Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 74 669
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Здравейте! Някой има ли мнение по въпроса за лазерна епилация при тийнейджъри? Дъщеря ми настоява за такава, но не знам до колко наистина е безвредно?
Аз водя дъщеря ми. Няма как да е вредно на 13,а на 15 вече да не е. Единствено ако няма цикъл все още, хормоните не са се стабилизирали и ефекта вероятно ще е незадоволителен или нетраен. Това е.

# 586
Разбрах, благодаря. Явно има някакво специално отношение към Нирвана, нова съм, не съм запозната Simple Smile

Имам още един въпрос - подмишници за деца от каква възраст са допустими?

# 587
  • Mediterraneo
Здравейте! Някой има ли мнение по въпроса за лазерна епилация при тийнейджъри? Дъщеря ми настоява за такава, но не знам до колко наистина е безвредно?

Голямата започна на 16, 2 години след първия цикъл. На малката обаче й дойде твърде рано и ще изчакаме поне до 16 и при нея. Отделно, че тя е твърде руса и не знам ще има ли ефект.

# 588
  • Варна
Не знам как да отговоря за долна възраст. По - нагоре писах. И на 12 и на 17 е еднакво безвредна. Хормоните ще са по-стабилни на 17,така, че ефекта ще е по - добър. Моята дъщеря е на 13 и ходи на диоден лазер.

# 589
  • София
Здравейте!
Включвам се с въпрос кой е най-безопасния лазер. Искам да заведа дъщеря си на 14 г.
Единствените ми опасения са да не й навреди здравословно, тъй като ще прави митниците и пълен интим.

# 590
Здравейте, имам питане към момичетата, които са правили повече от 2-3 процедури с лазер. Забелязали ли сте възпаление като отток или набиране от косъмче, особено в интимната зона. Може и да ви се стори странно, но питам, тъй като скоро оперативно  се наложи да изчистя абсцес над бедрото, точно на дупето.  Анализирам си всичко, търсейки причината, като може би това единственото нещо, което съм променила през последните няколко месеца. Лекарите не знаят от какво се получава, но като говорих с приятелки, ми казаха, че са получавали същото нещо, след като са започнали процедури с лазер, просто е било малко и се е спукало и изчистило само. Та, мисля да не би да е косъмче, което не достатъчно увредено и тръгва да расте навътре.  Питам, за да може да проверя за себе си, знам, че е комплексно  и може да са стотици неща, както и, че тези лазери се водят безопасни. Но все пак ако ви се е случвало подобно нещо, споделете дали е след стартиране на лазерна епилация, както и други наблюдения, ако имате такива.

# 591
В интерес на истината, откакто си правя лазер, доста често имам пъпки в интимната зона. Не врастнал косъм, а запушване на мастни жлези. Стават като подкожни топчета, който адски трудно излизат, обикновено мажа с бял ихтиол, за да наберат и стискам, излиза твърдо образувание. Много рядко ми се случва да си изчезнат от само себе си.
Но дали лазерът е причината - нямам идея, защото такива запушени мастни жлези ми се получават и на други места по тялото, които не минавам с лазер. Косми вече почти нямам, което е страхотно, а и никога от въпросната пъпка не е излизал обърнат косъм. Докато правех кола-маска/бръснех имах подкожни, болезнени пъпки, точно от врастнали косми. Тези поне рядко болят и не събират гной.

# 592
Подходяща ли е лазерна епилация за мъх над горна устна? Досега са използвани единствено изсветляващи дози Личия, които изчезнаха от пазара.  Нищо друго.  Крие ли риск да порастне по-гъст и черен мустак?
За фотоепилация четох, че е нужно бръснене първо, и тук ли е така?

# 593
Косъмчетата могат да бъдат внимателно подстригани с ножичка, не е нужно минаване с бръснач.
На останалите ти въпроси - ще трябва да пробваш, за да видиш как ти се отразява самата лазерна епилация. Всичко е много индивидуално и наистина няма как да се даде точен отговор.
Като цяло, ако говорим действително за мъх, не могат да бъдат гарантирани задоволителни резултати, макар да има и изключения.

# 594
На мен за мъх категорично ми отказаха. И бяха прави, защото щом на по-голямата част от космите на бедрата ми, където имам фини косми няма почти никакъв ефект, на “мустачките” щеше да е съвсем нулев.
Едно време се правех с елекроепилация, но то нямаше и друго. Ефект имаше, но вървеше много бавно и тегаво, защото то се боде косъм по косъм, след това се получават ранички с корички, тъй че в един момент ми писна и зарязах и това. Скубя ги с пинсетка, наистина е супер фин мъх, който най-вероятно само аз си виждам, ама … суета.
Препоръчвам да отидеш на консултация и да те видят първо, нищо не пречи, ако кажат, че евентуално би имало ефект да пробваш, то си е индивидуално, но се съмнявам да има някакви задоволителни резултати.

# 595
Днес посетих за първи път G point Благоевград. Първи опит ми е в лазерната епилация. Козметиката в студиото е изключително внимателна и подробно обяснява случващото се. Имаше леко подщипване, дискомфорт. Но това мисля, че ще бъде само първия път.
Използвах безплатната си процедура за интим.
По нататък ще дам отзив относно това имали ефект и след колко процедури се забелязва.

# 596
Здравейте! Приключих с процедури по лазерна епилация и съм крайно разочарована, минах през 7 процедури на горната устна, като много внимателно спазвах времето на следващото посещение /на 25-дни/, освен това избрах център с много добри отзиви. Общо взето разликата е никаква, единствено съвсем леко оредяване, нищо повече. Много се ядосвах, че дадох толкова пари на вятъра. Интересно ми е, има ли някой, който е останал доволен от такава  процедура, къде мога да търся причината за моя неуспех?
Благодаря ви за отделеното време!

# 597
Имате ли някакъв хормонален дисбаланс? Също така търпите ли болка, защото доколкото знам, ако човекът има проблем да изтърпи, пускат по-малки импулси, които съоветно имат по-малък ефект.
Аз си правя лазерна епилация на цели крака, подмишници и интимната зона и съм много доволна от резултата досега.

# 598
Кое е студиото?

# 599
  • Русе, у дома
Интересно ми е, има ли някой, който е останал доволен от такава  процедура, къде мога да търся причината за моя неуспех?
Аз. Изключително доволна съм. Като таргет ми бяха косъмчетата по брадичката, които растяха ежечасно…, но се оттървах и от тези над устната. Като тях обработвах с конец преди това. Малко ми беше тегаво да ги оставя 30-50 дни преди лазера да израстнат.
Започнах миналия ноември и спрях края на май, на интервал 30-40 дни, ефект имах още на втората процедура.
Лазера е александритен,  космите ми бяха светли, но плътни.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 13:45 от barfly

Общи условия

Активация на акаунт