Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 75 807
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
А според теб колко време пазене е нужно? Месец стига ли?

# 481
Момичета, хвърлихте ме в дилема сега с лятото и лазерната епилация. Thinking
Предстои ми в началото на юли 6-та процедура на мишници и  3-та на имтим. И сега се чудя дали да ходя или да я откажа. С кожа склонна към пигментация съм. Лятото ходя 2-3 седмично на плаж, на море ще ходя към края на август сигурно. Със сравнително големи деца съм и не може да се каже, че ще легна на шезлонга и ще вдигна ръцете да се пека.
Според вас ще мога ли да ходя поне на интим през лятото?(то ще е сега юли и сигурно подля чак септември)

# 482
Според мен интим и мишници е допустимо, защото там слънце трудно огрява, така да се каже. Видимите зони са друга бира.

# 483
Интим съм правила лятото, единствено външни бикини не са ми хващали.
С диоден съм правила и подбедрици посред лято, нямала съм никакъв проблем, но съм била без тен.
Разбира се, не призовавам никой да експериментира.

# 484
  • София
Лазерна епилация не се прави всеки месец освен на лице първо.
И второ тя е правила дупе, не знам как ще получи пигментни петна. Да не би да ходи с гол з@дник навън..Grinning

Елора, само мога да те посъветвам, ако ходиш без ръкав, да слагаш малко слънцезащита около подмишницата ли как да го опиша. Там където е свивката.
Аз бях получила много леко изгаряне тип охлузено при положение, че на самото място няма косми, но лазерът все пак светка и явно е захванало и тази част.

# 485
  • Mediterraneo
А с лазер нежеланото окосмяване трябва да се третира не еднократно, а всеки месец, за да има някакъв ефект.

Изобщо даже не се прави всеки месец. Всичко, различно от лице, съм правила на три месеца. Това с месец само при бг лазерни студиа го наблюдавам. Та, ако направиш една сесия сега, наесен с песен отново, без никакви проблеми и без да се отразява на ефикасността.
Само лице на 45 дни в началото, след 2-3 процедури и там разредих ходенията рязко.

# 486
Иванита, предвид пигментацията си преценявай. Ако ти се рискува да имаш петна завинаги, отиди на епилация и на плаж.
Ако не, реши от кое ще се лишиш. И зимата може.

А на лицето не е ли опасно да има най-много пигментация. Може би то само зимата трябва да се прави. Все пак не ходим с бурки Grinning

Кетчър, рядко ходя лятото с блуза без ръкав. Иначе имам, но към момента ще се въздържам разбира се. Чак след месец.

# 487
Аз бях получила много леко изгаряне тип охлузено при положение, че на самото място няма косми, но лазерът все пак светка и явно е захванало и тази част.
На сгъвките - лакът, коляно и т.н. - много често се получават леки изгаряния, точно тип "охлузване". И при мен е така. Всеки път, като помоля козметичките да работят прецизно в тези зони и да си изпъвам добре крайника, преди да го третират, ме гледат странно. Simple Smile Толкова пък да не са чували, че ако кожата е набръчкана, има по-голям риск от леко изгаряне...

А по въпроса с пазенето, не виждам казус. Ако ще правиш външни бикини, слагаш едни боксерки за плуване на плажа и готово.

# 488
  • Mediterraneo
А на лицето не е ли опасно да има най-много пигментация. Може би то само зимата трябва да се прави. Все пак не ходим с бурки Grinning

Аз по принцип съм луничава, но не съм забелязала да са се увеличили петната след лазера. И да са, предпочитам тях пред космите Simple Smile Живея на място с много слънце целогодишно, не ходя на плаж просто преди и след процедури и ползвам 50 фактор на лицето.

# 489
Здравейте момичета.  Изчетох много за лазерното оцезкосмяване и реших и аз да пробвам. Моят козметик  работи с Lego eride smart lazer .Дайте мнение за лазера???

# 490
Здравейте! Правя лазерна епилация на интим и мишници. Интересувам се за бенките. Имам една малка изпъкнала бенка от вътрешната страна на бедрото към интима. Е случая лазерът минава и през нея. Притеснявам се дали няма да има някаква реакция след процедура. Досега са минали две процедури и няма някаква видима промяна. Но се притеснявам след време да не стане нещо, знам ли (понякога се филмирам за глупости). Козметичната каза, че няма проблем. Ама аз да попитам и вас да споделите познания.

# 491
Ако са я минали с бял молив, не би следвало да има последици.

# 492
Какво общо има белия молив. Той е просто за да се очертаят зоните, за да им е по-лесно.
Да знаят къде са минали. Молива си е молив.

# 493
В някои салони прикриват бенките с бял молив, но аз съм чела, че в действителност това не ги предпазва.
Мен лично не ме притеснява, че лазерът минава върху тях.

# 494
Как какво общо има?! 🤦🏼‍♀️ При мен има много общо, защото съм с много бенки. С бял молив се минава върху тях, за да неутрализира зоната и се предпазват. Ако бенката е по-голяма, може и с цинкова паста да бъде намазана, ако не са страшно много и малки в същото време, на някои места използват бяла хартия.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 11:05 от chrissie-d

Общи условия

Активация на акаунт