Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКО буболече

• 8 908
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
Момичета - я, кажете как приспивате малките - нашия за сега или на цица или го завивам през глава с бибата и така Mr. Green

# 16
  • Велико Търново
 Grinning

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 09:56 от siska79

# 17
  • Бургас
Честит имен ден на Таталинка да е много много щаслива и обичана
Честита месечинка и на сладките ни наборчета Валерия и Руми да са много много послушни
А ние да почерпим   party023  cook newsm38 Misc Baby Bottle newsm64 и кой каквото му душа иска
Благодарности за темичката на Пепитка и за заглавието на Муцунка
Добре дошла и на новата мама

Аз от 3 дни съм в одбора на грипавите и вече ми писна да ми е зле и да се наливам с чай.По цял ден ходя с маска да не заразя дребната въпреки че то ако ще се разболява маската май няма да помогне и в този ред на мисли имам едно въпросче като сме болни и вдигнем Т може ли да продължим да кърмим?

За захранването ние се захранихме противно на всички схеми започнахме с морков на Хип после с Тиква а слвд това морков+ябълка и тиква+ябълка от др седмица ще вкарам и картоф.Не замествам хранене а едно пюре го давам на 2-пъти между храненията и смятам да продължа така поне до 7 месец, че при мен кърма бол, а от 7 натам може и да заместя едно хранене.

Понеже и аз се бях сбъркала с това захранване и четох това онова ме достраша да и правя аз пюретата защото кореноплодните като морков, картов цвекло и др. са доста нитратни особенно ако не са лично производства, а купените (то не е гаранция де) ама поне минават някаккъв контрол.
Нещо много се улях ама само да ви питам още нещо как мислите ако бебо е настинал може ли да го понамачкам с малко свинска масчиоца да се позагрее?

Целувки и лек ден

# 18
честит празник на таталина,бъди жива и здрава и много обичана и желана !  bouquet
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБОЦИТЕ,КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС, ДА СА МНОГО ПОСЛУШНИ И ДОБРИЧКИ!
Желая на всички хубав и усмихнат ден и мнооого разходки ,защото при нас времето е супер Peace
Анитка,чакам те за разходка! Heart Eyes

# 19
  • София

Честит имен ден Таталинка, бъди жива и здрава!

Честита месечинка на  Валерия,Йоана и Румяна!Пожелавам им да са много здрави и щастливи

# 20
         Таталинка, честит имен ден! Нека хубавото ти име ти носи много, много късмет! Желая ти много здраве и само хубави моменти с малкото съкровище Ени и Любимия! Весел празник! Букет от мен! Flowers Rose bye

Честити месечинки на Йоаннка, Лери и Руми! Да растат здрави и спокойни дечица!  Heart Eyes

Зори, горещо те съветвам да не рискуваш и да пазаруваш от пазара, поне на  етап на захранване. Няма никакъв контрол и не се знае зеленчуците с какво нитратно съдържание са.

Ние вече трети ден хапваме с голяма охота картоф. Дидка, ти сподели, че си захранвала Вики със сладък картоф. Аз се учудих, не бях чувла за такъв сорт. Но като пробвах домашното производство на милата ми баба, установи, че картофа наистина сладни. Да, но се поспекохме малко и се наложи тази сутрин да дам на Стефи сок от сладка ябълка, прясно изсцеден. Ле-ле какъв вой нададе като му дръпнах шишето. Аз съвсем малко му дадох, кокото за лек. Мислех да продължа след дни с морков, но като знам и той как действа, ще трябва да помисля.

Дидка, ние успешно се приспиваме през деня само и единствено в количката. Освен това се храним като вас без режим- когато сме гладни и за успокоение Wink

Пепитка и Муцунка, благодарности!Букет, букет за вас!

От три дни съм с месечен цикъл. Мислех, че ще е болезнено, но не би.

Момичета да ви питам, вие взехте ли си едноктаната сума от 200 лв., коята се дава при първородна рожба ? Каква е процедурата?

Емси, да те успокоя, че Стефи не се обръща нито по корем, нито обратно по гръб. Не мисля, че повод за притеснение.

