Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКО буболече

• 8 924
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честита половин годинка  на Божидара! Да е здрава, слънчева и игрива!   bouquet

Честити пет месеца на Джули и Николас!

Гастролът на Кабрански май е събитието на седмицата, а и снимковия материал го доказва.  Party

Мари-анна, не гледай другите майки какво и по колко дават на децата си, защото наистина всеки педиатър преценява от колко има нужда съответното дете. Индивидуално е, според това до колко се е затворила фонтанелата и колко е твърда главата. На Ени й давам по 2 капки два пъти в седмицата, което може да се стори малко, но за нея е достатъчно. Така че слушай си педито и споко!  Simple Smile

Хубав и слънчев ден за всички!    bouquet

# 196
Добър ден Grinning Two Hearts Two Hearts Two Hearts
 Надявах се поне сега по обяд да стане по-топло ...ама не ще си стоим в къщи SadСутринта ни мина бързо станахме към 10.00 с бебка после тя пи сокче,аз закусих и кафе пих(ИНКА)....и  обяд стана.Днес и увеличих дажбата на картофите с кърма и яде вече 85гр.Като остане малко и давам лъжичката сама да си нацелва устата  Laughing Laughingмного е забавна. smile3509Ще приложа и снимки скоро.Толкова беше доволна от пюрето,че веднага и се приспа и аз веднага хоп в леглото.Е опита се да протестира малко,ама бързо се предаде и заспа smile3524
Честита половин годинка на Божидара! baloni bdbaloni Kissing Heart
 Честити месечинки на Джули и Николас !!!  ura Tada
Буболина мерси за почерпката  Grinningще си взема от всичко

# 197
  • София
Честито на всички месечинки! Леле, кога мина половин година!!! Ей го на, и ние в събота навършваме 6 месеца... Времето лети неусетно.

Вие определено ме изненадахте с Вигантола. Аз не съм спирала да му давам откакто се е родил. Почнахме с 2 капки на ден, после лятото по 1 капка на ден, предния месец пихме по 3, а сега сме пак на 2. А фонтанелата му е затворена много отдавна... Незнам и аз, писна ми за всичко да се шашкам. В понеделник отивам на последна консултация при тая педка и ако нещо ми се нацупи или ми направи някакъв проблем, че я сменям, ще правя грандиозен скандал!

Ние излизаме всеки ден, понеже пак почнахме рехабилитация. Но и да не беше рехабилитацията рядко изпускаме ден без да излезем. Така смятам и занапред да я караме. Направо изпитвам ужас, ако вали и не можем да излезем, щото дребния тотално отказва да спи у нас и се очертава мнооого тежък и кисел ден.

Аз въведох и тиквички, а тези дни въвеждам ориз. От следващата седмица почвам плодовете. Като въведа някои от основните ще заменя изцяло обедното кърмене и почвам кашите и киселите следобяд.

Ето и едно "Здрасти" от Вики:

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 15:01 от Тинтири-Минтири

# 198
 Здравейте и от нас!
Честити месечинки и половин годинки на празнуващите днес бебоци! Да са живи и здрави и само радости да носят на всички в къщи!
Да ви се оплача мамчета - след вчерашната ДТК днеска сме с темперетура 37,9 имаше милото преди малко. Аз давам Ефералган, но ефекта е временен. Ние миналия път нямахме темперетура, но педи ме предупреди, че всеки следващ прием се понася все по-тежко от организма на бебо /представям си на третия прием какво ще е Cry Cry/.  Сега се притеснявам кога ще я свали милото темперетурата, че е много кисела така. Има ли други бебчовци които са вдигали темперетура и колко дни ги държи това неприятно състояние? Ние вчера вечерта нямахме, но днес 24 ч. след ваксината вдигнахме.
Колкото до Вигантола и ние от октомври месец сме на 2 капки, а преди това бяхме на една, пием го откато навършихме един месец, по-рано не сме го почвали, то и толкова слънце имаше лятото, че така си го набавяхме витамин Д.
Сега педи ми каза да пробвам бебата с месни пюрета и по точно заешко и пуешко, да ама като не мога да намеря такива без масло или мляко, не знам какво де правя. Има ли някоя мама, която да е намерила такива без млечен протеин? Ако да моля да споделите на коя марка са. Тя педи ми вика, че докато пием противоалергични сиропи няма страшно, но на мен не ми се рискува.

