависи от компанията, но се е случвало и на повече, а хич не беше дребничка).

# 498
  • София
Здравейте!
За септември планираме малка почивка на Лефкада - 3 дни, 4 нощувки. В коя част на острова бихте препоръчали да се отседне, ако посочите и конкретни места (населени места, хотелчета и подобни) ще бъда много благодарна! Искаме и с рент-а-кар да пообиколим из острова. Ще се радвам на съвети и насоки. Simple Smile

Ние отседнахме тук - https://www.xenia-lefkada.gr/
Бяхме на острова отдавна, през 2015-та, така че не знам дали и как се е  променило мястото, но тогава бяхме много щастливи от избора си.
Дори и да не е същият хотел - потърсете настаняване във Василики - Понти. Удобно се стига с морско такси до плажа Агиофили (от пристанището във Василики) и до най-емблематичните плажове на острова - Порто Кацики и Егремни. Когато ние бяхме на Лефкада, имаше един пряк път от Понти през планината - тесен, но ненатоварен - и се пътуваше сравнително бързо. На няколко пъти в темата писаха за нов път през планината в посока Егремни. Ако наистина има такъв - Василики и Понти стават още по-удобни за настаняване (според мен). Близо е и Нидри - откъдето може да се вземат корабчета за обиколки на близки острови.

# 499
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
rudi, благодаря много! Hug
На какво разстояние се намира от плаж/бряг/крайбрежие?
Ние бяхме 2 пъти, но с кола, обикаляме много. Най-близкия на пешеходно разстояние не знам кой е.

# 500
Много благодаря, момичета! Flowers Hibiscus

# 501
  • София
rudi, благодаря много! Hug
На какво разстояние се намира от плаж/бряг/крайбрежие?
Ние бяхме 2 пъти, но с кола, обикаляме много. Най-близкия на пешеходно разстояние не знам кой е.

Били сме точно на същото място 2020г. Simple Smile
Най-близкия плаж на пешеходно разстояние  е на 3 км. - Tsoukalades beach. Така и не го посетихме, не ми допадна на снимките. С кола най-близо е Пефкулия и Агиос Йоанси. Ако трябва сега да избирам настаняване бих се спряла на Василики определено. Там бяхме в  http://www.orangeapartments.gr/. Не е лукс, но е много чисто, а и  собственика беше много гостоприемен и отзивчив. Не е на първа линия, но това за нас не е било проблем. Така или иначе все с колата  се придвижвахме.
 Във Василики има къде да се разходиш вечер и да хапнеш, сравнително близо е до емблематичните плажове на острова, а и самия плаж на Василики (пред Понти ) бива. На него следобед има сърфисти, голяма атракция са.

# 502
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
На мен точно Василики не ми допадна, не знам защо, хареса ми пристанищната уличка с таверните само.
Много ми се ходи вече....
Два залеза и от мен, първият е от таверна Оазис, а вторият от Аменте

# 503
И от мен глас за Василики на Левкада Simple Smile Ние бяхме в този хотел - https://www.google.com/maps/place/ARGYROS,+S.,+BROS+%26+SONS+LTD … 1672,12.46z/data=!4m17!1m7!3m6!1s0x135db146095666a3:0x3af10aea138b8295!2sVasiliki+Beach!3b1!8m2!3d38.6298523!4d20.6034783!3m8!1s0x135db0b169dd1f1f:0x4654197d2d860d7e!5m3!1s2022-06-11!4m1!1i2!8m2!3d38.6318684!4d20.5987288
Плажът пред самия хотел е страхотен - няма камъни, спокоен, перфектен е. Хотелът е приличен - чисто, с хубава закуска. За обяд ходехме към Понди или си взимахме нещо бързо от нашия хотел /има барче със сандвичи/. Следобяд излизаше вятър, тогава излизаха и сърфистите в морето. За вечеря - всяка вечер ходехме до пристанището. Чудно е там - кеф ти гироси, кеф ти заведения. От пристанището във Василики взехме корабче, с което обиколихме района - Порто Кацики, Кефалония, Итака и т.н. Само с уговорката, че бяхме 2018 г.

# 504
Здравейте мами,

Четох и препрочитах и не мога и не мога сама да избера , моля ви помагайте :
За първи път ще почиваме сами с моя мъж Simple Smile , децата са големи вече и бих искала да си подаря хубава почивка, нищо, че ще поработвам и тогава:)
Как си я представям :
По-близо до  София, за 5 нощувки, хубав плаж и хубаво място като цяло, но да не е много усамотено, аз обичам да се разхождам вечер... и да е "живо наоколо ", но не чак пренаселено.
Бюджетът ми е 2000 -2200 лв  с храна.

Насочила съм се към Халкидики , но не мога да си избера ръкав Simple Smile)) или Паралия Катерини, като там много ми похвалиха Mediterranean Village Hotel & Spa

Тези хотели ми бяха предложени на Халидики, моля да споделите мнение, ако сте били в някой от хотелите

Aegean Melathron Thalasso
Kassandra Palace
Antigoni Beach
Anthemus Sea Beach and SPA
Grecotel Margo Bay and Club Turquoise
Akti Ouranoupolis
Alexandros Palace Hotel and Suites
Simantro Beach Hotel
Aristoteles Holiday Resort & Spa

Благодаря Ви!

