Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 056
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Моята племенница си прави ноктите с гел още от 12 годишна. За мен не е нормално, защото това съсипва нокътната плочка, пък и не ми изглежда възпитано в училище.

Дъщеря ми става сама и без аларма само във уикенда. Дори понякога в 5ч. През другото време аз я будя в 6:00 и тя се излежава 20 мин. Винаги е навреме. Спазва строг режим сутрин, защото знае, че ако закъснее си е за нейна сметка. Много пъти аз се изнервям в задръстванията, а тя ме успокоява. Вие, които имате училищен автобус - направо ви завидях Simple Smile

Dress as a Princess,
Защо не я оставиш са сготви или чисти, ако има желание?

Аз я оставям да си чисти стаята, но немога да й делегирам целия дом, засега. Малко ми е жал да й давам препарати, пък и като една Дева - все съм недоволна от качеството, което са постигнали другите.
За готвенето - ходеше на курс и има собствен рецептурник, но честно казано само някакви дреболийки може, не като да ни нахрани сериозно (мусака не умее да направи).

Записахте ли дъщерите си на летни лагери?
При нас вече всичко е запълнено. Ще я водим в Испания на море и после тя прояви желание да обикаля из музеите. Друго не плануваме.
Тази година в училище й беше адски натоварено, та ме помоли да си остане у дома цялото лято, просто да си почива.

# 451
Нищо, да си готви там салатки, сладкиши по 1-2 порции. Аз съм единствената Дева явно, дето не се впечатлява много от неперфектно чистене.😀
Тук ваканцията е само 6 седмици - 3 сме в България, останалите 3 за собствен кеф. Желание никой няма за градски лагери вече. До 4 клас искаха-не искаха, ходеха на занималня 3 седмици- това тук си е като градски лагер, не се учи, има само забавления, но сега след 5 клас- не.

# 452
Оо, и при нас такива градски лагери има и са много яки. Ако бях на нейно място щях да се изкефя и да съм цяло лято някъде - зоо, преходи до местните реки и язовири, спортно ориентиране, плуване, арт, театър и кино, абе забава от всякъде. Като станат тинейджъри и им доскучават.

# 453
Лятната ваканция от училище е средно 9-10 седмици и от тях поне три ходеше на летни лагери по интереси, другото време сме някъде заедно или почиваме.

Това лято ще е по- различно, защото тръгваме в края на юни на пътуване и се връщаме в края нa септември. Няма да годи на лагери тази година.

Може да си готви неща, търси си рецепти онлайн, но харесва печивата предимно.

Аз съм с гел лак от 22 години, щерката е идвала навсякъде с мен по салоните- никога не е изявявала желание да си прави и тя маникюр. Никакъв лак не носи.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 17:14 от Анонимен

# 454
  • София
Моята дъщеря е на 14 год. Дори с обикновен лак не й разрешавам да ходи, когато е на училище. Единствено през вакациите разрешавам да се лакира. Засега удържам положението, въпреки, че около нея масово са с гел и дължи нокти.
Една съученичка я покани лятото за седмица на тяхната вила край морето и тя е супер щстлива, че ще й ходи на гости. 

# 455
Лятната ни ваканция е 6 седмици и я използваме плътно за пътувания и срещи с роднини и приятели. Тоест не, не ги записвам на лагери. През останалото време са достатъчно натоварени, лятото е време за релакс.

# 456
Ставането сутрин не е проблем при нас, в 3 часа съм я будила за самолет и е будна веднага.Сега в училище е много натоварено и само с това се занимава. Даже си навива алармата по рано и става да преговаря .  За задълженията я помръзва по малко, трябва да напомням и потретвам.  Но за училището и което я вълнува си е организирана.
При нас е голяма жега и по физическо ходят с къси клинове и тениски ( не -трябва да се вижда бельо) иначе с къси панталони . .Очакват се 37,39 градуса и да стоят в час при такива градуси досега не се е случвало. Чакат да отворят басейните и да свършват изпитите  най-накрая.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 22:04 от candela

# 457
С такива къси панталонки ходят доста момичета. На  щерката не й допадат и не носи толкова къси. Повечето са й до над коляното.

Днес е 28 градуса и е с тениска и худи, дълъг клин и маратонки. Зиме и лете, все еднакво се носи.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 07:05 от Анонимен

# 458
  • Sunshine state
Нашата едва я вдигам сутрин, много е трудна за ставане. Дори сме я пръскали с вода или пускаме йоркито да я оближе хубавичко и да послача върху нея, та да стане. 😁 Ляга в 22:00ч всеки ден, но е поспалива. Може до 11 да спи, ако не я вдигнеш.