# 199
  • София
Тинтири-Минтири, голяма съм патка заспала, как можах да забравя за празника на Вики  ooooh!
Той голям мъж вече станал - на половин годинка! Да е здрав, слънчев и добричък! Много да ви радва малкия чаровник!  Hug  Много целувки от нас с Ени!  Heart Eyes
Ама верно съм патка, чак като пуснах постинга се сетих, че то предстои празника... леле... срамота  Embarassed

А иначе щом фонтанелата на Вики е затворена няма никакъв смисъл да му даваш Вигантол. Питай и педиатърката за това. Даже знам, че не е хубаво толкова бързо да се затваря, та нали още расте главицата...  newsm78 Не се шашкай, но май за всичко трябва да се интересуваме и да подсещаме лекарите да обръщат повече внимание.

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 16:27 от Tatalina

# 200
Да Таталина, права си. Аз наистина стриктно следвам инструкциите на нашата педиатърка, с изключение на ранното захранване, което насърчава тя.
 Вигантола е витамин Д, чийто източник в естествена среда е слънцето, нали така ако не се лъжа? Лятото-витамин Д в изобилие, но зимата- не. Различните педиатри изписват различно според случая и състоянието на детето. Освен със затварянето на фонтанелката, даването на вигантол се свързва от някои педиатри и с растежа на бебето. Ето моята приятелка роди в частна клиника в Пловдив и още първия месец и препоръчаха да дава на беб по 2 капки дневно, заради бързината на растежа при него. Аз така и не разбрах защо се свързва с растежа. Може би трябва да пусна темичка и да научим повече като и други майки споделят. Това съвсем не значи да не се придържаме към препоръките на Док.
  Тинтири-Минтири, спокойно мила. Дано не съм разбунила духовете. Просто исках да попитам как е при вас. И аз следващия път ще помоля Док да ми разясни по-подробно за витамин Д, макар че попрочетох тук и там. Вики - голям чаровник:)

Диди, спокойно и Стефи понесе второто ДТК и то с температура почти до 39. Третата обаче мина без никаква Т. Пийте повече течности. Нушинка ми каза, че каша от царевечно брашно и оцет в чорапките сваля Т. Опитах и наистина има ефект.

# 201
  • на брега на Дунав
Момичета, много сте мили. Благодаря ви за отговорите за запичането на Сами. Ами значи положението е следното. Пюретата които му давам за сега са само купени и само плодови и винаги гледам да има тиква, круша или сини сливки. В началото редовно си ходехме дори по няколко пъти на ден. Но от около 3 седмици та и повече пак почнахаме да се спичаме. Дори не смея да му давам зеленчук. Та като видях, че дали пюрето е от тиква, или нещо друго и положението е пак същото сега давам всякакви плодови пюрета, гледам само банан да няма, че от него съвсем ще я закъса горкия. Иначе Вили1 давам каши само на Блевит, а те са със бифидус ефект. Млякото ни е Нан, сега и то е с бифидус. Та незнам вече  newsm78. Ще пробвам идеята на Камбанчето за броколите и да видим какво ще стане.
Еmsy, такива не ги приемаме мила  Naughty, я бързо покажи тортичката  Mr. Green. Сигурно е станала страхотна недей я крий де.
Извинявам се но не успях да прочета всички постинги, а умирам от студ, че не не съм палила печито. А децата нали си спат на топло и кой да се сети да я запали. Отивам да се направя на огняр и после пак ще пиша, че ми замръзнаа ръцете за клавиатурата.  Shocked

# 202
Здравейте и от нас.
Честити месечинки на Джули и Николас  bigdance2
Честита половин годинка на сладката Божа   ura Tada
Пресито днес е по добре,кашлицата попремина,а след снощното борене със запушен нос и хремата взе да минава,наистина физиологичния разтвор свърши голяма работа,изглежда и капките са доста добри,надявам се вече тази вечер да спи спокойно.
didi_b  винаги в деня на ваксината слагам по една свещичка Вибуркол,те са хомеопатични против Т,можеш да даваш и Нурофен сиропче.

