Отговори
# 195

Привет!
Якут, благодаря за втория фрагман и превода! Flowers Bouquet

Дали жената в зеления тоалет е Сема - майката на Зейнеп

Вахап - същинско камикадзе - ислямски джихадист. Какво, кой ще остане след взрива Flushed

За финала на Чукурова

https://www.tvdunyasii.com/bir-zamanlar-cukurova-setine-veda-ziyareti/

Ваня, Flowers Hibiscus

Честита да е Вахиде! Heart Да е здрава, щастлива и успешна в новия сериал! Flowers Four Leaf Clover

Не намерих другаде клипчето освен в ИГ.

https://www.instagram.com/p/Ce0mGuxD3E0/

Снимки от еп. 141

Интересен танц

"Най-дълбокото от всяка емоция беше изживяно в Чукурова за четири сезона...
Моменти, когато сме тъжни, плачем и споделяме болката им."

https://www.instagram.com/p/CeyV65SoKeL/

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 18:09 от LU4IQ

# 196
Здравейте! Animal Bee
Лучия, благодаря за снимките за финалния еп. Flowers Bouquet
Още снимки за 141 еп.:

Вахап е камикадзе, но също и последният остатък от членестоного, каквото представляват тримата: "глава", "крака" и Вахап. (Членестоноги: безгръбначни животни, тялото на които се състои от три части – глава, гърди и коремче, свързани подвижно или сраснали.)

Зюлейха преследва убийцата на съпруга си Хакан.
Фекрит – убиеца на чичо си.
От убиеца на Демир никой не се интересува, както и от самия Демир.

Може би само режисьорът има някаква идея (освен нас Grinning):
подредил е сватбата и е заснел кадри, които са нарочни повторения на сватбата на Зюлейха и Демир.

Зюлейха в очакване на първия танц:

Азизе така и не разбра кой е Фикрет, ако знаеше, че е син на Аднан, но тя пък не помни кой е Аднан...
Обаче пак е извадила някаква снимка, първата дълбоко скри Хакан, дали Азизе не е запазила някоя още по-хубава?

# 197

От убиеца на Демир никой не се интересува, както и от самия Демир.

Привет! Hug Те Демир го отписаха още с напускането на Мурат. Явно там е било проблемно, напускането де. Защото с всички други персонажи , които напуснаха все пак имаше някакво споменаване с добро. За мен напускането му беше и край на сериала. Не мога да повярвам, че го казвам предвид, че изобщо не харесвам самия актьор, а и Демир не харесвах в началото. Но го избелиха, факт и защо? Да свърши захвърлен в хладилник някъде си? За пръв път след 4ри сезона перфектен сериал не ми пука за финала. Просто от любопитство ще го гледам, но след всичко случило се не знам какво е "щастлив край"(да не използвам английския израз Joy) Само на мен ли ми се привижда, но на една от сватбените снимки Зейнеп ми прилича на Бетюл? Дори не бих се разтроила ако занулят и Зюлейха, според някои предвиждания. Но ще видим! До четвъртък! Heart Благодаря за коментарите! Heart

# 198
Привет! Animal Beetle

Лучия, Ваня, Пипилота, благодаря за снимките и коментарите! Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip
Момичета, този път няма да превеждам йозета, защото   буквално преразказва видяното  в първи фраг, но  ни обещават и великолепен финал. Да видим дали ще е така, че с Вахап, който се е запасал с динамит не ми се вярва. Да не вдигне във въздуха целия конак, че тогава ще се обезводня от рев.
Ваня, в 4-ти сезон не само не ни отговориха на основния въпрос, ами героят, който сме гледали 3 сезона трябваше  да му измислят такъв позорен край - намерен във фризер и после погребан от домашната прислуга  в камерен състав.
Та и от Хакан почти нищо не разбрахме, а уж заемаше централно място ( колко да е централно, като в първите серии имаше  по 5 минути изяви на серия) като враг на Демир дошъл да си отмъщава.
Само Хаминне да не си спомни за Абди паша/Хакан, че тогава  ще настъпи голяма трагедия. Вярно, скоро не го е споменавала. Grinning

# 199
Ваня, благодаря за снимките! Flowers Bouquet Хамине сигурно гледа Абди паша. Wink Последен шанс да го видим и ние и... само 24 ч. ни делят от големия финал.