# 459
Сутрешното ставане е трудно,но не чак до там да се изнервям. Аз я будя. Вкъщи освен мен никой не чува алармите.
В почивен ден може и до обяд да спи.
Късите панталони не ме притесняват,ако не се вижда дупе.
И при нас,зима - лято, няма много промяна в облеклото. Което пък мен малко ме дразни.
Не ми допадат умишлено подбрани провокативни съчетания,но и при 30 градуса с дънки,високи кецове,тениска и риза отгоре не ми се струва нормално,но не и натрапвам моят стил. А аз си харесвам поли,рокли,леки ефирни материи ( това за лятото).
Маникюр и лак не поддържа. За разлика от мен🙄. Абеее все още нищо момичешко😄
Но като гледам децата с какви маникюри ходят, наистина е малко прекалено.
Освен почистване на стаята други категорични задължения няма. Но пък ми помага,когато имам нужда: прането,сервиране,от сервиране,дребен пазар, почистване на другите стаи,да измие кучето след разходка. Тя беше на 12 когато брат и се роди и бързо се научи да се "самоотглежда ",брат и беше зверче,което поглъщаше цялото ми време.
Приготвя сладкиши,салати,по завъртяни сандвичи,картофи във фраера. Такива неща.

# 460
Аз съм ви писала за гел лака. Дъщеря ми от година и нещо е с гел лак. Имаше супер изгризани и безформени  нокти. Благодарение на гел лака, спря да си гризе ноктите и маникюристката направи чудеса.
Ето как беше  след първия гел лак
Скрит текст:
Няколко месеца по-късно.
Скрит текст:
Скрит текст:

Далеч по-красиво е, от изгризани нокти до кожа.

Иначе тя ходи облечена, точно като показаните на снимката, къси панталони, не свръх къси, тениска или къс потник и маратонки.

# 461
Alina на колко години е дъщеря ти?
На мен гел лвковете ми съсипаха така ноктите, че повече никога няма да ги сложа, но дъщеря ми също си гризе ноктите и кожичките. Не постоянно и и слагам горчив лак от време на време, но ако не стане може да пробвам м с гел лак след няколко години.

За снимката, модераторите ми се скараха, че качвам чужди деца.. снимката е направена на обществено място  мисля нито едно от децата не може да бъде разпознато и още повече в БГ форум.
Но ако някой смята поста ми за нереден, извинете.

# 462
На 14. Преди седмица го махнахме, след повече от година само с гел и няма проблем с ноктите.
Важно е как се маха, а и да е добра маникюристката. Ние намерихме нашата, преди това ходихме при няколко, които наистина съсипваха ноктите.

# 463
  • София
При мен с гел лак е Ваня, едната близначка. Скоро ще направи 16 г. Сега и е 4 ти месец с гел лак, преди това само лятото разрешавахме да се лакира, докато не е на училище с обикновен лак, а гел лак за пръв път пробва на 15г еднократно за рожденият си ден. Другата близначка Николета не иска да чуе за никакъв лак и ноктите и винаги са ниско изрязани.  А точно тя е с широка и дълга нокътна плочка и изрязани има поле за изява, но не желае. Малката на 13 г не е била на гел лак, може би лятото 1-2 пъти е пробвала да се лакира, но засега не е нейното. Тя и едната кака не се гримират по никакъв начин, освен зимата гланц за устни. Ваня си слага спирала и малко фон дьо тен, за да скрие един белег на лицето от срязване като дете и 20-тина шева.

# 464
Почти винаги, когато ходя на маникюр (когато сме си в Бг това се случва всяка седмица), взимам дъщеря ми с мен. Това от... 12- 13 годишна някъде. Да й оформят ноктите, да й махнат кожичките, такива неща. Понякога си тръгва  просто с безцветен лак, друг път избира нещо пастелно най- често. За педикюр също й записвам часове, защото грижата за краката ни е важна не по- малко от тази за ръцете. Често и на краката не слага лак, зависи основно от настроението, в което е.

Къси панталонки, но не от тези вулгарно изрязаните- носи в свободното си време. Съчетава ги с кроп- топове или потници. Но в училище абсурд да се появи така. Да не говорим, че няма и да я пуснат да влезе. Нямат униформи (за съжаление), но имат строго описан и ясно регламентиран дрескод, който се спазва. Да не говорим, че практика е сутрин директорът на училището да застава на входа да посреща учениците лично, което самО по себе си предотвратява случайно допуснати "пропуски". Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт