Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКО буболече

• 8 909
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте, момичета! Вече сигурно сте ме забравили, защото може би от 2 месеца не съм писала. Ходя на работа през някои дни от седмицата и не ми остава никакво време да пиша. Иначе ви чета  редовно Hug
Елена расте главно на височина, миналия месец не беше наддала нищо в килограмите - 50 гр. Не обича да яде - нито мляко, нито пюрета...
Миналата седмица бяхме на разходка и една мама ни разконспирира /мисля, че беше yanan/ и честно казано една от причините да се включа и да пиша е тя.
Mari-Anna, за 200-те лева искат оригиналният акт за раждане /взимат ти го за няколко седмици/, двете лични карти и документ за родствени връзки /издава се от общината по местоживеене/.
Пожелавам ви приятен ден, целувки на порастналите бебчета и вече няма да изчезвам Embarassed

# 31
  • София
Ей, момичета, страхотни сте!
Благодаря от сърце на всички за хубавите пожелания, дано и мъжа ми прихване от тях!
Прегръщам ви и изпращам на всички само цветни мисли!
  Two Hearts

Честита месечинка на сладките бебоци родени на тази дата! Да са здрави и весели!

Stone Soure, честит нов ник, няма какво да те приемаме, ти си част от нашата групичка и няма мърдане! Жалко само, че причината да го смениш е гадна. Разбирам те, защото и аз зная, че майката на мъжа ми чете тук, дори за ник-а ми питаше преди време. Но на мен не ми пука особено, няма какво да крия. Е, неприятно е, защото така ми навлиза в личното пространство и не се чувствам много комфортно, но както й да е.

Сиска, и Ени така си държи шишето и си го надига като й остане малко накрая... много са сладки и вече големи тея госпожици Simple Smile

Елиа, без проблем може да кърмиш, ако имаш температура. Аз лятото с 40 градуса кърмих Ени и всичко си беше ок. Стига на теб да не ти е проблем. А за захранването хич не си в грешка или нещо такова – в Германия например започват точно с морков. За свинската мас аз лично съм против – ненавиждам я, бляк Sad и не мога да си представя да намажа себе си, та камо ли Ени. Но то си е мое мнение.

Мари-анна, сладкият картоф е съвсем различен от обикновените картофи – един такъв космат, като кивито. Виждала съм, но не знам какъв е на вкус. Най-вероятно е сладък Wink

Диди, добре че предупреждаваш за медицинския център, щото аз мислех да ходим там. Ужасно е да са толкова немарливи докторите Sad Защо не отидете при друг алерголог? Знам, че е гадно от доктор на доктор, но пък е важно да се знае какво му е точно на бебко.

Селиа, я кажи каква е кошарката ви, моля те! Аз мисля утре да купим и ние, че да съм по спокойна за Ени, а и тя да е на по-широко, че вече й писна от количката и шезлонга.

Елита, не сме те забравили! Дано да намираш повече време за писане! Simple Smile

# 32
Tatalina Ще ти пратя снимка, че не мога да я опиша.Ама по-късно, че сега ще изляза за малко.

# 33
Здравейте и от мен!
Първо да честитя празника на Таталинка и на всички които са именници или имат именници вкъщи.Да са живи и здрави и много щастливи!!!а,специално за Таталинка-от мен и Ивчо:

