Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 043
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Имате ли отзиви за тази кола маска waxx.me ?Дъщерята се е запалила по нея и е убедена, че всичко е лесно и безболезнено, както го пише в рекламата.
Аз си я купих. Доволна съм. По-лесно и безболезнено ми се струва.

# 526
Здравейте, колко според вас е подходящата сума за подарък на 13 годишни или за 16 г.? Аз съм на мнение, че хората се събират защото им е приятно да имат компания на празника, а не някой да им покрива разноските...

# 527
Здравейте, колко според вас е подходящата сума за подарък на 13 годишни или за 16 г.? Аз съм на мнение, че хората се събират защото им е приятно да имат компания на празника, а не някой да им покрива разноските...

Какъв е повода?

# 528
Зависи колко ни е близко детето, дали само малката е поканена или с родител/родители. Какъв е повода и къде е.
Между 50 и 100лв  даваме спрямо горните неща.
То вече за за 20-30 какво можеш да купиш….

# 529
Това за детски рожден ден ли? Книга, дреха, някакви тийн бижута, свещи,  гримове се вместват в 30-50лв и дори в по-малко.

# 530
  • Пловдив
Когато аз организирам празник, не очаквам някой да ми покрива разходите. Когато детето е поканено, давам за покриване на разходите и поне още толкова. Хората са различни, а времената са такива, че пуканки, домашни сандвичи и домашна торта, за 20 деца в един хол, отдавна не са опция за празнуване. Макар че се замислям, сега като го написах. Ще бъде необичайно и току виж им харесало. Само дето дъщеря ми няма да се съгласи. На двора няма да стане посред зима......И понеже не познавам добре отсрещната страна винаги се презастраховам. А на 13-16 години вече се интересуват от еър форс, еър джордан, конвърс.....това само за обувките. А те хич не са евтини. Да си събере парички детето и да си угоди на желанието, рожден ден има, все пак. Да, да, знам. Марките не са важни. Но едно дете има нужда да се поглези.
Децата имат по много от всичко: гримове, спирали, дрънкулки всякакви, книга е трудно да се уцели. Предпочитам пари и да си купи каквото иска. Дъщеря ми вече не ми позволява да се меся в избора на дрехи и обувки. Старомодна съм била, щом не виждам колко фешън са торбите, в които се навлича, въпросните обуща също намирам за особено грозновати, ама.....Не прекалям в угодията, освен това, разполага с парите, които събира по поводи и да се учи за какво да ги харчи. Като си купи нещо, което утре вече няма да носи, да е преценила правилно ли си е похарчила парите. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 531
  • Пловдив
На последния си рожден ден си пожела от гостите си пари. И те ѝ се вързаха и пари ѝ дадоха. Така всички са доволни и родителите на поканените деца, че няма да избират подарък и тя, че си е събрала пари.

# 532
На мен ми прави впечатление, че празнуващите деца гледат да не се изхвърлят със затормозяващи финансово подаръци от поканените. ако желанието им е за нещо по-скъпо, подаръкът е групов. Питат се какво искат. Понякога си правят подаръци и без да има организиран празник.
Моля, опитайте се да регулирате поривите си да снимате чужди деца независимо колко разпознаваеми са според вас. Какво се очаква като такава снимка се плесне на място с подобен оборот на потребители - знайни и незнайни? На мен дори личното ми пространство вече е задръстено от претенции към подрастващите. Когато си пускам чешмата, дори оттам очаквам да потече някакво порицание какво са направили и колко негативно нещо са  направили тийнейджърите.

П.П. Успех на седмокласничките следващата седмица! Колкото и голямо клише да е - най-важното е да бъдат живи и здрави! С малко късмет и спокоен подход към изпита, ще дадат максимума от себе си. За това е нужно и родителите да показват висок дух.

# 533
Ние не правим партита с по 20 човека. Максимумът са ни били 8, обикновено 5. Дъщеря ми  е на 15 г., празнува отдавна само с 2-те си приятелки. Казват си, какво искат като подаръци, обикновено е нещо до 20 евро. Засега пари не са си подарявали, което е характерно при приятелите на сина ми.

# 534
  • Пловдив
Дени, едва ли някой прави парти с 20 човека днес. Но по мое време канех половината клас, което са точно около 20 деца....Затова писах, че това вече не е опция, макар че на един рожден ден, когато беше по-малка, се събраха толкова деца. Отборът, от новия клас, от стария клас, приятелски деца, съседски деца.....Но на 13 вече не иска това.

# 535
  • София
Докато дъщеря ми беше в детската градина, канехме почти цялата група в клубчета. Сега се чудя на акъла си как съм имала нерви за цялата олелия, но факт е, че тогава си умирах от кеф и много държах да се получи хубав празник.
Сега ми е лесно. Дадох пари на Кати и тя беше в мола с 3 приятелки. Горе долу между 30-40 лв харчим за подарък. То вярно всичко се вдигна като цена, но заплатата ми не е хвръкнала нагоре спрямо инфлацията. Иначе бих дала и 100 лв, както съм правела в други, по-добри времена.

# 536
Тук празнуват много семпло, в сравнение с България. Дъщеря ми беше на рожден ден на едната си приятелка. С рожденичката общо, четири деца. Всички с шапка и престилка на готвач, надписани.  Правили бисквити. И си донесе у дома от тях. Мнооого доволно детето. Подаръкът беше до 20 евро, каквото си беше пожелала рожденичката.

# 537
  • Пловдив
И ние даваме 30-40лв за рожден ден.

През март беше рождения ден на дъщеря ми и си покани 10 деца на конната база,където тренира. Децата се забавляваха много, беше различно за тях. Приготвих цялата почерпка - сандвичи с франзели, здравословни бонбони, мъфини,дребни хапки,домашна баница и домашна бисквирена торта по рецепта на баба ми. Всички си облизаха пръстите,а родителите бяха впечатлени от тортата - обикновено по рождени дни се поръчват торти,които навсякъде са едни и същи.
Беше казала,че иска пари,защото си събираше за куче. Обикновено не обичам да давам пари,предпочитам подаръци,но в случая събирането на пари беше смислено Simple Smile

# 538
Партита с по 20 човека и ние не правим отдавна. С приятелките си разменят подаръци по доста поводи и вниманието е насочено персонално към човека, а не към парите, куверта и т.н.
В началото на годината ходи на рд пикник в парка. Бяха си изкарали страхотно.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 20:03 от Дъждец

# 539
Никога не съм давала пари на дете, ваучер-да. Обикновено около 30лв, на близки деца 50-50+
В ДГ и начална училищна възраст имаше доста пищни тържества, чак ми е смешно, че месец преди р. д. почвах организация. Но имам много хубави спомени и снимки. После дойде момент на стесняване на кръга, предпосл р. д. кино и хапване в Годзила 5 деца, а последния-нищо, само семейно у дома. Към момента, обаче тръгва една друга мода на 17-18 годишните, на събирания по домове и вили. Аз нещо се съпротивлява на тази идея по ред причини, ще видим

Общи условия

Активация на акаунт