Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 035
  • 747
  •   2
Отговори
# 555
  • Mars Hotel
Колко е голяма?
При моята няма ограничение на времето. Имах приложение за родителски контрол, основно за да ѝ проследявам местоположението, но когато реших да го махна се видях в чудо. Това нещо нямаше изключване, трябваше да правим нов профил и какво ли не.
Да, понякога се дразня, че виси на телефона твърде много, но не бих я ограничавала. Все едно на мен някой някой да ми сложи лимит колко да чета или колко епизода от любимия ми сериал да гледам. Ако си е свършила задачите, да си виси на телефона колкото си иска.

# 556
# 557
Спокойно можеш да прочетеш в нета за екранните деца и сама да си дадеш отговор дали действаш паравилно или не.
И ще разбереш научно, защо на едно дете когато му ограничиш времето или му вземеш телефона то реве и се тръшка. Щото "дозчиката" я няма.
Предпочитам да съм в ролята на гадният родител, който слага ограничения вместо детето ми да загубя всякакъв хъс и мотивация.

# 558
Нямат и никога не съм ползвала подобни приложения.
Достатъчно е, когато преценя, че прекаляват- да им го кажа и да помоля да оставят устройствата настрани, или да си вдигнат задниците от пред лаптопите. Не съм от хората, които мислят, че със системни ограничения се постига добър резултат.

# 559
Дъщеря ми имаше преди програма, но я махнах миналото лято, доколкото помня. И тя е осми клас.
Тази година по едно време поиска пак да й я сложа, но даваше някакви проблеми с училищния акаунт, тъй като трябва да е логната с един акаунт на телефона, и пак я махнахме. Прекалява с висенето. Главно на лаптопа обаче. На телефона вкъщи почти не стои.

# 560
И, у нас ситуацията е като в ТиЛи - когато вече очеизбождащо прекаляват с времето на телефоните, им се казва и те ги оставят. Приложения не сме ползвали никога - като бяха по-малки и те имаха ограничение 3 часа и го спазваха, но сега определено "висят" по-дълго. Но пък и това, което гледат в телефоните си често има и образователен характер (особено при баткото). На 15г. и 12г. са.

# 561
До 16 навършени са с приложение, после го махаме. Такива правила сме си определили вкъщи, заедно ги обсъждахме и решавахме. Лимит нямат, но няма и нужда.
При всекидневно прекаляване с часове в интернет, бих помислила за свободното време на тези деца - не им ли липсва спорт, хоби, креативно занимание някакво. Моите деца толкова време за нет нямат. Програмите им са запълнени сериозно - училище, спорт, работа, приятели, семейни активности. По ваканции само  имат повече време за нищоправене, но дори и тогава предпочитат активно да си запълнят времето с нещо интересно.

# 562
Такова запълване без никаква свободна минута не е за всеки тип човек. Аз накрая бих прегоряла, ако нямам никакво време ей така да си стоя сама и да не ме занимават с нищо. Дъщеря ми е същата. ММ по-скоро си почива, когато е извън къщи.

# 563
До започването на колежа дъщерята беше под строг контрол колко време да ползва интернет и край. Беше свикнала, мрънкаше понякога, но се опитваше да се организира и да се вмести във времето. В колежа им зачислиха “служебен” айпад с всякакви училищни софтуери да си пишат домашните, да им ги проверяват и да правят групови проекти. Нямаше как да слагам вече ограничения. Все пак съм сложил на рутера ограничение от 20:00 до 6:00 да няма интернет за нейните устройства за да е гарантирано, че ще има поне теоретична вероятност да се наспива. През уикенда и ваканциите това висене в нета ни е най-големия проблем засега. Измести спорта и търся начин да я мотивирам с нещо по-интересно. Засега се оказва мисия невъзможна.

# 564
Такова запълване без никаква свободна минута не е за всеки тип човек. Аз накрая бих прегоряла, ако нямам никакво време ей така да си стоя сама и да не ме занимават с нищо. Дъщеря ми е същата. ММ по-скоро си почива, когато е извън къщи.
Не съм писала никъде, че свободна минута нямат.
И не съм написала, че програмите им сме ги запълнили ние.

# 565
Добре, такова сериозно запълване, както си написала и изредила, не е за всеки.

# 566
Mößbauer-Effekt,
 Имам и от 2 типа в къщи - дъщерята сама си запълва времето, синът само електронни устройства диша освен футбола. Макар че в последно време започна пак да излиза с приятели по басейни и за футбол. Сега, ако и започне да учи, цена няма да има. Иначе, ако предложа някоя екскурзия се съгласяват без проблем.

# 567
И моите са различни натури, но активността е въпрос и на навик, пример, ритъм в семейството, среда. Ако виждат лежащи по диваните родители, ще имат модела като обичаен и приемлив.
Харесвам ги да са активни, любопитни, опитващи. Стига да осигуряваме логистика и средства, идеите им са безкрайни.
Е, понякога си излежаваме дружно някой уикенд, чат-пат се случва. Но максимум ден мързел и почва да не ги свърта.

# 568
Никога не сме слагали ограничения за ползването на интернет, но и тя не е прекалявала. Много често слуша музика докато учи, а на компютъра правят общи проекти и просто трябва да остане онлайн. Ако е уморена вечер, просто ляга и заспива в 9. Знае, че е за нейно добро. Когато излизаме тя редовно си оставя телефона с у дома за да "прекарва повече време с нас", което не е много умно от нейна страна, защото се е налагало да се разделим и да си звъннем.
Софтуер за следене не бих сложила, просто не съм сметнала за нужно. Ако се бави по улиците или й нямам доверие, то със сигурност бих прибегнала към това.

# 569
  • София
Такава?
https://eur.shein.com/SHEIN-Toddler-Girls-Ribbed-Knit-Dress-p-10 … knit_20dress~~~~0
Поръчах на дъщеря ми от Shein, въпреки, че  е доооста далеч от възрастта на вашите момичета.
Чакаме я другата седмица.
Точно такава, благодаря.
Дъщеря ми много иска дрехи от този сайт, но видях някаква страшна цена на доставка и се отказах.

Пожелавам успех на всички седмокласници. Дано имаме повод за радост и ги приемат там, където искат.

Общи условия

Активация на акаунт