Бързат веднага да брадясат Joy

Якут ме изпревари за Абди паша - докато се чудя какво друго ще видим утре освен показаното на снимките.
Пипилота, сценаристката се е вдъхновила от филма "Райски дни" - и там героинята накрая остана сама. Но плантацията беше унищожена, да се надяваме, че конакът и хората ще оцелеят или някой ще успее да гръмне Вахап преди да се взриви. Защото Чукурова вече е приятел на Зюлейха, а неин гроб ще бъде в далечното бъдеще. Може още да е жива, на възрастта на Хамине.

Финален фрагман

"През годините тези земи са видели най-ожесточената битка, най-упоритата надежда, най-истинското отмъщение и най-красивата любов...
Кой знае какви страхотни истории ще види Чукурова оттук нататък..."

Ще види, но ние няма да ги видим. Интересно кога са записали монолозите на Фекели.

https://www.instagram.com/p/Ce1dKIwL76I/

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 21:32 от LU4IQ

# 200
Не мога да повярвам , че утре е финала!  За последните 4 години няма друг такъв сериал. Всички, които гледах свършиха и ги позабравих. Не, че нямаше , но приключиха навреме. Та оставам почти без сериали за наесен. Е, има май 2 , "Азиз"(който май трябваше да приключи Rolling Eyes ) и ""Присъда". Не знам обаче към кои ще се насоча от новите, щото хич не мога да стоя така без сериали, а и те са многоооо.

# 201

Много е красив финалният фрагман. Hands Clap

# 202
От финалния фрагман разбирам, че:
Няма спасение от Фекели, той и от отвъдното говори;
Съюзът между Зюлейха и Фикрет е на основата на „пострадали от Яман“!
Любовта и бракът с Хакан са отмъщение на Зюлейха към Демир. Тя не само не се притесни от това, че той е бил враг на Демир, тя тъкмо заради това го прие веднага, разчисти му пътя, без да се замисля. Отмъщение на Демир е било това да сключат брак в конака, да го сложи в брачното легло на Демир, всичките гнусотии. А сватбата на Фикрет, която тя очаква в роклята от първия танц, трябва "да покрие" онази нейната с Демир, за да я забрави и така пак да го накаже.
Зюлейха се движи по пътя на Сехер: с дете от друг стана госпожа в конака. Тя вмени вина на Хюнкяр, но всъщност Зюлейха имаше информация и подведе Хюнкяр, защото знаеше нуждите и знаеше как Хюнкяр ще постъпи. Зюлейха си намери къде да се подслони – Мюжгян беше права, и да си отглежда детето - Йълмаз, а можеше или не можеше, но уж спасяваше и бащата Йълмаз. С какви еднакви думи говори за двамата. 

На детето в корема и:
„Ти си единственото, което ми остана от Йълмаз. Ще те родя, ще те защитавам. Ще посветя живота си на теб. Ако си момче, ще те нарека Йълмаз. Йълмаз...“ Ето, на сватбата танцува с него.
На Йълмаз, на когото не каза, че е бременна, нито му написа в многото писма - готвела се е за всеки случай:
„Мой Йълмаз, този, когото обичам повече от живота. Днес всичко свърши, Йълмаз. Не ми оставиха друг избор. Госпожа Хюнкяр каза, че или ще се омъжа за Демир и ще спася Йълмаз от примката, или сама ще доведа края на любимия си. Много мислих за смъртта. Но за мен този живот без теб няма смисъл. Но не можах да те пожертвам. Ако бях умряла, щях да обрека и теб на смърт. Ще издържа всичко заради теб, мой Йълмаз. Важното е, ти продължавай да дишаш. Дори аз да бъда нещастна, ти живей. Важното е, живей, мой Йълмаз. Важното е, живей! “
Кой да живее, Йълмаз детето или Йълмаз бащата? Взаимнозаменяеми, най-добре и двамата, но поне единият.

На сегашния етап проблемът на Зюлейха, след като не можа да запише децата с фамилия Гюмюшоолу – това би било върхът на отмъщението, първият въпрос в първата брачна нощ с Хакан беше за децата, е какво ще прави нататък. Сега те имат фамилия Яман, но тя ще разказва за бащата Йълмаз на Аднан, а на Лейля за кого и какво ще разказва?  Може би на Лейля ще разкаже, че баща и удари плесница на майка и, защото първо го излъга, че е сестра на Йълмаз и е девствена, а после тръгна на среща с брата. И умира от мъка, защото по-късно разбра, че Демир е знаел какви са. Не една, а повече плесници заслужава. Зюлейха винаги е била във война с Демир.
Нали, защото, ако не обичаш някого и не искаш да имаш нищо общо с него, първо не се омъжваш за него, а при удобен случай си взимаш  багажа и си тръгваш. Зюлейха никога не си тръгна от конака и богатството. Писала съм много пъти по този въпрос, но сега съм убедена, че Зюлейха е автор на началото на историята, но вмени вината на Хюнкяр. Демир само се пречкаше с неговата любов, той не беше предвиден в плана на Зюлейха. 
Значи може да носи любовта към Йълмаз в сърцето си докато е жива, но богатството е от Яман. Как мислеше да си тръгне при Йълмаз, а после да вземат и другото дете...
Ще видим дали не я чака изненада.