# 505
Има отделна тема за хотели с изхранване в Гърция, но май не е много активна, затова ще помогна, с каквото мога: повечето от предложените хотели не са на никак впечатляващи плажове. Най-добър е може би на Антигони бийч. Относно услугите и сградната база, нека други да дадат съвет.

Можете да погледнете също Lagomandra Beach Hotel и Krotiri Resort, и те са на Халкидики.

# 506
Веднага ти отговарям за Касандра Палас, т.к. в момента сме там. Ами не си заслужава парите. Хотел като за ордите англичани, които ги третират на конвейр. Базата не ми съответства на звездите, нито пък обслужването. Иначе, ако се абстрахираш от тези неща не е чак толкоз зле. Частно плажче, затворен комплекс, бива. В радиус от няколко километра, близките селца стават за разнообразие, но като цяло ми се вижда много западнало всичко. Имам спомени от преди 15 години за Касандра, е вече няма нищо общо.

# 507
Здравейте!
За септември планираме малка почивка на Лефкада - 3 дни, 4 нощувки. В коя част на острова бихте препоръчали да се отседне, ако посочите и конкретни места (населени места, хотелчета и подобни) ще бъда много благодарна! Искаме и с рент-а-кар да пообиколим из острова. Ще се радвам на съвети и насоки. Simple Smile

Ние отседнахме тук - https://www.xenia-lefkada.gr/
Бяхме на острова отдавна, през 2015-та, така че не знам дали и как се е  променило мястото, но тогава бяхме много щастливи от избора си.
Дори и да не е същият хотел - потърсете настаняване във Василики - Понти. Удобно се стига с морско такси до плажа Агиофили (от пристанището във Василики) и до най-емблематичните плажове на острова - Порто Кацики и Егремни. Когато ние бяхме на Лефкада, имаше един пряк път от Понти през планината - тесен, но ненатоварен - и се пътуваше сравнително бързо. На няколко пъти в темата писаха за нов път през планината в посока Егремни. Ако наистина има такъв - Василики и Понти стават още по-удобни за настаняване (според мен). Близо е и Нидри - откъдето може да се вземат корабчета за обиколки на близки острови.

+1 за Василики и Понти. След месец отиваме за втори път.

# 508
  • Пловдив
Здравейте мами,

Четох и препрочитах и не мога и не мога сама да избера , моля ви помагайте :
За първи път ще почиваме сами с моя мъж Simple Smile , децата са големи вече и бих искала да си подаря хубава почивка, нищо, че ще поработвам и тогава:)
Как си я представям :
По-близо до  София, за 5 нощувки, хубав плаж и хубаво място като цяло, но да не е много усамотено, аз обичам да се разхождам вечер... и да е "живо наоколо ", но не чак пренаселено.
Бюджетът ми е 2000 -2200 лв  с храна.

Насочила съм се към Халкидики , но не мога да си избера ръкав Simple Smile)) или Паралия Катерини, като там много ми похвалиха Mediterranean Village Hotel & Spa

Тези хотели ми бяха предложени на Халидики, моля да споделите мнение, ако сте били в някой от хотелите

Aegean Melathron Thalasso
Kassandra Palace
Antigoni Beach
Anthemus Sea Beach and SPA
Grecotel Margo Bay and Club Turquoise
Akti Ouranoupolis
Alexandros Palace Hotel and Suites
Simantro Beach Hotel
Aristoteles Holiday Resort & Spa

Благодаря Ви!

Не претендирам за експертност, но аз бих ви препоръчала да си потърсите място за нощувка в Пефкохори (на Касандра) и да си правите кефа там и в близкия район по плажните заведения. Има и къде да се разхождате. В таверните храната е чудесна за вечеря.

На Ситония може да разгледате места за спане в Никити. Подобно е, но с по-ниско качество в заведенията.

Лично по мое мнение, не се нахвърляйте на засукани хотели и не търсете изхранване в хотелите (освен евентуално закуска), защото няма да получите това удоволствие от вкусната храна и атмосферата по заведенията. И в двете градчета, които ви написах по-горе има дълги крайбрежни улици с таверни и магазинчета.

# 509
tedibo на всички ваши условия отговаря Grecotel Margo Bay Hanioti,  а също така и Blu carpet в Pefkochory като в последния за нашите дати тази година нямаше свободни места. Там бяхме преди две години, но е и една идея над бюджета, който сте задали.
След десет дни ще сме в Margo Bay за трети път, без никакви забележки е, а ние сме доста взискателни като цяло, признавам си.
Тази снимка е от миналото лято от инфинити басейна-водата е разкош, като температура, а съоръжението е наистина страхотно.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 19:41 от Пепеля6ка

Общи условия

Активация на акаунт