Много късмет пожелавам и на месечковците днес...да са много послушкави и много усмивки да раздават!
Мари,Анна,виждам,че вече са ти отговорили,но да кажа и аз за еднократната помощ/кояята не само,че отдавна взехме,но и почти веднага усвоихме-додадохме някой лев и купихме фотоапарат-а,че нали загубихме стария и точно когато най имаше нужда нямаше с какво да снимаме/...но,да кажа ,че при нас не са ни взимали акта за раждане...само искаха копие,да носиш оригинала за справка,един документ за поредността на децата/издава се от служба ГРАО и струва 2 лв/ и на място попълваш молба, и след месец ти ги превеждат парите.....А срока,доколкото знам е 2 или 3 години,но не те съветвам да отлагаш,че като знам какви са ни законите, и как на често ги сменят...да не стане някой фал...А сладкия картоф наистина е това дето Таталинка е описала.....но аз поне не съм виждала в Пловдив наживо..само на картинка....И ,понеже и аз днес давах картофено пюре за сефте-един съвет от мен-не се разсейвайте докато пасирате картофа,че аз се заблях и като вдигнах пасатора нагоре и.... Mr. Green.....наложи се да чистя основно кухнята,да правя ново пюре и да се изкъпя,че косата ми стана цялата в картофда се не надяваш колко може да  нацапа едно единствено картофче... Thinking/...
За отношението на педиатрите и изобщо на лекарите..аз мога много да пиша,но само да ви споделя какво става с нашите неволи/нали реших повече да не ходя при старата,щото няма смисъл/ и съм почнала да се обаждам на разни похвалени ми педи-та...Та направо съм в потрес.....държат се ужасно,като се опитам да задам въпроси относно стила им на работа и се почват едни назидателни изказвания,все едно съм първокласничка или ромка или и аз вече незнам какво...и особенно като стигнем до въпросите за късното захранване-те знаели как се хранят деца-а аз като не съм медик,откъде знам,че съм права....Единственото което ги интересува, е,защо съм се разделила с предишната педка/все едно съм направила углавно престъпление/,.освен това се оказа,че сега просто сме увиснали-значи,аз през декември ще мога да се запиша/ако намеря къде,де/ и после чак през януари ще мога да ида където съм се записала.....Коета значи,че на 6-тия месец на Ивчо изпускаме и консултация и изследвания.....Освен да взема да ида някъде на частно....но ще видим.....сега пак ще грабвам телефоните и почвам да задавам въпроси....та стискайте ми палци....
Сега да не забравя да отида пак до кухнята да си нагледам питката,че одеве комшийката ме светна,че днес се раздавала питка с мед-за да са здрави децата и аз нали съм и без педиатър в момента-да взема поне това да направя....

Stone Soure,честита ти нова самоличност и дано вече да не се чустваш  така...разбирам те/аз също имам подозрения,че ме четат,но пък хич не ми пука-дано да си вземат бележка от прочетеното...пък ако не-проблема си е техен/

# 34
  • на брега на Дунав
Брей докато вляза във форума голяма мъка, после голямо четене, та сега да бързам да пиша, че току виж ме изхвърлил нета. newsm12
 Добър ден маминки. Голямо БРАВОС на Пепита и Муцунка    bouquet.
Много, много цунки на всички месечинки днес.   love001
Таталина честит празник и на теб мила. Нека този ден да е изпълнен само с положителни емоции и изключително приповдигнато настроение  newsm51  newsm10
Добре дошла при нас Кери, със сигурност няма да ти е скучно с нашата дружинка  Mr. Green
Момичета тъй както е тръгнала работата май имам съмнения, че някой от вас скоро няма да се хвалят с: "Имаме си вече  второ зъбче" ами с "Чакаме си вече второ бебче!"
 newsm53. Селия той и моя мъж след Еми не искаше да мисли за второ, големи политики водих с него, ама после след около 3 години и той хоп решил човека, че било време за вторто. Бе знаех си аз, че ще дойде на моя акъл ама айде  newsm53. Сега след Сами прая намеци за трето пък той като твоя се смее, ама ще ни паднат в ръчичките няма къде да избягат  smile3508.
За приспиването: Ние май не се приспиваме. През деня си заспива когато иска и това почти след всяко хранене  за около 30 мин. Вечер след като си изяде кашата го слагам в леглото м и той след 5 мин. е отпрал дълбоко. Само ако е нещо крив го люшвам два пъти в шезлонга и той заспива (това през деня).
За храненето: Храним се 5 или 6 пъти според зависи, но определено ако през деня е пропуснал някое ядене вечер ми се буди за да си го навакса.
Веселушка, давай рецепта за кремчето, ако искаш и на лични  Peace
Ще спра за сега с писането, но после пак ще се включа.  Hug

Последна редакция: пт, 24 ное 2006, 16:25 от korneliia_h

# 35
  • София
Камбанска, много интересно ми стана за този обичай с раздаването на питка. Всяка година на този ден ли се прави така? Я разкажи повече, ако знаеш Simple Smile
Успех с педиатрите! И ние ще сменяме нашата, та и аз съм на тази вълна.