# 203
  • София
Здравейте!

Честитит месечинки на Божа,Джули и Николас!!! newsm67
didi_b на нас вчера ни биха последната ДТК и снощи и днес  Ники си има температура 37,5 - 38,5 ,но така си беше и на другите две ваксини.
Selia мерси за информацията Grinning

Целувки от нас Heart Eyes

# 204
  • на брега на Дунав
Ох, тъй на топло друго било, спокойно си ви изчетох и сега мога да пиша като хората.
Честити месечинки на всички мъничета.   bouquet   bouquet   bouquet
Сиска страхотна тортичка сте приготвили за Божидара, много радост да ви носи малката госпожица.
Мале Буболинке сега и аз преглъщам  с тия неща дето си ги постнала.
Нинани, няма вече да показвам  Naughty, мислех да ви поствам от време на време по нещо да ми вдигате акциите ама айде няма. Ама аз сега се уча бе, вие ме изкарахте спец. Да ви бях показала тортичката от пода друга песен щяхте да запейте, ама викам да ви спестя таквази гледка  hahaha. Благодаря ви милички, много ме насърчавате с вашите отзиви.   bouquet
Верно, че гастрола на Кабрански е топ новината тая седмица. Присъединявам се с две ръце към това, което са писали и другите мами. Страхотно семейство са. Камбанка е същата сладкодумна бъбривка, каквато си я знаем от постингите. За съжаление в Силистра времето беше отвратително. Мъгливо и ръмеше и се видяхме само за 30 минути, защото нямаха много време, че изоставаха от графика поради забавяне в Русе мисля  newsm78. Та, аз отново се проявих като карък и от притеснение и въодушевление в бързината забравих фотото, та снимки ще покаже Камбанчето като се върнат.  Mr. Green. И мойта Ема се прояви малко. Ама ще го прощавам детето. Ние като се разприказвахме с Камбанска и тя се почувства изолирана и как да й мине номера сега да ми привлече вниманието. Та се почна с едно: "Неискам да се снимам" -пък аз тъкмо казвам, че много обича после мълчеше като пънче, чак аз не си я познах буболечката и като я питам какво има и тя "Мамо студено ми е" - мале в къщи не мога да я накарам да се облече туй да ни е студено за нас е непознато понятие, "Мамо гладна съм" - , и такива подобни, ама аз нали си я знам мойта курабийка каква е актриса, та не се хванах много. Ма незнам,  май от присъствието на мъжкото съсловие се притесни нещо   newsm78.  Тъй де, ама накаря аз излязох лоша, бря тая майка не си храни детето, държи го на студено  Joy. После като я питам що така бе моме направи и тя, ами де да знам бе мамо исках да се снимам с нашия фотоапарат  #Crazy. Ей оасни тия дребните. Отнесох се сори, ама наистина много сладки са тези Камбанчета, дано следващия път да се видим за повечко, и цялото семейство.
Аз пак спирам с писането, че държа Сами и ми е много неудобно така. Хайде до следващия път.

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 14:09 от korneliia_h

# 205
цък Момичета , извинете, пробвах нещо и успях.Нещо не съм добре. След измитата лютеница това сигурно е върхът.

# 206
Здравейте мили мами,

исках да ви благодаря за подкрепата.  Hug Четох ви малко по диагоналната система и набързо и сега се заемам със по-сериозното четене.

Днес поне си взех резултатите от моята биопсия и слава Богу няма нищо страшно - само възпаление.

Поздрави на всички

# 207
Честито на всички празнуващи ... да са живи и здрави и много щастливи  bouquet.
Ние сме малко изтинали, но ще мине. Затова се застояваме в къщи , ама много работа ми се отваря... по-добре си е навън Hug.
Лека вечер и много целувки на малките душички Heart Eyes

# 208
  • Варна
Здравейте, момичета!
Ние също сме на 2 капки вигантол. Започнахме с 1 и септември станаха 2.
Selia, Тинтири-Минтири, много сте сладки (пу пу пу).
vesseluchka, радвам се, че при теб всичко е ОК.
korneliia_h, при вас било много весело Laughing Емито май малко изревнувала. Отнели вниманието на мама от нея Hug
Ето 2 снимчици на моя дзвер как се мъчи да се надига от кошарата:

Лека нощ от нас

# 209
  • Ямбол
Здравейте!
Днес излизахме на разходка.При нас нямаше мъгла.
Честита месечинка на всички бебчовци!Да са много здрави!
vesseluchka, радвам се , че си добре.
За вигантола-ние отначало сме на 1капка.
Elisir , по-бързо да оздравявате.
Ех, тази Кабранска откъдето мине сее положителни емоции...сладурана!
Приятна и лека вечер на всички мами+бебчовци!

Общи условия

Активация на акаунт