Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 75 784
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Ако ви предстои скорошна профилактична среща с онколога, най-добре питайте него. Според мен ( да подчертая пак според мен), ако нямате активно лечение в момента, химиотерапия или поддържащ медикамент, не би трябвало да има проблем. Ако има дори и само един медикамент, задължително консултация с лекар. Повечето от медикаментите предизвикват силна фоточувствителност ( антибиотици, стероиди, химиото). Предполагам знаете. И в комбинация с лазер е абсурд. Но ако не ползвате никое от тях повече, и сте приключили отдавна, не би трябвало да е проблем. 

Белите косми няма да се повлияят. За тях електроепилация. С игла директно се атакува корена на косъма.

# 331
Здравейте, дами!

Минах курса от 6, даж 8 процедури на интим и подмишници. Говорихме да отида към юни месец за подържаща процедура, но ако искам мога и по-натам, така каза момичето.
На какви интервали ходите след като сте минали основния курс?

# 332
Поддръжка - когато нещо се появи. Според мен при 8 процедури ще ти се появи и по-рано от юни, тъй когато видиш повече - записвай час и да ги махат.
Много е индивидуално, при мен вече е на примерно 5 месеца за интим и подмишници, даже гледах вчера, че крайният резултат от подмишници вече е 1 косъм на едната 😂. Преди имах по 2-3 на всяка за цвят. На интим излизат някакви 10 косъма, но мисля да ги преглътна и да отида чак май месец, т.е. ще са ми станали повече от 6 месеца за поддръжка.

# 333
Аз вече сама си решавам кога да ходя. След точно 2 години лазерна епилация равносметката е: подмишници успех на 99%, подбедрици на 90% (на колената си ми останаха малките руси косъмчета като мъхче), интим - основният виновник да започна с лазера ~ 80% и не виждам смисъл да продължавам, защото останаха едни упорите прозрачни косми по вътрешната страна на лабиите. Ако започнат да никнат някъде по-тъмни ще ги унищожавам.

# 334
  • Mediterraneo
Ходя, когато преценя, че има нужда. Последно съм ходила октомври 2021. Краката са напълно ок, гледам на мишници имам по 1-2 косъма, изключително тънки и светли, даже няма да ги отразявам. 8 процедури на мишници са повече от достатъчно, според мен, аз имам сигурно по- малко. На лице обаче трябва да направя една процедура скоро- най- трудната зона при мен. Въпреки че веднъж годишно е повече от добре, преди беше едно скубане с пинсетата през ден, не искам да се сещам.

# 335
Здравейте,след лазерна епилация (в моят случай е на ръце)някой да му е ставал участъка като надран?
Винаги съм си правела само на горна устна и за първи път ми беше днес и като се прибрах ръцете ми са в отчайващо състояние

# 336
Как така като надран?
Снимай да видим.
Иначе - на мен ми се получаваше в началото на ръце и крака нещо подобно, но мога да кажа дали е същото само, ако го видя.

# 337
  • София
Здравейте,след лазерна епилация (в моят случай е на ръце)някой да му е ставал участъка като надран?
Винаги съм си правела само на горна устна и за първи път ми беше днес и като се прибрах ръцете ми са в отчайващо състояние
Аз не съм правила ръце, но дъщеря ми на 16,5 г беше краят на декември. Тъй като записахме в последният момент час, на място я бяха обръснали и леко на места боцкаше, на места я бяха остъргали. Като паднаха обаче косъмчетата си беше съвсем гладка и мека кожата няколко дни по-късно. Казали са и март месец някъде да ходи за втора процедура.

# 338
  • София
Момичета, препоръчайте какво да правя с 16 годишна тийнка. Искам да ѝ спестя постоянното скубане, насочила съм се към лазерна епилация. Аз никога не съм ходила, за мен е късно, то вече се разредиха драстично космите. От къде да започна? В София сме.

# 339
  • Mediterraneo
Бър, с моята започнахме с мишници. Има 2 или 3 сесии и 2 на половин крака. Паузирахме нещата, за съжаление, финансови съображения.

# 340
  • София
Тарти, с какъв лазер?

# 341
  • София
Аз писах малко по-горе за едната ми дъщеря на 16,5, но засега е едно посещение на цели ръце.
Мислех и аз да започна при нея с подмишници за опит, но имаше покрай Коледа промоция за ръце и реших да се възползвам. Бях си харесала сатори, но в крайна сметка заради промоцията посещава в момента Борекс. Не съм сигурна какъв е лазера там, навремето преди доста вече години аз си правих подбедрици там и имах отличен резултат, а тя е с моят тен и окосмяване, затова и рискувах. Космите са тъмни и има тен. Засега един месец по-късно няма никакви косъмчета все още на ръцете, ще видим след още месец как ще е.
Ако всичко е наред, най-вероятно ще включа и крака и подмишници при нея ,както и при сестрата и близначка. Най-вероятно обаче ще си избера прилично студио с промоции, защото иначе ще си стане сериозен разход. Така или иначе не бързам.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 20:29 от Aila

# 342
  • София
Благодаря!

# 343
Момичета, препоръчайте какво да правя с 16 годишна тийнка. Искам да ѝ спестя постоянното скубане, насочила съм се към лазерна епилация. Аз никога не съм ходила, за мен е късно, то вече се разредиха драстично космите. От къде да започна? В София сме.

Много зависи кои зони ще се налага да прави, т.е. дали поначало има окосмяване в нетипични за жените места, като: лице, корем, гръб, вътрешната част на бедрата и т.н.
Защото обикновено, в общия случай, ако проблемът е на хормонална основа, резултатите от лазерната епилация не са особено добри (не казвам, че съвсем ги няма).
Също е много важно какъв тип е окосмяването на девойката - ако е рехаво и без особен пигмент, резултатността отново няма да е задоволителна.

# 344
Здравейте, някой ходил ли е в Gpoint. Доста се рекламират напоследък, а цените им са странно ниски, интересно ще ми е да чуя впечатления. 😅

Общи условия

Активация на акаунт