# 36
Таталинка,да си призная и аз не знаех, за този обичай,но комшийката ни на етажа е на възрастта на майка ми /пък си имат и стара баба вкъщи/ и редовно ме ограмотява за празниците и традициите...Та,тя каза,че днес-на св.Екатерина са раздавала сладка питка с мед,за да са здрави децата ,да не боледуват и беше направила питка и сутринта ме изкара от банята..и аз пак гледах като гърмян заек/щото да ми е за сефте,ама не е.../Та ,като се прибрах вкъщи реших тоя път да не се излагам/щото  колкото и да не съм фанатично вярваща,от време на време гледам да раздам по-нещо-един вид презастраховка...../та спретнах набързо това-

И сега ви черпя и вас виртуално,че да са ми здрави дечковците.....А и вашите да са много здрави!

# 37

Tatalina , ето я кошарата.Ники се чувства перфектно в нея, обръща се без да си удря главата, защото стените са меки, пълзи си, хапе си играчките, които съм й оставила вътре.И аз съм спокойна да я оставя и тя има поле за изява.

# 38
  • София
Честити месечинки на всички бебоци
Таталинка, честит имен ден!!! Да си жива и здрава и много щастлива.  bouquet

# 39
Ето Ники как пълзи:  hahaha

А ето как поддържаме устната хигиена  smile3521 newsm62

И да си кажа и аз за храненето - 4 пъти яде, нощем прави пауза от 14 часа /вечеря в 18 ч, закусва в 8 ч/.
За спането - заспива си сама в леглото.Къпя я, масаж и хоп в леглото, гася лампата и тя си заспива сама.

# 40
  • София
Камбанска, ние на чат го обърнахме, ама да си кажа - тази традиция много ми хареса и ще взема от другата година да я спазвам. А теб как не те бе срам да пускаш такива вкуснотийки тук... пак започнах да преглъщам като циганче пред компа  Rolling Eyes

Селиа, мерси, мила. И аз предполагам, че на Ени ще й е удобно в това нещо. Голяма чистница Ники, браво! А миглите са ни конкуренция Wink

# 41
Честит имен ден Таталинка    bouquet
Да си жива и здрава и ужасно щастлива  Hug
Честито и на месечинките днес-много да слушкат  Simple Smile
Хайде сега аз да се похваля-имам 5 на изпита днес.Много съм щастлива,защото това беше много труден изпит  newsm44. Следващият е в сряда,ама за него не му мисля толкова   Laughing
Selia ,много сте сладки-как само пълзите вече-браво,браво  Peace Аз чакам Марти да се сети да си измести краката,че засега само дупето си вдига и така стои Laughing
kambanska ,много вкусна питка-ох така ги обичам,ама съм се ограничила,че не мога да си вляза в дрехите  Embarassed
На новата мама  Hug и добре дошла   bouquet

# 42
Честит имен ден на Таталинка,пожелавам ти много щастие и късмет.
Честити месечинки на Йоанка.Лери и Руми  :bouquet:
Таталинка ние ядем от един месец плодови пюрета,така че няма да е проблем захранването с тази каша,нотова ще е след поне две седмици.
Камбанска  питката изглежда страхотно.

# 43
ЕХ Hug вече си изпратих свекитата Joy!
Stone Sour и аз съм на същото дередже и ми е писнало.....ама даже и не знам как така да направя, че като ми седне някои на компа и като се опита да влезе във форума да не влиза под моето име....щото ето някои хора докато ми бяха на гости така правиха и се крият от мен, като че ли ....както и да е!
Корнелич и Камбанска, язва хванах момичета....ако ви остане време пратете ми моля ви рецептите си, че може и аз да се изявя вкъщи.
Заспиването...ами гърда, на ръце, в количката или с биба.....в зависимост колко и се спи. АКо искам на сила да заспи  или ако е адски уморена и плаче то давам гърда.
adella , честито за изпита, дано всичките с лекота ги вземеш!
Дидолинка, вие като се прибирахте от Канада, как му се отрази на бебока полета..по скоро кацането и излитането?

# 44
Корнелия и Камбанска....исках да ви подчертая имената, ама по погрешка ги задрасках Embarassed!

Общи условия

Активация на акаунт