Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 13

• 42 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Майките са ясни, за децата си вземат успокоителни. Много страшно ми прозвуча, затова питам
И на мен ми звучи страшно.
Защо е нужен целият този стрес? Все едно в Харвард ще се записват. Горките деца и майките им!!

# 511
Екшънът покрой матурите на седмокласниците тепърва започва. Предстои излизането на резулатите, а от там- бясното пресмятане на бал, къде влиза, при какви обстоятелства, а дали това е най- доброто, или да чакаме следващо класиране и т.н. И далеч не само майките са генератори на цялата таи ситуация, бащите също участват активно.

# 512
Ако моето дете приема успокоителни, за да се яви на изпит на 13 г., ще приема, че аз съм голям идиот и в голяма грешка, да да се стигне до тук

# 513
Успех на седмокласниците!
В осми клас е далеч по-лежерно.
Стресирани са децата, които се целят в първите 6-7 гимназии, и то главно в София и още 2-3 големи града. За останалите точки не се изкарват толкова трудно.

# 514
  • София
Тонка, как се държат учителите с Кати? Създават ли някакви проблеми?
Май се укротиха засега, дано да продължат в същия дух, че и без това малко остана.
Далеч съм от всякаква истерия. И без това с нейния мързел не се целим в елитните гимназии, а в прилично средно ниво. За съжаление на прилича на мен в това отношение. Аз още в 4-ти клас си бях избрала гимназия и дори не допусках опцията да не ме приемат. Нямах резервен вариант дори.

# 515
  • Sunshine state
И нашата е "среднистка" в успеха, но на мен ми е важно тя да е добре, а не да влезе някъде си. Приела съм го и нямам болни амбиции. Често се шегуваме с мъжът ми "дано да си хване богат мъж", че да не й се налага да си използва дипломата. 😅 Аз винаги съм била отличничка с много амбиции, но тя не е. Е, и такива трябва да има. То пък като започнат да изкарват децата Айнщайн и да не смееш да кажеш, че твоето си е средно ниво. Аз направо си го казвам и си го знам. 🤷🏼♀

# 516
Pupitka, важното е да са щастливи.  По техния си начин, не по нашия.

# 517
  • Sunshine state
То не може само отличници. И сега ще ви разкажа една история, която ми отвори очите. Тук имахме едни съседи и приятели българи с две дечица. Та, същите такива хвалби хвърляха за децата си, то не беше отличници, пък умни, пък не знам какви, абе прекаляваха. В край на сметка за всеки детето му е най-хубавото, та едва ли не тяхните са класи над нашето. А ние с мъжът ми не смеем да кажем нищо, че нашата нито е ученолюбива, нито чак толкова й се чете, а и не си падам по тия възхвалявания.. Е, тук всяка година класовете са с нови деца и се случи така, че нашето се падна с едно от тяхните. На средата на годината госпожата ме привика след един концерт и ме попита дали познавам родителите на въпросното дете (нали сме българи, та за това). Вика моля ви говорете с тях да му обръщат повече внимание, че момчето изостава сериозно от останалите и съм притеснена. Колко е било редно да ми ги каже тия неща, не знам, но после се загледах в окачените истории на децата по стената и неговата нямаше разчитане и беше пълна с грешки. Моето после ми каза как на всеки тест по математика я питал да му казва отговорите. Стана ми ясно, че понякога нещата не са такива, каквото ни ги представят и ми стана смешно. А се бях притеснила за нашата девойка.. Е, оттогава не взимам тия неща насериозно и не я сравнявам с другите деца.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 02:14 от Pupitka

# 518
Ооооо, пълно е с такива примери, като описаното от Pupitka.
Много се забавлявам (всъщност, ужасно се ядосвам) с една съученичка на дъщеря ми. Въпросната е на 16- с хранително разстройство, почти нон- стоп напушена и неадекватна извън училище, когато въобще идва на училище; отделно си е самоназначила някакви антидепресанти, които майка й ги купува. Родителите й са разведени, но цялата омраза, породила се помежду им, реално е рефлектирала върху детето, на което никой не обръща не нужното, а никакво внимание. Мислят, че като го подсигуряват финансово, проблем няма. Имало е случаи дъщеря ми да гостува на детето, докато то е при единия от родителите и да ми се обади да дойда да я прибера, защото в къщата в момента се разрязавя грандиозен скандал между двамата родители и тя просто не иска да е свидетел на всичко това. Тогава беше още на по 13- 14 години.
За майката ми е думата. Въпросната е доста известна в страната инфлуцка. Последната титла, с която се накичи е "семеен терапевт", че и книга издаде по темата. Отстрани е перфектната майка с перфектната дъщеря, справила се с живота сама. Истината, обаче, е точно противоположната. И ако не беше ужасно тлъстата издръжка, която получава от бившия си съпруг, щеше да е с кашоните под някой от мостовете.
След като детето беше пред изключване от училище почти в края на учебната година, бащата реши да вземе все пак някакво отношение и за сл. учебна година го праща в пансион в Англия.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 12:11 от TuЛи

# 519
  • В царството на игрите:)
Моята дъщеря е много притеснена от изпитите, но е като сфинкс...Уж,се държи, но напрежението и се реже с нож. Едвам чакам да минат, че да се свърши тази мъка. Положи усилия и то много и се надявам да се събере и да не се панира. Успех на децата.

# 520
Много помага да й говориш, че има алтернативи и че не всичко е на живот и смърт.

# 521
Аз така не влезнах в английските гимназии в Сф едно време и това беше провала на живота ми. Пострадах го две години, после си седнах на дъто, изкарах профишънси преди да завърша у-ще, влезнах в университата който исках.. и с днешна дата зная 6 езика 3 от които научих след като бях навършила 18г Simple Smile

Важно е да се научат да минават през тези ситуации, но да не мислят че всичко е на живот и смърт и си зависи от тях докъде искат да стигнат. Жалко че нямаше кой да ми го каже на мен едно време.
Успех на всички. Остава малко 🥰😘😘

# 522
  • София
Имате ли отзиви за тази кола маска waxx.me ?Дъщерята се е запалила по нея и е убедена, че всичко е лесно и безболезнено, както го пише в рекламата.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 19:16 от buni

# 523
По повод матурите, малко черен хумор, но миналата година си казвах "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край" 😆 Е, изкласи някакси. Масовото мнение за матурите е, че до средни резултати се стига без особени напъни, за да не лъсне (още повече) окаяното положение на образованието.
Miss Wanderlust, коя е корейската ютюбърка с рецептата 🎯

# 524

Общи условия

Активация на акаунт