Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 75 786
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Точно заради това питам. Казват че ако нишо не се усеща няма ефект, а в обратния случай може да ми е много силен. Сигурно там ще ме питат какво усещам, дето се казва мога да търпя о да кажа че мога да издържа, ама как ще настроят подходящото.

# 316
Здравейте! Въпрос към дамите с много бенки по тялото, как ви се отразява лазера? От няколко месеца се чудя дали да започна процедурите и това,което ме спира са предразположената ми кожа към бенки. Страх ме е да не се появят повече. Козметичката ми (която посещавам от години) ми каза,че ги минава с някакъв маркер. Но мен има да ме рисува направо.

Не са ми се появявали нови от лазера.
Имам няколко, които ми поизгориха, въпреки че ме рисуват. Почерняват, после се оправят, не е било някаква драма. Като цяло много се внимава, бенките се заобикалят, съответно наоколо остават косъмчета.
Аз също имам доста бенки, особено на ръцете, но това не ме е спряло да ходя на лазер, все пак се правя при дерматолози, всеки път, когато ми се е случвало да потъмнеят сме го коментирали конкретния случай, тъй че не ме е страх изобщо вече.

# 317
Аз с диоден лазер горе долу биваше болката. Направи ми впечатление че в началото не ме болеше. Даже никак. Но с всеки следващ път болката се усилваше. Уж и с някакъв крем ме мазаха. Как да е. Добре че с 5-6 процедури краката веднъж завинаги ги приключих.

Два пъти ме правиха с александритен. Щях да откача от болка. Имах чувството че ме заливаха с вряла вода. А имаше някаква охлаждаща струя на накрайника. Единия път беше поддържаща процедура на подмишници, другия път на крака. На две различни места ходих. Такова чудо преживях. Минаха 3 години от тогава. Повече не бях ходила. Но и косми няма.   

Всичко с болката е относително. Един го боли, друг не. Аз обаче съм явно с нисък праг на болка. Хубавото е че космите се махнаха веднъж завинаги, че малко на ръба беше понеже съм светло кестенява, по тялото космите светли към руси. Направо бях решила че нищо няма да стане. Но извадих късмет. Интима го зарязах. Там остана на 50% да речем, но не ми е важно толкова.

# 318
  • Стара Загора
При александритния лазер усещането е все едно те заливат с вряла вода (както го е описала vici75) и добре, че е охлаждащата струя. Винаги искам да е по-силничка. Замръзвам, но не усещам нищо. За съжаление съм със светла кожа, която тен не хваща и светли косъмчета, които не се повлияват особено много.
С диоден лазер не съм пробвала какъв ще е ефектът, но него знам, че го препоръчват за хора с тен.

# 319
  • варна
Вече 4 процедури интим с диоден ,последния път много ме боля и момичето каза че щом боли има доста косми .На крака имам една ,там почти не го усетих ,за сега .Но казаха че краката по бързо се повлиявали ,ще видим

# 320
Правя подбедриците, но искам да питам проблем ли е да се ходи на процедура по време на цикъл. Трябва да запиша час за средата на февруари, но се оказа, че най-ранният час е за средата на март.

# 321
Не, не е проблем.

# 322
Здравейте! Въпрос към дамите с много бенки по тялото, как ви се отразява лазера? От няколко месеца се чудя дали да започна процедурите и това,което ме спира са предразположената ми кожа към бенки. Страх ме е да не се появят повече. Козметичката ми (която посещавам от години) ми каза,че ги минава с някакъв маркер. Но мен има да ме рисува направо.

И аз съм с много бенки по тялото, но не съм имала проблем до сега с тях. Моля да ми маркират по-големите с бял молив за всеки случай! Simple Smile

И идвам с нов отзив! Пак за Лазер център на Патриарха (София)!
Ходих отново (4-та процедура цели крака), но този път не останах доволна от отношението на момичето там. Беше друго, а не русичката и дори не ми махна белия молив и не ме намаза с нищо! По принцип има огромен ефект от лазера им при мен. Явно трябва с някои да ги стягам и да си искам да довършат работата.

Ще видим след тази процедура как е.

Имам записан час в Нирвана за 19та процедура ареоли ... При мен окосмяването е абсолютно както си беше (основно съм ходила в Нирвана, имам една процедура на тази зона в Лазер център преди години) с тази разлика, че не са толкова плътни космите, но пак са черни и пак са толкова много.

# 323
Хм, на мен с Александритния не ме боли особено.Само за пръв път като отидох, след това , след процедурата, малко ме пареше, но леко.А при последните 3 процедури, кажи речи нищо не усещам.Леко боцване по време на процедурата, след това нищо.
Обаче , последния път, момичето ми предложи да пробваме друг лазер, по-добре повлиявал светлите косми.Само запомних нещо си Фотон.Не знам точно какъв се води.
Той болеше доста, чак подскочих веднъж Grinning Но е без струя въздух и след самата процедура не боли изобщо, не се и зачервява.
Някой чувал ли е за него и има ли действително по-добри резултати?

