Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 75 822
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Съгласявам се, тъкмо една потребителка ми писа и се сетих,че за ДХЕАС особено връзката изобщо не е директно обратнопропорционална.

# 466
Здравейте, дами! Включвам се с молба за съвет. На кратко моята история.

С Ир и завишени андрогени съм. Не са много завишени, но малко над нормата. Не пия противозачатъчни. Окосмение имам, според ендокринолозите по тялото ми е нормално количество и казаха, че нивата на андрогените не са чак толкова високи, за да са пречка за резултатна лазерна епилация.
Реших да пробвам на ръце, още през есента, за да избегна слънчевия период. До момента имам 6 процедури и окосмяването е намаляло много значително. Ходя в едно студио, където ползват диоден лазер primelase.

Според медицинския козметик трябва да правя още процедури, до 10. Обаче вече започва слънчевото време (надявам се да спрат тия дъждове). Според тях нямало проблем да си продължа с процедурите, но 5 дена преди и 5 дена след процедура да не се излагам на слънце. Аз съм притеснена, че не е ок по време на слънчевия период да се прилагат още процедури. Вече се замислям, че и лазерът им може да не е най-добрия. Иначе да, резултат има.

Пробвай с александритен лазер, определено е по-добър.

# 467
Аз съм с ИР, СПКЯ, спрях да се храня за дълго време и добавих анемия и хипофункция, та доста неоптимален случай. Тренирам и ям внимателно 85% от времето вече и пия противозачатъчни по други причини. Имам няколко косъма на брадичката и врата, които растат упорито и бързо…. всички други растат рехаво и бавно и винаги са били така.  5 години поне бръсна цялото тяло, включително мустак и ръце+ брадичка. Руса съм с предимно руси косми, но в бикини линия, мишници и крака (прасци) са ми кафяви. В Горна част на краката и ръцете са ни тънки и безцветни. С две процедури за мишници в рамките на три месеца всичко ми опада и пораснаха точно по 3 и съответно 4 на страна, не съм се бръснала освен преди втората процедура за всеки случай. Ще направя трета лятото ако пораснат и това е с тях. Направих първа за интим в петък  и се надявам на добър ефект също. Ходя в студио с медицински лица к диоден elysion pro. Не си представям да използвам друг- нулева болка!!! и парене имах само на венерения хълм за 20-30 секунди. При някои без хормонални проблем растат много и бързо, при други като мен със, мустак и ръце се бръснат на 4-6 седмици от години без никаква промяна и пак са безцветни руси, за които не ми дават да направя процедури с лазер :Grinning Просто трябва да се пробва. Притеснявам се да ходя за крака, не държа на болка и там сякаш са ми най- много от цялото тяло Sad И се налага на седмица да ги бръсна и съм в белези вече от порязвания. От тази тема научих много, наистина масово викат на месец, даже и за крака на 45 дни… Много се надявам да измислят друга технология, която безболезнено и без риск от изгаряния да маха тънки безцветни косми Grinning  До този далечен ден ще следя тук Joy

Бих искала да добавя по въпроса за бенките, най- добре да се изолират. Аз имам една гигантска по рождение (която е за махане) и една папилома, покриха ги и не са доближавали. Чувствителна съм и винаги като се закача в бенката от невнимание, после я усещам, не ми се случи нищо подобно след лазера на интим. За съжаление имам като пъпчици и за разлика от мишниците, които на третия ден вече бяха малко пораснали и няколко паснаха, там нищо няма още нито показало се, нито съответно паднало. Дано има някакъв резултат, макар и минимален

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 01:21 от sourispourmoi

# 468
Здравейте, търся препоръки за студио в гр. Бургас, предпочитам александритен лазер, но съм отворена за всякакви предложения. Благодаря! Flowers Cherry Blossom

# 469
Аз търся препоръка за студио за гр. София по възможност в Центъра и да работят с александритен лазер.

# 470
В Лазер център са с александритен.
Четох добри отзиви за тях.
Бях преди няколко дни за интим, мишници, седалище.
Естествено колкото можах се обръснах. Казаха, че ще се запечата мястото и след 10 дни ще започнат да падат. Иначе ще имам усещането, че растат. Така е.
Ще видим. Ще пиша допълнително.

# 471
Аз търся препоръка за студио за гр. София по възможност в Центъра и да работят с александритен лазер.

Дермал лейз център. Работят с Gentle lase pro и Gentle Lase Pro plus.

Имат салони в Сити център мола, на Сан Стефано и май и на Дондуков. Пускат добри намаления.

# 472
Бих препоръчала да внимавате с лазерната епилация, особено през лятото. Появявят се пигментни петна, особено ако сте с по-светла и чувствителна кожа. По принцип се препоръчва лазерна епилация да се прави предимно зимата, когато слънцето е по-слабо

# 473
Така е. Но ми казаха, че просто не трябва да се излагам на слънце през следващите 10 дни. Даже и месец не мисля тези части специално да виждат слънце.

# 474
Всеки преценява сам за себе си. Според мен 10 дена е кратък период, и то през лятото. Зависи и дали кожата Ви е светла и чувствителна и дали е по-склонна да образува пигментни петна. А с лазер нежеланото окосмяване трябва да се третира не еднократно, а всеки месец, за да има някакъв ефект. Затова то се прави предимно зимата. Но както споменах, всеки сам преценява за себе си

# 475
Говорим за мишници, пълен интим, седалище. Тези ми части няма да видят слънце поне месец. А дори не е сигурно, че ще ходя на море.

# 476
  • варна
Офф и аз съм в дилема ,записах час за 4 юли ,крака и интим .Козметичката ме убеждава ,че няма ло проблем стига да съм се мажела през час със слънцезащита .Само че  аз искам тен .Да поясня ,че живея във Варна и почти всяка неделя съм на плаж ,стига времето да го позволява .
И така като е тръгнало май ще отложа часа .

# 477
Аз се отказах и прекратявам до края на лятото. Според моята нямало проблем, само пет дни преди и пет дни след процедурата не бивало да се седи на слънце или трябвало да се ползва слънцезащита. Не вярвам. Аз правя ръце и съответно няма как да ги крия. А това с тия пет дена ми звучи несериозно. За това се отказах. Ако е нещо интим, ок, там слънце няма… обаче видими зони…

# 478
Не бях запозната с тази епилация, но бая изчетох и най-добре да не се рискува, поне за открити части.
Дори ми казаха, че след хващане на тен, минимум месец трябва да мине за да се направи друга лазерна процедура.
И да е след три месеца, не е болка за умиране. Така че не рискувайте и ако сте редовно на слънце, просто го направете зимата. Не мисля, че такива петна, ако се получат, ще минат.

# 479
Пигментните петна, получени след лазерна епилация, си остават. Мисля, че не е редно служителите в лазерните центрове да подценяват сериозността на лазерната епилация само за да привлекат повече клиенти и да вземат пари за процедурата. Не е сериозно това с пазенето от слънце 5 или 10 дена. Дават неточна информация и така подвеждат, а човек не може да знае всичко.

Общи условия

Активация на акаунт