Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 74 601
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Друго което се сещам е че ми каза че се ходи между 45 и 60 дни. Голям ми се вижда интервалът.. Мислех че се ходи на 30-35-40 дни, но..

Супер е периодът, който са ти посочили. Точно толкова трябва да е.
Колкото до зоните - ако наистина става въпрос за мъх, резултатите едва ли ще са добри, но нищо не пречи да пробваш. А, всъщност, махаш ли космите на краката и ръцете си? Понеже пишеш, че никога не си ги бръснала, но обезкосмявала ли си се там изобщо?

# 151
Аз след последната лазерна в Дерма Акт нещата рязко се влошиха… Дори на места със слабо окосмяване, които третирам от години избиха косми… Не знам дали е съвпадение, но в момента нямам зона без косми. Буквално се върнах някъде на първите процедури…
За сега ще се мъча с бръснене поне до есента… Много съм недоволна.

# 152
Здравейте, твърдо съм решена вече на лазерна епилация на краката и сега търся място, където да я направя. Имам няколко въпроса:
Има ли такива сред вас, които да са се отървали от подкожните косми благодарение на лазерната епилация, на кои са затазнали белезите след това и като цяло краката вече да имат добър вид. Какъвто и метод на епилация да ползвам, постоянно ми излизат подкожни, стоят ми после петна по краката и ме е срам да нося рокли. Също така някой правил ли е епилация в skin consult и доволен ли е?

# 153
  • Mediterraneo
Абсолютно напълно се отървах от подкожните косми след лазерната епилация. Веднага след първата процедура имаше видима разлика, отдавна забравих какъв ад беше. Всъщност, лъжа, прекрасно знам, защото на единия прасец( точно където при мен стават най- гадните подкожни) имам голяма татуировка и нямам правен лазер на зоната. Там продължавам да обирам с епилатора и разликата между двата крака( слава богу, само на пипане, видимо са еднакви) е огромна.

# 154
  • София
Друго което се сещам е че ми каза че се ходи между 45 и 60 дни. Голям ми се вижда интервалът.. Мислех че се ходи на 30-35-40 дни, но..

Супер е периодът, който са ти посочили. Точно толкова трябва да е.
Колкото до зоните - ако наистина става въпрос за мъх, резултатите едва ли ще са добри, но нищо не пречи да пробваш. А, всъщност, махаш ли космите на краката и ръцете си? Понеже пишеш, че никога не си ги бръснала, но обезкосмявала ли си се там изобщо?

Навсякъде винаги съм махала с кола маска или епилатор + лазера от преди години, за зоните които описах. Заради това коментирахме ако реша да купя и другите пакети да минем зоните с тример, по-щадящо е. Направо не мога да си представя да се избръсна някъде.. 😂😂😂 За краката ще минем с тример и отзад, нищо че е мъх, колкото да знам че е минато, пък каквото стане.. При ръцете-същото.

🙂🙂🙂

# 155
Е, на мен далеч по-страшна ми звучи кола маската, отколкото едно бръснене. Simple Smile

Но щом сте измислили вариант, при който да си по-спокойна, супер.

# 156
Абсолютно напълно се отървах от подкожните косми след лазерната епилация. Веднага след първата процедура имаше видима разлика, отдавна забравих какъв ад беше. Всъщност, лъжа, прекрасно знам, защото на единия прасец( точно където при мен стават най- гадните подкожни) имам голяма татуировка и нямам правен лазер на зоната. Там продължавам да обирам с епилатора и разликата между двата крака( слава богу, само на пипане, видимо са еднакви) е огромна.

А къде са правени процедурите?

# 157
И аз се оттървах от подкожните косми след лазерната епилация. Всъщност това беше една от причините да започна процедурите. Като се сетя какъв ад беше, се радвам че останаха в миналото.