# 324
Мина ми първата процедура с александритен. Нямах зачервяване или някакъв дисконфорт след това, ама така болеше... Много... Аз не усещах все едно вряла вода, а малки иглички боцкания. Особено на най - нежните места никаква студена струя не ми намали болката ьа силно се усещаше. Добре, че самата процедура е кратка.
Казаха, че има няма косми задължително 6 броя между 30-40 ден. Това вярно ли е?

# 325
Зависи от зоната.
За лице - да.
За тяло - на мен ми казаха 50-60 дни. 30 според мен е малко. А и как така задължително има - няма косми? И то 6? Това категорично не съм съгласна, първо, че на някои зони, каквото и да се пише не го вярвам, че интим и подмишници например могат да минат само с 6. Да, чела съм такива мнения, но специално моя опит показва друго.
Второ - лазер не се прави при силно слънце. Аз лично последна процедура крака и ръце правя април - май, защото ходя с къси поли и съответно къси ръкави. Тен имам до края на ноември. Т.е. почти 6 месеца не правя лазер в тези зони.
И реално последните години имам по 3 процедури от ноември до май, горе-долу през 2 месеца. Сега началото на декември направих 7-ма - изобщо даже не смятам преди пролетта да правя следваща. То и лекарката каза - когато решиш, вече няма да ги правим по график.
За интим и подмишници - отначало ходех стрикно на 50-60 дни, дори и през лятото, защото все пак там не се пека през цялото време. Ами 6 процедури хич не ми бяха достатъчни, имам повече от 14-15. Постепенно почнах да разреждам - на 3-4 месеца, сега съм на режим поддръжка, ама само аз си знам на какво, защото косми е силно казано, че ми растат, те са едни единични мъхчета.
Тъй че - според мен поне - няма точна рецепта нито с брой процедури, нито с график, но на кожа без косми да правиш процедури не ми се струва логично. Поне това е моето лично мнение, разбира се.
И да, аз съм много космата, с изключително упорити косми, само да вметна. Може и при теб, Елена, да не е точно така.

# 326
Разбира се, че като нямаш косми, няма да правиш процедури. Обратното звучи налудничаво. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 327
За интим става дума. Ако не съм направила шест броя ще се появят отново. Това не е вярно така ли?
Да кажем, че минава месец, два косми няма, но ако се прекъсне на третата например и не се направил пълния курс от мин. шест и отново щели да се появят,че даже и повече се предизвиквало.

# 328
Олеле, те много малоумно са го обяснили 🤦🏽♀.
По принцип 6 за интим поне според мен не са достатъчни. Както писах по-горе - аз имам 13 или 14, вече и аз не знам с точност 😂. Т.е. да, ако направиш 2 и спреш, няма да има особен ефект, може и на някои места да не поникнат, но са крайно недостатъчен брой процедури.
Но да кажем, че теоритично се изисква 6 процедури, това е ОК. Не е ОК да се прави на такъв кратък интервал от време, особено, ако няма косми. Те със сигурност след 3-4 ще оредеят и ще растат много по-бавно, в такъв случай за 30-40 дни просто няма да има достатъчно активни косми, които да бъдат унищожени от следваща процедура. А да правиш процедура за примерно 10 косъма си е направо разхищение на пари. Не че на мен след 9-10 процедура не ми е нещо подобно, аз ходя за по 20 мижави косъма реално, но понеже съм вманиачена, не искам да имам никакви 😆. Но тук не е такъв случая. В един момент, ако се направят 6 процедури през 40 дни например, след тях може и да има временно някакъв период да няма нищо, но неминуемо ще излязат някакви, които не са било хванати.
Това е моята логика, не знам дали обяснявам много точно, но според мен отиди на 2-3 процедури през не по-малко от 40 дни, виж какво е положението и после си нагоди периода според това колко и как растат. И през 2 месеца да ходиш - ако лазерът е ОК, пак ще имаш резултат.

# 329
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, най-после и аз реших да си правя лазер толкова късно по мои съображения. След доста четене все още имам въпроси. Със сигурност предвид колко комерсиални са центровете,  искам обективно мнение , вкл. и от лекари, ако има тук.  След онкологично заболяване, когато обаче вече не съм в активно лечение/минали са няколко години/ реших да правя подбедрици и интим. Безопасно ли е и разрешено ли е ? В много центрове пише, че няма проблем, в няколко съм срещала противопоказания -онкологично заболяване.
И другият ми въпрос е относно интима-имам бели косми вече, и дали ще има смисъл? Има ли подходящ лазер за тях?

Общи условия

Активация на акаунт