Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 73 210
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ами, можеш да подрязваш / бръснеш космите. Simple Smile Друг начин просто няма. Имай предвид, че нещата стоят по същия начин и между самите процедури - космите не трябва да бъдат премахвани от корен.
Но как кола маска на лице?! На мен ми звучи страшно направо. Космите по лицето, с изключение на веждите, никога не трябва да бъдат третирани с пинсета / епилатор / кола маска, т.е. не трябва да ги скубеш. Изключително противопоказно е.
Това последното защо? За какво е противопоказно?

# 106
Защото се стимулира растежа на все нови и нови косми. Аз от скубане на 2-3 косъма по брадичката преди години се сдобих с нещо, наподобяващо почти мъжка брада.
Освен това, методите за перманентна епилация - независимо дали говорим за лазер или електроепилация - дават най-добър резултат, когато се третират косми, които никога не са били отскубвани от корен. Колкото повече пъти е скубан даден косъм, толкова по-трудно е да бъде унищожен завинаги - коренът му е станал неестествено голям и устойчив. Отново съм пример за това. Моите корени в началото бяха чудовищни направо. Естествено, във времето, след много на брой сесии, нещата се нормализираха.

# 107
  • София
Аз с това изобщо не мога да се съглася. Всичките ми косми, които са скубани с години, вече почти ги няма. Майка ми пък няма НИКАКВИ косми по краката по същата причина.
Абсолютно е невярно това за стимулирането на растежа на косъма със скубане.

# 108
Защото се стимулира растежа на все нови и нови косми. Аз от скубане на 2-3 косъма по брадичката преди години се сдобих с нещо, наподобяващо почти мъжка брада.
Освен това, методите за перманентна епилация - независимо дали говорим за лазер или електроепилация - дават най-добър резултат, когато се третират косми, които никога не са били отскубвани от корен. Колкото повече пъти е скубан даден косъм, толкова по-трудно е да бъде унищожен завинаги - коренът му е станал неестествено голям и устойчив. Отново съм пример за това. Моите корени в началото бяха чудовищни направо. Естествено, във времето, след много на брой сесии, нещата се нормализираха.

На мен ми е интересно чела ли си ги тези неща или само на база опита с твоите косми си стигнала до тези изводи? Обикновено в медицинските статии са наблюдавани много хора и са по-достоверни. Ще се радвам, ако си чела и споделиш източника си.

# 109
Всеки избира в какво да вярва. Simple Smile

Разбира се, че съм чела всички тези неща. Информирам се в тази област, в общи линии, откакто почнах да се третирам преди цяло десетилетие. Личният ми опит просто напълно се препокрива с мейнстрийм схващанията по темата. При мен проблемът беше много сериозен и изцяло интуитивно бях наясно, че ако не се запозная с материята в детайли, може би няма да успея да си помогна.
Но специално това, защо не е добре космите да бъдат отскубвани от корен, сме го коментирали с поне половината от козметичките, които съм посещавала през годините.
Ако можех да върна времето назад, нямаше да отстраня нито един косъм собственоръчно, а направо щях да почна с перманентните методи.

Абсолютно е невярно това за стимулирането на растежа на косъма със скубане.
Това, че при теб нещата са се развили по подобен начин, всъщност, не отрича истинността на написаното от мен. Аз познавам хора, които след едно-единствено скубане на веждите, повече не им порастват косми в тази зона, но какво от това?

# 110
  • София
Твоето мнение е категорично и не допуска друга опция. Аз не съм писала, че нещо "никога не трябва да бъде третирано" и е "противопоказно".
Личният опит не е общовалиден факт, той е просто личен опит. Както казах, няма научно доказан факт, който показва, че скубането на косми провокира израстването на повече такива.