Добре дошла на мама КериGrinning

Сиска, като си пия кафето сутрин, да знаеш, че се сещам за теб  Wink

хубав слънчев ден от мен  sun  Nature Sunny  Nature Sun With Face  Nature Sunny  Nature Sun With Face  sun при нас поне е такъв и смятам да го оплзотворя дълга разходка

# 21
Честит имен ден на Таталина! Two HeartsБъди здрава , щастлива и много обичана жена!  party006Весел празник! Flowers Rose
За приспиването - през деня е на цица или в количката - непосредствено след цицата , а вечер само на цица CryНе съм много доволна , но за сега е такова положението  33uu
За яденето - благородно завиждам на мамите с по 4 или 5 яденета на ден.Ние имаме може би 7-8 през деня и поне 6-7 през ноща , така че изпадаме от всякакви класации eat
За обръщането - да обръща се.И за да е по-забавно е в мое отсъствие  Mr. Green

Честити месечинки на Йоаннка, Лери и Руми! smile3522 smile3510  uraДа растат здрави и щастиви деца!
Elia много скоро да оздравяваш.С Т. мисля че можеш да кърмиш , но питай док Naughtyне ме слушай мене само.

Добре дошла на новата мама! newsm51
По-късно ще се включа пак! Grinning

# 22
Духи-пухи виждам че четеш..как си защо не пишеш вече при нас. Cry
Да не би някой да те е обидил и изобщо липсваш ни бе жена Grinning

# 23
 Здравейте и от нас в новата темичка!
Браво на Пепитка! Пак се е спарвила чудесно!
Да почерпим сега за месечинката и да благодарим на всички за пожеланията   party023 beer2 Popcorn Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle
Честити месечинки на Валерия и Йоана! Да са живи и здрави и много да сушкат!
Честит имен ден на Таталинка! От все сърце ти пожелавам много здраве, любов и радост!
Mari-Anna, с оригиналния акт за раждане и двете лични карти - твоята и на мъжа ти отидете в отдал "Социално подпомагане" по местоживеене, при нас в София се намира в Общината където ни е адресната регистрация, там се попълва моба-декларация по образец и след месец-два си взимаш паричките от пощата, а след това ти връщат оригиналния акт за раждане пак от Социално подпомагане. Съветвам те да побързаш, защото мисля че имаше срокове, ако не се лъжа три или четити месеца след издаването на акта за раждане. Дано не сте ги пропуснали.
Иначе ние вчера пак бяхме по лекари за да ни изпишат поредното мехлемче и да ме посъватват да не спазвам толкова стриктна диета, защато имало опсност бебка да направи анемия заради непълноценно хранене Shocked Shocked Shocked. И така от днес и аз ще се захранвам по малко със забранените ми да сега храни пък дано поне да не се влошава положението. И да ви кажа съм ужасно недоволна от тава как претупват при прегледа в МЦ "Детско здраве " на ул. Ами Буе. Ако ви пращат там да знаете, че само гледат да ви вземат направлението, без да се задълбочават много особено ако не ви е много тежък случая. Вярно, че по коридорите имаше много по-болни дечица от нас, но все пак всички сме пациенти. Като влязохме за преглед при прехвалената алерголожка даже не искаше да ни види всички обриви, а се задоволи само с тези които се виждат без да събличам бебка. Питм я аз кога да ходим пак за контролен, а тя ми вика ми то сега е много студено, ако искате не го водете повече детето #Sniper #Sniper #Sniper. Казвам аз, че нашта педи се притеснява да не направим астма, а тя едва ли не ми вика е притеснявала се, като направите ще дойдете да я лекуваме Shocked Shocked Shocked Shocked. Направо ми идваше да я убия, нали сме отишли там за да се вземат мерки навреме и да не се стига до асма. И вече се убедих, че кварталната ни педиатърка е по-добра от всички уж специалисти при които ходихми до сега, нищо по-различно не ми казаха, само дето отношението им не струва и пет пари освен ако не си в частния им кабинет. Толкова са комерсиални всички, че направо тръпки ме побиват - и това ми били детски лекари.
Ох, пооплаках ви се малко и ми поолекна.
Приятен ден на всички и цунки на бебоците!