# 158
Здравейте момичета! Започнах да ходя на лазерна епилация 2019 година в студио Алказар - към днешна дата са общо 16 процедури за цяло тяло и две оставащи от пакета, които не смятам да използвам изобщо. Интимът е най-повлиян, но не смятам, че е достатъчно добре предвид броя извършени процедури. Ръцете изобщо не се повлияха, даже напротив - в момента ми се налага да ги бръсна на 2 дни, тъй като космите започнаха да растат изключително бързо и са доста дебели и твърди. По бедрата са тънки и растат бавно, но не са намаляли като брой, под коляното - положението е добре. От септември мисля да започна другаде, но още нямам идея къде.

# 159
Момичета, искам да ви питам още нещо. Досега в моето съзнание битуваше схващането, че като си направим 5-6-7 процедури през определено време, приключваме с окосмяването поне за следващите 2-3 години и след това да се налага по някоя поддържаща процедура веднъж на три години примерно. А като чета темата оставам с впечатлението, че човек като тръгне веднъж и няма край:( тоест дори след първоначалните шест процедури за ударен ефект, се почва всяка година по две процедури още поне....така ли е наистина:( и ако човек не прави всяка година поддържащи процедури всичко ли отива на кино? Притесненията са ми породени от факта, че аз сега съм си предвидила едни пари за няколко процедури и след това надали ще имам възможност всяка година да отделям за по още две процедури, та ако е така, да се откажа по-добре...

# 160
  • София
Да, защото се превърна в козметична рутина, а не метод за трайно обезкосмяване. Хората от преди 10г. имат в пъти по- добри резултати след 5-6 процедури. 15-16 за зони като крака е немислимо.

# 161
  • София
Да, защото се превърна в козметична рутина, а не метод за трайно обезкосмяване. Хората от преди 10г. имат в пъти по- добри резултати след 5-6 процедури. 15-16 за зони като крака е немислимо.
Само че преди 10 години много малко хора можеха да си позволят подобно удоволствие.

# 162
Досега в моето съзнание битуваше схващането, че като си направим 5-6-7 процедури през определено време, приключваме с окосмяването поне за следващите 2-3 години и след това да се налага по някоя поддържаща процедура веднъж на три години примерно.
Краткият отговор е, че не при всеки се получава така. От кои си ти, не е ясно, преди да си направиш достатъчен брой процедури.
При мен, например, резултатността е различна на различните зони. Да речем, на подбедрици космите ми изчезнаха на 85% след около 6-7 процедури - с диодни и александритни лазери, но най-много съм третирала подбедриците с "Gentle Lase Pro". А там имах ужасно дебели, плътни и гъсто разположени косми - ами, почти нищо не е останало към момента.
На интима, обаче, нещата са много зле, дори след над 25 процедури. Не мога да кажа какво разреждане има, но едва ли е повече от 20-30% в най-добрия случай.
С ръцете нещата също не са наред, но не чак колкото при интима. Да кажем, че в областта между китката и лакътя имам около 40-50% трайно разреждане на окосмяването след приблизително 15 процедури, с различни лазери.
Подмишниците са OK, но имам по едни 20 косъма на всяка, които са буквално неизтребими.

Само че преди 10 години много малко хора можеха да си позволят подобно удоволствие.
Може би зависи къде. Аз преди около 10 г. се правех предимно в "Борекс" и не ми е правило впечатление цените да са непосилни.

# 163
  • Mediterraneo

А къде са правени процедурите?

В чужбина съм, Испания.

От моя опит- на мнението на Кетчър съм. Сестра ми не е правила нито една процедура в последните 6-7 години, няма косъмче никъде. С по няколко процедури, буквално, на зона си е решила трайно проблема.
Аз, въпреки че съм супер доволна от резултата, не се хваля с чак такова постижение. Веднъж годишно правя по някоя зона, сега установявам, че няма да е зле да бутна брадата, че 1-2 упорити косъма напъват да излязат.

# 164
Имам и още един въпрос, епилацията на цели крака включва ли пръстите на краката Grinning

Общи условия

Активация на акаунт