Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 040
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Когато дъщеря ми беше по-малка канеше повече деца.Сега вече е намалила бройката.
Обикновено сумата за подарък е 30-40 лева.Зависи какво е харесала за конкретното дете.За по-близки деца сумата е по-голяма,около 50-60 лева.Подарявала е ваучер за конкретен магазин,както и тя е получавала.

# 541
  • София
Ох, да се смея ли, да плача ли... Днес дъщеря ми ме уведоми, че утре след училище ще закъснее, защото с приятелката й от класа ще ходят на църква да палят свещи заради матурите. Увиснаха ни ченетата с баща й. Тя да беше учила, щеше да е по-голям ефектът. И понеже ние не сме религиозно ориентирани хора само й казах да се държат сериозно и да сложат свещта горе, а не долу.

# 542
Милите. Сигурно много им е нервно.

Кога са тия матури? Колко са? В една седмица ли се правят?

# 543
  • София
На 14.06 и 16.06 са матурите по БЕЛ и математика за 7 и 10 клас.Моята дъщеря също има изпити тогава,но десетокласни.

# 544
Тонка, 🤣
 Досега форумната легенда беше, че розмаринът помага за паметта. Сега и палене на свещи може да тръгне Simple Smile
Малко остана, дръжте се!

# 545
Съчувствам ви за нервите покрай матурите.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 08:47 от Анонимен

# 546
  • София
Искам да се свърша всичко това с матурите, резултатите, подреждането на паралелки, класиране и записване... Нашата лятна почивка започва на следващия ден след първото класиране и силно се надявам да не чакаме второто, защото няма да сме в бг. Има вариант да упълномощим майка ми, но дано не се стига дотам.

# 547
Последните години щерката празнува РД с приятелки (между 7 и 9 на брой) или в аквапаркове, или в увеселителни паркове, после идват в нас на гости с преспиване. Всички винаги са много доволни и щастливи.
Подаръци- зависи колко близко е детето и какви са интересите му. От 5- 6 години насам дъщерята е поела изцяло ангажимента по подаръците- купувала е както мърч на любим спортен отбор, така и редки винилови плочи.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 00:13 от TuЛи

# 548
  • Пловдив
При нас последното купуване на подарък за приятелката ѝ протече така - тя знае на какво е фен детето, обяснява ми, аз го намирам и поръчвам, баща ѝ го взима и плаща и готово.

# 549
  • София
Приятелките на Кати я бяха разпитали какво иска за рождения ден и съответно получи къси потничета, шапка с козирка, книга и ваучер за нейн любим магазин. Хубави и нормални подаръци, които с удоволствие ще си носи.
Сега изяви желание да си купи рокля по тялото, от онези непретенциозните, но не се сещам как да опиша материята - малко по-плътна и немачкаща се.

# 550
Да не би да е рипс ?

# 551
Приятелките на Кати я бяха разпитали какво иска за рождения ден и съответно получи къси потничета, шапка с козирка, книга и ваучер за нейн любим магазин. Хубави и нормални подаръци, които с удоволствие ще си носи.
Сега изяви желание да си купи рокля по тялото, от онези непретенциозните, но не се сещам как да опиша материята - малко по-плътна и немачкаща се.
Такава?
https://eur.shein.com/SHEIN-Toddler-Girls-Ribbed-Knit-Dress-p-10 … knit_20dress~~~~0

Поръчах на дъщеря ми от Shein, въпреки, че  е доооста далеч от възрастта на вашите момичета.
Чакаме я другата седмица.

# 552
Тонка, и ние не сме религиозни и като си знам детето - ще сложи свещичка там, където има повече място. Като една типична Везна ще изравни баланса Joy

Като беше малка канехме на РД целия клас - боулинг, сладкарница, градинско парти. После започна да намалява кръга й от деца, които иска да покани. Последната година реши, че не желае да го празнува със съучениците, защото предпочита да спести пари и да пътуваме семейно. Имам чувството, че колкото повече пораства, толкова по-силно се хваща за полата ми.

Вашите деца звънят ли си да си дават кураж преди важен тест? При нас това е редовно. Прекарва по 1-2 часа в разговори, в които взаимно се изпитват и си говорят как ще успеят, или че отличната оценка не е най-важното в живота. Много са ми сладки, защото в 8ми клас са хем деца, хем съзнанието им се оформя за важни решения в живота.

# 553

От Синсей взехме вчера за 12 лв, късичка, шарена, набрана, супер стои. А може да се носи  и като потник, като се запаше в дънките. Интересно няма я на сайта, във Варна поне имаше доста

# 554
Ох, снощи пак имахме спор с дъщеря ми на тема електронните устройства и се чувствам безсилна вече Pensive Това, което съм й задала от програмата за родителски контрол е 3ч. на ден на телефона, което казва, че не й стига и  се мести на лаптопа. Като има приложения, които са й без ограничение- Spotify тъй като е меломанка и Google Chrome за да си търси неща за училище. Вечер през делничните дни до 21,00ч. за да има време да й почине главата преди да легне. Според мен и напълно достатъчно, но казва, че другите нямат такива ограничения и видиш ли на, само тя била на тоз хал и било унизително.
Вие ползвате ли програми за родителски контрол и като цяло как са нещата при вас на тази тема?
Знам, че личния пример е важен, е, ние с баща й не висим по телефоните. Някой път вечер играем настолни игри семейно, излизаме, разхождаме се, има сумати неща за правене... Спортна натура е, но мързела надделя и остави и спорта. Не знам що за период е това, но ми се ще да минава вече Sad

Общи условия

Активация на акаунт