# 111
Напротив, има много изследвания по темата. Който желае да се информира, всичко е на един клик разстояние.
Колкото до категоричността на мнението - разбира се, че когато изказвам дадено твърдение, то е обобщително и не може да "покрие" всеки един индивидуален случай. Всъщност, за да бъда още по-изчерпателна - точно аз неведнъж в тази, а и в други здравни теми, съм призовавала всеки да следи и да преценява кое как кореспондира с индивидуалните специфики на организма му - оттам се тръгва. Така съм процедирала и аз навремето. Просто е невъзможно цялата информация да се смели и налее, като с лъжичка.
То е същото, както с Хашимото-то, например - при това заболяване не е препоръчително да се консумира глутен, независимо че при някого, някъде си, някога си консумацията на този белтък не е дала нежелани резултати. Надявам се най-после стана ясно какво обяснявам. Ако все още някой не е разбрал, съжалявам, но не разполагам с други вербални компетенции, които мога да вкарам в употреба.

# 112
За да се направи лазер на цяло лице трябва 4-6 седмици да не са махани от корен. Както са ти казали по-горе - можеш да махаш с бръснач или тример. Малко ще се поизмъчиш, но си заслужава. Кола маска на лицето е опасно заради мускулите, не бива да се дърпа около очите например. При мен - махам само мустак друго няма, ефекта беше буквално от първата процедура. Ще си решиш трайно проблема, така че ти препоръчвам да започнеш отброяването възможно най-скоро! Само че трябва да отидеш на александритен лазер, той може и през лятото и задължително 50 фактор на лицето винаги, подновяваш по 3-4 пъти на ден в зависимост от това колко време си навън.

# 113
Само че трябва да отидеш на александритен лазер, той може и през лятото и задължително 50 фактор на лицето винаги, подновяваш по 3-4 пъти на ден в зависимост от това колко време си навън.
Това не е много вярно. Искала си да кажеш диоден предполагам?
Александритен през лятото на открити части на тялото едва ли ще ти направят. Диодния може и на кожа с тен, но пак трябва да е минало някакво време след излагане на слънце, мисля, че беше 2 седмици. Точно вчера бях на александритен на интим и не ми правиха външни  бикини защото имам някакъв много мижав тен. Не ми е проблем, аз там нямам косми по принцип, тук-там да поникне някой заблуден.
Иначе да се оплача, че ми забавиха часа с 30 минути в Лазер център в Студентски заради някакъв "мъж", пищял на всяко боцкане и обикалял кабинета да си почива. Цирка съм го изтървала, било в началото като почнали. Много мразя такива изпълнения. По този начин бави всички след него по веригата и то доста, не са 5-10 минути. Компенсираха ме поне минус 20 лв от процедурата. Следващият път като записвам час ще питам дали преди мен ще работят мъж, та да си правя сметка кога да отида...

# 114
Извинявам се, май е диоден - Soprano Titanium на Alma.

# 115
Привет !! При направена лазерна епилация при вече излезнали няколко милиметра косъмчвта [интим], какво се очаква да се случи с тях?
Ще паднат ли след определените дни

# 116
Здравейте! Имам уред IPL за домашно ползване. Мога ли да минавам скулите и там имам косъмчета?? Моля отговорете

# 117
Здравейте! Имам уред IPL за домашно ползване. Мога ли да минавам скулите и там имам косъмчета?? Моля отговорете

Има отделна тема за епилацията в домашни условия.

# 118
Гърненце Kissing Heart и аз не се оплаквам. Интима го зарязах обаче. При мен много странно - тази част която е извън бикини/бански/бельо видимата е плешива Laughing Не знам как се махнаха там, като по поръчка. Под бельото обаче съм на 50 %, но не ми се занимава повече. Иначе крака да има 1-2 косъма (но руси, тънки). Ако ги обръсна, ще поникнат след 3-4 месеца пак. Мишници нищо. ГОрна устна всичко стана в еднакъв мъх и съм ама супер доволна за там. Ръце не съм пипала. Там съм с мъх и не се вижда по принцип. Зависи и кой какви цели има. Но за моите, постигнах точно каквото ми трябваше.
В кой салон третира горна устна?

# 119
vici е в чужбина...

Общи условия

Активация на акаунт