# 203
Ваня, за мен ще е изненада, ако Зюлейха поне пред себе си признае, че излъга Демир и никой не разбра за лъжата. Пред всички се обявяваше за негова жертва. Как поне веднъж съвестта ѝ не проговори, не я измъчи вина. Flushed

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 22:01 от LU4IQ

# 204
Здравейте на бююкфинал! Animal Bee

Последен хаштаг #ÇukurovaVeda

„Çukurova е наша, никой не може да я пипне...
Нашите герои промениха Чукурова, но едно нещо свързва епохата на Аднан Яман с новото време.
Писмо на Аднан в рамка, окачено на стената на холдинга, което беше свалил Фикрет, когато Зюлейха го преследваше и попадна във вълчия капан, съдържаше подобна мисъл:
"Ако я има Чукурова, има ни и нас."
Времената се менят, но Чукурова остава над всичко.

# 205
Приятно гледане на всички! Flowers Hibiscus
Заредила съм си АТВ и съм в очакване на големия финал. Да видим какво са ни подготвили. Rolling Eyes

# 206

Привет в последния ден на Чукурова! Hands Clap

Благодарности за превода и субтитрите на еп. 140! Flowers Bouquet

https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_208643

https://ok.ru/video/3507718785732

https://cloud.mail.ru/public/ZEf6/E2WCnJpRF

https://my.mail.ru/mail/evavili/video/16/585.html

Рекламите започнаха пет минути по - рано.

Ваня, благодаря за последния хаштаг и снимките! Flowers Bouquet

Приятно гледане и дано има някоя изненада в последния момент! Heart Защото днес "последен/а" е думата Smile

# 207
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено! Flowers Bouquet
Честита да е Вахиде, с малко закъснение! Purple Heart
И аз не мога да повярвам, че ще гледаме финала на "Чукурова". Много ми е тъжно!
Приятно гледане и коментиране, момичета! Толкова свикнах с всичко свързано с "Чукурова".

# 208
Човек щом немерел точният човек, човек не трябвало да губи време, така каза Фикрет на Зейнеп и предложи. На границата задържат Вахап и Акадир се чуди какво става. Бетюл иска да тръгват, а Вахап щял да дойде. Проблемът е в  това, че фалшивия паспорт на Вахап е на иметона издирвания от 5 месеца Хасан Хадуди, който извършил престъпление. Вахап каза, че нищо не е сторил. Пуснаха и той на стоп щсе прибра обратно в Чукурова. Фикрет съобщи че  ще се женят със Зейнеп. Пожелава на Четин следващия да е той (само, че няма да го видим).
Вахап се върна обратно. Бесен е онзи, който е изготвил фалшивите паспорти. Хем му е взел парите, хем е използвал име на престъпник.
Бетюл е много глупава. Обади се на Фюсун и каза че е в Халеп. Била добре. Иска да й запише номера и да се обади на Шермин да я потърси. Колко е глупава, че и я уговаря да си остане помежду им, само Шермин трябвало да знае. Фюсун чу гласа на Акадир и попита дали е с нея. Бетюл отрече и каза, че била при нейн приятел. Сега Фюсун ще отиде в конака и ще я предаде.
Вахап отива да се предаде и пазачите не му вярват. Вика им: „Аз Вахап Кескин. Нали ме издривате, идвам да се предам.“,  и не му вярват, че иска да се предаде, защото го търсили защото го набедили, че искал да среже въжения мост, но му викат че извършителят е открит. Командира иска да го отпрати. Сега Вахап иска да му каже нещо много важно. Май ще предаде Чолак за убийството на бомбаджията. Сега каза на Чолак, че отишъл да се предаде, но не го издирвали. Подигра се на Чолак и каза ако е на негова място не би влезнал в затвора.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 09:56 от yakut

# 209
Вахап не знае, че Чолак знае за откраднатия от Бетюл пистолет. Rolling Eyes

Аааа, издаде го за убийството на онзи, който взриви колата на Хакан по поръчка на Чолак.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 21:33 от LU4IQ

Общи условия

Активация на акаунт