# 24
Здравейте майки и бебчета!
За еднократната помощ не се ли искаше и някакъв документ за родствени връзки? Понеже минах през тази процедура отдавна и не си спомням ясно, ама помня че попълвах и други документи.
Диди_б, ако не е тайна каква ти е диетата, че се притеснявате за анемия?
Приятен ден и положителни емоции на всички!

# 25
a witch, диетата е заради алергичните обриви на бебка - без мляко и млечни, яйца, телешко, пилешко, цитруси, домати, ядки... - това е горе-долу. Тази диета ми е назначена от лекари, а не е диета за отслабване.

# 26
Леле, не може да ви насмогне човек.Кога се пусна новата тема, кога я напълнихте  newsm10  love001
Провокирана от Камбанска, вчера заговорихме с мъжото за други деца и той вика след 5 години - второто /така отдавна го бяхме измислили  Rolling Eyes/, а може и след 7-8, викам "ЕЕЕЕЕЕ, а третото кога" и той  cry newsm25 Вика "няма да се навия", и аз "ще видим"  newsm53 gydi Много се смях с него, много отчаян беше.Моята Ники днес е много послушна, опънахме и кошарката, че се върти като пумпал и се обръща и обикаля навсякъде - че стените й са меки, дъбока е и съм спокойна.И вчера беше кротушанка, това е нетипично за нея.

# 27
a witch, диетата е заради алергичните обриви на бебка - без мляко и млечни, яйца, телешко, пилешко, цитруси, домати, ядки... - това е горе-долу. Тази диета ми е назначена от лекари, а не е диета за отслабване.
Попитах те защото анемията може да се получи от недостиг на желязо, вит. В12 и др. Факт е, храните от животински произход са богати на желязо, вит В12 и др, но при правилно комбиниране на растителните храни, няма място за притеснение. От 6-7 години съм скарана с месото, бебчето ми е само на кърма и (поне засега) проблеми нямам. Но заради млечните и яйцата трябва да си направиш много прецизен режим; аз понеже си ги хапвам, карам през просото Simple Smile . Мога да ти дам повече инфо на лични, ако икаш разбира се  Hug

# 28
Здравейте мами и бебоци.
Честита ни темичка много   bouquet за Пепита и Муцунка.
Добре дошла на новата мама!
Честити месечинки на Йоаннка, Лери и Руми. Нека бъдат много здрави и усмихнати!
Честит имен ден и на Таталинка   bouquet, много здраве и семейно щастие ти желая.
Днес не мога да си напиша поста, точно почна и все трябва да прекъсна. И сега бързам, че малкото шило ще се събуди всеки момент.
За преспиването - Боби свикна да си заспива в леглото и това е голямо удобство, но аз и преди не съм я преспивала на ръце. Понякога я оставях на спалнята, но откакто се обръща, не смея. А навън като сме се кокорчи и почти не иска да спи.
За яденето -  бяхме на 6 хранения, но тя сама си ги направи на 5, като вечер не се буди. На обед сме със зеленчуково пюре, но не съм изместила кърменето.
Имам един въпрос, вие поставяте ли бебоците в седнало положение, подпрени на възглавница или трябва да се изчака бебето само да се навдига и тогава. Боби когато е в количката прави малки опити да се навдигне но само толкова.
Къде мислите да изкарате празниците, ако искате да споделите. Ние сугурно ще сме в моите родители, но ако са приключили ремонта, че то щяха да се ремонтират само две стаи, но се оказа, че по-добре като е тръгнало всичко. Ако не, ще сме си вкъщи тримата. Всъщност като се замисля вкъщи досега не сме си били по нова година и ми става някак мило, драго, най-вече защото сме трима ...

# 29
А пък като сте зачекнали темата за следващите бебета, да се разпиша и аз с проекти за 1-2, че съм навита да пробвам да кърмя в тандем

Общи условия

Активация на акаунт